Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Stjepanj kaže...
evo samo da se pohvalim uzeo sam coolermastera hyper 412slim temp je pala za skoro 10 stupnjeva drzi mog i7 920(stock 2.6ghz) ocanog na 4.2ghz u idleu na 48 stupnjeva:)

Dobar hladnjak, imam i ja takvoga.Osim što dobro hladi, dosta je tih što mi je također bitno.

Zadar živi vječno!
13 godina
Cryogenic kaže...

cine mi se cak i ok temperature

Ah kad ih usporedim sa starim I5 2500K kojem treba 1.30v za stabilnih 4.4Ghz onda je ovo puno lošije,da ne govorim da sam H100 stavio na max,u prijevodu buke kao da helikopter poljeće!!

Šta bi se desilo kad bih ga digao na 5.0GHz,ne kužim kako su mogli ovako zeznut s tom pastom ispod!

Evo za usporedbu dole slika Sandy Bridge!!

4.8GHZ ,1.42v 4.8GHZ ,1.42v
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 12:23 (volegradele).
15 godina

pozdrav!

prije mjesec dana sam mijenjao pastu i očistio komp od prašine i svega jer mi se pregrijavao...evo nakon mjesec dana reko aj idem provjerit temp. kad izadem iz neke igrice i imam što i vidjet, pa dal netko možda zna što bi bio razlog takvim temperaturama? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 16:14 (zaki23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hladnjak ti nije dobro sjeo na procesor. Skini ga ponovo, očisti pastu i nanesi ju ponovo. Zatim stavi hladnjak i zateži ga ravnomjerno (po dijagonali), nemoj pretezati, ali da stoji čvrsto.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
volegradele kaže...
Cryogenic kaže...

cine mi se cak i ok temperature

Ah kad ih usporedim sa starim I5 2500K kojem treba 1.30v za stabilnih 4.4Ghz onda je ovo puno lošije,da ne govorim da sam H100 stavio na max,u prijevodu buke kao da helikopter poljeće!!

Šta bi se desilo kad bih ga digao na 5.0GHz,ne kužim kako su mogli ovako zeznut s tom pastom ispod!

Evo za usporedbu dole slika Sandy Bridge!!

Uporedo, clock per clock Ivy šije SB... no ti još i imaš ok primjerak; ima ih kojima treba 1.40+ V za frekve oko ~4.5 GHz na boljim pločama. Koristili su jeftin TIM, da... nisu lemili IHS na PCB. Temperature su ti ok ako uzmeš u obzir ovo što sam naveo.

tokin' blunts with you...
15 godina
Mile 74 kaže...

Hladnjak ti nije dobro sjeo na procesor. Skini ga ponovo, očisti pastu i nanesi ju ponovo. Zatim stavi hladnjak i zateži ga ravnomjerno (po dijagonali), nemoj pretezati, ali da stoji čvrsto.

tnx, probat ću i to napravit, al nije mi jasno kako sad na jednom tako visoke, a prvi tjedan dana kad sam provjeravao bile su dobre.... sad me strah kolko dugo su te temperature velike da nisu neš sjebale :/

13 godina
neaktivan

Jako visoke temperature sigurno mogu degradirati procesor, tako da ni bilo pametno s vremena na vrijeme pogledati temperature.

Ako imaš stock hladnjak onda je moguće da ti jedna nožica nije dobro sjela ili da je plastika na nožici oštećena pa se izvlači iz utora i time izdiže hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zaki23 kaže...

tnx, probat ću i to napravit, al nije mi jasno kako sad na jednom tako visoke, a prvi tjedan dana kad sam provjeravao bile su dobre.... sad me strah kolko dugo su te temperature velike da nisu neš sjebale :/

Procesor je jedna od najdugotrajnijih komponenti i nece mu biti nista ako je nakratko bio na visim temp. od normale !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, malo sam zbunjen.

Kada sam tek upalio komp ujutro i usao u BIOS da provjerim temperaturu proca(pentium 4), iznosila je 85 C. Nisam siguran je li se to odnosi na temperature pa evo slika dolje.

Da li je to stvarno prava temperatura ili nesto drugo.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

To je temperatura na kojoj će se PC ugasiti.

Temperature provjeri pod PC health status malo niže.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

To je temperatura na kojoj će se PC ugasiti.

Temperature provjeri pod PC health status malo niže.

OK hvala.Evo vidim, temperatura proca samo 23C.

13 godina
neaktivan
Square Enix kaže...

Kada sam tek upalio komp ujutro i usao u BIOS da provjerim temperaturu proca(pentium 4), iznosila je 85 C. Nisam siguran je li se to odnosi na temperature pa evo slika dolje.

Ne, to nije trenutna temperatura procesora. To je postavka koja je namještena tako da ugasi komp ako dođe do temperature od 85 stupnjeva.

Mislim da je odmah na prvoj stranici po ulasku u BIOS prikazano na kojoj temperaturri radi procesor, ali nisam siguran.

Skini HWMonitor i pregledaj temperature svih komponenti u svom kompu.

13 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
Square Enix kaže...

Ne, to nije trenutna temperatura procesora. To je postavka koja je namještena tako da ugasi komp ako dođe do temperature od 85 stupnjeva.

Mislim da je odmah na prvoj stranici po ulasku u BIOS prikazano na kojoj temperaturri radi procesor, ali nisam siguran.

Skini HWMonitor i pregledaj temperature svih komponenti u svom kompu.

Na HW-u mi ne ocitava nista jer su komponente iz mladeg kamenog doba i nemaju senzore.

13 godina

Dobro temperature i mogu u nekom ludom scenariju proć ali pogledajte frekvenciju proca!!{#}

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 21:43 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AUX(speedFan) to bi bilo kao izlazna temperatura..Čega, cijelog sistema? i gdje je mjeri? jer..mogao bih uštedit plin za kuhanje jaja u ovom uskršnjem okružju..bez šale, dali je normalno da bude tako visoka?

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam siguran ali mislim da speed fan pokazuje krive temperature , meni npr. pokazuje 25. stupnjeva za procesor , a hw monitor 45, a za everest se već zna da pokazuje 10 stupnjeva manje temperature , treba se podesit u opcijama na +10.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 13:12 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni je speed fan sad pokazao normalne temperature,barem mislim da je tako!!{#}

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 13:23 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

mislim da smo malo opterećenim tim temperaturama,više nam se izbijaju pare propagandom o temp. nego šta je stvarna potreba

šta oni koji imaju malo jače i jače konfe u laptopima,kako oni riješavaju svoje ajmo reć probleme sa temp. kad nisu u mogućnosti ugurat razne zalmane ,cm-e i druge mrcine od 500g do jedne kile u svoje kućište

da se razumijemo i sam sam takav,ugurao ciglu u kućište ali............

dnl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nikacc kaže...

Nisam siguran ali mislim da speed fan pokazuje krive temperature , meni npr. pokazuje 25. stupnjeva za procesor , a hw monitor 45, a za everest se već zna da pokazuje 10 stupnjeva manje temperature , treba se podesit u opcijama na +10.

http://openhardwaremonitor.org instaliraj si to pa javi dal ti dobro pokazuje...:-) fenomenalan program tj bolji nisam nasao!

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
17 godina

Pozdrav,  proc nije clockan, temp cpu jezgri, idle 40c, load 52-55c COD4 cpu usage 50%.

Gore je NH D14, i na krovu je Noctua 120 FLX, ventovi se vrte ispod 1000rpm-a...

Jel to ok?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 10:42 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni se to cini previse ! 65W-atni  proc koji nije OC-an i opterecen samo 50% i to pod NH-D14 - tu nesto nevalja !

Si probao s vise programa mjerit temp. ?

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

Meni se to cini previse ! 65W-atni  proc koji nije OC-an i opterecen samo 50% i to pod NH-D14 - tu nesto nevalja !

Si probao s vise programa mjerit temp. ?

Samo Speccy mi pokazuje temperature jezgri, aida i ostala ekipa, nula bodova, izgleda da je to neki "feature" FM2..

Našel sam na još jednom forumu vani, di tip ima isti problem, ima Noctuu, al slabiju verziju, isto mu je idle 40c...

14 godina
zvonac kaže...

Pozdrav,  proc nije clockan, temp cpu jezgri, idle 40c, load 52-55c COD4 cpu usage 50%.

Gore je NH D14, i na krovu je Noctua 120 FLX, ventovi se vrte ispod 1000rpm-a...

Jel to ok?

To nešto ne štima, kako ventovi ispod 1000 okretaja?

Jesi stavljao one otpore za smanjivanje vrtnje ventova?

Trebali bi biti na 1200 okretaja, provjeri u biosu postavke cpu fanova jesu li na full on.

Skini ovaj program za mjerenje http://www.hwinfo.com/download64.html .

Istina i ja imam neke čudne temperature u loadu na fx i Noctui bar kod oc i testova u svakodnevnom radu i igranju je sve ok.

CNQ uključen?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 12:27 (Tiby).
15 godina

Valjda ga je ukopcao preko U.L.N.A. ( Ultra low noise adapter ) , pa mu i jesu ispod 1000rpm-a ?  S tim adapterom bi se trebali vrtjet na 900rpm-a !

Music As A Weapon !!
17 godina

Pošto je to verzija nh d14 2011, ventovi su pwm, tak da imam regulaciju prek ploče, vrte se na 690 rpm..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa digni malo okretaje u biosu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nema potrebe, i ovak je sve hladno, jest da dok pokrenem prime 95, dojde do 60c, al hladnjak je pod prstima hladan, isto kao i heatpipeovi, hladni..

Tak da niš puno ne dobivam ak podignem rpm gore..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

zanima me jeli ovo normalno za moju vtx3d hd 7770 x edition 

nakon 10 minuta igranja tomb raidera grafa mi se popela na 87c i 60% fan speed 

jeli to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije , to je prevelika temp. !

Si probao s drugim driverima ?

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Phoenix44 kaže...

zanima me jeli ovo normalno za moju vtx3d hd 7770 x edition 

nakon 10 minuta igranja tomb raidera grafa mi se popela na 87c i 60% fan speed 

jeli to normalno?

neznam sta je tu cudno? najnovija igra u potpunosti iskoristava sve njene hardwerske mogucnosti i grafa se kao takva naravno i grije, a ova x-edišn je full naklokana i k tome jos koliko sam vidio jedan vent na njoj (jako lose izvedeno) i pod normalno da s takvim opterecenjem temp ide prek 80+C°...nisu bezveze xfx i vtx najeftinije...

Rasturam na Intel Core™ i7 3930K ES + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice