Ako nekog zanima test MX-4 paste s temperaturama, temperature u Fractal Design Core 1000 mATX kućištu i/ili temperature RAM-a s coolerima i bez - nek navrati na stranice
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Definitivno treba kupit 3 puta skuplju pastu zato što ćeš imat 56C umjesto 57C .
Definitivno treba kupit 3 puta skuplju pastu zato što ćeš imat 56C umjesto 57C .
Možda tebi to ništa ne znači, al ima entuzijasta i/ili overclockera koji zahvaljujući tom minimalnom poboljšanju dolaze na vrhove ljestvica.
Osim toga, pravi rezultati se mogu vidjeti nakon vremena dok sve sjedne na svoje mjesto a ne odmah, kao što kaže u testu.
Osim toga, sigurno bi bilo razlike kod hladnjaka sa ravnom bazom ili kod drugih generacija procesora i/ili hladnjaka.
Kao da kažeš da u F1 stotinke nisu bitne.
Što se tiče cijene, pa ova je pasta vrhunski proizvod a bagatela, nemaš 40kn, otkud ti onda računalo?
poz
Wooow kako si ti pametaaan. Računalo sam našao na ulici, stojalo samo tamo i ja ga pokupio . Jedna stvar su extremni overclockeri, a druga 99.9% ostalih korisnika.
Ljudi daju po 300 kn vise za hladnjak kako bi dobili 2c nizu temperaturu. Ako se to moze dobiti sa 30kn skupljom pastom onda stvarno ne bi trebalo biti problem.
Meni se svidja Noctua NT-H1 i vise ne razmazujem po CPU.
Sledim uputstva. Malo na sredinu i stavim hladnjak i sutradan se moze videti kakva je pasta.
Za sada ne znam da li sam primetio 1C razlike izmedju 2-3 vrste pasti dobrih.
Ceramique, NT-H1, Arctic Silver 5 sam pozajmio i probao. Ali sve isto. Bukvalno. 1C mozda po meni vodi Ceramique.
Sada kada se skupi razni faktori, tacna kolicina, pritisak hladnjaka, kako se rasiri pasta u 99% slucajeva to ce anulirati razliku izmedju pasti pa ce jednom jedna biti bolja druga gora.
Sve je to marketing i mogu da se slozim da cu pre kupiti Arctic i Noctua nego CoolerMaster ili Xilence ili Xigmatek pastu cak Frostbyte cu probati uskoro mada iako kazu da je ekstra ne verujem a je bolja od ovih.
Ali izmedju tih boljih skupljih ne verujem da ikakve razlike ime. Mozda najskuplja i najeftinija 2C razlike i sl.
Na koliko ih vi menjate. Ja se trudim na 6 meseci.
Evo i moj CPU pod CM Hyper 612S.I5 2500K na 4200 mhz(1,24V).Evo u OCCT nakon 3 minute full loada.
Evo i moj CPU pod CM Hyper 612S.I5 2500K na 4200 mhz(1,24V).Evo u OCCT nakon 3 minute full loada.
dobre temp...
samo daj odvrti to malo više od 3 min
i btw. vidim da ti isto ko i ja , dobar setup al grafa zak**ac
Vrtio sam i vise,nece preko 46 stupnjeva.Jos kad stavim jedan FAN tako da bude Dual Fan bit ce i hladniji procesor.Ma GPU mi je dovoljan za Skyrim,samo njega i igram.
Daj mi reci zašto imaš i5 2500K CPU overclokiran na 4.2GHz i HD 4670 grafičku? CPU ti je bottleneck za tu grafu na stock taktu?
Jer sam OC manijak.I da imam jos slabiju karticu bio bi na tom taktu.
kupujes 7950?
Jel ti u sobi 10C ?
Jel ti u sobi 10C ?
Izgleda kako se s ponistre vidi Šolta
kupujes 7950?
Mozda,nebi bilo zgorega pricekati Nvidiin odgovor.
Jel ti u sobi 10C ?
Nije,grijem ju hah
Jel ti u sobi 10C ?
Izgleda kako se s ponistre vidi Šolta
Vidi se Brač.
Onda ni Intelovi senzori u idle-u nisu točni. Nije moguće da CPU ima istu temperaturu kao i zrak u sobi kad imaš zračno hlađenje.
Onda ni Intelovi senzori u idle-u nisu točni. Nije moguće da CPU ima istu temperaturu kao i zrak u sobi kad imaš zračno hlađenje.
Kod I5 2500K se gleda temperatura jezgri i to je trenutna temperatura.Ne gleda se CPU temp.
Pa i kod AMD-a se gleda temperatura jezgri također. Kod AMD-a se zna odavno već pouzdano da je na idle-u nepouzdano gledat temperaturu, a očito je i kod Intela . Kažem da ti senzori lažu kad ti pokazuju da ti je CPU ( a pod tim mislim jezgre ) 22C, a u sobi isto tako negdje !! To je NEMOGUĆE sa zračnim hladnjakom ! Mora biti 10-ak stupnjeva pa na više razlika između sobne temperature i samog procesora..
oko 80 Celzijusa CPU.
Pa i kod AMD-a se gleda temperatura jezgri također. Kod AMD-a se zna odavno već pouzdano da je na idle-u nepouzdano gledat temperaturu, a očito je i kod Intela . Kažem da ti senzori lažu kad ti pokazuju da ti je CPU ( a pod tim mislim jezgre ) 22C, a u sobi isto tako negdje !! To je NEMOGUĆE sa zračnim hladnjakom ! Mora biti 10-ak stupnjeva pa na više razlika između sobne temperature i samog procesora..
Vidis li ti da je temp jezgri u mene 44 stupnja pod loadom?O kakvih 20 stupnjeva pricas,pogledaj sliku opet.
eto ,malo sam odvrtio pol sata prime95,
temperatura je stala oko 48 do 50c nakon cca 10 min i tako ostala.
prilikom igranja su još manje temperature.
jedino me zbunjuju svi ti silni temp senzori u Aida 64.
vidim da se podudaraju temp jezgri sa real temp i cpuid hW ,
ali Aida ima još temp površine proca i prosječnu temp unutar proca koje malo odskaču ,pa ti budi pametan po kojoj se pošteno ravnati.
Preporucio bih ti open hwmonitor i da se po njemu ravnaš osim ako su ti senzori u banani
http://openhardwaremonitor.org/
cpuidhw je pokrenut kad je proc več bio pod loadom,tako da je zato 0c.
vidim da se poprilično podudaraju temp , nije da nekaj falša puno.
bitno je da su za jezgre čisto dobre temp, s obzirom na load i kućište.
a i vidim da imam dosta "lufta" za OC :D
78c je daleeeko....
cpuidhw je pokrenut kad je proc več bio pod loadom,tako da je zato 0c.
vidim da se poprilično podudaraju temp , nije da nekaj falša puno.
bitno je da su za jezgre čisto dobre temp, s obzirom na load i kućište.
a i vidim da imam dosta "lufta" za OC :D
78c je daleeeko....
Gornja granica ilitiga temperature case za I5 2500K je 72,5c.
CPUTIN ti je senzor na procesoru, tj ispod na ploči a 64C miu se čini previše ako su točni rezultati a 0Cnisam nikad vidio na više konfi , aida ti dobro pokazuje sve temp
Meni isti proc OC 4.5 u loadu nikad nije prešao 50C CPUTIN, ali nek te ne brine, gledaj jezgre da bnudu ispod 72
e ekipa može pomoć radi se o laptopu lenovo g555 kojem je riknula matična ali sam je uspio osposobiti sa fenomi, pa me zanima dali su sad ove temperature normalne
e ekipa može pomoć radi se o laptopu lenovo g555 kojem je riknula matična ali sam je uspio osposobiti sa fenomi, pa me zanima dali su sad ove temperature normalne
Za laptop, normalne. Moj radi na jos vecim vec 3.5 god i nikad mu nista.
Daj mi reci zašto imaš i5 2500K CPU overclokiran na 4.2GHz i HD 4670 grafičku? CPU ti je bottleneck za tu grafu na stock taktu?
Neki ljudi iskoristavaju i snagu procesora, ne samo grafe. Kuzis?
e da zaboravio sam napisati da trenutno ništa ne radi osim osim foruma i 24 sata
e da zaboravio sam napisati da trenutno ništa ne radi osim osim foruma i 24 sata
E onda vec nije dobro. Mislia sam da je desni ss bio u loadu.