- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si c¨oko proc onda ok ako ne onda je toplo, fali malo propuha u kućištu a grafa je ok ipak je fest toplo gdje god se nalazio.
Nisam kloko, to su normalne temperature za ove vrućine, nemam klimu, a još ložimo peć na drva tako da i to grije ko pakao...
Ooooo da kombinacija peći na drva i ove sparine nije ni čudo onda je sve ok
E sada zasto mrzim ASUS. Pogledajte ovo. Izgleda da je svet bio u pravu.
Rekao sam da je NB bio 52C kada sam kupio pogledajte sada. 62C.
E to vec nije dobro. Pogledajte vi sta kaze Motherborad pa razmislite zasto GA neke ploce nemaju ocitavanje.
Ovo je posle sat igranja. Mogu reci da je graficka klokovana sa CCC-om na 900/1300 i da ventilator nije diran sa AUTO. Ne prelazio znaci 30%, CPU hladI H70 klokovan je na 3.8.
A pogledajte mrtvi ASUS i to ponos ASUS-a u koga duva ventilato. 5 ventilatora hlade unutrasnjost kucista. Mislite da cu stavim hladnjak na NB.
Zabole me ona stvar da stavim. Em su napravili nikada bolesniji hladnjak nakoso da ne mogu da stavim ventilator, ako ga polu nakosim ili stavim na grafiku i ukljucim jako da bi hladio on spada jer je lak, ne smem da ga otezam jer ce da pritiska grafiku.
A kreteni nisu mogli da stave jedan ventilator i mesto za njega koji ce da se stavi po potrebi i skine. Pazite ja nisam klokovao NB, ekstremno CPU, ekstremno memoriju. Mogu misliti da jesam.
Evo vam ponos ASUS OC ploca. Opravdano svewt bruji o NB Crosshair Formule. Mislite da su ispravili na 5. Kupite pa cete videti naredno leto.
Ne pada mi napamet da stavim ventilator a i da hocu ne mogu. Ionako onaj na strani bije na njega. Da imam dva u kucistu sto je normalno bilo bi 70C.
Pazi ti bolesnik je na temp grafickog chipa tj 2C ispod. Oni ne znaju ljudi vise nista. Odande kao da su normalni pobegli.
Pazite SB je 55C koji se ne greje nigde ni na jednoj ploci.
Ona ce raditi, proci ce leto, bice 55 mozda, daj boze. Ali zamislite da je kupoio neki overkloker koji izvlaci MAX, X6 je unutra, juri Intel ili sto moze vise.
Zamislite rad sledece leto ona ce biti jos dav leta u garanciji. Ludi i bolesni ASUS.
Nece je hladiti hladnjak jbg nisu predvideli mesto i nisdu racunali na to tako da ga nece hladiti.
Znaci taktr CPU i memorije ne ide ni za stepen nize. Ovo je ASUS ploca za koju vicu to je za overklokere i hard gamere prema tome hladi se kuciste pa da vas vidimo gospodo zuti.
Na mrtvim srpskim HW forumima vise ima reklama gde sta kupiti.
Ja treba da ih ucim da Crosshair ima strasne probleme sa NB temp koje idu do 75C da ljudi jadni jure vodeno bez ikakvog razloga i povecavaju ogranicenje u BIOS-u da izbegnu Reviziju 01 jel su na nju kacili najgore moguce capacitore koji cvile, muce se ljudi skidaju netaisnk koji nikad nezgodniji ide u g slovo i skida se zajedno sa SB i mofset hladnjacima i nikada je nezgodnije vratiti i unistava garanciju, znaci ni dirati, to nigde nigde ne pise.
Ja sam tek citao i trazio reviziju 02 i kupio. Da nisam trazio kao sumanut ko zna sta bi bilo a ni sada nije bolje ali da sam pitao gde da kupim pobili bi se. Sada ce crna lista prodivnica u Srbiji i popis zlih proizvodjaca to sam video na vestima pa saljem mail prvi ASUS staviti dodatni porez od 30% na sve sa imenom kineskih proizvodjaca a olaksice na USA HW.
Nadam se da mi u ovoj temi možete pomoći oko pregrijavanja kompa, ili da otvaram svoju? Ugl. stvar je ovakva: komp se nenormalno grije, mislim da bih mogao jelo podgrijavati na njemu. :) Neko vrijeme sam imao problem zbog kojega mi se komp sam od sebe gasio tj. restartao ali ne uobičajeno restartao već kao da je na sekundu nestalo struje i komp se ponovno pali i pojavljuje se windows error recovery sa opcijom start windows normaly i ostalim opcijama, znate već koje, i što je zanimljivo za sobom je povlačio router, znači komp se restarta i s njim se i router restarta. Odnio sam komp na servis, tamo su mi očistili cijeli komp i naravno napajanje koje je bilo dosta zaprašeno, napravili su stress test preko Everesta i rekli da je sve u redu, od tada se komp više ne restarta sam od sebe ali tu je i dalje taj problem sa grijanjem (pregrijavanje sam primjetio dan prije odlaska u servis). U servisu sam pokazao SpeedFan-ov ss (priložen ovdje) za koji su mi rekli da im ništa ne znači jer nisam radio sa Everestom. Pretpostavljam da je ipak ostao neki problem sa napajanjem jer komp je vruć točno iznad njega, donedavno je konstantno bio vruć ali sada je vruć samo tokom igranja, u idleu nije baš. Evo ss pa neka mi netko objasni koja je to zaokružena stavka/komponenta upržena na 86 celzijevaca, tu je i ss smještaja komp mada znam da to ne bi trebalo igrati nikakvu ulogu jer je komp tu smješten otkad ga imam.
@slade 24
Ovako nemam pojima kaj je ono zaokruženo.
Jel ti ima otvor tamo iza kompa mislim na onaj drveni dio stola, naime držati komp u takvom skučenom prostoru nije dobro jer se neminovno mora grijati.
Koliko imaš ventilatora u kućištu?
Probaj skinuti ovaj program za nadgledanje temperatura pa postaj ss. CPUID
Za prvu ruku digni kućušte na stol pa malo prati temp.
Ajde kad ga staviš na stol otvori ga i poslikaj pa pošalji koju sliku (možda ti fali koji vent, loš kabel menagment..)
Eto ljepo sad se vidi što je što, pa i nije tako loše s obzirom na temperaturu okoline i položaj pc-a.
Edit: ono prvo ti je matična, drugo proc vjerojatno s stock hladnjakom.
Temperature bi mogao smanjiti dodavanjem novih ventilatora na kućište ( ako stanu ) ili nabavkom novoga i prvenstveno vađenjem kompa iz onoga "ljesa".
Bdw ima li iza kompa rupa ( mislim na drveni dio stola ) jer ako zadnji vent ne baca vrući zrak van iz kućišta onda se on skuplja gore u kućištu tamo gdje si označio.
Nasao sam resenje kako urade na EVGA plocama ali samo na X58 Classified koja ima kockasti heatsink.
Stavi se na Fan magneti mali (dovoljno je 2 komada na jednu stranu)i oni uhvate NB metal i on stoji. Samo je ono kockasto, resetkasti i fan stoji na gore i od onog metala se prakticno ne vidi.
Kako da to izvedem na ovom mom retardirano nasecenom na pola.
Ali sa njima dobijes mali 40mm u pakovanju a ovi ti ni ne zatvore plocu a ne da ti daju nesto potrebno tako.
Svaki danom sam sve sigurniji u to koliko mi nisu potrebni vise u zivotu.
A tek je komedija na Crosshair 5 Formula. Vazne su vatre, munje, talasi plavi,... Nije bitno mesto za fan mali.
Sreca da imam H70 da imam one Tower nakaze ne bi mogao cackalicom da ga dohvatim a ne da stavim neki fan.
Zato nikada mega i noctua niti bilo sta, H100 i gotovo miran sam 5 godina. Predvidjen za krov 650D sa 4 ventilatora i cao. Kakvi holanderi, kurlanderi, crevca, rezewrvuari, stezi, cedi, cisti mulj, stiskaj baloncice, bezi bre.
Pretaci kroz onu sisu sto viri sa strane. Nek pricaju ne valja, ja lepo cui i na Intelu klokovanom da se igram ispod 50C a kriticari neka rade testove Linx, Prime95, neka mere, pretacu sisu iz vodenog hladjenja pricaju da Corsair ne valja.
Ja lepo stavcim za 6 meseci skinem fanove ocistim prasinu, vratim, za koji mesec opet, igram ispod 50C leti, zimi, uvek. DDR Slotovi dopstupni, NB dostupan, Ne kacim rukama metal kada kartu menjam i suiper.
A tek da je Intel klokovan, ko zna... 70-80.
Ja sam i dobar ja sam jos 7-8C ispod nekih zabrinjavajucih, nije dobro ni ovo.
Fan je potreban ali ga necu staviti jel je neplaniran. Namesteno je kao da ona savrseno hladi i da tu nista nije predvidjeno sem vodenog hladjenja ko hoce.
Temperature poslije Linx-a i igranja COD4 jedno 2h...
U novom kučištu NZXT M59 Pure Black..Sa 3x120mm ventovima..
ak ti je procesor stvarno na nulu ohladilo, ja ga kupujem odmah XD
@Vlada
E što ga seruckaš da je to strašno... Bitno da EVGA nema nikakve vražje munje i ostala svjetleća s*anja.
Nisi možda probao sa drugim programom očitati temperaturu pa vidiš onda ima li razlike? Ali zašto bi program bio kriv kada je matična, joj ti vražji Kinezi
Evo postat ću slike mojih temperatura, proc je bio clockan na 4,4+- GHz pa ćeš vidjeti temperature, komponente su ove pod Moj PC.
Temperature poslije Linx-a i igranja COD4 jedno 2h...
U novom kučištu NZXT M59 Pure Black..Sa 3x120mm ventovima..
ak ti je procesor stvarno na nulu ohladilo, ja ga kupujem odmah XD
Otključan je procesor pa neradi ispis temperatura po jezgrama..Temperatura socketa tj procesora,jer TMPIN0!!!
Da je bar 0
ja bi bio zahvalan da mi netko kaze koji je zapravo TjMax za moj proc jer nakon podosta guglanja i dalje neznam dal je 85 , 90 , 95 ili 100 ( mislim da sam negdje cak vidio i 70 sta je presmjesno ) ??
Nije preporučljivo preko 70,80 stupnjeva da bude, koliko točno i nije toliko bitno jer bi ti se ugasio kada bi došao na tu određenu temperaturu. Mislim pa nije vrag da se tvoj grije do toliko?
Za idle su tak tak temperature, kolika ti je temperatura u sobi?
Kolike su ti temperature dok igraš? Ne nakon što izađeš iz igre, već dok igraš jedno pola sata pa pukni print screen.
Ako ti tako kažeš s njegovim hladnjakom... zato sam i pitao kakva mu je temperatura u sobi.Ako mu je viša, to je onda ok.
Moja je barem jedno 5 stupnjeva niža, komp mi je pod moj računar.
zanima me dali netko ima i5 760 u kombinaciji sa yasyom i kakve su mu temperature??? posto se meni cini da su meni maloo povelike,pa da nisam mozda krivo pastu stavio ili montirao hladnjak..
u idlle mu je cpu na 32 a core 35 pa nadalje...jos nisam testirao full load,ali cim pokrenem extract ili neki zesci program,core temp skoce na 45-50 u roku 3 minute..
hvala unaprijed
zanima me dali netko ima i5 760 u kombinaciji sa yasyom i kakve su mu temperature??? posto se meni cini da su meni maloo povelike,pa da nisam mozda krivo pastu stavio ili montirao hladnjak..
u idlle mu je cpu na 32 a core 35 pa nadalje...jos nisam testirao full load,ali cim pokrenem extract ili neki zesci program,core temp skoce na 45-50 u roku 3 minute..
hvala unaprijed
To su po meni ok temperature, normalno je da temperatura brzo skoči kada tako nešto radiš, isto tako brzo i padne.
CPU na 4.00GHz
To je 70 stupnjeva temp? Ako da, puno previše... Ili se gleda samo ono CPU, ne pod jezgre?
sad sam ga OC na 3,2 ghz uz voltazu od 1,184(tako u cpuz pise) i testiro sa prime95 cc sat vremena,jezgre nisu presle 50 C,jos cu probat malo smanjit voltazu ili ga jos OC na 3,4 ghz pa cu onda vidit temp.