Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Stoncine,mislim ako želiš spustiti temperature ne gine ti investicija u novo kučište sorry

{#}

Osobno mislim kako su temperature visoke bdw kolika ti je sobna temperatura?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 11:52 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Temperature vaših PC grijalica

Pa što je visoko? SYSTIN? I što to znači opče?

Sobna.. 26°

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
stoncin3 kaže...

Pa što je visoko? SYSTIN? I što to znači opče?

Sobna.. 26°

SYSTIN-matična a grafa i dalje jako topla

17 godina
protjeran

Sad je temperaturam matične ploče u stanju mirovanja 42°C. Sad čekaj 5 minuta da odvrtim Heaven DX11 Extreme i vidim koliko se digne temperatura..

I odmah temperaturu GPU jer je Heaven grafički test.{#}

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
stoncin3 kaže...

Temperature su ti na granici. Nije potrebna nikakva intervencija oko coolera ali svaki stupanj više več je lošije. Btw računaj optilmalno za CPU idle 45° load 65°.

Evo moje:

bolje da si ostavio gtx 550. kupio si macka u vreci. to ti je tvoja super ponuda {#}

17 godina
protjeran

Zaš? GPU 81°C, MBO 51°. Ventilatori svi na minimumu.

@Lord Marko uzet novu Palit GTX560 za 1100 kuna nie baš loša ponuda. A to što su temperature u load 92°C a nekakav optimum bi bio 85 u loadu nie baš VELIKI problem, zar ne?

Tih 5-6°C delta!

EDIT

Furmark 1.9.1 nakon 3 minute Burn test temp 95° i dalje ne ide dakle grafa se hladi dovoljno. Mislim čak da ni na 870MHz ne bi bila viša od 95-96°?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 15:58 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Zaš? GPU 81°C, MBO 51°. Ventilatori svi na minimumu.

@Lord Marko uzet novu Palit GTX560 za 1100 kuna nie baš loša ponuda. A to što su temperature u load 92°C a nekakav optimum bi bio 85 u loadu nie baš VELIKI prolem, zar ne?

Tih 5-6°C delta!

EDIT

Furmark 1.9.1 nakon 3 minute Burn test temp 95° i dalje ne ide dakle grafa se hladi dovoljno. Mislim čak da ni na 870MHz ne bi bila viša od 95-96°?

Ej, razmisli malo, 95°? Si ti svjestan kolika je to temperatura? To je nedopustivo {#}

17 godina

pa do tih temperatura se niti moja 4850 ne grije. a tvoja je jos novija, bolji proizvodni proces, bolji hladnjak. puno previse

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 13:55 (Lord_Marko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ae mi nemoj reč da ti ni Furmark ne zagrije preko 90 nakon 3 minXD

tu tvoju HD4850 koja je najtoplija GPU u povjesti računala:DDD

14 godina

Daj molim te... omfg... tolko se ni moja druga grafa 8800gtx ne grije, a svi znate da ta grafa ima problema sa pregrijavanjem  :S

17 godina

evo izvolis

idle temps idle temps
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 20:43 (Lord_Marko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Evo i moje temperature. Min u idle i max za vrijeme igranja cod4 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

evo izvolis

Da pa...

XD

I još je moja na 810MHz tvoja na 700MHz:\

EDIT

Evo da i ne lažem sa zadnjim screenshotom je na max OC-ku i fan speed samo 88% dakle ako ga postavim na manual i 100% temperature bi se kretale između 85-86° OC-anoj:P

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 5:27 (stoncin3).
17 godina
stoncin3 kaže...
Lord_Marko kaže...

evo izvolis

Da pa...

XD

EDIT

Evo da i ne lažem sa zadnjim screenshotom je na max OC-ku i fan speed samo 88% dakle ako ga postavim na manual i 100% temperature bi se kretale između 85-86° OC-anoj:P

kakve veze imaju tvoje i moje frenkvencije. nisu iste grafe. moja je oc-ana do kraja kolko ide. i fan speed mi je na 70%

da nije oc-ana bila bi ispod 75-80c

17 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...
stoncin3 kaže...
Lord_Marko kaže...

evo izvolis

Da pa...

XD

EDIT

kakve veze imaju tvoje i moje frenkvencije. nisu iste grafe. moja je oc-ana do kraja kolko ide. i fan speed mi je na 70%

Ja sam imao HD4870 i idle je bila 78° a load 92° i gle čuda grafa je preživjela.

Sad ja znam da je 4850 još toplija..:O ti imaš gore neki novi kuler?

15 godina
odjavljen

Evo moj furmark, sad vidim da nisam stavio najnoviju verziju, stavit ću kasnije. Max temperatura 54°, što smatram odličnim za hladnjak koji je koštao 220 kn i koji je nečujan (iako zauzima 4 slota). Probat ću kasnije dobiti još nižu temperaturu, moram malo bolje zategnuti vijke.

Evo odvrtio sam i noviji, ovo je već nešto, 57°{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 14:43 (Jakovp).

0 0 hvala 0
17 godina

stoncin3 pa kakva je to bila HD4870, to je stvarno bilo previše....

Club3D HD4870Oc Edition Club3D HD4870Oc Edition
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 15:04 (lion002).
17 godina
stoncin3 kaže...
Lord_Marko kaže...
stoncin3 kaže...
Lord_Marko kaže...

evo izvolis

Da pa...

XD

EDIT

Ja sam imao HD4870 i idle je bila 78° a load 92° i gle čuda grafa je preživjela.

Sad ja znam da je 4850 još toplija..:O ti imaš gore neki novi kuler?

stock cooler i dobar airflow

17 godina
protjeran

A što je onda ovo tu... klik:DDD

Jesam ja malo lud ili tiga što.. malo zaboravan...:\

Pa imao sam karticu imao sam ih DVIJE! Znam koliko su im bile temperature..{#}

EDIT

@lion002

Ta tvoja ima nekakav Zerotherm cooler gore pa je zato šta je OC-ed izdanje.

Btw jer bučan kao šta kaže tip na forumu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 16:04 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

..podnošljivo je, ne prelazi vent preko 50% skoro nikada(auto reg.)....a kad miruje je vent na 7%....nečuje se uopće...ne znam na kakav je on primjerak naletio ali ja sam prezadovoljan.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 16:19 (lion002).
17 godina
protjeran

Dobar cooler kažeš, ha?   Hhh 7% idle... lol to još nisam vidio.{#}

Super tebi dobro ako se ništa ne čuje pod opterećenjem.;)

Moj u igrama zuji do boli i temperature kartice se penju i do 93°C dok igram Crysis 2 dok je fan sigurno na 100%XD

No O.K. dok igraš imam zvučnike pa i ne idem baš za time ne patim zbog toga što je to istina i treba da boli:D

Pitanje: kolike su nominalne vrijednosti za temperature RAM modula? Pitam jer sam ih OC-ao na 1600MHz 9-9-9-27 @1.71V i senzori pokazuju 39°C u stanju mirovanja sistema?

Nakon benchmarka 51° i dalje se ne penju! Kažem RAM-i su DDR3 znam da se manje griju od DDR2 i kao što sam reko po UEFI u BIOS-u od moje Z68 rade na 1333MHz. Međutim to je HyperX tech. koja je predviđena za viši OC od 266MHz tako da rade na 1600 sa voltmodom.

14 godina

Nikad nisam čuo da se vent vrti na samo 7% u idle modu !!!

17 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nikad nisam čuo da se vent vrti na samo 7% u idle modu !!!

Hahaha pa evo imaš gore SS od kolege pa gledaj:DDD

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Dobar cooler kažeš, ha?    Hhh 7% idle... lol to još nisam vidio.{#}

Super tebi dobro ako se ništa ne čuje pod opterećenjem.;)

Moj u igrama zuji do boli i temperature kartice se penju i do 93°C dok igram Crysis 2 dok je fan sigurno na 100%XD

No O.K. dok igraš imam zvučnike pa i ne idem baš za time ne patim zbog toga što je to istina i treba da boli:D

Pitanje: kolike su nominalne vrijednosti za temperature RAM modula? Pitam jer sam ih OC-ao na 1600MHz 9-9-9-27 @1.71V i senzori pokazuju 39°C u stanju mirovanja sistema?

Nakon benchmarka 51° i dalje se ne penju! Kažem RAM-i su DDR3 znam da se manje griju od DDR2 i kao što sam reko po UEFI u BIOS-u od moje Z68 rade na 1333MHz. Međutim to je HyperX tech. koja je predviđena za viši OC od 266MHz tako da rade na 1600 sa voltmodom.

Ostavi se clockanja rama. Nepotrebno, a sandy ne voli visoke voltaže za ram i inače se ddr3 više grije od dd2, barem G.Skill kojeg imam. (DDR2 800MHz i DDR3 1333MHz, bez heatspreadera)

A GTX560 ti se istina malo jače grije, pazi malo na to jer je 99C vrh vrhova za GTX560 čip.

Kod mene ne ide preko 80C na 49% venta(1900rpm) pod furmarkom, zalijepit ću ss kasnije. ;)

14 godina

Ma vidim, ali kažem prvi put vidim ili čujem da na tako malo okretaja radi vent {#}. Inače je to oko 20% ili više zapravo je uvijek oko 20% ili više osim očito kod njega {#}.

14 godina
neaktivan

Pitanje, jel su mi temperature naormalne. 
Dok igram Metro 2033 sve na max grafa mi dođe do 65°C a proc do 58°C. 
Komp je nov i CPU coller je stock. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel to kao treba biti sarkastično pitanje ili retoričko pitanje ??

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

nekužim se u to pa neznam, šta je to dobro?

17 godina
protjeran
Underlight kaže...
itomic009 kaže...

nekužim se u to pa neznam, šta je to dobro?

ROFL

{#}

15 godina

Underlight@ Ako si tako bez problema pročitao točne temperature i grafe i procesora onda več razumiješ pojam temperatura{#}.

Kod tebe je očiti primjer dobre temperature tako da je tvoj post besmislen jer da si svoje temperature usporedio sa recimo stoncin3-ovim na par post-ova prije shvatio bi da su tvoje temp ok.{#}

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice