CPU-Z Benchmark zaključana tema

poruka: 1.248
|
čitano: 260.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
CPU-Z Benchmark

Bulldozer Ma mislim da mi nije vrijedno riskiranja i mrdanja sa naponima,uspio sam 4 GHz izvuci preko multipliera i BLCK na 103 MHz,tih 300 MHz mislim da mi nece znaciti puno 

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Re: CPU-Z Benchmark
doky01akablava kaže...
bik kaže...

I ja bi zaokružio na 4.5

Ne smeta toliki BLCK pri svakodnevnom radu tj.nemas nestabilnosti,bsod-ove i slicno ? Meni preko 103.5 MHz nece bootati,koja je fora sa tim pa skoro 108 MHz,jednostavno bolja ploca ili ?

Nema, full je stabilno, vrtio sam 3d mark i bf4, možda bi išao i više nisam probavao. Bolja ploča je tu bitna a možda malu ulogu igra primjerak cpu-a.

11 godina
bik kaže...
doky01akablava kaže...
bik kaže...

I ja bi zaokružio na 4.5

Ne smeta toliki BLCK pri svakodnevnom radu tj.nemas nestabilnosti,bsod-ove i slicno ? Meni preko 103.5 MHz nece bootati,koja je fora sa tim pa skoro 108 MHz,jednostavno bolja ploca ili ?

Nema, full je stabilno, vrtio sam 3d mark i bf4, možda bi išao i više nisam probavao. Bolja ploča je tu bitna a možda malu ulogu igra primjerak cpu-a.

Koju ploču koristiš?

16 godina

Asrock Z77 Exstreme 4

9 godina
neaktivan
CPU-Z Benchmark

Evo da predstavim svoj i5 4590 na BCLKu od 104 i multiplieru od 37. Ne znam zasto al kad stressam, rezultat multi-a je dosta veci nego ukupni score. Mislim da je ovo poprilicno dobro.

SINGLE: 1736

MULTI: 5753/6520

stress stress
opci score opci score

1 0 hvala 0
16 godina
Arnel16 kaže...

Evo da predstavim svoj i5 4590 na BCLKu od 104 i multiplieru od 37. Ne znam zasto al kad stressam, rezultat multi-a je dosta veci nego ukupni score. Mislim da je ovo poprilicno dobro.

Koja je tocno frenkvencija ?

9 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Arnel16 kaže...

Koja je tocno frenkvencija ?

3.8GHz idle

3.67 load

12 godina
CPU-Z Benchmark

evo za usporedbu kolegi arnelu

single malo slabiji, multi malo jači

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

probat cu sa tom "stock" verzijom CPU-Za, mozda ga bugga ova MSI tema. Nikad ne znas. Sad sam updateo BIOS, pisalo je nesto vezano uz Haswell-Refresh procesore pa cemo vidit. Idem ponovno!

16 godina
CPU-Z Benchmark

Znaci manje-vise Ivy Bridge i5 je jednak Haswell i5 pod uvjetom da je 200 MHz veci clock,ako sam dobro pohvatao 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Znaci manje-vise Ivy Bridge i5 je jednak Haswell i5 pod uvjetom da je 200 MHz veci clock,ako sam dobro pohvatao 

Barem tako ovaj benchmark pokazuje. Rado bih se rijesio ovog "non-K" procesora za slican ali otkljucan uz moju nadoplatu pa ako ga netko zeli 

Moras priznati, svejedno su i5 poprilicno jake! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 19:37 (Arnel16).
9 godina
neaktivan
Arnel16 kaže...
picajzla0707 kaže...

probat cu sa tom "stock" verzijom CPU-Za, mozda ga bugga ova MSI tema. Nikad ne znas. Sad sam updateo BIOS, pisalo je nesto vezano uz Haswell-Refresh procesore pa cemo vidit. Idem ponovno!

jooj sjetio sam se zasto mi varira score tako puno. To je otkad sam vratio na Windows 7! Na 10-tci sam uvijek imao iznad 6500! 

bas cu stavit win10 pa cu postat rezultate

10 godina
odjavljen
CPU-Z Benchmark

Ja gdje god sam gledao ne preporučuje se dirati blck osim za pokoji test - kod skylakea je to odvojeno ali kod Ib i Sb nije.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 19:57 (Glavas_ZG).

2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Ja gdje god sam gledao ne preporučuje se dirati blck osim za pokoji test - kod skylakea je to odvojeno ali kod Ib i Sb nije.

nemas brige, to je ucinjeno samo da odvrtim test i da vidim dokle BCLK moze ici. vratim odmah na 100 i patim zasto sam uzeo "non-k" haswell a z97 plocu! 

11 godina
Arnel16 kaže...
Glavas_ZG kaže...

nemas brige, to je ucinjeno samo da odvrtim test i da vidim dokle BCLK moze ici. vratim odmah na 100 i patim zasto sam uzeo "non-k" haswell a z97 plocu! 

To ti je najmanja briga.Presao sam ja sa i5 3570-4.2ghz na 4670k pa jedino u nekakvom benchu vidim razliku.i7 je jedini logican upgrade

9 godina
neaktivan
centis kaže...
Arnel16 kaže...
Glavas_ZG kaže...

To ti je najmanja briga.Presao sam ja sa i5 3570-4.2ghz na 4670k pa jedino u nekakvom benchu vidim razliku.i7 je jedini logican upgrade

Ipak, ja bi rade igru voltaza i frekvencije jer to vec dugo nisam osjetio, imao sam prije FX4100 koji je bio gust kad se treba clockati. Pod Ninjom 3 je bio na stabilnih 5GHz ispod 50c. Prvo sam mislio da je senzor pokvaren koliko je niska temperatura. Sjecam se scorea, bio je blizu 3700 na multiju a ne sjecam se singlea. Mogao je on i vise od 5GHz ali mislio sam da ga nikad necu mijenjati pa je to bilo daily freq. 

Instalirao sam Windows 10 Pro i izgleda da mi je score ponovno 6400-6500 ali stabilno, sad ne skace! 

11 godina
Arnel16 kaže...
centis kaže...
Arnel16 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ipak, ja bi rade igru voltaza i frekvencije jer to vec dugo nisam osjetio, imao sam prije FX4100 koji je bio gust kad se treba clockati. Pod Ninjom 3 je bio na stabilnih 5GHz ispod 50c. Prvo sam mislio da je senzor pokvaren koliko je niska temperatura. Sjecam se scorea, bio je blizu 3700 na multiju a ne sjecam se singlea. Mogao je on i vise od 5GHz ali mislio sam da ga nikad necu mijenjati pa je to bilo daily freq. 

Instalirao sam Windows 10 Pro i izgleda da mi je score ponovno 6400-6500 ali stabilno, sad ne skace! 

Ako je iz gušta prema overkloku onda je opravdano.A i nije ti ni  preveliko ulaganje ako prodas svoj i nadodas za 4670k,4690k

16 godina
CPU-Z Benchmark

centis  Kakva ti je razlika  u nekim CPU intenzivnim igrama kao Crysis 3,GTA V,BF4 ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
doky01akablava kaže...

centis  Kakva ti je razlika  u nekim CPU intenzivnim igrama kao Crysis 3,GTA V,BF4 ? 

Trenutno igram far cry primal koji leti na ultra postavkama.Rise of tomb raider upravo instaliram a gta5 skidam vec 20ak dana.60GB ubija u pojam.BF4 i crysis 3 otisli pri novoj instalaciji win.Lijen sam opet instalirat.Dying light je recimo fluidniji,nema frame dropova,mozda je i do novih drivera.Odvrtim bench kad skinem gta5,jos dva dana minimum

9 godina
neaktivan
centis kaže...
Arnel16 kaže...
centis kaže...
Arnel16 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ako je iz gušta prema overkloku onda je opravdano.A i nije ti ni  preveliko ulaganje ako prodas svoj i nadodas za 4670k,4690k

100 postotno je iz gusta! Jos od dana Pentiuma 4 Prescott volim clockat bilo sto sto se da overclockat. Za mene je to izvlacenje maximuma iz onoga sto imas, poseban da tako kazem "osjecaj". Nadam se da ce netko biti voljan mijenjati se za bilo koji i5 Haswell otkljucani procesor, uz mogucu nadoplatu. Probat cu staviti oglas.

13 godina
CPU-Z Benchmark

osra i5 3570k  4800mhz  singl 2081  multi 8040

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
CPU-Z Benchmark

Evo na, izgleda da je bilo do Windowsa. Stavio 10 i skocio score! 

Arnel16 - v1.75 - SINGLE 1733 - MULTI 6462

Procesor nije na maximalnih 3.7GHz nego na 3.63 pa zato se moj score razlikuje od nekih koji imaju zakucan "turbo". 

Slika Windowsa 7 za usporedbu za 10:

Windows 10 Windows 10
Windows 7 Windows 7

0 0 hvala 0
12 godina
Arnel16 kaže...

Procesor nije na maximalnih 3.7GHz nego na 3.63 pa zato se moj score razlikuje od nekih koji imaju zakucan "turbo". 

zanimljivo, nemaš zakucan 3,7 kao ja, ali svejedno imaš veći single skor

ovo za multi gdje je moj nešto jači mi je jasno jer kod mene su sve četiri jezgre zakucane na 3,7 no ovo sa single mi baš nije jasno

9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Arnel16 kaže...

zanimljivo, nemaš zakucan 3,7 kao ja, ali svejedno imaš veći single skor

ovo za multi gdje je moj nešto jači mi je jasno jer kod mene su sve četiri jezgre zakucane na 3,7 no ovo sa single mi baš nije jasno

moguce zbog dizanja BCLKa? meni nece iznad 3.5 u loadu, BCLKom sam ga digao na 3.63GHz. Zakucati ga ne mogu cak i da zelim, probao sam sve opcije (MSI ih ima brdooo) i nista, uvijek pada na 3.5GHz.

Windows u task manageru pokazuje 4.1GHz 

Smotani Task manager Smotani Task manager
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 14:41 (Arnel16).
11 godina
neaktivan

Zato sto ti koristi neku average brzinu za sve jezgre, meni također radi na 3.6 u igrama, a max turbo je 3.9 no to se odnosi na jednu jezgru ne sve 4. Možeš i sam podešavat brzine određenih jezgri (bar ja mogu)

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Zato sto ti koristi neku average brzinu za sve jezgre, meni također radi na 3.6 u igrama, a max turbo je 3.9 no to se odnosi na jednu jezgru ne sve 4. Možeš i sam podešavat brzine određenih jezgri (bar ja mogu)

vec sam znao to, pa ako si vidio u prethodnim postovima stavio sam (3.8ghz idle - 3.6ghz load). shvacam kako turbo radi i kako frekvencija ovisi o "Loadu" jezgri. ja ne mogu podesavat brzinu pojedinacne jezgre.

12 godina
Arnel16 kaže...
D3lBoy kaže...

vec sam znao to, pa ako si vidio u prethodnim postovima stavio sam (3.8ghz idle - 3.6ghz load). shvacam kako turbo radi i kako frekvencija ovisi o "Loadu" jezgri. ja ne mogu podesavat brzinu pojedinacne jezgre.

jbga, meni je na sve četiri jezgre zakucan na 3699 i povremeno se ritne na 3700 za sve vrijeme benčanja, bilo to ovaj brzinski ili onaj linpack od sat vremena

nema padova ispod 3699 dok god je pod opterećenjem, a isto tako i na igrama, s tim da na igrama zna otići i kojih 20-ak mhz više (nemam pojma kako ni zašto)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 15:41 (picajzla0707).
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Arnel16 kaže...
D3lBoy kaže...

jbga, meni je na sve četiri jezgre zakucan na 3699 i povremeno se ritne na 3700 za sve vrijeme benčanja, bilo to ovaj brzinski ili onaj linpack od sat vremena

nema padova ispod 3699 dok god je pod opterećenjem, a isto tako i na igrama, s tim da na igrama zna otići i kojih 20-ak mhz više (nemam pojma kako ni zašto)

nekad BCLK skoci i meni pa ode i moj preko ali samo na kratko vrijeme. to kad se dogodi CPUZ pokaze score od 6900 ili blizu. blago tebi kad ga mozes zakucat.

OFFTOPIC: Zna li itko zasto nakon "pošalji oglas" na BUG oglasniku mi se izlista error i komande koje trebam unijeti da proradi? vec pokusavam od jucer ali nikako.

17 godina
neaktivan
CPU-Z Benchmark

Po naputku s prve strane:

Jura iz druge galaksije -- i7 6700k - 4300 Mhz - single 2157 - multi 9438

CPU CPU
Bench Bench
Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 18:48 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pazi da ne izgori;), 4.3ghz s skoro 1,4v?!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice