Access: izgubljen "fokus" nakon logiranja

poruka: 4
|
čitano: 843
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam jedan neocekivan problem na kojem sam zapeo, pa molim iskusne korisnike da mi pomognu ako znaju.   {#}

Dakle, imam formu unutar koje je popis klijenata... Ispod popisa se nalaze 3 "buttona"- "Novi" (za dodavanje novih klijenata u popis), "Ispravi" (za izmjenu podataka postojecih partnera) i zadnje je opcija "Zatvori" (zatvaranje forme). E sad, stvar je sljedeca. Kada selektiram klijenta iz tablice i stisnem "Ispravi", podize mi se "Login" forma koja pita za sifru kako bi se nastavilo sa izmjenom podataka o selektiranom partneru. I tu nastaje problem- nakon sto ja upisem sifru, otvara se forma sa podatcima o partneru ali ne onom selektiranom vec onom koji je prvi u tablici! Dakle, nakon Login forme totalno mi se izgubi fokus iz prijasnje forme i onoga sto sam selektirao. Naravno, prije nego sam ubacio taj Login, sve je bilo dobro. Kada bi selektirao nekog partnera iz tablice i klikao "ispravi", uvijek mi je otvorio njegovu karticu sa podatcima. No nakon sto sam ubacio login u "Ispravi" click event, vise mi ne pokazuje podatke selektiranog klijenta (nakon upisivanja sifre), vec mi uvijek otvara prvog u tablici!

Evo mog Ispravi click eventa:

Private Sub cmdIspravi_Click()

DoCmd.OpenForm "Login"
Exit Sub

If IsNull(Me!urbroj) Then Exit Sub
DoCmd.OpenForm "ur_zapisnik", acNormal, , "[urbroj] = " & Me![LISTA], acEdit, acNormal, 1
Forms!frmURUDBENI!cmdNovi.Visible = False

End Sub

Ako netko zna sta sam fulao, ili sta trebam dodati u kod neka kaze... Bio bi zahvalan!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 8:12 (FCB_1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jedno čisto logičko pitanje: zašto tražiti login kad je korisnik već počeo mijenjati podatke? obzirom na navedene opcije, ne bi li bilo bolje već pri pokretanju baze tražiti login? ionako za unos novih ili izmjenu postojećih podataka osoba koja ih mijenja mora imati ovlaštenje, pa bi bilo logičnije da se odmah na početku ulogira umjesto pri promjeni podataka, druga bi stvar bila ako bi postojala opcija samo pregleda podataka, koja bi eventualno mogla biti bez ograničenja pa da se ostale opcije na taj način zaštite,mada takvi podaci često nisu za svačije oči

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Access: izgubljen "fokus" nakon logiranja
Wolverine kaže...

jedno čisto logičko pitanje: zašto tražiti login kad je korisnik već počeo mijenjati podatke? obzirom na navedene opcije, ne bi li bilo bolje već pri pokretanju baze tražiti login? ionako za unos novih ili izmjenu postojećih podataka osoba koja ih mijenja mora imati ovlaštenje, pa bi bilo logičnije da se  odmah na početku ulogira umjesto pri promjeni podataka, druga bi  stvar bila ako bi postojala opcija samo pregleda podataka, koja bi eventualno mogla biti bez ograničenja pa da se ostale opcije na taj način zaštite,mada takvi podaci često  nisu za svačije oči

Ne kuzim te bas... Nista korisnik ne moze mjenjati prije unosa sifre! Moze gledati tabelu sa popisom klijenata, i moze unesti podatke novog klijenta bez sifre (zasto je to tako, nemam pojma). Ali kada se podatci postojecih korisnika zele izmjeniti, trazi sifru. Odnosno, tako mi je receno da napravim na poslu... {#}  Znaci ja samo slusam ono sto mi se kaze, pa sam ugradio tu password formu prilikom izmjene podataka. No kazem, tada se desilo to da mi se gubi ta selekcija iz predhodne forme.

Vjerojatno ima logike u tvom komentaru, ali ponavljam- ja samo radim sto mi je receno.

17 godina
Re: Access: izgubljen "fokus" nakon logiranja

Znaci, ako netko ispravlja 5 zapisa, mora se 5 puta ulogirati? Malcice zamorno!

Sto se tice tvog pitanja, zapamti na kojem je zapisu tablica kojoj mijenjas podatke, pa se opet tamo postavi nakon logiranja.

***** Maxxy *****
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice