Voznja bez vozacke.... zaključana tema

poruka: 103
|
čitano: 67.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

Zaustavila me policija te sam im dao prometnu ali vozacku nisam jer nisam jos polozio. Ostavio sam im podatke koje su trazili i ispricao se da vozim samo curu doma i da sljedeci tjedan imam isit iz voznje jer sam u auto skoli. Puhao sam te imao 0.0. Policajac mi je kao rekao da bi trebao ici u mup ali ce me pustit jer je prvi puta i kada sam ga pitao za kaznu rekao je kao da cu dobit od 5 do 15 tisuca kn.

E sada me zanima jer nisam nista potpisao niti dobio ikakav papir sa kaznom dali cu ja tu kaznu dobit i ako da kad je mogu ocekivat? Eto zahvaljujem se na pomoci!

16 godina
odjavljen
Voznja bez vozacke....

Najbolji scenarij je da ti nije ništa napisao, a najgori da ti dođe tolika kazna (mislim da u takvom slučaju utvrđuje sudac za prekršaje, ali nisam siguran), vjerojatno ispod 10k kn zbog olakotnih okolnosti (trijezan, položio prometne propise i sl.), zabrana polaganja na dvije godine (u auto školi moraš sve iz početka u tom slučaju), kazna vlasniku vozila (ako nije tvoje) zbog toga što ti je dopustio upravljanje, a nemaš vozačku.

Ako ti i dođe kazna, a ti nisi potpisao zapisnik i nema nikakvog pisanog traga o tome, možeš se uvijek žaliti.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

dobit ces kaznu ... 

Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan ^^
16 godina
RE: Voznja bez vozacke....
divines kaže...

Zaustavila me policija te sam im dao prometnu ali vozacku nisam jer nisam jos polozio. Ostavio sam im podatke koje su trazili i ispricao se da vozim samo curu doma i da sljedeci tjedan imam isit iz voznje jer sam u auto skoli. Puhao sam te imao 0.0. Policajac mi je kao rekao da bi trebao ici u mup ali ce me pustit jer je prvi puta i kada sam ga pitao za kaznu rekao je kao da cu dobit od 5 do 15 tisuca kn.

E sada me zanima jer nisam nista potpisao niti dobio ikakav papir sa kaznom dali cu ja tu kaznu dobit i ako da kad je mogu ocekivat? Eto zahvaljujem se na pomoci!

Ma nećeš dobit kaznu valjda kad je prvi put.Ovisi kakav je policajac,ima onih koji te puste a i ima i onih koji kad imaju loš dan pokvare ga i drugima.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...
divines kaže...

Ma nećeš dobit kaznu valjda kad je prvi put.Ovisi kakav je policajac,ima onih koji te puste a i ima i onih koji kad imaju loš dan pokvare ga i drugima.

Ma svasta mi govore ljudi. Dali sam ja morao nesto potpisat jer mi nije nista ponudio a cuo sam da je trebao iako sam ja taj potpis mogao odbit. ali kazem nije mi nista ni ponudio.

17 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

Jedno je vožnja bez vozačke dozvole, a drugo je vožnja bez položenog ispita.

Prekršajni nalog ćeš vrlo vjerojatno dobiti, prema članku 204., Zakona o sigurnosti prometa na cestama on iznosi od 5.000 do 15.000 kn - i za tebe i za vlasnika vozila.

Postoji i mogućnost zabrane polaganja vozačkog ispita. Ali bar te nisu priveli.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
divines kaže...

Neces dobit nikakvu kaznu.A to te taj policajac malo poplasio,kao prvo trebo si biti iskljucen iz prometa jel bez vozacke nemas sta traziti na cesti. i po taj auto je trebala doci autoskola da ga odveze.A ti si trebo nekoga nazvat da te doveze kuci,nemas frke oko kazne vjeruj mi.A bez potpisa si moze sa tim papirom dupe obrisat.A i ako ti nekim slucajem stigne sta bez potpisa mozes pisat zalbu itd..al nece vjeruj mi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 15:04 (razer1911).
15 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

u svakom slucaju javi kako je proslo ^^

sretno !

Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan ^^
15 godina
neaktivan
divines kaže...

šta te nije kaznio pendrekom Smijeh

mama mi je gej a otac lezbijka
17 godina
neaktivan
ahuramazda kaže...
divines kaže...

šta te nije kaznio pendrekom Smijeh

ili necim drugim sto je dugo?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
16 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

neces dobiti kaznu ne brini,ja kad sam imao 15god vozio sam se u vinograd s djedom i zaustavili su nas,ali zbog toga jer nije radilo svjetlo,ja naravno nisam imao polozeni vozacki niti osobnu niti nista i prvo je vikao i sve to kak cu dobiti kaznu,necu moci poloziti vozacki i tako,zapisao mi je samo ime i prezime na papir i rekao da je to upozorenje,da se vise nikad ne ponovi al ja sam i dalje picio :)

tak su me i par puta zaustavili u kaficu i pio sam pivo i bio pod gasom i takoder su me samo zapisali na taj "papir"....ali to se sve odvija na selu gdje nema prometa tak da za grad i veca mjesta neznam....i sad me nedugo su me zaustavili u pijanom stanju kad sam isao z goric,al lijepo se ja s policajcem porazgovarao i pozvao ga u gorice i drmnuli 2L i dok smo isli doma lijepo me policajas sa autom ispratio do kuce,vozio se ispred mene :)

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
16 godina
neaktivan

neki govore da hocu a neki da necu. je imao jos netko ovakvo iskustvo da mi moze reci tocno :D a gledajte oni su mene trebali isto pritvoriti te mi uzeti auto i tu noc provesti u buksi. sta nije takav zakon? mozda ipak necu dobit nista

15 godina
protjeran
Voznja bez vozacke....

ma trebo su zveknut tog policajca u čelenku i podbrusiti pete

17 godina
neaktivan
radioactivE kaže...

ma trebo su zveknut tog policajca u čelenku i podbrusiti pete

Vrlo zanimljiv savjet. Svakako bi ga trebalo uvesti kao predmet u auto škole.

@divines

Nitko ti ovdje ne može odgovoriti ono što bi htio čuti tj. da nećeš dobiti kaznu.

U pravilu policajac te je trebao isključiti iz prometa pa pošto to nije učinio moguće je da te je sa iznosom kazne htio samo dobro preplašiti

što mu je kao što vidimo i uspjelo.

Možda je smatrao da će takva obavijest na tebe odgojno djelovati više nego da ti stvarno napiše kaznu,a vjerojatno je i shvatio da se dečko želi malo pokazati pred curom :)

Iako sve je to veliki možda i opet možda ti za nekih mjesec dana stigne kazna od 5k kuna što je u principu uobičajeno za mlade "vozače" bez položenog ispita koji nisu pravili probleme prilikom zaustavljanja.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
15 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

Neces dobit kaznu...Vjeruj mi na ovom iz vlastita iskustva Nevinašce...Jos pogotovo ako si se izvlacia na racun cure...

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis
17 godina
odjavljen
Voznja bez vozacke....

Meni je također policajac rekao da će me pustiti , što i jest ali nakon godinu dana je stigao poziv za sud....

Ali morao sam mu dati sve podatke...

17 godina
Voznja bez vozacke....

Ako je on tebe zapisa i reka ti da ces dobiti kaznu onda ti je valjda sve jasno.

Sve sto mozes je cekati postara da ti donese cestitku sa suda i onda ces upoznati kako krasno rade nasi sudovi.

Ako dodes do suda probaj tamo uvaliti spiku bas me zanima kako ce proci tamo.

Po meni 95% sanse da ces dobiti kaznu.

Ove price meni oprostili ovo, meni oprostili ono ja jos nisam dozivia, po mom iskustvu cim te zapisu gotovo ti je, kuci cekati postara.

Ali u svakom slucaju javi jesi na kraju cile ove price dobija kaznu.

17 godina
divines kaže...

Nije da imam nešto protiv tebe ali u normalnoj državi bi dobio novčanu kaznu i zabranu polaganje ispita najmanje 6 mjeseci. Možda si odličan vozač (iako sumanj s 35 sati vožnje) i manje opasan od likova koji pijani voze, ali zakon se mora poštivati i ne može se voziti bez vozačke dozvole.

15 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...
divines kaže...

Nije da imam nešto protiv tebe ali u normalnoj državi bi dobio novčanu kaznu i zabranu polaganje ispita najmanje 6 mjeseci. Možda si odličan vozač (iako sumanj s 35 sati vožnje) i manje opasan od likova koji pijani voze, ali zakon se mora poštivati i ne može se voziti bez vozačke dozvole.

Da ja slučajno zaboravim ponest vozačku sa sobom i da me zaustavi policija sigurno bih platio propisanu kaznu... Tak da se nadam da će oni uhvaćeni u vožnji bez vozačke i položenog vozačkog ispita proći barem 5 puta skuplje od mene (ili nekog drugog u istoj situaciji).

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

neces dobiti kaznu ne brini,ja kad sam imao 15god vozio sam se u vinograd s djedom i zaustavili su nas,ali zbog toga jer nije radilo svjetlo,ja naravno nisam imao polozeni vozacki niti osobnu niti nista i prvo je vikao i sve to kak cu dobiti kaznu,necu moci poloziti vozacki i tako,zapisao mi je samo ime i prezime na papir i rekao da je to upozorenje,da se vise nikad ne ponovi al ja sam i dalje picio :)

tak su me i par puta zaustavili u kaficu i pio sam pivo i bio pod gasom i takoder su me samo zapisali na taj "papir"....ali to se sve odvija na selu gdje nema prometa tak da za grad i veca mjesta neznam....i sad me nedugo su me zaustavili u pijanom stanju kad sam isao z goric,al lijepo se ja s policajcem porazgovarao i pozvao ga u gorice i drmnuli 2L i dok smo isli doma lijepo me policajas sa autom ispratio do kuce,vozio se ispred mene :)

OMG... po ovome što si napisao tu tvoju lokalnu policijsku postaju treba cijelu na disciplinsku i suspenziju, ako ne i uručiti zahvalnicu na radu sa uputama gdje pronaći zavod za zapošljavanje. Tvoje ponašanje neću komentirati, nisi ti kriv sa takvom policijom.

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 23:22 (PureEntity).
15 godina

dobio il ne dobio kaznu nek te više brine kaj se moglo desiti a nije sva sreća je da ti je slučajno izletio pješak negdje i da si ga pokupio i usmrtio bome bi lijepo odležao u "Hostelu Remetinec" minimalno 5 godina uz ogromnu novčanu kaznu tak da pamet u glavu i radije se strpi dok ne dobiješ "Permis de Conduire" iliti vozačku u ruke!! moja topla preporuka ;)

a šta reć..
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 23:41 (mat777gold).
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Neces dobit nikakvu kaznu.A to te taj policajac malo poplasio,kao prvo trebo si biti iskljucen iz prometa jel bez vozacke nemas sta traziti na cesti. i po taj auto je trebala doci autoskola da ga odveze.A ti si trebo nekoga nazvat da te doveze kuci,nemas frke oko kazne vjeruj mi.A bez potpisa si moze sa tim papirom dupe obrisat.A i ako ti nekim slucajem stigne sta bez potpisa mozes pisat zalbu itd..al nece vjeruj mi.

Prvo ne znam odakle vam takve informacije? Ali taj potpis ti nista ne znaci u smislu priznanja ili nepriznanja krivnje. Ali OK, nisi ti kriv i ne treba te sada napadati zbog toga, jednostavno to nisi znao.

Ako ne potpises to, on samo napise " Urucio, ali bez potpisa"! I to je to, ugl nista ne gubis ako potpises. I svajetujem da potpises svakako.

Odbijanje urucenja naloga je najgore sto mozes napraviti. Jer ce ti onda doci postom ali ti pravomocnost tece od dana pokusaja urucenja naloga! 

Za velike iznose , ti svejedno ne izdaje papir. Nego ti dodje postom. Ali imas jednu caku u zakonu, zbog koje ti to nemoze naplatiti. Odnonso mora ti bar 2000kn skinuti od kazne. Ali mislim da bi te trebalo kazniti zato sto vozis bez vozacke dozvole, tako da iz moralnih razloga to nemogu reci. Ali savjetujem ti da procits tu kaznu koju ces dobiti, i potrazis clanke zakona po kojima te se tereti. 

Po meni imas minimalne sanse da ne dobijes kaznu. A ako dobijes, onda se zali i reci da trazis suocavanje sa policajcom, da nisi znao da ne smijes upravljati vozilo iako polazes, te ti nije jasno zasto te policijiski sluzbenik onda nije izdvojio iz prometa. Tako ce on dobiti po nosu, a ti ces biti oslobodjen. Jer on nece doci na to suocavanje, a oni nece reskirati da ovo izmakne kontroli, tako da ces vjerovatno proci sa upozorenjem. 

Iako sam mu napisao kako da se izvuce ovaj put, nisam htio napisati rupu u zakonu da se i drugi mogu provuci za istu stvar. A nadam se da ce ovo biti izolirani slucaj sto se tice pustanja u promet. Pa sam ovo napravio za opce dobro, tako da policajac ne napravi istu gresku ponovo.

Zasto mislim da je to toliko lose?

Pa zato sto jos nemas dovoljno iskustva, i mozda ce to primjetiti onaj koji te bude ocjenjivao pa ce te srusiti. A u medjuvremenu ti se moglo dogoditi da se desi nesto nepredvidjeno, i zbog nedostatka tvog iskustva, da netko pogine, ostane nepokretan ukljucujuci i tebe.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
odjavljen
Voznja bez vozacke....

i kako je ovo proslo... kad je vec co7 osvjezio temu pa da vidimo jeli popusio kaznu ili nije :)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
Voznja bez vozacke....

Zadna prijava 2.10.2010.

Brijem da je komp založio da plati kaznu.

17 godina
neaktivan
Ja se iskreno nadam da ce dobiti kaznu (nisam zao)...
TO JE TOTALNO IDIOTSKO RADITI...

A policajac iako je napravio grešku ne izdvajanja iz prometa najviše što može dobiti je 10% plaće dolje za 1 mjesec, iako se to rijetko dogadja (otac mi je policajac) tako da ce doci na sud ne brini...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
odjavljen
Voznja bez vozacke....
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Ja se iskreno nadam da ce dobiti kaznu (nisam zao)...
TO JE TOTALNO IDIOTSKO RADITI...

A policajac iako je napravio grešku ne izdvajanja iz prometa najviše što može dobiti je 10% plaće dolje za 1 mjesec, iako se to rijetko dogadja (otac mi je policajac) tako da ce doci na sud ne brini...

Moze dobiti otkaz, jer je nesavjesnom radnjom i propustom ugrozi zivote drugih ljudi u prometu i samog prekrsitelja!

Ovako nece dobiti otkaz, ali da ode u medije i da se digne prasina... Pogotovo da se nesto dogodil0.

100% sam siguran da se nece pojaviti, pogotovo ako onako sastavi zalbu kako sam mu preporucio.

edit:

Zaboravio sam napisati razlog nepojavljivanja :). Na poslu sam.

Ako se on ne pojavi, vrlo je velika vjerojatnost da se postupak obustavi.  To policajci znaju, zato se on nece pojaviti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 13:53 (Co7).
16 godina

Zna li itko kolika je kazna za vožnju bez vozačke ali sa položenim vozačkim ispitom?

Znači položio sam ali sam zaboravio ponijeti vozačku sa sobom...

I da li se uopće to kažnjava?

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 13:51 (unique83).
16 godina
neaktivan

Kaznjava se sto nemas upisanu kategoriju

I kaznjava se sto nemas dokument kod sebe.

Ista je kazna kao da nemas vozacku otprilike. Ali na sudu ti onda to uzmu kao olakotnu okolnost.

Edit: zanemari ovo za kategoriju , mislio sam da si polozio ali nisi upisao polaganje u vozacku(recim A kategoriju).

to sto nemas vazece dokumente kod sebe , kaznjava se sa 500 kn (ako se dobro sjecam). Ali sve sto te zanima nazovi 031/237112 i slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 14:10 (Co7).
14 godina
protjeran
unique83 kaže...

Zna li itko kolika je kazna za vožnju bez vozačke ali sa položenim vozačkim ispitom?

Znači položio sam ali sam zaboravio ponijeti vozačku sa sobom...

I da li se uopće to kažnjava?

Ne to se nekažnjava.

Imam par pitanja,buraz mi ima skuter Kymco 50CCM i imao je baotiana nekakvog,no na tom baotianu su ga zaustavili nije bio registriran,buraz mi nema vozačku i sve šta treba,dobio je 700kn za registraciju i još 13000kn za ostale stvari,i nedavno su ga uhvatili na tom Kymcu i ista stvar kao i kod baotiana jedino za baotiana je imao papire a za kymca nema papire,i sada me zanima koliku kaznu će dobiti? i trebao je (mislim) 15.10.2010 ići na sud no nije otišao pa mu je drugi rok u 11 mjesecu.

MOTOR u srcu BRZINA u glavi ADRENALIN u krvi i ANDJELI čuvari
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice