Trošenje guma

poruka: 3
|
čitano: 1.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Trošenje guma
Pozdrav, na Passatu se troše gume sa unutrašnje strane, za zadnje sam znao, kad sam ga kupio išao sam na centriranje i onaj mi je rekao kao da je zadnja osovina malo kriva kao da je nekad udario pa iskrivio i zadnje gume se troše sa unutrašnje strane, međutim danas zamijenio prve pakne i kad sam skinuo prve gume potrošene unutra na samo 1 mm šare, jedno 3-4 cm poderano a ostalo ima oko 5 mm profila, pa me zanima je li možda zbog zadnje osovine zeza i naprijed pa gume se deru?
Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
12 godina
Re: Trošenje guma
NisamNormalan12 kaže...
Pozdrav, na Passatu se troše gume sa unutrašnje strane, za zadnje sam znao, kad sam ga kupio išao sam na centriranje i onaj mi je rekao kao da je zadnja osovina malo kriva kao da je nekad udario pa iskrivio i zadnje gume se troše sa unutrašnje strane, međutim danas zamijenio prve pakne i kad sam skinuo prve gume potrošene unutra na samo 1 mm šare, jedno 3-4 cm poderano a ostalo ima oko 5 mm profila, pa me zanima je li možda zbog zadnje osovine zeza i naprijed pa gume se deru?

Napravi mu optiku a po potrebi i promjeni tu iskrivljenu osovinu ako je potrebno.

10 godina
neaktivan
Re: Trošenje guma
Naravno, optika uskoro, samo da dogovorim sa majstorom koji mi održaje auto, pa će ga on otjerati na optiku i vidjeti kako gdje i šta 😀
Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice