Šta je najvažnije na biciklu?

poruka: 75
|
čitano: 91.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

ovako, ja ti preporučam da uzmeš trek 3700/3900

imam i jedan i drugi i oba su perfektni, mislim da neces pozalit ako ih uzmes neki od navedenih bicikala, a nac ces ih osim ako nisu rasprodani..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
neaktivan

Stvari koji ti najviše nabijaju cijenu su ti težina bicikla i mjenjač, ostalo je sve li-la... :)

Ja vozim Trek 4300 i zadovoljan sam njime (platio 3300 kn stock, i mijenjao još par stvari na njemu).

Dosta sam zadovoljan sa uslugom...

Ne znam kolko ti to znači i kako je kod ostalih firmi, ali Trek ti daje doživotnu garanciju na ramu (okvir) bicikla, te svi ostali dijelov su pokriveni garancijom (npr. gume=2 godine, pa ih deri  :D )

I servis mi je besplatan oujea

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
RE: Šta je najvažnije na biciklu?
i_rambo_plache kaže...
Vuči bike koji ima elektromotor toliko snage da povuče do 70? Nije baš lagano pedalirati, a da bike ima ~20 kg ili čak i više. Više se isplati kupiti normalan bicikl.
Uostalom, nikad nisam vidio bike s elektromotorom. Možeš li pokazati neku sliku kako to izgleda?
 mislim da je taj frajer imao znak ove tvrtke na kutiji s baterijama: www.artas.hr
ali tu su brzine svih bicikla deklarirane oko 45km/h, a ja ovoga preticao tek sa oko 80km/h, znači da se vozio između 60-70km/h
I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 16:16 (ZC_Someone).
16 godina

najvažnije na biciklu je konj koji ga vozi....

Najbolji osjećaj je upala mišića........
16 godina
neaktivan

nemoj kupovat s 24 brzine ! kvare se masinice, treba stalno nastelavat

16 godina
neaktivan

Najvažnije je da biciklo ide kak spadaSmijehCool

17 godina
tony THE Noob kaže...

Ja nikad nebi uzo bajk (MTB) ispod 24 brzine, a ovo da se kvare masinice ak imas 24 brzine to je najveca glupost koju sam cuo.
krpelj sa bazukom :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 18:14 (BORG).
16 godina

Meni je na biciklu najvažnije da ima dobre kočnice i što manje brzina da se ne zafrkajem s tim.

Moj susjed ima bicikl sa 6 brzina i super je.

17 godina
neaktivan

Meni je naj važnije da dobra bicikla ima dobru vlasnicu, da ima dobru bulju i dobre sise i to je to to je dobra bicikla....Smijeh.

16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Meni je na biciklu najvažnije da ima dobre kočnice i što manje brzina da se ne zafrkajem s tim.

slažem se, tko koristi sve 24 brzine  dok se vozi ja ih imam 21 a koristim samo prvih 7
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
xxxxx kaže...

slažem se, tko koristi sve 24 brzine  dok se vozi ja ih imam 21 a koristim samo prvih 7
 Onda se ne znaš "voziti" na biciklu. :P
Tih njegovih 6 je isto kao i tvojih 21, samo što on nema te "međustupnjeve", drugačiji je omjer, ali ti se na kraju svede na isto.
Can't find a better Jam!
15 godina
neaktivan

ZASTO?? ja imam scot aspect 50 s 24 brzine i nista se nekvari. i preporucujem ti scot aspect 55 sa diskovima duplim felgama itd.. usput sta kazete na scot aspect 50?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 20:53 (xXToNi-WaRpXx).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
tony THE Noob kaže...

Ja nikad nebi uzo bajk (MTB) ispod 24 brzine, a ovo da se kvare masinice ak imas 24 brzine to je najveca glupost koju sam cuo.

Moj bajk ima 24 brzine i stalno mi preskace =( bzvze je kad zategnes "sajlu" onda opet radi neko vrijeme pa ponovo preskace to je bezveze

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
16 godina
neaktivan

Ja imam GIANT i sve pohvale..cak vozi i sama(nizbrdo)Cool

16 godina
neaktivan
AnNaL kaže...

Ja imam GIANT i sve pohvale..cak vozi i sama(nizbrdo)Cool

isto imam Giant zadovoljan...također ide sama(nizbrdo)

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan

BMX forever..20"-ske su zakon...

GTI - Das Auto
16 godina
neaktivan
Gman kaže...

BMX forever..20"-ske su zakon...

tako i moj frend kaže...

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan

nekada uzmem i veliko,ali bmx je the best..

GTI - Das Auto
16 godina
neaktivan
evo ja imam meridu i prezadovoljan sam, dosta lagan, ĉvrst, a opet udoban bajk. jedini je problem cijena, ali što je tu je.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

BMX nije "tha best", jer se na njemu ne možeš voziti na duge ture (30, 40+ km)...

Probaj ti odvozit jednu takvu turu, ne možeš sigurno stojećki odvozit takvu turu, a sjedećki nije baš ugodno jer je premali i trebaš puno više napora uložiti u vožnju nego neko s MTBom...

Praktički BMX ti je za kerefeke, eventualno za klince...

Imao sam ga nekad davno (sad imam druge interese) i prije svega mi je bila zakon njegova jednostavnost(nema amortizera, brzina, lanac ne pada itd...) i čvrstina...

Al ne mogu nikako zamisliti vožnju s njim po makadamu ili šumi ili čak vožnji s placa... :P

-------

Za kolegu koji veli da mu lanac pada zbog 24 brzine-koju marku voziš? Jesi bio nedavno na servisu?

Postoji mogućnost da ti se lanac rastegao od vožnje i vremena pa bi ga bilo dobro promijeniti...

A možda ne znaš mjenjati brzine :P (da, ima i tu mudrosti... nije svejedno kaj i kako radiš)

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
ZC_Someone kaže...

vjerojatno znate da ovo postoji ali sve češće viđam bar po ZGu ljude koji se furaju na biciklima s ugrađemin električnim motorima

i osobno me to ne zanima jer su takvi bicilki relativno spori ali sam prošlu nedjelju malo dalje od ZGa vidio frajera na takvom biciklu kako se fura oko 70km/h, tolka brzina nam je trebala da ga prestignemo autom

pa ono nabaviš to tako nešto i vozikaš se okolo na vlastitu konjsku snagu a kad se umoriš uključiš motor i ljepo se furaš doma bez muke

Vuči bike koji ima elektromotor toliko snage da povuče do 70? Nije baš lagano pedalirati, a da bike ima ~20 kg ili čak i više. Više se isplati kupiti normalan bicikl.
Uostalom, nikad nisam vidio bike s elektromotorom. Možeš li pokazati neku sliku kako to izgleda?

na ramu je stavljen motor, i na lanac je sproveden prijenos...

umjesto pedala ispadne...Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Ili za profesionalce tipa Mat Hoffman

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
17 godina
neaktivan
stalker kaže...
Gunner_V kaže...

Ili za profesionalce tipa Mat Hoffman

Pa rekao sam, za kerefeke (ilitiga stuntovi, akrobacije itd...) :)

Ako ideš u pro vode, sigurno nećeš uzeti bmx za 2k kuna :)

Can't find a better Jam!
17 godina
tony THE Noob kaže...
BORG kaže...
tony THE Noob kaže...

Moj bajk ima 24 brzine i stalno mi preskace =( bzvze je kad zategnes "sajlu" onda opet radi neko vrijeme pa ponovo preskace to je bezveze

Kad je istrošen lanac, kazeta i ostalo, da je ispravan bicikl nebi ništa preskakalo.

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
17 godina
tony THE Noob kaže...

kakve veze ima to s količinom brzina, jedina razlika je model mjenjača (Acera, Alivio, Deore)

Jučer smo bili na rubu ponora, danas smo korak naprijed...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 15:59 (leo_819).
17 godina
moderator
tony THE Noob kaže...
BORG kaže...
tony THE Noob kaže...

To je ne tako rijetko vidjena pojava na jeftinijim biciklima. Zamijeni sajle/buzire kvalitetnijima. Ako to ne pomogne, kupi skuplji (zadnji?) mjenjac.

Mogu ti rec svoj primjer - imam bicikl s XT mjenjacima (bicikl je kostao 6800 kn), dosta sam se nekad spustao po Medvednici, bicikl je puno maltretiranja prozivljavao, i prakticki nikad mu nije trebalo zatezati sajlu iliti stelati mjenjac. Znam za jedan drugi bicikl, koji je kostao upola manje, s Alivio mjenjacima i izrazito losim sajlama (mislim da je jedna pukla nakon nekih tri godine), koji se uvijek vrlo brzo rastimao nakon dolaska sa servisa.

17 godina
moderator
leo_819 kaže...
tony THE Noob kaže...

kakve veze ima to s količinom brzina, jedina razlika je model mjenjaša (Acera, Alivio, Deore)

Deore je sposoban za 27 brzina. Iako je doduse moguce da zadnja masinica Deore bude ukombinirna s jeftinijim shifterom pa da onda bicikl ima samo 24 brzine, kao sto to biva obicaj na jeftinijim biciklima (stave Deore zadnju masinicu, a sve ostalo na biciklu srot).

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 15:24 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Najvažnije je da ti je veličina okvira optimalna, ni prevelika ni premala. Općenito, u normalnom sjedećem položaju pogled u centralnu sponu upravljača sa vilicom treba zaklanjati prednju osovinu. Kada staneš na podlogu između tvog tijela i horizontale okvira treba biti prst-dva prostora..

Iduća bitna stvar je namjena.. o namjeni ovisi vrsta okvira, težina, amortizeri, cijena. Ne postoji idealan bicikl za sve terene i načine vožnje. Recimo, često puta se po gradu voze tzv. dirt jump bicikli sa debelo predimenzionianim kotačima i debelim okvirima. Oni su namijenjeni slobodnom spuštanju niz brdske staze..

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
16 godina
neaktivan

Meni je najvažnija kvalitetna kazeta (trenutno imam SRAM DG990) i pogon (shimano SLX trenutno), poprilično jak okvir (imam GT Avalanchi Expert 2009), Oduvjek sam na Deore XT mjenjačima pa je to slučaj i sada (verzija 2008), odnosno prednji mjenjač mi je oduvjek bio Deore, a sada sam uzeo SLX, suspenzija sa minimalno 100mm hoda (trenutno imam 90-130mm) i nikada nisam ima soft tail bicikl... I kočnice moraju biti dobre (trenutno Avid Juice 3 sa 180/160mm rotorima)

Kazeta i pogon moraju biti kvalitetni jer se vrlo brzo potroše (naravno ako se bavi biciklizmom, jer inače su sve kazete dobre), okvir ja osobno preferiram da bude jak. Mjenjače niti ne moram posebno objasniti (ovi novi Deore XT su odlični, daleko bolji od prošle, 2004 verzije, jer su dosta izdržljiviji).

I kao što kaže cgsi,okvir mora biti dovoljno velik, jer inače tijelo pati i vožnja nije ugodna.

Atomska bubamara - Last known good rank
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 15:39 (Oly_E3).
17 godina
moderator
Oly_E3 kaže...

I kao što kaže cgsi,okvir mora biti dovoljno velik, jer inače tijelo pati i vožnja nije ugodna.

Dovoljno velik, ali ne prevelik. Kod nas je u ducanima postojala tendencija prodavanja prevelikih bicikala - ne znam jel jos uvijek tako. Bolje da kupis malo manji bicikl, nego malo veci, jer manji mozes lakse povecati (izvuces vise sic-stangu, zamijenis lulicu) nego veci smanjiti. Usto, manji bicikl je okretniji i ne opterecujes si toliko zglobove na rukama.

Sam imam neugodno iskustvo kupovanja svog prvog "ozbiljnijeg" bicikla, gdje sam kupio prevelik bicikl (prodavac je bio nezainteresiran, pitao sam ga za savjet, a on nije bas nesto reagirao) pa su me zbog toga boljeli zglobovi na rukama (uzeo sam 19", visok tj. nizak sam 176 cm - sto bi mozda bilo OK, ali ta marka bicikala ima prilicno dugacke bicikle), ali i medjunozje jer sam se previse povlacio prema upravljacu. Nakon par dana voznje nisam vise mogao izdrzati, otisao sam u ducan, trazio sefa, i on je bio vrlo korektan - sve komponentne su s mog bicikla prebacili na jedan broj manji okvir.

Kad sam kupovao drugi bicikl, skoro da se nesto slicno dogodilo - kupovao sam Corratec, imali bicikl velicine 5 (na Corratecovim stranicama sam nasao da bi to bio ekvivalent velicini 19"), trazio sam jos da probam i 4 za svaki slucaj, a on meni veli da bi eventualno u obzir dolazila velicina 6! I sjeo sam na 6-icu - bila je ogromna, visoka, bila bi za nekoga tko je 180 cm (cak mozda i debelo preko 180). Sad, par godina nakon toga, kad sam malo iskusniji, mogu reci da mi je ova petica i vise nego dovoljno velika, za po sumi bi mi mozda sasvim dobra bila i cetvorka - a sestica ni za zivu glavu! Bila bi mi opako prevelika.

Ne znam zasto, kod nas imaju filozofiju - za duge staze uzmes veci bicikl. Pa k vragu - za duge uzmes bicikl s geometrijom za duge staze, a nazivno je velicina ista. Znaci, ja cu uzet M ili oko 18" bez obzira hocu li kupovat obicni x-contry bicikl, gradski bicikl ili downhill bicikl - samo sto ce ti bicikli za istu velicinu imati posve razlicitu geometriju, znaci razlicitu duljinu, kut vilice itd.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice