Pa MTB imaju maksimalno 9x3. Najjeftiniji mjenjači za 27 brzina su Shimano Deore ili SRAM x7. Samim time kako su finije mehanike koštaju više i oni i sami prijenosni mehanizmi. Jednio cestovi sportski bicikli imaju 10 (10x2 najčešće) zupčanika na kaseti (stražnji zupčanik). Imače ako želiš kvalitetnije imaš Shimano Alivio ali i on ti ima 8x3
Ja mislim da sam negdje vidio da je deore manja klasa od srama x7 sram x7 bi trebao biti podjednak s deore LX a razliku izmedu sramx7 i sram x9 neces osjetiti osim ako nisi profi bajker i ides po stvarno zahtjevnim stazama.
Biciklu za 1500kn ćeš mooožda nać sadiskovima koji su teško smeće.. iskrive ti se u roku odmah, i nesigurni su ti fuš.. ( to si možda mislio kao za isfuravanje si stavit disk).. DAaleko bolej su kočnice za biciklu do 3000kn.
Ma vec sam mu dao link :P
gledao je bajkove po 2200 kn pa samo naso ovaj s diskovima ak su mu bitni! Ovo su pravi diskovi a ne smece al nisu hidraulicki vec mehanicki.
Ja mislim da sam negdje vidio da je deore manja klasa od srama x7 sram x7 bi trebao biti podjednak s deore LX a razliku izmedu sramx7 i sram x9 neces osjetiti osim ako nisi profi bajker i ides po stvarno zahtjevnim stazama.
Gle ja nikad nisam probao ni x7 ni x9 ja sam oduvijek koristio shimano i ak ti ovi toliko pucaju probaj si uzet shimano! Znam da je velika razlika izmedu deore i deore lx pa bi ti rade preoprucio deore lx jer ja nemam problema s njom.
SRAM X9 je bolji od Deore XT (2004 verzije, dok je 2008 shadow bolja). x7 je između deore i deore LX
Inače od SRAM-a valja i X7 i X9 (kao i Deore serija). Naravno ima i X0 i Shimano XTR koji su unaprijeđene verzije (olakšane i mrvicu više preciznije) SRAM-a X9 i Deora XT. Inače oni su samo za XC race bicikle
Gle ja nikad nisam probao ni x7 ni x9 ja sam oduvijek koristio shimano i ak ti ovi toliko pucaju probaj si uzet shimano! Znam da je velika razlika izmedu deore i deore lx pa bi ti rade preoprucio deore lx jer ja nemam problema s njom.
Pa ti mjenjači i cijeli prijenosni mehanizmi zahtjevaju dodatnu njegu i održavanje. Ja sam na mom 10god. starom biciklu 2x mjenjao Deore XT (1996 i 2004 verziju) i prešao sam na disk prije par godina.
Pa ti mjenjači i cijeli prijenosni mehanizmi zahtjevaju dodatnu njegu i održavanje. Ja sam na mom 10god. starom biciklu 2x mjenjao Deore XT (1996 i 2004 verziju) i prešao sam na disk prije par godina.
Da shimano prenosi vibracije na mjenjač što je uredu, jer shimano ima precizna i ako su dobro naštimana uha ne bježi sa kasete (inače bavim se profesionalno XC biciklizmom (mountain biking) i usput servisiram bice pa znam kako lupa Shimano, a kako SRAM). Novi Shadow (deore XT i XTR) nemaju taj problem
Evo da ne otvaram novu temu
kojim se stilom vozite:
-ja pretezito freeride (light)
kojim se stilom vozite:
kojim se stilom vozite:
ovo ti je web str. mog kluba pogledaj malo video clipove..bio je giant tim iz francuske na nasim stazama....izradili smo anakondu dugačku 150m sa klackalicama..itd
E moj bicikl polako nakon cca. 50 000 km (10 god) ide u penziju. Prošao je razna nadograđivanja, utrke, padove, i takve stvari.
Inače je to Wilier triestina:
Shimano Deore XT grupa mjenjača i prijenosnih mehanizama (prošle godine sam promjenio 6. kasetu za - SRAM DG990)
Hayes Nine Carbon hidraulika sa 160mm disk rotorima
RST amortizeri (federi) 100mm hod
Aluminijski okvir
Trenutno Continental gume 26 x 2.10
Konačno ovo proljeće ide novi i sa njim još 50 000 km do 2019.
ovo ti je web str. mog kluba pogledaj malo video clipove..bio je giant tim iz francuske na nasim stazama....izradili smo anakondu dugačku 150m sa klackalicama..itd
pa ako si '95. kak je to tvoj klub??????
ja sam '94. pa ne posjedujem nikakav klub.
pa ako si '95. kak je to tvoj klub??????
ja sam '94. pa ne posjedujem nikakav klub.
aaaaaa kužim.
A gle ak ti ne pomaze nis probaj il s SRAM X0 koliko sam cuo to je sada najbolji mjenjac koji postoji pa te valjda nece j****. E ak te taj nekim cudom s**** znaci da to nije do mjenjaca nego da ne "stedis" bicikl.
A gle ak ti ne pomaze nis probaj il s SRAM X0 koliko sam cuo to je sada najbolji mjenjac koji postoji pa te valjda nece j****. E ak te taj nekim cudom s**** znaci da to nije do mjenjaca nego da ne "stedis" bicikl.

znam da ovo vise bas nelici na biciklizam nego na.............
Mislim da bi SLX mogao biti dobar za freeride/downhill (uz Saint naravno koji je skuplji dosta). Onako izgleda dosta izdržljiv i ima Shadow tehnologiju (nema klepetanja). Osobno sam ga oprobao i djeluje dosta močno, čak bolje od XT-a (2004 naravno) po meni.
A lol ovo je stvarno postalo smjesno :D. Ima li neko dobar link di mogu vidit nesto vise o biciklizmu? Npr vrste oprema koji se za sto koristi i tak?
A lol ovo je stvarno postalo smjesno :D. Ima li neko dobar link di mogu vidit nesto vise o biciklizmu? Npr vrste oprema koji se za sto koristi i tak?