Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.932
|
čitano: 18.445.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Old Iggy kaže...
To nema veze s getribom. Ima veze za sigurnošću.
Uvijek mijenjaš gume u paru, a tako si i zakonski obvezan.

Neznam za zakon, ali u određenim situacijama mogao bi mu sustav protuproklizavanja drugačije reagirati glede kočenja/ponašanja za stabilizaciju vozila u određenim situacijama - ulazak u sklizak zavoj, itd.

Tako da, da, treba u paru mjenjat gume na istoj osovini svakako.

Neplaniram trošak, ali nije vrijedno rizika za "možda" situaciju koja se neće nikad desiti.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
8 godina
Auti - ultimativna tema

Ako kupujes novu, onda obje moras. Ako se da nekako zaklrpati (vidi sa vulkanizerom) onda ne treba.

Prevelika je razlika nova i 5.5mm profila.

Ovu kaj ti ostane mozes ili prodati ili ako je moguce iskoristiti za rezervnu.

Ugl, obje nove jedino ako se zakrpa stara je jedino ispravno. Jbg, desi se.

I ja sam kao klinac flat spotao par dana stare gume i morao ih baciti...

16 godina
sporttest kaže...
Ima veze sa diferencijalom

Kakve? Morti ne bu delala? Dajte najte gluposti pipovedat. Mece zato da ima ujednaceno prijanjanje 

16 godina
Auti - ultimativna tema

U pravu ste, ne vrijedi riskirati zbog 100e - naručene 2 gume.

4 godine
oddball kaže...

U pravu ste, ne vrijedi riskirati zbog 100e - naručene 2 gume.

Taman te 2 nove stavis na pogodne kotace i eto, trajat ce ti sve skupa podjednako

https://www.youtube.com/@mega0nyt
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ko uvozio mazdu 6 2.0 skyactive benzin? Gledam po avto.net u sloveniji, zna naletit oko 9-9.5k dobar primjerak s normalnim km. 

Ima oko 131g co2, online kalkulatori kazu oko 400e bez rege i osiguranja.

Ako ju je netko uvozio samo nek mi javi jel to stvarno ta cijena otprilike ili kalkulator laze.

Kod nas nazalost jako slaba ponuda tog modela a ovo sta ima je precijenjeno

12 godina
domac5 kaže...

Jel ko uvozio mazdu 6 2.0 skyactive benzin? Gledam po avto.net u sloveniji, zna naletit oko 9-9.5k dobar primjerak s normalnim km. 

Ako ju je netko uvozio samo nek mi javi jel to stvarno ta cijena otprilike ili kalkulator laze.

Za tu cijenu pretpostavljam ovaj G145 ? Da, on je 350-400€ PPMV.. homologacija 80€, rppo ~100€, potvrda proizvodjaca jos 50€ (ne treba ako imas original COC) i naravno na to jos tehnicki i osiguranje... i naravno ako ces col table uzimat to ti je jos ~150€ kod slovenaca.

15 godina
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Za tu cijenu pretpostavljam ovaj G145 ? Da, on je 350-400€ PPMV.. homologacija 80€, rppo ~100€, potvrda proizvodjaca jos 50€ (ne treba ako imas original COC) i naravno na to jos tehnicki i osiguranje... i naravno ako ces col table uzimat to ti je jos ~150€ kod slovenaca.

Da G145 je.. Nezz kolko G165 ima co2 vise od ovog, sad vrebam al moram djelovat brzo cim se pojavi neki jer odu doslovno u par dana ovi ispod 10k a da su km ispod 160 000.. Ko bi reko da bu takva borba i nabijanje cijene za aute sa jednostavnim atmo motorima, a passata b8 2.0 tdi ima ko salate u ponudi za slicnu lovu, samo jbg relacije koje sad radim nisu nikako za dizela 

19 mjeseci
domac5 kaže...
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Da G145 je.. Nezz kolko G165 ima co2 vise od ovog, sad vrebam al moram djelovat brzo cim se pojavi neki jer odu doslovno u par dana ovi ispod 10k a da su km ispod 160 000.. Ko bi reko da bu takva borba i nabijanje cijene za aute sa jednostavnim atmo motorima, a passata b8 2.0 tdi ima ko salate u ponudi za slicnu lovu, samo jbg relacije koje sad radim nisu nikako za dizela 

Onda sada radiš neke kratke relacije?

15 godina
Novice kaže...
domac5 kaže...
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Onda sada radiš neke kratke relacije?

Vecinom da, promjenili se uvjeti posla.

U tjednu 4 dana vozim po par km dnevno i jedan dan autoputa od 70 km sveukupno, pa tek onda voznjice za moje privatne potrebe.. Sveukupno oko 900-1200 km mjesecno.. Taj jedan dan autoputa me mozda spasava malo kod dizela i to sto zivim u manjem mjestu pa nije najgora gradska voznja nego se vozimo fino po otvorenoj cesti 70-90 stalno.. Nije da ne mogu skroz sa dizelom zivit al neda mi se pazit stalno kad ce regeneracije, trenutno to stvarno pazim i desi se cesto da pokrene kad najmanje treba pa sam ja rob tome da odradi do kraja.. Strujici su mi trenutno preskupi a ne vozim toliko puno da usteda na gorivu pokriva ratu kredita kao kod nekih ljudi pa bi se jos koju godinu na mazdi benzin provukao dok ne budem bio u mogucnosti normalni EV kupit, imam dvoriste i trofaznu struju pa uz nocno punjenje nema konkurencije u trosku voznje.. Ako ju je trenutno toliko tesko nabavit i toliko drze cijenu valjda ce jednog dana i meni to bit prednost neka 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Nije nit benzinac neki potrosac pogotovo ako se vozis 70-90, trosi litru vise od dizela a nemas dizel zajebancije.. Meni je cak i30n potrosnja jako smjesna kad idem po staroj cesti VG-SK, voznja vecinom 70-90 i prosjecna potrosnja 5.7l a auto ima 280ks...

16 godina
Auti - ultimativna tema

jbg, ja sam radi 1 probusene, 2 sezone stare PC7 zamjenio sa nankang poluslickovima svim 4...pa ti vidi sta ti se isplati

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice