Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.658
|
čitano: 17.569.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Auti - ultimativna tema

jel tu netko bio pričao da je nabavio lifetime fsc mape, može li podijeliti link?

https://www.ebay.com/itm/297082529533?itmmeta=01KJT380206YZEVYWNP5S632VA&hash=item452b7fa6fd:g:IUUAAeSwpEZo2q-k

dakle ovo isto samo lifetime fsc

https://www.youtube.com/@mega0nyt
15 godina
Auti - ultimativna tema

icept 3 vrhunska guma imao sam ih na dva auta po 3 sezone napravio po 25000 km  sa svakim i drze vrh ne znam sto tebi ne valja i kisa i snijeg sve top

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Velim ti, inače je glasnija guma, ali sad znači ni 3 pune zimske sezone - dumi i smiče mi se guzica u užim zavojima...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
rampart kaže...

Mercedsa sam imao 2.2 170ps automatika, to je cupalo kao ludo, meni cak i previse bilo u konacnici... jer bas ono, das gas auto leti... sad sad si na 140, kak se kaze od zavoja do zavoja eto 140... lijepo je imati viska snage ali da bas mora biti, ne.

imam w211 2.2 170ks šaltung mapiran 200ks.

imam focusa mk2.5 2.5T 225ks.

ta dva motora se nemreju usporediti jedno s drugim. focus ide s ler okretaja 16X bolje nek 2.2 dizel. imam lezeci na jednom mjestu ubrdo i ako usporim u drugoj na skoro 1000 okretaja moram saltat u prvu jer ce dizlo stat. dok benzinjara ide u 2 bez jebemti jos ubzava da moram smanjivat gas. dizlo kad dobi boost tlak zakelji ali ne ubrzava to baš nekaj jako. osjecaj je da ces stup volana iscupat ali q.

Odkad sam kupio ST-a, mecka sluzi samo za vuc prikolicu. Posto nisam trebao vuc, stoji od 12mj nepomaknuta.

jedino kaj je ST pijandura i to kronična.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
8 godina
Posmatrač kaže...
rampart kaže...

Pa to sam i napisao.

Na malim okretajima dizel je jaci, na velikim benzinac... no, od 0-100 ta razlika je skoro nikakva a nerjetko i u korist benzinca, pogotovo ako nije automatski mjenjac.

U voznji i ne cini neku razliku jer kada hoces ubrzati, das gas i manje vise svejedno na kojim okretajima ce imati koliko snage, bitno je da vuce.

Sto bi smo rekli za ecvt onda... krenes sa naplatnih, gas do poda, okretaji na 7000 a brzina 20kmh :D

i da, na dizeli kada predjes recimo 2.200 okretaja snaga mu opada. Ako je na 2200 150ks, na 3500 je to dosta manje... zato je od 0-100 vrijeme vrlo slicno, cak benz bude mozda desetinku dvije brzi ali ovisi o mjenjacima i sl...

EDIT: Pa i pise ti u prometnoj na kojim okretajima je najveca snaga samo je izrazeno u konjima/kilovatima. recimo 68ps/5600rpm

Pa i ne bas. Snaga ti treba bajvise kad pretices a nema uvijek pistu ispred sebe. Ako ti treba vremena da povuce ma koliko to kratko bilo gubis dragocjeno vrijeme u preticanju....

Prakticnije je da imas snagu sto prije a ne konstatno.... Dok ti dignes na 7000 ja sam vec obisao....Karikiram naravno ali razumijes o cemu pricam....
Podatak 0-100 je prakticno beskoristan.....

Ako je situacija takva, necu krenuti u pretjecanje sa 1500 okretaja nego sa 4000 okretaja jer imam benzinca.

Jebem vozaca koji ne zna pripremiti auto za pretjecanje.

Uostalom, sve je vise automatika.. kick down ti i ja pa da vidimo.. i tvoj dizel i moj benz ce presaltati u nizi stupanj, znaci obojica imamo jedno saltanje samo sto ce benzinac iz 7. u 4. a dizel iz 7. u 5..

Ako je saltung, pripremam se za pretjecanje (i sa dizelom isto tako) pa si prebacim u nizu brzinu i imam snagu instant kao i ti sa dizelom.

11 godina
Lord_Marko kaže...
rampart kaže...

Mercedsa sam imao 2.2 170ps automatika, to je cupalo kao ludo, meni cak i previse bilo u konacnici... jer bas ono, das gas auto leti... sad sad si na 140, kak se kaze od zavoja do zavoja eto 140... lijepo je imati viska snage ali da bas mora biti, ne.

imam w211 2.2 170ks šaltung mapiran 200ks.

imam focusa mk2.5 2.5T 225ks.

ta dva motora se nemreju usporediti jedno s drugim. focus ide s ler okretaja 16X bolje nek 2.2 dizel. imam lezeci na jednom mjestu ubrdo i ako usporim u drugoj na skoro 1000 okretaja moram saltat u prvu jer ce dizlo stat. dok benzinjara ide u 2 bez jebemti jos ubzava da moram smanjivat gas. dizlo kad dobi boost tlak zakelji ali ne ubrzava to baš nekaj jako. osjecaj je da ces stup volana iscupat ali q.

Odkad sam kupio ST-a, mecka sluzi samo za vuc prikolicu. Posto nisam trebao vuc, stoji od 12mj nepomaknuta.

jedino kaj je ST pijandura i to kronična.

Savršeno objašnjena razlika razlika t dizela i t benzinca. 

Ak ne gledaš kazaljku mislil bi da 1.6 TDI s DSGom u frendovoj Octaviji karavan "vuče" bolje nek Fiesta ST. Iskreno očekival sam po "njutnmetrima" da bude ST bolje u sic pritiskal, ali nije baš tak ko dizel. Ne trebam ni govoriti kaj na kazaljku brže ubrzava. 

Recimo Volvo D4 puno manje ima taj feel momenta, nek konrektno TDI. Ono puno sličnije benzincu ubrazava. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:08 (Karlek_19).
14 godina
Auti - ultimativna tema

ST-u je moment ogranicen u prvoj i drugoj brzini. Kada se napravi remap koji to ukloni bude kao da ubrzavas u nizoj brzini nego sto zapravo jesi.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:21 (ivanzu).
17 godina
Karlek_19 kaže..

Savršeno objašnjena razlika razlika t dizela i t benzinca. 

Ak ne gledaš kazaljku mislil bi da 1.6 TDI s DSGom u frendovoj Octaviji karavan "vuče" bolje nek Fiesta ST. Iskreno očekival sam po "njutnmetrima" da bude ST bolje u sic pritiskal, ali nije baš tak ko dizel. Ne trebam ni govoriti kaj na kazaljku brže ubrzava. 

Recimo Volvo D4 puno manje ima taj feel momenta, nek konrektno TDI. Ono puno sličnije benzincu ubrazava. 

ma znas i sam da ja vozim traktore i ovo mi je prvi benzinac. ali to nema veze jedno s drugim. je meca udobna i malo trosi i vuce itd. i za putovanje bolja. ali ST za vozit je top.

ivanzu kaže...

ST-u je moment ogranicen u prvoj i drugoj brzini. Kada se napravi remap koji to ukloni bude kao da ubrzavas u nizoj brzini nego sto zapravo jesi.

i bolje da je i ostat ce tak jer sad kroz zimu ak oces se ispucat u 2 brzini mora ici esp off jer inace koda vozis auto od 75ks.

ali da aspuh od HG-a je gore. dolazi HJS 200 čelija kat i 3" pumaspeed DP. slaže se lagano... tak da lagano trolamo ove 2.0 TFSI/TSI 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice