Koju marku akumulatora uzet? Plava Varta je izdala nakon 7 godina, opet Vartu, ili Yuasa/Exide? Benzinac je u pitanju, bez start/stopa i icega, klasični olovni 44Ah.
Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.327
- |
- čitano: 14.968.404
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Audi A4 30TDI 2.0TDI 136PS 100kW oznaka motora DEZB.
Koju marku akumulatora uzet? Plava Varta je izdala nakon 7 godina, opet Vartu, ili Yuasa/Exide? Benzinac je u pitanju, bez start/stopa i icega, klasični olovni 44Ah.
Beren, uzmi najjeftiniji s najduljom garancijom.
Nekoliko stranica unatrag je netko imenom spomenuo webstranicu sa koje ekipa uzima dijelove za popravke auta, ali sad da ga je*eš ne mogu pronaći niti link, niti ime.
Ako se dobro sjećam radilo se o stranom shopu i bili su dosta dobri komentari na njihov račun, pa molim ako ne tko zna o čem pričam da ili posta link ili ime shopa, hvala!
motointegrator.de
Kaj tu ne štima s ovim oglasom? Ovo prvi out put vidim 120kw za belgijsko tržište a na autodata uopće nema tog motora sa tim kilovatima.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-520d-virtual-cokpit-h-k-zvuk-kamera-360-pdv-oglas-44824053
Tamo su zajebani sa konjažom kod rege. Tako frend ima E90 320d koji je uvežen iz Belgije, njegov spušten tvornički mapom na 110kw, naspram ostatka EU gdje je bio 120kw.
Tako i taj G30, to ti netko otključa / promjeni u ECU ako nije zaključan.
A nema ti tamo gdje tražiš, jer je to isti auto kao za ostatak EU, samo softverski smanjena konjaža.
Pozdrav, molim vas za preporuku autolimara na području Zagreba ili Samobora. Tražim za frendicu koja je malo udubila i ogulila zadnji desni dio auta prilikom izlaska s parkinga, a limar kod kojeg ja inače idem je u velikoj gužvi i do kraja drugog mjeseca ne prima nove. Hvala!
Kaj tu ne štima s ovim oglasom? Ovo prvi out put vidim 120kw za belgijsko tržište a na autodata uopće nema tog motora sa tim kilovatima.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-520d-virtual-cokpit-h-k-zvuk-kamera-360-pdv-oglas-44824053
U oglasu top oprema, daleko je to od top opreme, ja sam prije god dana uzeo sa manje km i puno vise opreme za 24500€ jedino je stariji od ovoga.
a software odradi i vrati KS u original stanje
lubeničar
U oglasu top oprema, daleko je to od top opreme, ja sam prije god dana uzeo sa manje km i puno vise opreme za 24500€ jedino je stariji od ovoga.
a software odradi i vrati KS u original stanje
A to moraju tako napisati, kao što se često na može pročitati FULL OPREMA ili FULL FULLOVA .
Balkanski full - xenon, navi i kožna sjedala
Full fullova - sve to i grijanje sjedala
pa BMW sve krvavo naplaćuje, i zbilja ne znam nikoga tko podupla cijenu auta s doplatama, uzima se uvijek neki paket + 1,2 stvari do kojih ti je stalo...
pa BMW sve krvavo naplaćuje, i zbilja ne znam nikoga tko podupla cijenu auta s doplatama, uzima se uvijek neki paket + 1,2 stvari do kojih ti je stalo...
pa ukoliko se uzima jak paket to je ok
no ako kupuju auto u osnovnoj opremi +1,2 stvari onda bmw, mrecedes,audi lexus itd nisu auti za njih
Na Mazdi sam sam imao grijanje siceva, mrtvi kut, senzore kod isparkiravanja, to mi je još bila najkorisnija stvar kad mi auto dolazi na 20m a ne vidim ga jer izlazim na rikverc, klasika navigacija koja je kod Mazde za kurac i to je to. Ovaj BMW ima sve to plus još toga. Ne vidim da bi mi išta više od opreme bilo potrebno tak da kaj se tog tiče, ovaj je taman. Jedino me strah dizela na te kratke relacije. Sa Mazdom sam od 01/21 do 10/24 napravio 35000km i to je kilometraža koju radim.
Pronađe se tu i tamo, većinom na seriji 5-7, u ovom nižim serijama je već rjeđe.
Recimo onaj tko je uzimao moj F10, taj se naplaćao jebački dodatne opreme. Dok je većina F10 na oglasnicima možda na 40-50% ove opreme, s time da i kod mene još fali pun k toga:
Šiber , 4 zone klima, grijana zadnja klupa, ACC, grijanje volana, još jače ozvučenje, virtual kokpit, 360 kamere.
Grijana zadnja klupa, grijanje volana i virtual kokpit su lagani retrofiti ako se poželi, ovo ostalo baš i nije.
A najlakši trenutni retrofit je grijanje volana, treba mi samo tipka i volan koji podržava grijanje, jer oni koji ima tvorničku vibraciju imaju svi pripremu pošto je isti modul za vibraciju i grijanje volana. To sam nedavno saznao
OEM M paket po šasiji.
M sport paket u šta ide:
M volan
M vanjski optik
M podvozje / ovjes
Shadowline
Crno nebo
Lajsne M
Footrest M
Comfort sjedala - grijanje, hlađenje, napuhivanje, lumbarna potpora, ful električna, memorijska, aktivna
Digitalna automatska dvozonska klima
Samozatamnjući retrovizori
Otvor za skije
Sklapanje sjedala
Ambientlight
Professional navigacija
HUD - head up display
Connected drive bmw u sta ide:
Online povezanost
Internet
Glasovne naredbe
Gledanje video zapisa, filmova itd
HiFi ozvučenje aka logic 7
USB , aux, BT audio, HDD 20gb
Combox CIC
U originalu je VELIKI ekran, ali sam ja u siječnju ubacio android ( 4/64, 8 jezgri CPU ) koji radi odlično. Naravno uz auto ide i njegov OEM veliki ekran.
Radar / noćna kamera ( night vision )
Night vision za praćenje ljudi i životinja sa automatskim kočenjem
Polu digitalni tacho sa prikazem informacija / razni displayi
PDC naprijed nazad
Bi xenon adaptivna svjetla
Automatska duga svjetla
Line assist - praćenje linija
Lane departure - upozorenje vibriranjem volana za napustanje linija
SAG mjenjač + F1
Automatski gepek / soft close gepeka
Grijanje šajbi
Automatska kuka
Zaštita pješaka
Start stop
Čitanje znakova, kamera u srednjem retrovizoru
Kamere u retrovizorima za praćenje mrtvog kuta / upozorbu vozila
Modovi vožnje - sport+, sport, comfort
Hill assist
Keyless
Auto holder
Rikverc kamera
ja ga vozim svaki dan cisti grad, jadan se ne stigne ni zagrijati u god dana cca 18k km, sad sam odradio put sa njim 2000km, ja kad sam uzimao gledao sam da ima memoriju sjedala ful koza sa svim podesavanjima, adaptivna svijetla, line assist, ACC cak mi je u toj svoj opremi kamera bila zadnja, zadnji kotaci imjua rotaciju 5 stupnjeva, nije puno al za tako dugacak auto sigurno pomogne.
Pronađe se tu i tamo, većinom na seriji 5-7, u ovom nižim serijama je već rjeđe.
Recimo onaj tko je uzimao moj F10, taj se naplaćao jebački dodatne opreme. Dok je većina F10 na oglasnicima možda na 40-50% ove opreme, s time da i kod mene još fali pun k toga:
Šiber , 4 zone klima, grijana zadnja klupa, ACC, grijanje volana, još jače ozvučenje, virtual kokpit, 360 kamere.
Grijana zadnja klupa, grijanje volana i virtual kokpit su lagani retrofiti ako se poželi, ovo ostalo baš i nije.
A najlakši trenutni retrofit je grijanje volana, treba mi samo tipka i volan koji podržava grijanje, jer oni koji ima tvorničku vibraciju imaju svi pripremu pošto je isti modul za vibraciju i grijanje volana. To sam nedavno saznao
OEM M paket po šasiji.
M sport paket u šta ide:
M volan
M vanjski optik
M podvozje / ovjes
Shadowline
Crno nebo
Lajsne M
Footrest M
Comfort sjedala - grijanje, hlađenje, napuhivanje, lumbarna potpora, ful električna, memorijska, aktivna
Digitalna automatska dvozonska klima
Samozatamnjući retrovizori
Otvor za skije
Sklapanje sjedala
Ambientlight
Professional navigacija
HUD - head up display
Connected drive bmw u sta ide:
Online povezanost
Internet
Glasovne naredbe
Gledanje video zapisa, filmova itd
HiFi ozvučenje aka logic 7
USB , aux, BT audio, HDD 20gb
Combox CIC
U originalu je VELIKI ekran, ali sam ja u siječnju ubacio android ( 4/64, 8 jezgri CPU ) koji radi odlično. Naravno uz auto ide i njegov OEM veliki ekran.
Radar / noćna kamera ( night vision )
Night vision za praćenje ljudi i životinja sa automatskim kočenjem
Polu digitalni tacho sa prikazem informacija / razni displayi
PDC naprijed nazad
Bi xenon adaptivna svjetla
Automatska duga svjetla
Line assist - praćenje linija
Lane departure - upozorenje vibriranjem volana za napustanje linija
SAG mjenjač + F1
Automatski gepek / soft close gepeka
Grijanje šajbi
Automatska kuka
Zaštita pješaka
Start stop
Čitanje znakova, kamera u srednjem retrovizoru
Kamere u retrovizorima za praćenje mrtvog kuta / upozorbu vozila
Modovi vožnje - sport+, sport, comfort
Hill assist
Keyless
Auto holder
Rikverc kamera
Kao benve fanatik, strpao bi te u zatvor na mjesec dana zbog ovog ekrana.
U originalu je veliki CIC combox, ali meni se sviđa ovaj G30 stil tako da sam uzeo android 12.3 i ugradio. Postojala je i opcija samo android auto / car play simulatora koji se priključi na postojeće i zadrži OEM look.
opsa, još jedan autek oduzet...
Mladić (23) bez vozačke skrivio nesreću u Zagrebu. Država trajno oduzela BMW - Index.hr
valjda će se jednom naučiti da sinekima koji nemaju vozačku ili divljaju po cesti ne daju auto u ruke
Vecer ekipa.Uskoro mi istice registracija pa se razmisljam sta uzeti ove godine.Imao sam prosle godine Laqo osiguranje koje me izađe 290 eura ali nemaju opciju za sudar sa zivotinjama.Isao sam na kompare hr i dobio ovu najeftiniju ponudu preko Croatia osiguranja.
Da li je to legit stranica za uzimat osiguranje ili da preskocim?
Stranica je legit i uzmi preko njih ako su ti najjeftiniji, a cesto jesu.
Ja uzimam preko njih zadnjih par godina, dosta mi jeftinije nađu ponude.
Vecer ekipa.Uskoro mi istice registracija pa se razmisljam sta uzeti ove godine.Imao sam prosle godine Laqo osiguranje koje me izađe 290 eura ali nemaju opciju za sudar sa zivotinjama.Isao sam na kompare hr i dobio ovu najeftiniju ponudu preko Croatia osiguranja.
Da li je to legit stranica za uzimat osiguranje ili da preskocim?
Javite se ovom čovjeku. Ima svoju tvrtku za osiguranja, i može Vam ponuditi iz one kuće gdje bi polica bila najjeftinija. Ja već uzimam godinama i uvijek mi je najpovoljnija opcija. Svakako mu napomenite da Vam u ponudu stavi i voucher od 50 eura, i ako plaćate odjednom (tipa putem mobilnog bankarstva), dobite još dodatnih 5% popusta.
ante@gorica-zastupanje.hr
Radi usporedbe, prije tjedan dana dok sam uzimao osiguranje za Škodu, Kompare mi je bio 245 eura, kod Ante mi je bilo 215 eura za iste parametre.
Hvala ekipa.Javio sam se tom osiguranju pa cemo vidjet koja je ponuda.
Imam pitanje ako netko ima iskustva ili zna provjereno, a vezano uz isplatu štete preko kasko osiguranja. Naime, imao sam manji sudar s autom koji je u tom trenutku glasio na majku, a kupljen je preko otp operativnog leasinga (u međuvremenu je leasing istekao i ja sam ga otkupio i postao novi vlasnik). "Problem" je što je osiguranje servisu isplatilo dio štete samo, točnije, nije isplatilo iznos PDV-a i sada bi ja trebao servisu pokriti tu razliku koja iznosi nemalih 870 eura.
Poslao sam i upit ženi koja nam rješava sva osiguranja doma, no dok ne dobijem povratnu informaciju htio bih i ovako provjeriti, pa ako netko zna bio bih zahvalan. 😀