Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.529.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Auti - ultimativna tema
el.šef kaže...

Da li je po vama previse spustiti auto za 4cm naprijed i nazad? (Eibach Sportline 40mm/40mm BMW F30)

Radio sam liku Golfa i stavili smo opruge na serijske amortizere i nije bila neka udobnost i držanje, zatim se čovjek odlučio stavili od Bilsteina mislim b8 amortizere i auto je druga priča, nizak a drži cestu kao lud. Tako da ti savjetujem da sve odjednom odradiš po ps-u ili stavi gewinde. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

"Poor grip in the dry and wet.
The Kumho Ecsta PS71 seems to have put all its eggs in the deep water basket, where it excelled, however a tyre needs to perform well in more than a single category, and unfortunately the PS71 struggled in the dry and wet, in both braking and handling."

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Auti - ultimativna tema

ja sam misljenja da je bolje svake 2.3 god kupiti nove fus marke i imat NOVU gumu, nego gruvati 5-6 sezona neku markicu conti mišln briđston ili slicno, pa shvatis onda da je predugo i odu u kurac...ali eto, svi mi seru da tako razmisljam, pa samo vi kupujte markice i davajte 1500kn za gumu, a mozete za 500 i mjenjat svake 2-3 god i imat NOVU gumu, uvjerio sam se masu puta da su predobre kao nove, ali eto, gruvajte vi 6 god staru contui i tjesite se da je dobra

15 godina
Hacker002 kaže...

"Poor grip in the dry and wet.
The Kumho Ecsta PS71 seems to have put all its eggs in the deep water basket, where it excelled, however a tyre needs to perform well in more than a single category, and unfortunately the PS71 struggled in the dry and wet, in both braking and handling."

Taj tekst ide toj gumi ali u usporedbi sa cim? conti sport contact, pilot sport 4 i goodyear super sport gumama.. Znaci stavlja se u isti kos guma od 430 kuna sa gumama od 830 kn.. Citaj u detalje kaj pise na tom linku

Usporedi je sa conti premium contact i primacy 4 i gy eff grip perfomance pa da vidimo razlike onda..

Sta je s ljudima koji rade puno kilometara? Sigurno ce stavljat to sranje sportsko za staze kaj se potrosi za 15 000 km..

Imas gore tablicu kako se drzi ps71 u rangu guma za svakodnevnu voznju a ne s ovim sportskim za staze.. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Vidi ovo Ruske se nasao pametovati o gumama 😂😂😂

PSN:Tomislav025
14 godina
RuskeGTT kaže...

ja sam misljenja da je bolje svake 2.3 god kupiti nove fus marke i imat NOVU gumu, nego gruvati 5-6 sezona neku markicu conti mišln briđston ili slicno, pa shvatis onda da je predugo i odu u kurac...ali eto, svi mi seru da tako razmisljam, pa samo vi kupujte markice i davajte 1500kn za gumu, a mozete za 500 i mjenjat svake 2-3 god i imat NOVU gumu, uvjerio sam se masu puta da su predobre kao nove, ali eto, gruvajte vi 6 god staru contui i tjesite se da je dobra

Kvalitetna guma starosti do 4 godine (5. godina je već li-la) je bolja od kineske nove, nema tu rasprave. 

E sad, hoćete osjetiti razliku ili ne, ovisi kako vozite i koji auto vozite.

Tipa na laguni 1.5dci 80ak kW šta god da sam montirao od guma nisam nikakvu razliku osjetio, na alfi ili vw sa preko 110kW snage se osjetila ogromna razlika...

15 godina
Strm kaže...
RuskeGTT kaže...

Kvalitetna guma starosti do 4 godine (5. godina je već li-la) je bolja od kineske nove, nema tu rasprave. 

Tipa na laguni 1.5dci 80ak kW šta god da sam montirao od guma nisam nikakvu razliku osjetio, na alfi ili vw sa preko 110kW snage se osjetila ogromna razlika...

Jesi bas vozio neku kinesku aplus ili samo nagadas?

Ovdje se ne prica o kineskim no name gumama koje nitko ni ne testira nego pricamo o brendovima.. Ako nova sava uhp 2 onako dobro drzi i koci onda ja ne znam, miselin bi trebao zacementirat auto iste sekunde..

Mozda stvarno je bolje svake 2 godine nova sava uhp 2 za 430 nego svake 4 godine novi pilot sport 4 za 800+..

Te price da 3-4 godine star miselin drzi kao sava uhp 2 nova pricajte maloj djeci.. Svakom sezonom ona mora izgubit malo od onoga sto je imala kao nova.. A da ne pricam jos kako ces u pola cijene i prodat savu sa 2 god starim dotom i tako si olaksat a ko ce ti kupit potroseni miselin star 4 godine? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2022 9:48 (domac5).
15 godina
Auti - ultimativna tema

upravo tako BAJKE!
Svaka, ali baš svaka guma koju sam vozio je bila osjetno slabija nakon godinu do godinu i pol. Imam dosta godina vožnje iz sebe pa sam imao Conti, Michelin, Goodyear, Dunlop, Bidgestone, Pirelli, Toyo, Yokohama, Uniroyal, Sava, Sumitomo, Hankook, Barum, Semperit, Debica... I na svakoj se osjeti razlika. Na nekima više, na nekima manje ali stara premium guma nije bolja od mid range nove. Istina, ove jeftinih brandova se često počnu raspadat dok premium još izgledaju dobro, ali samo izgledaju. Kad nakon skupljih starih staviš jeftinije nove gume grip je osjetno bolji. Bilo bi zanimljivo napraviti usporedni test nove gume i one s pola godine na cesti.

15 godina
domac5 kaže...
Strm kaže...
RuskeGTT kaže...

Ovdje se ne prica o kineskim no name gumama koje nitko ni ne testira nego pricamo o brendovima.. Ako nova sava uhp 2 onako dobro drzi i koci onda ja ne znam, miselin bi trebao zacementirat auto iste sekunde..

Mozda stvarno je bolje svake 2 godine nova sava uhp 2 za 430 nego svake 4 godine novi pilot sport 4 za 800+..

Te price da 3-4 godine star miselin drzi kao sava uhp 2 nova pricajte maloj djeci.. Svakom sezonom ona mora izgubit malo od onoga sto je imala kao nova.. A da ne pricam jos kako ces u pola cijene i prodat savu sa 2 god starim dotom i tako si olaksat a ko ce ti kupit potroseni miselin star 4 godine? 

odvozio sam svakakve gume i markice i fus i tvrdim ono sta sam gore napisao

14 godina
domac5 kaže...
Strm kaže...
RuskeGTT kaže...

Sava UHP 2 je dobra guma po meni, kad kažem kineska mislim na one koje sam probao, aplus, hifly, tomket, riken

Pravim godišnje od 80 do 110tkm, ubijem gumu u principu za dvije sezone

Ja nebi nikome preporučio što se tiče ljeta da ide jeftinije od save uhp.

Moj izbor po pitanju uloženo/dobiveno i ako vozite barem malo jače, za ljeto bridgestone turanza t005 ili ako vozim jači auto onda bi išao goodyear eagle f1 assymetric(probao sam 4 i 5), za zimu Hankook Winter iCept rs2 ili Goodyear Ultragrip

E da, bio sam kupio auto sa 4 riken gume, 2 nove 2021 dot, 2 starije 2019 dot, i ono djelovalo mi je to ok, ali sam imao gume u istoj dimenziji od drugog auta, bridgestone turanze, sve 4 2019 godina sa 60tkm na leđima, i držale su puno puno bolje od tih riken, radi se o ljetnnim gumama dimenzije 215 45 17

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2022 14:44 (Strm).
15 godina
Auti - ultimativna tema

vrlo mjerodavno vozis, ako sa 100tkm godisnje potrosis gumu u 2 sezone

ja radim priblizno kao ti godisnje, a na sezonu mi ode prosjecno set i pol, znaci vozim se kako spada, da se isprobaju sve razne dostupne gume i mogu rec da su fus gume najbolje gume, sve ostalo je precjenjeno

14 godina
RuskeGTT kaže...

Ma gluposti, vozio CLS 500 15tkm sa nexen gumama (ljetnim) , 13tkm sa rotalla zimskim. Oba seta 19

E60 530D 8tkm semperit 16 zimske, 8tkm ljetne atlast / tristar 19 , 2tkm nokian zimske 19

Imao sam i nokian ljetne 7tkm na E46 320D redizajn u 17 dimenziji

na 630i su bile davanti 19 zimske 9tkm

545i continetal / dunlop zimske 2tkm

Promjenio sam svašta, 8 auta u 4 godine. Od 65ks clia na sava gumama do 2xV8 306-333ks na kinezima, ali i premium gumama.

Naravno da je premium continetal bio najbolji od svih, ali ne mogu reći da rotalla 19 (255/35)na clsu nisu  bile dobre tu prvu zimsku sezonu, penjao se na 30-40cm snijega preko Kutjeva bez problema. Nisam ih imao više od sezone jer sam ih prodao s autom pa ne mogu reći, ali za prvu sezonu po smiješnoj cijeni naspram premiuma su bile odlične

Uglavnom imam 80tkm u zadnjih 4 godine sa 8 auta i bar jedno 12 setova guma zima / ljeto i samo bih dvije gume izdvojio kao smeća što sam dobio s autom i promjenio u prvom tjednu, a to su ona šugava minerva i hilfy, to su stvarno užasna smeća čak kada su i nove gume

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
17 godina

Kolega, nemoj se ljutit. Ali 30-40 cm snijega preko brega s rwd šestakom nejde. Imam e220 s ug performance gumama i to je smrt se vozit po snijegu.... A za 30-40cm snijega nejde ni moj povišeni quad s full šperama i gusjenicama...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
Auti - ultimativna tema

Od srijede u Kauflandu.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

30cm na travi, a koliko na cesti 5?

Samo vi vozite na tim kinezima, od jeftinijih još Sava najbolja.

Na Mazdi trenutno Nordexx gume iz '19god imaju 7mm mesa vožene prošlu i ovu sezonu (nisu preko ljeta), prošli tjedan na +12 krećem sa autopraone, jedva sam se pokrenuo sa mjesta koliko grebu.

EDIT: Slika: stvarno su odlične ripne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2022 18:17 (ZooZ).
15 godina
Auti - ultimativna tema

jota et 38 placem

15 godina
ZooZ kaže...

Na Mazdi trenutno Nordexx gume iz '19god imaju 7mm mesa vožene prošlu i ovu sezonu (nisu preko ljeta), prošli tjedan na +12 krećem sa autopraone, jedva sam se pokrenuo sa mjesta koliko grebu.

Upravo to i pricamo.. Neces vozit kineza iz 2019 u 2022 jebemu sisu.. Vozis savu/nexen 2 sezone, prodas u pola cijene, dodas 200 kn i ides po novu.. I sigurniji si nego onaj na michelinu iz 2019 za 850 kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2022 18:40 (domac5).
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
ZooZ kaže...

Upravo to i pricamo.. Neces vozit kineza iz 2019 u 2022 jebemu sisu.. Vozis savu/nexen 2 sezone, prodas u pola cijene, dodas 200 kn i ides po novu.. I sigurniji si nego onaj na michelinu iz 2019 za 850 kn

Pa o čemu ja pričam. Gume jesu iz 2019-te, ali su kupljene i montirane 25.11.2020. Tako da nisu ni te dvije sezone odradile kako treba. Pa ljetna sava nebi toliko grebala na +12.

Prodaš u pola cijene? Ja ako dobijem 500kn za ove mogu bit sretan, imaju 7mm ripnu (225/55/17), nove po računu su bile 520kn/komad, a mogao si tad uzet pirelli za 750kn komad i imat vrhunsku gumu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2022 19:19 (ZooZ).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, koji auto po vama je best buy između 3500 i 4500e ?

Uvijet glavni je da se može lako prodati, dizel ili plin preko 80kW.

Volio bi i da je automatik, al brijem da to i laka prodaja ne ide zajedno...

Kilometri me ne zanimaju, samo da se lako može prodati auto

Jel ima netko ideju, a da nije Golf V haha

15 godina
ZooZ kaže...
domac5 kaže...
ZooZ kaže...

Pa o čemu ja pričam. Gume jesu iz 2019-te, ali su kupljene i montirane 25.11.2020. Tako da nisu ni te dvije sezone odradile kako treba. Pa ljetna sava nebi toliko grebala na +12.

Prodaš u pola cijene? Ja ako dobijem 500kn za ove mogu bit sretan, imaju 7mm ripnu (225/55/17), nove po računu su bile 520kn/komad, a mogao si tad uzet pirelli za 750kn komad i imat vrhunsku gumu.

Ja prodao za 100 kn po komadu smece od gume iz 2015 sa dobrom sarom.. Kako nebi onda dobio bar 200 po komadu za savu uhp 2 sa 2 godine starim dotom? Dodam 230 i imam opet novu takvu a drzi dobro barem 2 sezone.. Srat po toj gumi i nexenu su 4 moze samo onaj ko ih nije probao al dobro takvima je ionako bolja njihova miselinka sa 4 sezone na ledima jer pise miselin na gumi.

Tak su me jednom najebali na polovan dunlop bluresponse koja je trecu sezonu vozila na mom autu, zbog imena. Poslusao sam jednom taj srot od price i necu vise takvu gresku ponovit. Za ostale marke nemam iskustva i necu pricat. 

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kad smo već kod guma, iskoristite neponovljivu priliku da kupite "nove" gume za sitniš 

https://www.njuskalo.hr/gume/gume-michelin-195-55-16-ljetna-4-kom-oglas-36965823

4 godine
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,

preporuka za auto do 5000 eura? S obzirom da je moj polako na prodaju (Renault Clio Grandtour 2015.g, 1.2) razmišljam što uzeti nakon njega. Iako sam budala što ga prodajem jer je u odličnom stanju, napravio upravo veliki i mali servis, novi diskovi kočenja, akumulator, na novo registriran...ali s obzirom da na promjenu posla i mjesto stanovanja, treba mi automobil do 40-ak kilometara dnevno, a da mi nije žao da stoji ispred zgrade. A planiram taj sljedeći automobil na servis voziti k svojem prijašnjem majstoru, a ne u ovlašteni servis kao ovog Clia. Tako da planiram da taj auto bude u upotrebi idućih 4-5 godina.

Razmišljam o nekoliko opcija.. Hyundai i30 2009-2011, Kia Pro Ceed 2009-2011, Opel Corsa 2010-2013, Seat Ibiza 2009-2013, Suzuki Swift 2011-2012, Mazda 3 ili Mazda 6 2008-2011..

Dosad sam većinom vozio benzince pa bi i ostao na njima, osim ako je auto s više kW i teži išao bi na dizel, zbog potrošnje goriva. Gledam da mi je potrošnja maksimum 6 litara, benzin ili dizel.

15 godina
Crosale kaže...

Pozdrav,

preporuka za auto do 5000 eura? S obzirom da je moj polako na prodaju (Renault Clio Grandtour 2015.g, 1.2) razmišljam što uzeti nakon njega. Iako sam budala što ga prodajem jer je u odličnom stanju, napravio upravo veliki i mali servis, novi diskovi kočenja, akumulator, na novo registriran...ali s obzirom da na promjenu posla i mjesto stanovanja, treba mi automobil do 40-ak kilometara dnevno, a da mi nije žao da stoji ispred zgrade. A planiram taj sljedeći automobil na servis voziti k svojem prijašnjem majstoru, a ne u ovlašteni servis kao ovog Clia. Tako da planiram da taj auto bude u upotrebi idućih 4-5 godina.

Razmišljam o nekoliko opcija.. Hyundai i30 2009-2011, Kia Pro Ceed 2009-2011, Opel Corsa 2010-2013, Seat Ibiza 2009-2013, Suzuki Swift 2011-2012, Mazda 3 ili Mazda 6 2008-2011..

Dosad sam većinom vozio benzince pa bi i ostao na njima, osim ako je auto s više kW i teži išao bi na dizel, zbog potrošnje goriva. Gledam da mi je potrošnja maksimum 6 litara, benzin ili dizel.

Probaj nac octaviu 2 redizajn 2.0 tdi cr od 2009 nadalje 

13 godina
domac5 kaže...
Crosale kaže...

Pozdrav,

Probaj nac octaviu 2 redizajn 2.0 tdi cr od 2009 nadalje 

Obvezna provjera kilometara svih vagovca 98-2012. Jer na većini njih se može skinuti kilometri s onom ebay igračkom.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zna li netko moze li se promijeniti opruga u pojasu od auta jer pojas bas ne ide sam natrag kada se otkopcam u autu, i ako da znate li nekoga tko se time bavi zg i okolica

14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Zna li netko moze li se promijeniti opruga u pojasu od auta jer pojas bas ne ide sam natrag kada se otkopcam u autu, i ako da znate li nekoga tko se time bavi zg i okolica

Probaj samo jako dobro očistiti pojas.
Ja sam imao istu situaciju i bio sam uvjeren da je do opruge, ali sam na kraju izvukao pojas do kraja i očistio sa all purpose cleanerom (pjenica) kao i sve one plastične vodilice oko pojasa.

Watercooled CPU. Pošalji PP, ako te nešto zanima.
14 godina
Strm kaže...

Ako zelis dalje lako prodati gledaj E46/E39 jer toliko koštaju top primjerci, a to se lagano prodaje. Eventualno neki e87 u toj cijeni, to je sto se tiče bmw-a

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ajme majko 

10 godina
Strm kaže...

Pa, imaš Fiat Bravo 1.6 ili 1.9 JTD, cijena je tu negdje, dosta dobar motor. Ima i nešto Mazdi 6, njih je malo teže prodati ali ako je uredna, otići će, tu i tamo koji Volvo S40 ili S60 ili Škode Octavie sa po 400k+.

Ne znam kakvih se ovaj gore iznad najeo gljiva sa ovim BMWjima ali nije baš neka ideja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice