Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.020
|
čitano: 16.523.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Auti - ultimativna tema

Gledam si uzeti neki novi auto do 20-23 tisuće eura, novi ili do godinu dana star. Ne bih SUV i ne bih karavan. Benzin ću jer ne radim puno kilometara. 

Sada imam Swifta koji bi prodao jer trebam veći auto.

(Ako je netko zainteresiran slobodno se javi, lokacija ZG. Kraj 2013.god, regan do kraja 2021. god, stavljen novi akumulator nedavno, facelift model, 1.2 benzin s 2 seta guma, sve uredno servisirano svake godine)

Što gledati? Odakle krenuti?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Pero Dinamit kaže...

Odakle krenuti?

inb4 čitatelj preporuči toyotu i netko drugi golfa i škodu ..

i30 ili ceed?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

Od benzinaca jedino ovo da nije 3 cilindra i klasa manje - Mazda 3.

Ako ćeš ipak na modernog, novog dizela, imaš odličnog Focusa na primjer, ili ultimativno, Golf 8, nema dalje. Eventualno možeš uzeti nekog slabijeg benzinca niže klase, ali kad već daješ toliko love bolje da voziš bolju klasu, bar bi ja tako.

Ili proširiti kriterije na 2 godine star do 40k km, onda se da probrati i A3 limuzina, BMW 118i itd. Ima opcija, odabereš šta ti najbolje odgovara.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
nine kaže...
Pero Dinamit kaže...

Odakle krenuti?

i30 ili ceed?

ili dode netko treci i preporuci lexusa ili range rovera za 40k €

15 godina
Pero Dinamit kaže...

Gledam si uzeti neki novi auto do 20-23 tisuće eura, novi ili do godinu dana star. Ne bih SUV i ne bih karavan. Benzin ću jer ne radim puno kilometara. 

(Ako je netko zainteresiran slobodno se javi, lokacija ZG. Kraj 2013.god, regan do kraja 2021. god, stavljen novi akumulator nedavno, facelift model, 1.2 benzin s 2 seta guma, sve uredno servisirano svake godine)

Mazda 3 ako ti je interijer ugodan (subjektivno)

Di2 & EPS FTW!
15 godina
nine kaže...
Pero Dinamit kaže...

Odakle krenuti?

i30 ili ceed?

Mogao si onda i ime napisati. 

Samo zajeb, neću Golfa ovaj put, nego Leona. Style+Style paket+kamera+digitalni kokpit+navi plus, 1.5TSI 150 manual. 175k. Izvuć 4-8% popusta i to je to. Možda vidjet jel su spremni dat DSGa po toj cijeni. 

Također Octavia Style 1.5TSI 150 manual. Zašto Style a ne Ambition? Zato jer s doplatom za Matrix LED si već prešao razliku u cijeni. Ista stvar kao i gore 4-8% popusta se da izvuć. Popust raste kako raste dodatna oprema.

Znači nema potrebe za rabljenim i još k tome dizelima. Očito ne pati na premium pa ne treba biti bembura il audi. Dovoljan mu je očito kompakt. Ovo gore bi bio moj izbor. 

Pero. 

Uostalom, svi kompakti nude isto, neki za 10k manje, neki za 10k više okvirno. Kod VAGa je to 150KS benzin ručni mjenjač s otprilike srednjim paketom opreme. 

Pogledaj koji auto ti se sviđa najviše bilo vanjski bilo unutrašnjost, ti ćeš ionak provodit vrijeme u njemu i s njim na dvorištu. Uzmi, odi na probnu vožnju, pitaj za ponudu. Evo ti link na gore spomenutog Leona. Pa vidi dal konkurencija daje više/manje i što ti se više sviđa.

8 godina
protjeran
Pero Dinamit kaže...

U HR se moze dobiti Corolla Sedan, po meni najbolja kupnja, a vani je ne dilaju jer bi smanjila prodaju Camry-u.

U najnizoj razini opreme je 138.900kn, reklo bi se dzabe za sedan te velicine, a u Sol opremi je 163.200 kn.

Civic Hatch ti pocinje na 154.000kn, a u Elegance paketu je 177.000kn.

Mazda 3 Sedan je takodjer od 161.000kn, povoljnija i lijepsa od Hatchbacka, koji mi izgleda kao da mu je netko otkinuo pol guzice.

Po meni je od ta tri Civic najkompletnije vozilo, a i trajat ce ti dugo.

Mazda Sedan je najlijepsa i najskuplja, Toyota najpovoljnija i u startu nudi vise opreme.

Il ak ces uvoziti izvana, novi Lexus CT200h (ne prodaje se na svim trzistima) je od 23.000€.

Manji je od sva tri gornja vozila, al potrosnja je minimalna, pozdanost maksimalna,

udobnost je premium klase. Jako lijep mali automobil, po velicini Corolle Hatchback.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Groundhog day

12 godina
Čitatelj kaže...
Pero Dinamit kaže...

U HR se moze dobiti Corolla Sedan, po meni najbolja kupnja, a vani je ne dilaju jer bi smanjila prodaju Camry-u.

U najnizoj razini opreme je 138.900kn, reklo bi se dzabe za sedan te velicine, a u Sol opremi je 163.200 kn.

Mazda 3 Sedan je takodjer od 161.000kn, povoljnija i lijepsa od Hatchbacka, koji mi izgleda kao da mu je netko otkinuo pol guzice.

Mazda Sedan je najlijepsa i najskuplja, Toyota najpovoljnija i u startu nudi vise opreme.

Il ak ces uvoziti izvana, novi Lexus CT200h (ne prodaje se na svim trzistima) je od 23.000€.

Manji je od sva tri gornja vozila, al potrosnja je minimalna, pozdanost maksimalna,

udobnost je premium klase. Jako lijep mali automobil, po velicini Corolle Hatchback.

Ima i Hatchback polovnjak sa 1500km na njusci za 23k€ (mozda ide dole jos), sol oprema sa 1.8 hybridom od 72kw, jedino sta je test vozilo (kolko to valja ili nevalja, ne znam).

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Pa test vozila su uglavnom probna vozila autokuca, ne vidim u tome nista lose.

Jedino je skracena garancija od datuma prve prijave. U HR je to za Toyote 5 godina,

u AT/GB je 3 godine, tako da u HR izgubis 1/10 jamstva ako je prva prijava prije pola godine,

a u AT/GB izgubis 1/6 jamstva ako je prva prijava prije pola godine - makar sam razgovarao sa

Toyota HR zastupnistvom - u slucaju da se na mojoj Toyoti nesto pokvari izvan 3 godine jamstva u AT,

oni ce mi u HR priznati jamstvo do 5g/150.000km, kao globalno Toyota jamstvo.

Stvar je petljanja Toyota Frei-a, koji je smanjivao jamstvo, da bi imao vecu i bolju zaradu u AT.

Kako Toyota Frey od 03/2021. vise nece biti sluzbeni zastupnik i uvoznik za AT, moguce je da ce

jamstvo opet biti 5g, jer ce ubuduce Toyote u AT biti centralno uvazane direktno iz DE.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2021 14:05 (Čitatelj).
12 godina
Čitatelj kaže...

Pa test vozila su uglavnom probna vozila autokuca, ne vidim u tome nista lose.

Jedino je skracena garancija od datuma prve prijave. U HR je to za Toyote 5 godina,

u AT/GB je 3 godine, tako da u HR izgubis 1/10 jamstva ako je prva prijava prije pola godine,

a u AT/GB izgubis 1/6 jamstva ako je prva prijava prije pola godine - makar sam razgovarao sa

Toyota HR zastupnistvom - u slucaju da se na mojoj Toyoti nesto pokvari izvan 3 godine jamstva u AT,

oni ce mi u HR priznati jamstvo do 5g/150.000km, kao globalno Toyota jamstvo.

Stvar je petljanja Toyota Frei-a, koji je smanjivao jamstvo, da bi imao vecu i bolju zaradu u AT.

Kako Toyota Frey od 03/2021. vise nece biti sluzbeni zastupnik i uvoznik za AT, moguce je da ce

jamstvo opet biti 5g, jer ce ubuduce Toyote u AT biti centralno uvazane direktno iz DE.

Pise za ovog da ima garanciju do 11.2025 i jos je regan skoro godinu dana

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-1.8-hybrid-sol-test-vozilo-popust-niska-kilometraza-oglas-33312542

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

U HR sve Toyote imaju 5 godina jamstva, to je bez greske.

AT/GB se mora doplatiti - cisto zarada zbog Frey-a, a vjerujem da ce i drugi tako nastaviti.

Cijena je dobra, tu isto nema greske. Makar sam siguran da kod Toyota dilera mozes dobiti nov ispod cekica za te novce,

10.-15.000kn imaju lufta, il kazes "daj mi za punu cijenu sa dva seta alu felgi i novim gumama, te kadica za gepek i podmetaci za putnike",

uvjek se moze nesto dogovorit.

Meni Hatch nije napet, lijepsi mi je bio refresh Aurisa.

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-sedan-1.5-vvt-iw-luna-oglas-33363994

Vidi, Sedan u Luna paketu za 146.300kn, a kad takvog slozis na Toyota.HR ispadne te 152.000kn.

Nije hibrid al je povoljan i nov. I zato kazem da dileri imaju uvjek bar 10.000kn lufta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2021 14:29 (Čitatelj).
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Mogao si onda i ime napisati. 

nisa mislio konkretno tebe, ima vas dosta (VAG)ovaca 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Octavia 1.5 TSi, samo tebi je to na gornjoj granici, s Ambition opremom (2. razina)

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Pero Dinamit kaže...

range rover sport ili velar.

Nemoj samo VW ili Forda. VW nemoj jer će svi misliti da si rvatina, a Forda nemoj jer dosadi nakon 15 godina vožnje.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2021 17:33 (Ezio).
15 godina
Auti - ultimativna tema

znaci citam i ne vjerujem

covjek oce propuhat auto sa 250 i pritom ne morat paziti se KAMIKAZE koji vozi 140. svaka cast ej. jesi ti kad cuo za druge nacine propuhivanja auta? tipa uplacivanja track dayeva, pa pusi tamo koliko oces, svi ce ionako biti 200+. ili eventualno (manje pohvalno) nadi si jednu cestu zavojitu od 10-15km, zavidaj erfolg ili osram ledriving i odi gore-dolje u 2 ujutro kad svi spavaju. a ne u 17 nakon posla ej bas bi si sad isao ispuhat svoju mecku 250, ma nema veze sta se ljudi vracaju s posla, sta ljudi s djecom idu iz vrtica doma, itd.

ako te zavoji ne pale, onda nemogu ti pomoc, kad si snitar, kao vecina ekipe, samo snita, samo 100-200, samo vmax i slicno...

bio sam i ja takav, mozda god dana, pa sam odustao i slagao si auto za stazu. da ne bi bilo "sta seres i ti si snitar"

14 godina
hahhaajaads kaže...

Pise za ovog da ima garanciju do 11.2025 i jos je regan skoro godinu dana

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-1.8-hybrid-sol-test-vozilo-popust-niska-kilometraza-oglas-33312542

Po meni preskupo za to sto jest, 8% popusta na list price za rabljeno vozilo. Pa valjda se nekakav popust moze ispregovarat pri kupnji + postoje poticaji za hibridna vozila tako da po meni ovo nema smisla, barem na za tu cijenu.

5 godina
Auti - ultimativna tema

Imam jedno pitanje, vozim seat leona 2014 god i izbacilo mi da nemam dovoljno staklopera i nalio sam ja do do vrha ali mi i dalje javlja da ga nema, provjerio sam i puno je do čepa još.

jel zna ko kako da se riješim toga?

15 godina
Stane256 kaže...

Imam jedno pitanje, vozim seat leona 2014 god i izbacilo mi da nemam dovoljno staklopera i nalio sam ja do do vrha ali mi i dalje javlja da ga nema, provjerio sam i puno je do čepa još.

jel zna ko kako da se riješim toga?

Prvo probaj nalit destilirane da to razrjedis malo, nekad to pomogne.. Ako ne na tvom mjestu bih vozio to nekome da prebrika tu glupost od senzora.. Valjda si znas nalit sam povremeno tekucine. Prokleti senzori za svaku glupost.. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko sam ja upoznat to ti se dogada radi jeftine tekucine. Probaj natociti vode mozda ce ti to pomoci jer te zajebava elektroda. 

PSN:Tomislav025
4 godine
suspendiran
Čitatelj kaže...

išao je ja sebi gledati prošle godine 1.6 od 132ks, sve više manje ok naprijed je bilo svakakvih izbočina koje samo smetaju, i okolna plastika/tkanina na dosta mjesta se savija ili onak upada u lim. Iza mjesta uopče nema, za usporedbu veca je zadnja klupa na polu nego ovdje, ako imas djecu izbjegavati u širokom luku. A i nezainteresiranost prodavača je bila na nivou za poslat ga u grob niš drugo. U vw su bili najljubazniji.

5 godina
omomomomoomm kaže...

Koliko sam ja upoznat to ti se dogada radi jeftine tekucine. Probaj natociti vode mozda ce ti to pomoci jer te zajebava elektroda. 

Nalio sam istu tekućinu koju sam imao i dosad u njemu i bilo je okej, neki dan kad mi je javilo da je prazno se mi je pojavila obavijest i na kratko nestala ali se tokom vožnje ponovo javila i od onda svijetli..

neće smrznut ako nalijem destilirane nutra? i kolko bi trebalo i kako to može pomoć? pošto javlja da je prazno, ne funkcionira to na principu plovka ili tako nešto pa da zna kad je prazno?

16 godina
neaktivan
Stane256 kaže...
omomomomoomm kaže...

Nalio sam istu tekućinu koju sam imao i dosad u njemu i bilo je okej, neki dan kad mi je javilo da je prazno se mi je pojavila obavijest i na kratko nestala ali se tokom vožnje ponovo javila i od onda svijetli..

neće smrznut ako nalijem destilirane nutra? i kolko bi trebalo i kako to može pomoć? pošto javlja da je prazno, ne funkcionira to na principu plovka ili tako nešto pa da zna kad je prazno?

Jedna mogucnost ti je da su elektrode i tekucina zatvara strujni krug. Posto je jako hladno moguce da je tekucina izgubila svojstva ili mozda elektrode. Trebalo bi se poboljsat kad malo zatopli ako ti nije trajno osteceno. Druga mogucnost je taj plovak s magnetom pa je mozda magnet zapeo jer je hladno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2021 20:33 (Dojitza).
15 godina
Ezio kaže...
Pero Dinamit kaže...

Nemoj samo VW ili Forda. VW nemoj jer će svi misliti da si rvatina, a Forda nemoj jer dosadi nakon 15 godina vožnje.

U kojem paralelnom svemiru novi ili godišnjak Range Rover stoji 23 tisuće ojra?

Gorane Bare, jesi to ti?

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Stric_Jura kaže...
Ezio kaže...
Pero Dinamit kaže...

Gorane Bare, jesi to ti?

Imajući u obziru koliko su kvalitetno napravljeni, i svaki kad krene drkat zna bit po nekoliko mjeseci maskota kod mehaničara, nebih se čudio da im toliko padne vrijednost. 

Iskreno da mi ga netko pokloni, neznam šta bi s njime. Postao vjernik probably, samo neka višlja sila može pomoć vlasniku range-a.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
Stric_Jura kaže...
Ezio kaže...
Pero Dinamit kaže...

Gorane Bare, jesi to ti?

Ne treba se držati granice kao da je sveto pismo. Može se uvijek rastegnuti par desetaka tisuća eura plus minus.

PSN - darklydexter
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Stric_Jura kaže...
Ezio kaže...
Pero Dinamit kaže...

Gorane Bare, jesi to ti?

Ne treba se držati granice kao da je sveto pismo. Može se uvijek rastegnuti par desetaka tisuća eura plus minus.

Tak je, kojih 10k eura nize i uzmes si lijepog novog Sandera

5 godina
Dojitza kaže...
Stane256 kaže...
omomomomoomm kaže...

Jedna mogucnost ti je da su elektrode i tekucina zatvara strujni krug. Posto je jako hladno moguce da je tekucina izgubila svojstva ili mozda elektrode. Trebalo bi se poboljsat kad malo zatopli ako ti nije trajno osteceno. Druga mogucnost je taj plovak s magnetom pa je mozda magnet zapeo jer je hladno.

i kaj bi tu bilo rijesenje tog problema?

i hvala na objasnjenu!

8 godina
protjeran
Boris grozni kaže...
 išao je ja sebi gledati prošle godine 1.6 od 132ks, sve više manje ok naprijed je bilo svakakvih izbočina koje samo smetaju, i okolna plastika/tkanina na dosta mjesta se savija ili onak upada u lim. Iza mjesta uopče nema, za usporedbu veca je zadnja klupa na polu nego ovdje, ako imas djecu izbjegavati u širokom luku. A i nezainteresiranost prodavača je bila na nivou za poslat ga u grob niš drugo. U vw su bili najljubazniji.

Pa normalno da su ljubazni, kad znaju da su ti uvalili, i da ces na njihove dijelove potrositi jos jako puno novaca,

a ovi u Toyoti znaju da te vjerovatno nece vidjeti nikad vise, bar ne 10ak godina, dok ne dodjes po novu Toyotu.

Tesko da je Polo otraga komotniji od bilo kojeg sedana C klase, osim ako se u Polu voze ljudi bez nogu,

jer koljena ce im biti stalno nabijena uz sic, 1-2cm mjesta, a svi visi putnici su patnici u Polu.

Al znas kako se kaze, tko nema za cijeli automobil, kupi Pola.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2021 11:35 (Čitatelj).
17 godina
Čitatelj kaže...
Boris grozni kaže...

Pa normalno da su ljubazni, kad znaju da su ti uvalili, i da ces na njihove dijelove potrositi jos jako puno novaca,

a ovi u Toyoti znaju da te vjerovatno nece vidjeti nikad vise, bar ne 10ak godina, dok ne dodjes po novu Toyotu.

Tesko da je Polo otraga komotniji od bilo kojeg sedana C klase, osim ako se u Polu voze ljudi bez nogu,

jer koljena ce im biti stalno nabijena uz sic, 1-2cm mjesta, a svi visi putnici su patnici u Polu.

Al znas kako se kaze, tko nema za cijeli automobil, kupi Pola.

Borise - Čitatelj ti hoce rec da su ovi u Toyoti lose oraspolozeni jer te vise nece vidjet, bar ne jedno desetljece... Moras to uzet u obzir jer kako god okrenes - drzi vodu :D

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2021 11:55 (Batista).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice