Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.491.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Predator003 kaže...

Rav4? Pa ovaj europski Land Cruiser je goli k... mogu mislit sta je tek RAV4. Bolje si prosao sa VW sigurno, Toyotina "kvaliteta" prolazi samo u Americi jer su njihovi jos veci krsevi. Toyota je vise vozila opozvala nego svi ostali zajedno, sta vise reci?

Di2 & EPS FTW!
12 godina
neaktivan

- tocno tako izgleda prosjecni vlasnik toyote svaki put kad se nesto novo pokvari. Na stranu ovi mali gradski srot autici sa po 1500 kubika, na njima se nema sta ni pokvariti, isti k bio vw, renault ili toyota... veliki auti su im 0 bodova, apsolutno smece gore u svim kategorijama od svih europskih konkurenata. Sve se to vidi u prodajnim brojkama, oni uspjevaju svoje smece uvaliti samo u americi jer imaju bolje uvjete nego eu

15 godina
Predator003 kaže...

- tocno tako izgleda prosjecni vlasnik toyote svaki put kad se nesto novo pokvari. Na stranu ovi mali gradski srot autici sa po 1500 kubika, na njima se nema sta ni pokvariti, isti k bio vw, renault ili toyota... veliki auti su im 0 bodova, apsolutno smece gore u svim kategorijama od svih europskih konkurenata. Sve se to vidi u prodajnim brojkama, oni uspjevaju svoje smece uvaliti samo u americi jer imaju bolje uvjete nego eu

Znaci nikad 

Ali Toyota je jedna od najjacih marki u EU? Generalno najjaca marka na svijetu. A vecina njihove prodaje cine srednja i velika vozila / po pitanju trzista, Japan, USA i Europa uz UAE.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 21:27 (ivanoile).
13 godina
Čitatelj kaže...

A cuj, jesi li mogao bolje, za 220.000km, vjerovatno jesi, i bolje i vece.

Al vjerovatno je zena prevagnula u ovom slucaju.

Trebao si dogovoriti sa zenom, da ti biras vozilo, a ona boju,

s tim da ne moze biti zuta, kricavo zelena ili roza.

Novi RAV4 sa 2.0 173HP je 234.000kn u osnovnoj opremi koja je dosta bogata,

s tim da hendlas bez frke 15-20.000kn dolje.

Ta masina se nalazi u Lexusu UX200, koji se meni svidja, ali ga ne uvoze u AT,

pa umjesto da ga platim novog 27.000€, platio bi ga sa uvozom i NoVA porezom oko 36.000€.

Kradja, sta da ti kazem. Ali i RAV4 sa 2.0 za 28.000€ bi kupio, no toga isto nema u AT,

samo 2.5h koji pocinje tek na 35.000€.

Jel postoji neki drugi auto osim Toyote? I to te ozbiljno onako pitam

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
13 godina
sstrmi kaže...
Čitatelj kaže...

A cuj, jesi li mogao bolje, za 220.000km, vjerovatno jesi, i bolje i vece.

Al vjerovatno je zena prevagnula u ovom slucaju.

Trebao si dogovoriti sa zenom, da ti biras vozilo, a ona boju,

s tim da ne moze biti zuta, kricavo zelena ili roza.

Novi RAV4 sa 2.0 173HP je 234.000kn u osnovnoj opremi koja je dosta bogata,

s tim da hendlas bez frke 15-20.000kn dolje.

Ta masina se nalazi u Lexusu UX200, koji se meni svidja, ali ga ne uvoze u AT,

pa umjesto da ga platim novog 27.000€, platio bi ga sa uvozom i NoVA porezom oko 36.000€.

Kradja, sta da ti kazem. Ali i RAV4 sa 2.0 za 28.000€ bi kupio, no toga isto nema u AT,

samo 2.5h koji pocinje tek na 35.000€.

Jel postoji neki drugi auto osim Toyote? I to te ozbiljno onako pitam

Lexus

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

danas u dobrom drustvu + bonus slika sa zalaskom

lepa laguna.. kaje pod haubom?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
toxic kaže...

Ok, gledao sam RAV ali meni se unutrasnjos RAV-a ne svida, ovo je stvar ukusa zaista.. Sto se tice zene nije ona birala, moje je bilo zadnje u ovom slucaju vjerovo ili ne

Bilo je jos nekih slicnih opcija ali eto..na kraju je odluka bila takva...

sto se tice velicine... ovja ima prtljaznik od 615litara pa ono nisam vidio da ijedan od ovih koje sam ja gledao ima takav rav je mozda i najblize njemu po tom pitanju s 580 litara...

ali jel znas da se recimo na RAV-u onaj digitalni pokazatelj okrtaja itd uopce ne vidi na dnevnom svjetlu ? Gledao sam recenzije i jednostavno no way...

btw i cx5 je vrhunski isto i volvo xc40 sve je to tu negdje s cijenom

edit: ipak me zena pasivno obradila, samo se nasmijala kad sam je pitao onako jel moja bila zadnja, haha, dakle izvozan sam...

Trebao si uzet CR-V-a a ne tog švabu ali dobro. Kako je lijepo rekao Čitatelj, za 10 godina spustiš km i riješiš to za 6000 eura i ideš dalje

PSN - darklydexter
17 godina
Auti - ultimativna tema

Zanimljivo, nitko mi nije preporucio VW :)

Dakle Toyota, Honda, Mazda (moje inicijalne zelje su bile Renault grupacija) na kraju ja odem na VW...

Bnet: mNik987#2148
17 godina
toxic kaže...

Dakle Toyota, Honda, Mazda (moje inicijalne zelje su bile Renault grupacija) na kraju ja odem na VW...

ajd bar nisi ko Ruske, da razmisljas o Hondi i Renaultu a kupis - Citroen 🤓

Saćemi Bill Gayts ćitat muesli preko ugrađženog ćipa
17 godina

Naravno da ti nitko nije preporučio kada si gledao auto za 140k i ni kune više, za te novce ne možeš dobar VW uzeti. A onda drugi dan kupio odjednom auto za 220k..

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
8 godina
protjeran
toxic kaže...

Preporucio sam ti Kadjara i 2008, al ocito to nisi procitao, mozda si preletio preko poruke na brzaka:

Čitatelj kaže...
Takodjer ti je i PUG 2008 u cjenovnom rangu, Active i Active Biz od 100KS su ispod 140.000 i ispod 150.000kn:

https://media.peugeot.hr/file/94/4/2008-012020.636944.pdf

Kad bas volis francuze, ima jedan dobar model, s tim da moras malo pregovarat i dobit ces ga ispod 150.000kn sigurno,

a to je Kadjar - po velicini je veci i od CX-30/HR-V/S-Cross, i puno je blizi po velicini od RAV4 i CR-V-a, no novcano je puno povoljniji.

Osnovni paket je 159.900kn, bez frke ce ti diler shendlat tih 10.000kn, cak i vise, jer na zalost (ili tvoju srecu) nije toliko popularan kao manji modeli,

i cesto stoje duze u salonu, pa dobijes i bolje cijene sa vise opreme.

Da se tu fino ishedlati 150.000kn sa 5 godina produzenim jamstvom bez frke, a po meni bi ta velicina bila idealna za tebe - malo veci SUV,

a opet ne ogroman SUV od 200.000kn+.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
17 godina
Hacker002 kaže...

Naravno da ti nitko nije preporučio kada si gledao auto za 140k i ni kune više, za te novce ne možeš dobar VW uzeti. A onda drugi dan kupio odjednom auto za 220k..

Da u prvu si... slazem se s tobom u potpunosti... pogotovo ne auto mojih zelja...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ma tako se kupuje. To je taj sportski duh! Kad sam odlučio prodati focusa, gledao sam uzeti nešto rabljeno za do 80000 kn. Ali onda ispadne (netko ti utuvi u glavu) da želiš automatik, pogon na sva 4, panoramu, full opremu sa svim modernim fičurima...jer bez toga se nemre voziti auto. Na kraju ispalo 200000.

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...

Ma tako se kupuje. To je taj sportski duh! Kad sam odlučio prodati focusa, gledao sam uzeti nešto rabljeno za do 80000 kn. Ali onda ispadne (netko ti utuvi u glavu) da želiš automatik, pogon na sva 4, panoramu, full opremu sa svim modernim fičurima...jer bez toga se nemre voziti auto. Na kraju ispalo 200000.

Da samo sto ovaj moj Tigaun bas nece biti tolko lijep... nisam vise imao prostora

Dakle nece imati kromirane obrube vec u boji auto..isto vrijedi i za krovne nosace biti ce u boji auta

Necu imati 18 ili 19" kotace vec 215/65 17" - ovo zapravo i najvise daje nekom izgledu samog auta... mislim "lako" nabavim 18" kotace s crnim felgama ali isto tak ovdje Vi nastupate

s obzirom na motor 2.0tdi 122hp i s obzirom da imam dosta losije ceste kod mene mislite li da bi 18" i npr debljina 55 bila malo previse tj... dal bi auto izgubio na pokretljivosti i dal bi vise osjetio rupe? ako je tako mozda i bolje da ostanem na ljetnima 17" 215/65

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Masnije gume na manjim felgama su udobnije, a zimi imaju bolji grip.

I cijena samih balona je manji od velikih tankih guma, makar je kolicina materijala zapravo manja.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
15 godina
toxic kaže...
Ezio kaže...

Da samo sto ovaj moj Tigaun bas nece biti tolko lijep... nisam vise imao prostora

Dakle nece imati kromirane obrube vec u boji auto..isto vrijedi i za krovne nosace biti ce u boji auta

Necu imati 18 ili 19" kotace vec 215/65 17" - ovo zapravo i najvise daje nekom izgledu samog auta... mislim "lako" nabavim 18" kotace s crnim felgama ali isto tak ovdje Vi nastupate

s obzirom na motor 2.0tdi 122hp i s obzirom da imam dosta losije ceste kod mene mislite li da bi 18" i npr debljina 55 bila malo previse tj... dal bi auto izgubio na pokretljivosti i dal bi vise osjetio rupe? ako je tako mozda i bolje da ostanem na ljetnima 17" 215/65

Kod mene su isto 17" (225/65) iako je original bio 18" (225/60). Kupio sam ga sa setom zimskih felgi i guma. Početnu cijenu sam već spustio pa mi auto kuća nije htjela još i ljetni set (18") dati u paketu. Mislio sam na proljeće prijeći na 19" (245/45) ali to bi me koštalo oko 8000-9000 kn, pa opet natezanje sa kupcima 17" na njuškalu...tako da sam odustao do daljnjeg.

Ljudi koji istu kombinaciju na istom autu imaju (19 ili 18 ljeti, 17 zimi) su rekli da je ipak dosta udobnije na 17. Pa sam se radi navodno dosta veće udobnosti vožnje pomirio sa 17"...

PSN - darklydexter
15 godina
toxic kaže...

Realno gledajuci, jedino 4Motion i DSG ne mozes stavit naknadno. Ove felge, navigaciju, pa cak i siceve, sve to moze naknadno se stavit. Naravno ima jos stvari koje naknadno teze idu, ali ovako na prvu mi to pada na pamet.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Realno gledajuci, jedino 4Motion i DSG ne mozes stavit naknadno.

može i ovo uz određenu dozu volje, znanja i love 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
nine kaže...
RuskeGTT kaže...

danas u dobrom drustvu + bonus slika sa zalaskom

lepa laguna.. kaje pod haubom?

F4Rt

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

F4Rt

nice .. i jel dobro prdi? 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ima 4control?

12 godina
Ezio kaže...

Tak sam i ja kupio. Kao kupit cu auto za 16-17 i na kraju me ispao 25k€ 😂.  

PSN:Tomislav025
13 godina
toxic kaže...
Ezio kaže...

122Ks je ionako malo za taj auto,nemoj stavljati 18 ako neces povećavati konjazu. 

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
12 godina
sstrmi kaže...
toxic kaže...
Ezio kaže...

122Ks je ionako malo za taj auto,nemoj stavljati 18 ako neces povećavati konjazu. 

Nedovoljno je za nekog tko razmislja o konjazi, no u 100% slucajeva 122ks je dovoljno za sve vrste aktivnosti i da ima 18". No opet, ja bi radije birao 17" (izgled+udobnost, kad se vec radi o SUVu) i za Tiguana ih ima na bacanje i to vrlo lijepih felgica.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Dovoljno je i 110KS, o cemu se brinete, pa nece s tim u trke, nego putovati.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
17 godina
Auti - ultimativna tema

Stigle danas gume sa ekupi, dot 4120, za svaku pohvalu

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Čitatelj kaže...

I onda ne moze prestici nikoga tko ide brze od 60km/h jer mu treba cistih 2 kilometra da to obavi...

Takvi motori mogu proci jedino na istocnim trzistima, mi i Turska, sirotinja. Kao i onaj BMW 316d, 518d i 114i sto su bili.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2020 22:47 (ivanoile).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Imas pravo. Jer razlika izmedju pametnog i sigurnog pretjecanja i "ja te moram prestici nezvao se ja mujo mujic" je ta izmedju 100KS i 1500KS.

Sta je slijedece? Da 110KS nije dovoljno za voznju autoputom? Da 110KS nije dovoljno za 5 odraslih osoba u automobilu? Glupisti

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
13 godina
ivanoile kaže...
Čitatelj kaže...

I onda ne moze prestici nikoga tko ide brze od 60km/h jer mu treba cistih 2 kilometra da to obavi...

Bullshit. To jedino punto kec od 60ks nemože. Imam astru f od 100ks, vectru a od 115ks i volva od 200ks, sa svima nije problem preticati, a najlakše je s vectrom jer je volvo automatik. I svi su benzinci.

122ks tdi, je sasvim dovoljan za preticanje. Čisto sumljam da čovjek neće stavit neku provjerenu mapu nakon jednog dobrog nakrcanog putovanja. Već ima za taj motor 170ks mapa, po razumnim cijenama.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
ramzocro-HCR kaže...

Bullshit. To jedino punto kec od 60ks nemože. Imam astru f od 100ks, vectru a od 115ks i volva od 200ks, sa svima nije problem preticati, a najlakše je s vectrom jer je volvo automatik. I svi su benzinci.

122ks tdi, je sasvim dovoljan za preticanje. Čisto sumljam da čovjek neće stavit neku provjerenu mapu nakon jednog dobrog nakrcanog putovanja. Već ima za taj motor 170ks mapa, po razumnim cijenama.

Cca 11 do 100, divota. To su brojevi dostojni malog gradskog auta danas, ako ne i gore. Pa Yaris Hybrid ide <10sek do 100. I iskreno birao bi uvijek auto koji ima 8-9, nego 11, dovoljna je jedna voznja magistralom po ljeti.

A da ne govorimo natrpat unutra 2-3 ljudi i vozaca, mrtav auto.

O mapama ni ne zelim, tu temu smo ovdje vec vise puta odradili.

Samo da stavimo u kontekst. 122ks, na 1600kg praznu masu (dakle s 3 odrasle osobe cca 1800kg).

Di2 &amp; EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2020 22:55 (ivanoile).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice