to ovaj zadnji zadnji? ima gdje cijenik pdf?
https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Croatia/Cars/Focus/Novi%20Ford%20Focus%20cjenik
Ma nije im losa niti Fiesta Mood Plus, 100ks benzinac za 108k kn.
to ovaj zadnji zadnji? ima gdje cijenik pdf?
https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Croatia/Cars/Focus/Novi%20Ford%20Focus%20cjenik
Ako auto ima dolje na vratima niske tonove a gore kod retrovizora visoke, jel dolje svejedno mogu ubacit ove 'koaksijalce' i radit će i visoki i niski?
Ako auto ima dolje na vratima niske tonove a gore kod retrovizora visoke, jel dolje svejedno mogu ubacit ove 'koaksijalce' i radit će i visoki i niski?
u pravilu da, ali zašto bi to radio? sistemci su uvijek bolji od koaksa, a i postoji dobar razlog zašto se visoki stavljaju bliže glavi.
Ne da nije loše nego je preloše.
Ovi dolje su loši, a visoki rade ok. Dakle da ostavim te stock visoke a dolje uzmem samo niskotonce?
Jel može neka preporuka, treba mi samo 2 neka što jeftinija. 4x50W mi je radio, no iza nemam nikakve spojene, niti planiram
Na štefanje sam se prehitil s quadom. Natukel sam si guzicu, prepone i kicmu. Sva sreca nije mi nis strasnoga, jbg hodal sam 2 tjedna ko šestar . Štete ne motoru ima, jucer sam ga iso rastaviti. Popucale plastike na volanu, šmigavac, špigelj, zaštite a ramena. I najebal mi je zadnji desni lager. Pa sam odlucil promjeniti oba dva. Kad je vec u rasulu promjenil sam kocione obloge odmar.
BTW. ne pokušavajte kod kuće
Ne da nije loše nego je preloše.
Ne kužim zašto je fiesta išta lošija od focusa, doslovno su samo smanjili focusa i nalijepili fiesta.
Ili možda nisam upućen u neke flopove sa motorom, konstrukcijom i slično?
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/kia-ceed-napravila-dar-mar-u-klasi-pobijedivsi-novog-focusa-golfa-i-drustvo-s-tri-razlicita-motora-na-tri-usporedna-testa-njemackog-auto-bilda/8256059/
Kad već pričamo o toj klasi, Kia u Auto Bildu pobijedila Golfa, Focusa, Megana... Il je netko dobio stvarno ogroman poklon za vrijeme pisanja članka ili su koreanci napravili odličan posao s Ceedom.
Placeni test
Focus je najbolji trenutno u toj klasi
Placeni test
imaš dokaze ili naklapaš?
Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu.
Tu bih izuzeo flotne prodaje tipa za policiju, ministarstva i slično. Prošle godine je kupljeno navodno 60k novih vozila u HR, ako izuzmemo flotne( koja je manji dio ove brojke ) prodaje to je odlična brojka.
A vidim tu po mjestu-gradu, pun klinac novih vozila ljudi pokupovali, dal na ''kredu'' ili gotovina, nebitno.
Pa tu u mom selu sa cca 1k stanovnika dosta novih vozila jer regano, znači nije nam tako loše
Ne daje Kia bezveze 7 godina garancije na svoje modele...
Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu
broj prodanih primjeraka nije dokaz ničega, to je samo pokazatelj malom muji kojim putem kad je neodlučan... po onoj narodnoj - kud svi, tud i mali mujo
mdaa...
najbolji su mi rvacki strojarski inženjeri...
Sveto Trojstvo kod njih je: Gospodin Bog, Sin Njegov Isus i Folksvagen Avto..
"Kaj radiš?" - "Ma malo mi nešo se čuje dizna na 3. cilindru, pa da eto poštelam..."
da tak često curama/ženama turnu glavu pod haubu, imale bi osmijeh od uha do uha, ali ne, VW je najbolje avto, ne kvari se, troši ko upalajač....
Zakon velikih i malih brojeva. Mogu znaciti sve a ne mora znaciti nista.
HR nije trziste za mjerilo. Tu svaki mujica zeli vozit dizlo jer ima vise njtnmetri i da ga moze zagaravit i zacvilit ko najveci seljo beljo.
https://www.motoringresearch.com/car-news/europes-best-selling-cars-2018/
https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/2018s-most-popular-cars-europe-%E2%80%93-country
A kad se gleda na svjetskim razmjerima, tu su i automobili koji se ne prodaju u Europi (neki su se prodavali, a neki ce tek doci u EU):
https://www.automobilexyz.com/top-12-most-popular-cars-in-the-world-in-2018/
I zbog toga Auris gubi ime i postaje Corolla, tako da Toyota jos vise moze zacementirati mjesto broj 1 najprodavanijeg automobila
u svijetu, i svih vremena. Sto opet ne znaci nista, jer zadnjih par godina su toliko popularni SUV-ovi, da ocekujem da ce u 2019 top 5 automobila bit bar 3 SUV-a,
ako ne i vise, te tu ne ocekujem ni jednog Japanca ni Azijca, nego Europljane - VW agresivno ide sa SUV-ovima, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Taureg, sve na T...
A s obzirom kakva je ova zima u Alpama, AWD ce se prodavati ko burek kod brace.
https://www.facebook.com/events/burek-kod-bra%C4%87e-viennaaustria/1095767010495286/
Ne kužim zašto je fiesta išta lošija od focusa, doslovno su samo smanjili focusa i nalijepili fiesta.
Ili možda nisam upućen u neke flopove sa motorom, konstrukcijom i slično?
Nije uopće problem u autu. Problem je u cijeni koja stoji uz njih. Uvalili sad MUPu parsto Focusa pa digli nos. Jasno mi je također da je novi model Focusa u pitanju, ali to je lova po kojoj se kupuje VW, kojemu btw. svi seru kako je preskup. A Golf je kao cjelina bolji/kompletniji auto nego Focus. Ista priča kao i s Fiestom i Polom. A također imaju jako dobru konkurenciju u Meganeu/Cliu, 208/308, a cjenovno ih i Kia/Hyundai pere.
Placeni test
Po čemu točno? Cjelokupno je najbolji Golf(kao kompromis svih stvari sa 308 kao jednom također zanimljivom alternativom, ne uključujući premium klasu A3/A-klasu/1er) a vozački je Civic taj koji odnosi pobjedu.
Ne daje Kia bezveze 7 godina garancije na svoje modele...
A na što točno vrijedi tih 7 godina garancije u Kii? Jer u početku nije baš vrijedilo na puno stvari u autu.
mdaa...
najbolji su mi rvacki strojarski inženjeri...
Sveto Trojstvo kod njih je: Gospodin Bog, Sin Njegov Isus i Folksvagen Avto..
"Kaj radiš?" - "Ma malo mi nešo se čuje dizna na 3. cilindru, pa da eto poštelam..."
da tak često curama/ženama turnu glavu pod haubu, imale bi osmijeh od uha do uha, ali ne, VW je najbolje avto, ne kvari se, troši ko upalajač....
RH je nebitna u pogledu prodaje auta u EU, a kamoli u svijetu. Mora da su sve ostale zapadno-europske države gdje VAG ima također jednak ili veći udio u prodaji novih vozila dolazili kod hrvata po savjete.
Činjenica zašto i dan danas VAG grupa ima jako dobru prodaju je servisna mreža i dostupnost djelova. Bilo novo, bilo staro, svaki rođo mehaničar će pošarafat VWa.
Zakon velikih i malih brojeva. Mogu znaciti sve a ne mora znaciti nista.
HR nije trziste za mjerilo. Tu svaki mujica zeli vozit dizlo jer ima vise njtnmetri i da ga moze zagaravit i zacvilit ko najveci seljo beljo.
I zbog toga Auris gubi ime i postaje Corolla, tako da Toyota jos vise moze zacementirati mjesto broj 1 najprodavanijeg automobila
u svijetu, i svih vremena. Sto opet ne znaci nista, jer zadnjih par godina su toliko popularni SUV-ovi, da ocekujem da ce u 2019 top 5 automobila bit bar 3 SUV-a,
ako ne i vise, te tu ne ocekujem ni jednog Japanca ni Azijca, nego Europljane - VW agresivno ide sa SUV-ovima, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Taureg, sve na T...
Ma nemaš ti pojma, jesu ti lijepo objasnili da samo rvatine kupuju VAG aute. Pametni europljani kupuju nešto drugo. Ili ipak ne?
U globalnom pogledu se javljaju neki modeli koji imaju smisla samo na određenim tržištima, pa tak svaki 10ti amer vozi F150 jer je to njima fora. Kod njih ni ne možeš kupiti ništa manje od kompakta jer je to sramota, plus ak nema V8 onda ne valja.
Mene više zanimaju brojke u Kini pa onda Indiji. Dvije najmnogoljudnije zemlje, koliko utječu na promjenu u ovim statistikama.
A ovu pošast od SUVa neću komentirat. Samo se nadam da će ih nešto izbrisat s lica zemlje čim prije.
Koje gume preporucujete ovih dimenzija sa slike?
Jesu li Nexen wt1 ok?
https://www.molydon.hr/auto-i-kombi-gume/winguard-wt1-104-t-nexen-195-65-r16-zima-guma-8807622147784?gume_filter=R16:65:195:ZIMA
Preporucujete li neke druge? Trazim neke best buy za kombi sa pogonom na sva 4. Prelaziti cu vjerojatno nekih 10-15k godisnje. Zivim u Zg-u ali cesto idem i do Osijeka i okolice gdje zna biti dosta snijega (a i putem nerijetko)
Preporuka nekog manjeg gradskog benzinca do 17, 18 tisuća kn?
Golf 7 FL je losiji auto od Golfa 7 "original", a najbolji auto ne postoji posto svatko bira po sebi. Focus je po meni hebeno preskup izvan mood opreme. Za 1.0 motor ne dajem 180k kn, za Kiu ne znam ali test je sumnjiv posto je njihov 1.6 dizlo za k. sto se tice performansi.
U slucaju Kie recimo, na 2+ godine garancije. Moze li se auto servisirati van ovlastenih servisa? (Recimo unutar tih 7 godina)
Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu
broj prodanih primjeraka nije dokaz ničega, to je samo pokazatelj malom muji kojim putem kad je neodlučan... po onoj narodnoj - kud svi, tud i mali mujo
Glupost, očito je tako onda u cijeloj Europi po toj tvojoj ''narodnoj''.
Brojke su neumoljive, i jedini pravi pokazatelj koga se najviše prodaje bez obzira o kojoj zemlji se govori.
A zna se koji koncerni su najprodavaniji, i to je jedini relevantni podatak.
Ja osobno neznam nikog ko je kupio auto na način '' kud svi , tud i mali mujo''.
Možda na balkanu bi ti mogao reći, ali nažalost navedeni koncerni haraju svijetom .....a ne samo balkanom koji je gotovo nebitan ako se gledaju ukupne brojke, ali za nas koji smo u HR je itekako velik broj kupljenih vozila na godišnjoj razini s bozirom kako se priča o lošoj financijskoj situaciji.
U nasoj jadnoj drzavi prodaja PRIVATNIM kupcima je jadna, ove brojke od 60k su rezultat flotne prodaje koja se nakon 6mj do 1g. salje van u prodaju, realna brojka je puno manja, a privatni kupci najvise kupuju Vitaru.
Ne znam kako je kod vas, ali u mojoj sredini jedino ''cvijeta'' prodaja rabljenih vozila.
Nove automobile slabo ljudi kupuju, kupuju se rabljeni tako oko 5 godina starosti.
Ma nemaš ti pojma, jesu ti lijepo objasnili da samo rvatine kupuju VAG aute. Pametni europljani kupuju nešto drugo. Ili ipak ne?
U globalnom pogledu se javljaju neki modeli koji imaju smisla samo na određenim tržištima, pa tak svaki 10ti amer vozi F150 jer je to njima fora. Kod njih ni ne možeš kupiti ništa manje od kompakta jer je to sramota, plus ak nema V8 onda ne valja.
Kod amera je nesto drugo u pitanju, u sto nisi upucen, a to je zakon o emisiji plinova, gdje su bila zahvacena sva vozila,
osim "radnih" strojeva, u koja spadaju i ti "kamioncici" (trucks), i zato da zaobidju zakon pa kao prave rva...amerikenci...mogu imat pravo vozilo i ne brinut se o zakonu o emisiji plinova.
Heh, a bitno da ih je VW ''potrovao'' emisijama...
nije pitanje dali je VW trovao ili ne, nego je poanta u tome da su varali. zahvaljujući prevari su kupci imali i porezne olakšice na kupnju njihovih vozila.. i ne samo to, nego su imali ogromnu marketinšku kampanju da prodaju "clean" dizele za koju su isto popušili tužbu za false advertising
IMO potpuno su zaslužno dobili po džepu..
Tocno, zakljucili smo da svi varaju
Glupost, očito je tako onda u cijeloj Europi po toj tvojoj ''narodnoj''.
generaliziraš i to je jedina glupost
da su prodajne brojke "najbolji" pokazatelj kvalitete, kako ti tvrdiš, onda bi mekdonalds bio najbolji hamburger na svijetu
Kada ce izaci cijenik za fiestu ST?