Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.515.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...

Poluosovina je celicna sipka na koju se montiraju 2 homokineticka zgloba. Za testiranje ispravnosti homokinetickih trebas poluosovinu skinuti i vidjeti ima li aksijalni luft u homoki etickim zglobovima.

Jedino sto mozes vidjeti je dali je mandzeta puknula i mast iz homomi etickih je iscurila van. To ti je "omotac" od gume oko krajeva poluosovine...i ako je puknuo, treba ga promjeniti.

Jedan homokineticki za toyotu bi bio cca 300 do 400kn kvalitetan SKF....

otprilike znam kako fercera, problem je što već desetljećima nisam drkenjao po autima, a tada su to redom bili zadnjepogonaši

ali lik je rekao da će poluosovina uskoro riknuti i da je promijenim, jer će otići zglob... ništa, nego otići do mehe da vidim o čemu se radi

11 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa, ako je netko voljan malo mi pojasniti žarulje za auto.  Danas sam prvi put promijenio kratka svijetla jucer je prestalo raditi pa mi je palo na pamet da bi mi auto puno ljepse izgledao sa bijelim svjetlima tj tipa 6000k. U user manualu preporučava se h7 55w kakve su mi mogućnosti onda da to zamijenim? Da li led uopće može ići, ili bolje one od phillipsa itd kakva su vaša iskustva? 

Hvala unaprijed

Lp

If you have nothing to lose, try.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Halogen 6k ne postoji, a vjerojatno nista drugo kod tebe nije legalno osim halogenih. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Trebam preporuku servisa za Suzuki Swifta, Zagreb.

Do sada sam išao kod ovlaštenog zbog leasinga, a kako mi je sada istekao gledam što i gdje dalje.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 godina

A tipa philips h7 xtreme vision +130? 

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

trebam starom prevesti poveći paket u hr... kaj mislite, da ga vozim ovako kao na slici, ili da viri cca 40cm iz gepeka?

malo mi je cim kaj moram prejahati 3 granice sa time.

čak razmišljam da možda podbočim još nekaj pa da se ovako kako je sada još malo približi krovu?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...

trebam starom prevesti poveći paket u hr... kaj mislite, da ga vozim ovako kao na slici, ili da viri cca 40cm iz gepeka?

malo mi je cim kaj moram prejahati 3 granice sa time.

čak razmišljam da možda podbočim još nekaj pa da se ovako kako je sada još malo približi krovu?

Skini desni naslon za sic i zavezi ga tamo sa gurtnom ili sa pojasom za B stup di je pojas da te ne udari u glavu u zavoju. Bolje da je unutra neg vani.

Stari i ja samo sa VW Lupo prosli 3 granice sa autom do vrha napunjen, nit smo vidjeli zadnju sajbu, jos nas na granici lik pita ima sta za prijavit a auto legao do poda i ne vidis unutra koliko stvari ima.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Skini desni naslon za sic i zavezi ga tamo sa gurtnom ili sa pojasom za B stup di je pojas da te ne udari u glavu u zavoju.

ma ne miče se to nigdje, dosta je teško  problem u toj priči je kaj mi žena mora isto stati u auto, a zadnja lijeva vrata se ne otvaraju (samo desna) tako da ne bi mogla nikako ući, odnosno proći pokraj ostale krame koju vozim.. bum još sutra probao malo kemijati, ali mislim da ga ne mogu progurati desno od suvozačevog naslonjača za sic.

Fake_Alert kaže...

Bolje da je unutra neg vani.

to si i ja nekako mislim. sada sam se dofurao od starog tako da mi je virio iza zavezan gurtnom. auto ide još slabije sa otvorenim gepekom, užas 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Auti - ultimativna tema

krovni nosaci?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

krovni nosaci?

nemam..

16 godina
nine kaže...
Lord_Marko kaže...

krovni nosaci?

nemam..

Nemoj to van gurat jer ce te zaustavit u dojc i austriji.... sic naprijed skroz i neka zena iza sjedne i to je to.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
nine kaže...
Lord_Marko kaže...

krovni nosaci?

nemam..

pa mislim da bi se na ebay kleinanzeigen dali naci rabljeni za sitnu lovu. i poslje ih prodaš...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nemoj to van gurat jer ce te zaustavit u dojc i austriji.... sic naprijed skroz i neka zena iza sjedne i to je to.

nemre žena iza jer se zadnja lijeva vrata ne otvaraju 

Lord_Marko kaže...

pa mislim da bi se na ebay kleinanzeigen dali naci rabljeni za sitnu lovu. i poslje ih prodaš...

ne stignem to obaviti, sutra poslije posla krećem.

EDIT: upravo bio vani, zagurao jednu drugu tešku kutiju ispod tako da je ova došla skroz do krova, zavezao za suvozački naslonjač da ne može lijevo-desno... mislim da bu tako ok, više ne ulazi puno u zonu prednjih sjedala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 17:36 (nine).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Od cega oni prave te brave da tako crkavaju? 

16 godina
ivanzu kaže...

Od cega oni prave te brave da tako crkavaju? 

Od čajnizijuma

15 godina
Auti - ultimativna tema

Golf GTI

Ima netko ovdje da mozda zna nesto o ovom autu ili ga je do sad isao pogledat. Cijena je relativno ok, za ove nase prostore.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2018 9:13 (ivanoile).
12 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Golf GTI

Ima netko ovdje da mozda zna nesto o ovom autu ili ga je do sad isao pogledat. Cijena je relativno ok, za ove nase prostore.

pise ti da je licitacijska cijena

15 godina
Timo kaže...
ivanoile kaže...

Golf GTI

pise ti da je licitacijska cijena

Svejedno, bilo je slucajeva da su auti bili u nekom karambolu, pa bi ga ljudi prepoznali. Ili ako je netko isao pogledat auto ako je uocio nesto sumnjivo, posto je Njemacka prepuna tih drloga ostecenih, u slucaju ok cijene rade to nego uvoz.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
ivanoile kaže...

Golf GTI

Velika doza opreza kad je TCRZ u pitanju - jedan od najgorih prodavača auta u HR. Ja sam prije par tjedana tamo gledao C klasu 2010 pa nakon nje 2013-u, oba na slikama normalno izgledaju, a uživo ogrebani na 100 mjesta, svjetle lampice motora, gume ubijene, kočnice ubijene, nisu oprani mjesecima i tako dalje. Idi ga pogledati u živo pa onda donesi odluku, jer njihova poslovna praksa je upravo takva kakvu sam gore naveo. Na to su i mene upozoravali no svejedno sam htio vidjeti o čemu se radi, sad sam se itekako uvjerio, ja od njih ne bi ni Punta kupio.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Hacker002 kaže...
ivanoile kaže...

Golf GTI

Velika doza opreza kad je TCRZ u pitanju - jedan od najgorih prodavača auta u HR. Ja sam prije par tjedana tamo gledao C klasu 2010 pa nakon nje 2013-u, oba na slikama normalno izgledaju, a uživo ogrebani na 100 mjesta, svjetle lampice motora, gume ubijene, kočnice ubijene, nisu oprani mjesecima i tako dalje. Idi ga pogledati u živo pa onda donesi odluku, jer njihova poslovna praksa je upravo takva kakvu sam gore naveo. Na to su i mene upozoravali no svejedno sam htio vidjeti o čemu se radi, sad sam se itekako uvjerio, ja od njih ne bi ni Punta kupio.

Pred par godina kod njih su moji uzeli Yarisa, ali auto je imao par tisuca km, za jako malu lovu. Evo ga danas vozi bez problema, ali opet potpuno drugaciji tip vozila je Yaris i GTI koji bi kod nas vec trebao bit prodan za taj novac. Strah me da netko nije 30tis km  vadio mast iz auta, pa je to drlog koji ceka ulaganja.

A kako sam pred par dana naisao na par auta koje sam gledao, pa ispalo da su bili u nekakvim karambolima, nemam bas povjerenja u cijenu i TRCZ. Budem se raspitao, ali ako netko ide pogledat/ili je pogledao, neka javi dojmove.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
ivanoile kaže...
 Strah me da netko nije 30tis km  vadio mast iz auta, pa je to drlog koji ceka ulaganja.

Pa imaš tvorničku garanciju, ne vidim problem? odeš s autom u Zubak, detaljna provjera + povijest vozila

16 godina
Ziga kaže...
ivanoile kaže...
 Strah me da netko nije 30tis km  vadio mast iz auta, pa je to drlog koji ceka ulaganja.

Pa imaš tvorničku garanciju, ne vidim problem? odeš s autom u Zubak, detaljna provjera + povijest vozila

Garancija ti ne pokriva neodržavanje automobila / uništenje dijelova nebrigom automobila. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja bih svako auto cijene iznad 15.000e uvezao iz Njemačke. Bar je izbor GTI-eva kod njih velik i tržište je racionalnije, tako da se da naći skroz dobar auto za pristojne novce. 

Npr. ovaj.

Sudeći prema konjaži radi se o Performance modelu sa DCC-om i boljim diffom. Na slikama izgleda skroz dobro očuvan i ima odličnu opremu.  

10 godina
neaktivan
Taj gti sta si linkao tako malo trosi? S obzirom na konjazu?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja ne znam sta ti ocekujes, da netko kupi GTI-a pa da ga vozi na 1500 okretaja. 220ks verzija trosi oko 9L po gradu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2018 13:43 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Potrošnja GTI-a ovisi o vozaču. Većinom se kreće oko 9/10 litara kombinirano. Iako bi meni trošio 12 vrlo vjerojatno, imam tešku nogu. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Dobar autić Gman ... samo.. otkad sam kod starog probao automatika... call me lazy, ali ja bi si uzeo DSGa uz tog GTIja. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moj izbor bi također bio DSG i to 'pod muss' što bi rekli. Prvo i osnovno zbog gradske vožnje, mene to ubija. A još ako uzmemo u obzir potencijal takve kombinacije, sa Stage 1 remapom motora i mjenjača izbacuje blizu 330KS i ide nenormalno. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

DSG nikada ne bih uzeo, dan danas imaju sranja sa mehatronikom. 

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

DSG nikada ne bih uzeo, dan danas imaju sranja sa mehatronikom. 

To znaš provjereno prema nekim konkretnim slučajevima ili su to internet saznanja?

Znam za bar 10 komada 7ica s DSG-om i svi rade besprijekorno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice