Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.529.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
mystik kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Zna li netko dal negdje izdaju i kakav PDF s ovim podacima?

https://www.cvh.hr/tehnicki-pregled/statistika/

Tu su sve te tablice i još neke.

Je, zanimljivo te statistike zvuče i senzacionalni naslovi, al realno to malo govori. Ne znaš iz kojeg razloga su ti auti pali tehnički, ne zna se o kakvom je održavanju riječ(i je li kod nekih uopće bilo ikakvog) itd itd. Ima tu puno nepoznanica, a i među ovim dostupnim podacima ima dosta toga za realniju analizu. Nije isto kad imaš 5000 i 50000 auta. Također je za očekivati da stariji auti imaju više kvarova(padova) pogotovo neki za koje se vjeruje da su peri-deri(Golf dvice, stare Kie i slično).

E, to, hvala!

Baš mi i zato treba. Da, ako ću imati vremena, izdvojim jednak broj jednako starih automobila, pa da se onda vidi na čemu smo. Naravno, ovisi kaj im je PDF detaljan, sad sam na mobitelu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Tuzna je spoznaja da su u HR sva vozila unatrag zadnjih 10 godina statisticki ostarila oko 8 godinu dana (u prosjeku).

To znaci da se ne kupuju nova vozila, niti uvoze novija vozila, dakle standard naroda je sve losiji i losiji. Mogu si onda

zamisliti kako je ostala ekonomska situacija u zemlji. Samo da je mladih koji ce popizdit na ove stare gabore u saboru,

staviti rez i pokrenuti revoluciju u zemlji. Dok god je tih starih politicara, koji prodaju muda pod bubrege, nece u Hr biti bolje.

A to se vidi i po vozilima. Samo politicari kupuju nova vozila, a ostatak zemlje gladuje.

16 godina
Čitatelj kaže...

Tuzna je spoznaja da su u HR sva vozila unatrag zadnjih 10 godina statisticki ostarila oko 8 godinu dana (u prosjeku).

To znaci da se ne kupuju nova vozila, niti uvoze novija vozila, dakle standard naroda je sve losiji i losiji. Mogu si onda

zamisliti kako je ostala ekonomska situacija u zemlji. Samo da je mladih koji ce popizdit na ove stare gabore u saboru,

staviti rez i pokrenuti revoluciju u zemlji. Dok god je tih starih politicara, koji prodaju muda pod bubrege, nece u Hr biti bolje.

A to se vidi i po vozilima. Samo politicari kupuju nova vozila, a ostatak zemlje gladuje.

Kolega ti kao da si slijep. Sta nisi vidio neki dan kako smo slozni narod. Zastavice po autima, kucama, svi smo na okupu... kakva glad kakvo siromastvo...imamo za pivu ...kaj hoces ti vise...

Jeb'o aute...obrazovanje...pos'o...sta ce to nama....mi rvati

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
11 godina
Auti - ultimativna tema

Ovaj vikend sam vozio prijateljev Mercedes E klasu iz 2007. godine. On ga uvezao prije 2 tjedna iz Njemačke, tamo se koristio kao službeni od firme gdje radi njegov otac. Inače auto se lijepo vozi, automatik je, iznutra kožna sjedala i sve dost dobro očuvano tak da sam bio šokiran kad sam vidio da ima 595 000 km na satu. Koja bi bila barem približna vrijednost tog vozila tu i što mislite do koliko km bi još mogao ić takav auto?

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Sa toliko Km je vrijednost = 0, zbog toga sto uglavnom i takvo vozilo treba konstantno ulagati.

Ako mu mjenjac nije skorije mijenjan, kad otkaze ce biti malo skuplji servis, skuplji od vrijednosti vozila.

Vozit dok ne crkne. Nakon toga prodat za dijelove. Nadam se da nije placen vise od 1000€.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Neznam koliko ga je platio..tj. meni je rekao 10000 € sve skupa ali to naravno ne mogu povjerovat. Od drugog izvora sam čuo da ga je navodno platio 5000 €. Ne znam ovo za mjenjač da li je mijenjan ali pošto je bio službeno vozilo sigurno se nije štedilo na servisima. Inače taj dečko radi s autima i na autima svaki dan pa mi je čudno da je kupio takvu kramu za navodno toliko novaca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2018 11:45 (sakho).
16 godina
sakho kaže...

Neznam koliko ga je platio..tj. meni je rekao 10000 € sve skupa ali to naravno ne mogu povjerovat. Od drugog izvora sam čuo da ga je navodno platio 5000 €. Ne znam ovo za mjenjač da li je mijenjan ali pošto je bio službeno vozilo sigurno se nije štedilo na servisima. Inače taj dečko radi s autima i na autima svaki dan pa mi je čudno da je kupio takvu kramu za navodno toliko novaca.

Skinut će km na 200k i prodat vjerojatno

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
mrsmith kaže...
sakho kaže...

Skinut će km na 200k i prodat vjerojatno i uveselit neku rvat'nu koji će objesit krunicu oko retrovizora i mislit da je "uspio" u životu jer eto, vozi mečku E

There, i fixed it for you.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Deset hiljada za staru mecku sa 600 hiljada km? Krv ti jebem ludu, pa ovo je za upis u TV Kalendar! 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Passat star 3 godine,hrđa na vozacevim i suvozacevim vratima,na indeticnim mjestima(vjerovatno od lose zastite rupe za bocne lajsne).I onda ljudi kazu Italijan los!😃😃😃

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
17 godina
mrsmith kaže...
sakho kaže...

Skinut će km na 200k i prodat vjerojatno

To je zato jer ovi pederi u saboru nisu donjeli zakon koji brani skidanje kilometara te se kaznjava kaznama. Njemacka i Austrija imaju regulirano zakon pa ti skidaj ako si glup. Kad vani kupis auto onda se mozes kladit da je kilometraza koja pise, kad u hr kupis mozes se kladit da nije.

14 godina
Auti - ultimativna tema

To je vec pocela biti standardna prica od golfa 5 pa na dalja da hrdaju na takvim mjestima. Koja je logika lagati da je platio senilnu mecku 10k€ kad tada samo ispada glup. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2018 16:04 (ivanzu).
14 godina
Milka30 kaže...

Passat star 3 godine,hrđa na vozacevim i suvozacevim vratima,na indeticnim mjestima(vjerovatno od lose zastite rupe za bocne lajsne).I onda ljudi kazu Italijan los!😃😃😃

Jesi siguran da je star 3 god? Ja ne bih rekao prema tome da je od prije 3 god. Passat B8 u igri, a ovo nije taj.

15 godina
Milka30 kaže...

Ovo 3 godine star Passat. 

Ko ti je tu priču prodal. 

8 godina
protjeran
sakho kaže...

Ajme netko ga zalevatio

11g, 600.000km, ako ne i vise, sve iznad 1000€ sa prepisom i uvozom je previse. Jer to je za muzej,

a ne za vozit, ta masina pisa vjerovatno ulje, ako nije radjen servis kak spada.

Al kakva je to firma u njemackoj? Turska, rvacka/balkan-express?

Obicno firme uzimaju za leasing nova vozila svakih 5 godina, bar svaka postena njemacka firma.

Nakon 100.000-150.000km ide novo vozilo, jer trosak odrzavanje novog automobila je manje nego starog automobila,

i njemac to zna, te svakako si odbija dobit od poreza na leasing, i stedi dugorocno.

Ako imas 10.000€, automobil 2013. ili noviji, ne mora biti E klasa, radije neko novije vozilo sa 70.000 do 150.000km.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ako je održavan propisno,ide do milijun km

Poznanik je prije jedno 2-3 godine uvezao E klasu iz Njemačke s 460k na satu,stpojio na dijagnostiku ono 300k vraćeno.Znači 760k imao,i dalje ide bez problema

Isto znam lika koji s E46 320D ima 520k,frend ima kadeta iz 87 s 660k,a gsi mu je riknuo s 640k

Frend je imao A4 B4 ili B5 1.9TDI s 620k kad je prodao

Samo je bitno održavati

Ja sam clia prodao s 300k,i motor i dalje bio odličan.NIšta ulja nije troši,ili curilo jer je bio kod od početka i održavan

Đaba ti auto s 150tkm,ako nije održavan

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
neaktivan
Mislim da je ovo na slici VW CC, on se proizvodio do 2017. Cini mi se po ostrijem zavrsetku svijetla i ovom spoju branika, haube i prednjeg stupa
14 godina
ivanzu kaže...

gamer34 kaže...

mystik kaže...

bruno11 kaže...

Da,u pitanju je cc verzija i vozi ga nas sindikalni povjerenik,koji su naglo obogatio te ga kupio novoga prije tri godine!Eh sada,mozda je stariji-dugo bio u salonu.nemam pojma,ali je poanta da taj automobil nije jeftin i trebao bi biti pojam kvalitete-a ono kita od kvalitete.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sta mislite o mercedes slk vozilima? dal je tko imao prilike probat?

16 godina
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...

Tocno to, daj mi najpouzdaniji auto na svijetu i shebem ga kroz mjesec dana do tehnicke neispravnosti ako hocu.

Sada znaš zašto su ti četkice otišle. 

Kakve cetkice?

17 godina
Auti - ultimativna tema

fokolinjo gotov. jos samo fali znak na haubi koji je u dolasku...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...

Tocno to, daj mi najpouzdaniji auto na svijetu i shebem ga kroz mjesec dana do tehnicke neispravnosti ako hocu.

Kakve cetkice?

Pogresna osoba izgleda

16 godina
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...

Kakve cetkice?

Pogresna osoba izgleda

Ocito, ja sam do sad u 7 god i 115tkm mjenjao samo ulje i filtere, 1 set zimskih i ljetnih gupa i prednju lijevu zarulju za kratka svijetla.

Sad me cekaju svijecice na 120

Osoba s alternatorom ima neku 20 godisnju toyotu tako da tamo to nije neki strasni kvar. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2018 22:47 (CroNk3r).
16 godina
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...
ivanzu kaže...
CroNk3r kaže...

Kakve cetkice?

Pogresna osoba izgleda

Ocito, ja sam do sad u 7 god i 115tkm mjenjao samo ulje i filtere, 1 set zimskih i ljetnih gupa i prednju lijevu zarulju za kratka svijetla.

Osoba s alternatorom ima neku 20 godisnju toyotu tako da tamo to nije neki strasni kvar. 

Anlaserom kolega bio.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Lord_Marko kaže...

fokolinjo gotov. jos samo fali znak na haubi koji je u dolasku...

koji motor ti je bio zivlji u niskim okretajima, 1.8 tdci ili 1.6? vidim idu po 3500-4000 eura sto nije lose 

12 godina
Deutsch kaže...

Sta mislite o mercedes slk vozilima? dal je tko imao prilike probat?

Koju seriju? Računaj da ako si iznad 175, ne bude baš udoban.

10 godina
neaktivan

Ajde taman sam tu negdje oko 175. Svejedno mi je koji, svidja mi se ta klasa :)

14 godina
Ja bi u toj klasi rade gledao BMW Z3/4 ili MX-5.
12 godina
CroNk3r kaže...

Osoba s alternatorom anlaserom ima neku 20 godisnju toyotu tako da tamo to nije neki strasni kvar. 

osoba a: ja imam toyotu s pokvarenim anlaserom

osoba b: ne, ja imam toyotu s pokvarenim anlaserom

osoba c: lažu obojica, toyotu s pokvarenim anlaserom imam ja

picajzla0707: 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Osoba D: ja imam Toyotu bez alnasera

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice