Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.994
|
čitano: 16.460.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

Nisam nikad bio u doticaju sa tim 1.4 TSI ali znam da sam gledao Scirocco prije godinu dana, i po Italiji ih prodaju sa 50/60 tisuća kilometara. Riješavaju ih se praktički za nikakve pare.

7 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Raja, dva pocetnika kupuju svoje prvo auto. U 95% slucajeva ce biti gradska voznja. Imamo dvije nedoumice:

1. Kupiti nesto jeftinije za pocetak i steliti se na njemu pa kasnije uraditi neku zamjenu uz doplatu ili odma kupiti auto kako treba i biti miran ?

2. Jedan komsija nam prodaje Cordobu link ( pali i vozi ) i sve je u fullu. Jedina mana mu je potrosnja, oko 9l trosi u gradskoj voznji. Drugi komsija ima auto kucu i prodaje Fiant Grande Punto link. Ova auta svi hvale, njemu je mana sto je auto uvezeno i ne znam u kakvom je stanju, po slikama izgleda dobro. Molio bih par savjeta strucnjaka. Uzeti auto koje trosi puno, ali u top stanju ili se skrpiti nekako dodati jos para i uzeti mladje auto ?

13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ima netko za Ford program za provjeru broja sasije? Zena kupuje Fiestu 1.4 TDCI pa...

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

sinoc imali na grobniku meet mjerenja kg/ks/nm :)

rezultati:

1315kg prazan bez tekucina, 0-100 5,7s sa ljetnim gumama (225 35 19), a vani 5 stupnjeva i vlazan asfalt, 402 - 13,6s @ 179kmh, 320ks, 400nm, JAKO sam zadovoljan kako grafovi izgledaju, krivulja momenta je predobra, od 3300 do 6200 imam 90% momenta, a snaga se penje linearno do tih 6200

Type of car: Normal, ja bi se žalio da to promijene i da napišu race car...krivi je podatak

Inaće dobri grafovi

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 22:51 (1BIT).
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Zna netko nekog elektricara za Fiate u blizini ZG? 

Kaj je bilo, krepao ecu na pandi?

Pitaj Bertola, dost dobar meho

fejs stranica

Vlasnik je relijaš inaće

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 22:49 (1BIT).
15 godina
neaktivan

Crknuo servo. Najvjerojatnije je senzor položaja volana(torque position sensor), to im je boljka koliko vidim.

Bertolu ne bih, prije puno godina je naplatio mami novi termostat, a nije ga ugradio.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Crknuo servo. Najvjerojatnije je senzor položaja volana(torque position sensor), to im je boljka koliko vidim.

Bertolu ne bih, prije puno godina je naplatio mami novi termostat, a nije ga ugradio.

aaa hoće i to otić, sad ti je težak na volanu ko kamion, servo je i mojoj mami na puntu krepao, prelemili smo kontakte prije jedno 5-6 godina i od onda radi bez problema, čak i ne treba mijenjati ništa...

mali info

Jel ti baš skroz krepao ili radi onako povremeno, ako radi povremeno, to je hladan lem i samo se preleme kontakti i vozi dalje

INFO

Imaš toga na jubitou kolko hoćeš, 

ovaj mijenja releje npr, al možeš vidjet kako se skida, čak mislim da i ne trebaš skidat plastiku ispod volana, već samo ovaj poklopac sa lijeve strane šta skriva osiguraće, jer ti je sa te lijeve strane servo motor, ima tri šrafa šta drže motor, to se odšrafa, odspoji se konektor i servo je vani, 10min posla da ga se izvadi...

EDIT: kako znaš za Bertola da je naplatio termostat a nije ga ugradio, šta ste poslje servisa išli skidat i gledat termostat?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 23:17 (1BIT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Lampica se svako toliko palila i sad je ostala upaljena, ali ovo je prvi put da je servo prestao raditi.

Ima kod mene jedan lik kojeg je moj mehaničar preporučio, mogu skinuti motor i odnijeti mu. Senzor položaja je u motoru?

EDIT: Bertol... Ne sjećam se točno što je bilo, mislim da se auto grijao, pa je odvežen Bertolu jer je tamo kupljen i on je "zamijenio" termostat. Onda nekada se nije mogao ugrijati ili tako nešto i odvežen je kod drugog mehaničara i on je rekao da termostata niti nema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 23:50 (chutac).
12 godina
1BIT kaže...

Kaj je bilo, krepao ecu na pandi?

Pitaj Bertola, dost dobar meho

fejs stranica

Vlasnik je relijaš inaće

Ta 145 je od Damira Krvar. Tip je direktor tvrtke InTime i vlasnik jedne 156 GTA limo srebrne sa BBS CH 18. Jedna od boljih GTA kod nas. Bertol samo šarafa.

chutac kaže...

To je bilo i bivšoj na MiTou. Senzor kuta volana je bio nekih 1500kn ali nije uspjela naći nikoga tko bi samo taj senzor zamijenio, pa je na kraju morala dati na izmjenu cijelu stup volana i platila cca 5000kn ako se dobro sjećam. Samo što se je njoj znao servo isključiti u vožnji ali bilo je dovoljno ugasiti i ponovo upaliti auto da i servo proradi. Kod Bertola nisam nikada pustio auto. Bio sam jednom kod njega sa JTSom, pitati ga koliko bi tražio da napravi generalku na motoru i tako riješi tvornički problem potrošnje ulja. Odgovorio mi je bezvoljno da ne zna točno i da mi se to ne isplati. Dakle, totalno neprofesionalno. Izgubio je status ovlaštenog. Bertol firma je sagradila imidž kad je njegov stari bio glavni. Seb je živio na staroj slavi neko vrijeme ali ubrzo je izgubio dosta klijenata. Svejedno znam hrpu ljudi koji kod njega servisiraju Alfe i zadovoljni su. Meni on nije nikad auto sređivao pa ne znam što točno misliti.

13 godina
sstrmi kaže...

Koje su neke pouzdane EU stranice/trgovine za auto dijelove/tuning da dostavljaju kod nas?

itko

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
7 godina
neaktivan

I to je oke, snašli ste se jako dobro, ja radim gotovo istu stvar ali nekad volim si uzeti nešto full novo s neta 

One day I will burn rubber on curvy mountain asphalt beneath sakura trees...
15 godina
Auti - ultimativna tema

ljudi, koji je prijevoz jeftiniji od hp-a? prosli put su me oderali za 2 gume, a sad isto imam 2 gume za prevest iz virovitice u ri...ako idem hp-om izac ce me kao gume same -.- savjeti? ide li itko ovaj sad tjedan tom relacijom?

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

To je bilo i bivšoj na MiTou. Senzor kuta volana je bio nekih 1500kn ali nije uspjela naći nikoga tko bi samo taj senzor zamijenio, pa je na kraju morala dati na izmjenu cijelu stup volana i platila cca 5000kn ako se dobro sjećam. Samo što se je njoj znao servo isključiti u vožnji ali bilo je dovoljno ugasiti i ponovo upaliti auto da i servo proradi. Kod Bertola nisam nikada pustio auto. Bio sam jednom kod njega sa JTSom, pitati ga koliko bi tražio da napravi generalku na motoru i tako riješi tvornički problem potrošnje ulja. Odgovorio mi je bezvoljno da ne zna točno i da mi se to ne isplati. Dakle, totalno neprofesionalno. Izgubio je status ovlaštenog. Bertol firma je sagradila imidž kad je njegov stari bio glavni. Seb je živio na staroj slavi neko vrijeme ali ubrzo je izgubio dosta klijenata. Svejedno znam hrpu ljudi koji kod njega servisiraju Alfe i zadovoljni su. Meni on nije nikad auto sređivao pa ne znam što točno misliti.

Sutra vozim nekom liku za kojeg sam čuo da je dobar, vidjet ćemo što kaže.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

danas 100-200 11,0s, qm 13,298 @180,5kmh

12 godina
neaktivan
u utorak idemo po jednog od ovih pa trazim savjet nekog iskusnijeg

https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-1.6-oglas-23596744 https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-cooper-oglas-24039262 https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-mini-one-oglas-22011867

zapela je za ovog prvog zbog staklenog krova i koze..85kw/115ks

i ovaj zadnji ima 85kw ali u oglasu stoji da je 90ks..greska ili?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pripaziti na motor, chutac ce znati vise.

Ps 

Zajeb to nije THP, nego stari 1.6 prve generacije. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 0:03 (ivanzu).
12 godina
neaktivan
pise da su prve serije dolazile s chryslerovim motorom, a kasnije su zamijenjeni s bmw motorom..

ali ipak cekam provjerenu informaciju i preporuku kojeg uzeti
15 godina
neaktivan

Taj ja mislim nema dodirnih točaka sa VTi/THP. Za ovaj motor je BMW rekao da previše troši i da je prespor i krenuo u razvoj VTi-a, koliko ja znam.

12 godina
neaktivan
dobro, osim tromosti i potrosnje, ima kakvih drugih problema? svejedno za kojeg se odluci?
15 godina
neaktivan

E to ti ne znam.

Ja ne bih rekao da je svejedno, pretpostavljam da je razilka u motorima osjetna. VTi ima ValveTronic(sve generacije) i VANOS(od 2010., ja mislim). Od 2006. kada su predstavljeni, do 2010. motori su bili relativno problematični, a od 2010. kvarovi su svedeni na tvorničku grešku ili neispravno rukovanje.

Tritec motor je klasični SOHC bez modernih dodataka izuzev električnog leptira gasa.

17 godina
imaiden322 kaže...
u utorak idemo po jednog od ovih pa trazim savjet nekog iskusnijeg

https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-1.6-oglas-23596744https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-cooper-oglas-24039262https://www.njuskalo.hr/auti/mini-cooper-mini-one-oglas-22011867

zapela je za ovog prvog zbog staklenog krova i koze..85kw/115ks

i ovaj zadnji ima 85kw ali u oglasu stoji da je 90ks..greska ili?

Prije nekih pet godina sam uzel Cooper S u rentacaru i napravil nekih 1000 kilometara, sluzbeni put. Vece smece od auta nisam u zivotu vozil. Taj auto treba pol sata do sto a ako pazis kak vozis onda potrosnja nejde prek 13 litara, prosjecna potrosnja 12,5l!!!

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ti 1.6 motori u miniu su ne poderivi

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan
fakat ogromna potrosnja za 1.6

koji su ne poderivi? ovi iz prve serije 2001. ili na 2003. mislis?
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Žabar sređen. Senzor položaja volana, 1500 kuna sve, sa računom i garancijom.

Evo fotka senzora i max. temperature klime prije HI. Toliku vrijednost nisam još nikada vidio 

1BIT , hvala na pomoći 

16 godina
imaiden322 kaže...
fakat ogromna potrosnja za 1.6

koji su ne poderivi? ovi iz prve serije 2001. ili na 2003. mislis?

Mislim da 2003... Susjed meho ima 2 komada... Raspao se iznutra interijer cijeli ali motor i dalje pici. Uglavnom meni kanta od auta nikako mi ne pase.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kakav je Volvo s cijenama djelova i odrzavanja? Radi se o modelu s40 d2 2013 godiste. Da li je recimo puno skuplji za odrzavanje i popravljanje od Skode Oktavije istog godista? Gledam između ta 2 auta..razlika je 2000eura ali me zanima i razlika u troskovima nakon kupnje.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Danas rješavao za auto, u salonu Ceed star 22 mjeseca. Dođem tamo i onda saznam da je bio službeno vozilo od firme. Čudno mi je da se nakon godine i 10 mjeseci "rotira" auto, nakon niti 35 000km. Znam kako smo mi vozili službene. Hladan motor? Briga te, stisni za gušt i sl. Pitanje i kako se vozio prvih 1000km.

Motor je inače 1.6 crdi, servisiran u ovlaštenom, nije lupan, to bi potvrdili, ali ima puno ogrebotina za tako novi auto. Meni je osobno malo fishy ta priča zašto se auto već mijenja ako je u savršenom stanju.
Što bi vi, riskirali ili ne? Radi se o solidnim novcima. Inače mi se dopada i bio sam siguran u auto dok nisam danas fizički bio u salonu. E da, i bio je samo 1x na servisu. Znam da taj model ide svake 2 godine ili 30 000, al s našom naftom i puno kratkih relacija... S druge strane ima tvorničko jamstvo još dobrih 5 godina.  

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 17:03 (Lovac).
15 godina
neaktivan

Nikad ne bih uzeo službeni auto. 35000 km službene vožnje može biti ili normalnih 35000 km ili ekvivalent milijun kilometara, četiri sudara i vožnji po minskom polju.

Po sebi prvome znam da je službeni auto auto manje vrijednosti. Dobiješ ga za jedan, dva dana puta i deri, živo ti se jebe, voziš ga kako paše tebi, a ne kako paše njemu.

17 godina
Znas koji auto ide 100 km/h po makadamu? Sluzbeni.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice