- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bih ovo uzeo bez razmisljanja. Za 19k€ Fiesta ST line 5 vrata 1.0T 140ks automatik, zimski paket, paket pomoci vozacu. Stranica je sranje tako da ces morati sam konfigurirati.
To mi je bio prvi izbor, da ostavim B-Maxa i uzmem Fiestu 100ks Automatik, zimski paket i sve po potrebi, ali ispadne me oko 25.000€,
sto uz lizing i pushing ispadne na 4 godine jos 4.000€ vise, a novi C-Max mi je ruzan (prije 5 godina sam imao C-Maxa, i zadrzao bi ga da filter za cestice ne kosta ko sv. petra kajgana).
I B-Max je OK auto, ali ima mnogo nedostataka koje skuzis s vremenom, i shvatis da je to boljka Forda. Falit ce mi Auto Start/Stop, no odviknut cu se brzo.
Ovisno o modelu, ali znam da je meni odlican prijelaz bio sa 15" na 16" gume, makar oni na Hibride zele sto uze gume, 2-3cm sire gume su osjetno bolje u zavojima.
I to za visinu, nos je jako nizak kao sto sam rekao, tako da pazi ako na nos parkiras jer ces vrlo vjerovatno zagrebat. Ali eto, sve sto sam rekao za auto si samo potvrdio...
A nadam se da nigdje necu progurat nos. Gume mi jesu 16" i zimske i ljetne, tako da tu nema grede.
Autic za 19.790€, dva seta alu felgi, ljetne i zimske gume, maksimalni paket opreme, mislim da se necu zaliti.
Cetvrtak ili petak je u garazi. Danas odradjen deal.
Jedino jos gore ide SharkTail antena.
Ako mozes malo jos razvuci buget, ovaj yaris dosta bolje drzi cestu:
Razmisljao sam o ovom:
https://www.toyota.at/new-cars/yaris-grmn.json
Jedino bi me osiguranje pojelo, platit auto nebi bilo problem.
• 1,8 l Kompressor
• 212-215 PS
• 6-Gang-Schaltgetriebe
• CO2 170 g/km
• Gesamtpreis € 33.940,-
neznam zasto yarisa, kad je nova micra 2045024x ljepsa
...
na pitanje koliko km u 1 danu, 1000 sa C4, 800 sa cuprom...nakon C4 sam bio odmoran ko da sam vozio 100, a nakon cupre mi trebala fizikalna terapija :D
kao da pitaš - zašto monovolumena, kad je ....... (umetni model) 4045024x ljepši 
Isto se uvijek zapitam kad vidim Multiplu na cesti... Pobogu svaki drugi auto je ljepši 
To mi je bio prvi izbor, da ostavim B-Maxa i uzmem Fiestu 100ks Automatik, zimski paket i sve po potrebi, ali ispadne me oko 25.000€,
sto uz lizing i pushing ispadne na 4 godine jos 4.000€ vise, a novi C-Max mi je ruzan (prije 5 godina sam imao C-Maxa, i zadrzao bi ga da filter za cestice ne kosta ko sv. petra kajgana).
I B-Max je OK auto, ali ima mnogo nedostataka koje skuzis s vremenom, i shvatis da je to boljka Forda. Falit ce mi Auto Start/Stop, no odviknut cu se brzo.
A nadam se da nigdje necu progurat nos. Gume mi jesu 16" i zimske i ljetne, tako da tu nema grede.
Autic za 19.790€, dva seta alu felgi, ljetne i zimske gume, maksimalni paket opreme, mislim da se necu zaliti.
Cetvrtak ili petak je u garazi. Danas odradjen deal.
Jedino jos gore ide SharkTail antena.
Razmisljao sam o ovom:
https://www.toyota.at/new-cars/yaris-grmn.json
Jedino bi me osiguranje pojelo, platit auto nebi bilo problem.
• 1,8 l Kompressor
• 212-215 PS
• 6-Gang-Schaltgetriebe
• CO2 170 g/km
• Gesamtpreis € 33.940,-
Cestitke na kupnji, lijep je autic i nadam se da ces bit zadovoljan. Ovako nesto bi dusu dalo za moje potrebe, 99% grad uz puno kratkih relacija, al nadam se da ce i tebe dobro sluzit. U svakom slucaju puno sretnih kilometara.
Koliko ste kilometara najviše vozili u jednom danu?
Sinj-Bedekovčina-negdje u selo sat vremena sjeverno od Delnica-Sinj.
Nekih 1100km, s time da smo se morali okrenuti pa na autocestu kad nas je snijeg uhvatio a mi sa ljetnim gumama, tu smo izgubili cca 70 km, bilo ima 15-20 dana.
...
na pitanje koliko km u 1 danu, 1000 sa C4, 800 sa cuprom...nakon C4 sam bio odmoran ko da sam vozio 100, a nakon cupre mi trebala fizikalna terapija :D
Slazem se, jedan predivni auto, sa najboljom opremom oko 21.000€, sto moze proci
kod mene, motor 1.0l 90ks - ali iznutra mi je djelovao veoma jeftino, plastika je onako,
plasticna, fali onaj "soft touch" i koza da se osjeti elegancija.
I najvaznije - u ponudi ima samo dva motora, taj benzinac i dizelas, oba 5 brzina manualci,
a ja pod svaku cijenu zelim ponovno automatika.
Cestitke na kupnji, lijep je autic i nadam se da ces bit zadovoljan. Ovako nesto bi dusu dalo za moje potrebe, 99% grad uz puno kratkih relacija, al nadam se da ce i tebe dobro sluzit. U svakom slucaju puno sretnih kilometara.
Hvala lijepa. Ako kog zanima par fotografija iznutra.
na ovom automatiku trebaš više radit nego na ručnom mjenjaču, koji će im qurac svi ti zubci?
Autok kreso opet ima online katalog dostupan svima
.
na ovom automatiku trebaš više radit nego na ručnom mjenjaču, koji će im qurac svi ti zubci?
Jednostavno je, da slijepci nebi iz voznog stanja ubacili u parkiranje.
Inace ti je sasvim jednostavno:
P - Park´- sve jasno, kad parkiras, ubacis u P i nema mrdanja, kao da si u prvoj. Ako si u velikom nagibu, rucnu svejedno potegnes.
R - Reverse - rikverc, tu nema sta ne skuziti.
N - Neutral - kao kad na klasicnom mjenjaci izbacis iz brzine.
D - Drive - automatska voznja, za vrijeme voznje ti jedino ovo treba. Jednom na pocetku ubacis i zaboravis na sve.
B - Brake - doslovno kocenje motorom, koristi se kada se dugo vozi nizbrdo, zato mi to u Austriji zovemo "Berg" brzina.
Napuni se baterija do kraja, i onda ne treba koristiti uopce kocnicu, nego sam motor koci. Ubaci se u B, prebaci na tempomatu
odredjenu brzinu i obje noge ispruzi.
Bok,
VAG ekipa (nemojte pljucati) da li mozda netko zna da li RCD330 radio na Fabia 2 prazni akumulator?
Ima vise teorija o ovome, no prije narudzbe bih htio biti siguran da li je potrebno ili ne kupiti canbus gateway?
Ukoliko je potrebno, da li znate kojeg elektricara u ST-u koji se bavi s ovim?
Hvala
Prije 10/2007 - prazni akumulator
Poslije 10/2007 - updatean canbus,ne prazni akumulator
200 kn nova revizija canbus modula + kodiranje preko vcds ili možeš kao ja foru sa osiguračima ( osigurač od radija spojiti na prazni slot na ecu ) i onda gasi radio otprilike 5-10 min nakon sto ugasis auto,samo svako gašenje automobila ponovno ti učitava USB i SD card i CD changer.
Poslije 10/2007 - updatean canbus,ne prazni akumulator
200 kn novi modul + kodiranje preko vcds ili možeš kao ja foru sa osiguračima ( osigurač od radija spojiti na prazni slot na ecu ) I onda gasi radio nakon 5 min od gašenja,samo svako gašenje automobila ponovno učitava USB i se card
Hvala doky na brzom odgovoru
Sto se tice revizije canbusa, ovo je samo za vw ili za sve VAG?
Koja bi revizija trebala biti?
Imas mozda shemu/sliku ili link gdje mogu vidjeti kako napraviti ovo s osiguracima?
Hvala i sry za puno pitanja
Što se tiče osigurača,to moraš naći shemu za svoj auto jer svaki ima drugačiji raspored osigurača ovisno o tome koji motor,koja oprema itd.,provjeris u motornom prostoru lagano koji ti je osigurač od radija ( plavi,10A ),ti.izvadis dok ne pogodis i tako možeš pa kad neće upaliti radio,onda je to to ;)
Otides kod autoelektričara,spoji osigurač od radija na prazan slot među osiguračima i onda ti gasi radio nakon gašenja auto cca 5-10 min samo ti ne onda radio ponovno svaki put traži kod i vraća pjesme na početak + nemaš kontrole klime na radiju i senzor svjetla/kiše ne mijenja osvijetljene radija ovisno o količini svjetlosti ako ti tih par stavaka ne igra ulogu,onda jeftinije sa osiguračima.
Drugo,canbus modul ti je 200 kn,mogu te uputiti dečku na VW club forumu koji prodaje i odmah ti kodira ako si blizu Županje.
Treće,čisto da ti napomenem,RCD 330 me podrzava MF volan tj.kontrole na volanu ako imaš tj.podrzava tek od 2010.godine dok RCD 510 podrzava od 2003.MF volane u VAG koncernu.
doky,
hvala puno na odgovorima
jos jedno pitanje, mislim se o uvozu (jos nisam rjesio problem 3 djecije sjedalice
) ali bih htio provjeriti prije kupnje pa me zanima da li se po broju sasije moze provjeeiti povijest auta,konkretno touran je u pitanju?
da li ijedan od.ovlastenih daje tu informaciju?
hvala
CARPE DIEM
Hvala lijepa. Ako kog zanima par fotografija iznutra.
Cestitke na autu i sritno!!!!
Nego jel samo meni u oci upala ogromna kolicina utega na felgi i cinjenica da guma nije poravnata s ventilom (crvena tocka) kao moguci razlog...
simeparanoja Mogu ti dati broj od decka koji ima VCDS i stvarno se kuzi u te stvari,ako ces nabavljati taj modul on ti ga ugradi i kodira,a vjerujem da zna i napraviti tu foru sa osiguracima bez problema.
Ovisi ti od ovlastenog do ovlastenog,neki ce ti dati informaciju,negdje moras platiti,a negdje nece dati.
Probaj kontaktirati njih par,danas se po broju sasije lako dozna sve ako zeli ovlasteni.
zna li netko sa sigurnoscu da li Seat Leon 1.4 TSI 2010.g ima lanac ili zupcasti remen?
ne mogu nikako naci nigdje tocan info
hvala unaprijed
Ruske se razumije u Seate pa čekaj njegov odgovor
Iako s obzirom da je to VW motor unutra,onda je vjerojatno remen
http://pmlautomobili.com/2015/06/14/volkswagen-1-4-tsi-tfsi-motor/
Evo iz članka : 2010 godina je donela modernizaciju, između ostalog, modifikovani su bregasta osovina i uveden zupčasti kaiš umesto prethodno korišćenog lanaca
Nakon promjene osobne na drugi grad, novu prometnu i registraciju mogu obaviti u stanici za tehnički pregled ili moram na MUP?
Nakon promjene osobne na drugi grad, novu prometnu i registraciju mogu obaviti u stanici za tehnički pregled ili moram na MUP?
Od 01.01. sve na tehničkom, doslovce sve....
zna li netko sa sigurnoscu da li Seat Leon 1.4 TSI 2010.g ima lanac ili zupcasti remen?
ne mogu nikako naci nigdje tocan info
hvala unaprijed
Neznaju u ovlastenom servisu?
Na VTS-u nemam dnevna kao takva i ako imam upaljene prednje maglenke(xenon se jako slabo vidi po danu), jel to legalno?
za prednje maglenke po danu, noci .. je kazna 500 kn. maglenke su za maglu.
Zezaš?
Svašta, pa dnevna svjetla na drugim autima su jača od mojih maglenki! 
Vrlo često nisu potrebne ni maglenke ni china xenon da smetaju..
Tu u njem. su valjda svima kratka svjetla podesena da tuku u nebo što fakat ne kužim s obzirom na vrlo strogi TüV.. ubojstvo za oči po mraku, pogotovo kod novijih auta..
Maloprije se vozim doma po autobahnu, iza mene neki merc sa deathray svjetlima je tukao tako jako da se moja sjena jasno ocrtala po unutrašnjosti auta. 
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.