- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na kolko ga okretaja saltate u nizu dok kocite motorom prema semaforu?
Oprostite (ne odnosi se to sad direktno samo na tebe), ali meni nije jasno kak neko more postavljati takva pitanja? A vec ih je bilo oho-ho "na koji okretajima saltate u visu?", "...na kojima u nizu?", "na kojima dok se brze vozite?". Pa zar vi ljudi nemate sluha? Auto moras osjetiti pod rukama, pod nogama, "suosjecati" s njim. Moras osjetiti kad mu je "dosta" okretaja i da prešaltaš u višu ili kad se auto pocne muciti u brijegu jer padaju okretaji pa vracas u nizu. Iskreno, za mene ako imas takvo pitanje, nisi trebao proci vozacki ispit jer neznas kak se motor auta ponasa. Kako bi vi onda vozili auto bez kazaljke za okretaje? Ili neki motor poput crossera koji toga nema? Iskreno, ja okretaje ni ne pratim, ni ne razmisljam zapravo o šaltanju. Tjelo i mozak mi sami registriraju zvuk motora i nekad nesvjesno vec presaltam u potrebnu brzinu vise ili nize. Kaj vi konstantno pratite na kojim se okretajima vozite ili kaj? Po meni to zvuči ko neka šablonska školska vožnja koja baš i ne teče fluidno.
OT:
kupljene čelične felge, ratkape i gume te namontirani taj zimski set. Ovaj ljetni će vjerojatno na prodaju jer planiram staviti 17". Ako ima zaniteresiranih za ove alu felge s gumama, slobodno se javi.
Nek su tebe zvali automatik čim si položio
I ja sam zadnji dan na ljetnima sutra se prebacujem za alu 16 zimske .
Osa nisi jedini sa takvim autom na temi. Inace ak te zanimaju ove felge sa slike 17 cola javi se na PM ja ih sutra skidam i mislim da na proljece idem na rotor 18 u gunmetal boji.

u nizu obavezno uz rev matching i heel-to-toe u svakodnevnoj voznji
Kak vidim, samo slike Golfeta...
Mogli bi preimenovat temu u VW klub... (Golf klub bi ipak bilo malo pretjerano)
Ima ovdje ponosnih vlasnika spomenutoga modela, krenuvsi od Nine-a pa onda Mystik, sad ova dvojica u zadnjem postu... Pa cak i ja sam tu :D
O znaci ima nas 😊. Nisi podijelio koju liniju ti vozis?

Jel to uopce bitno, svejedno su sve iste
Kak vidim, samo slike Golfeta...
Mogli bi preimenovat temu u VW klub... (Golf klub bi ipak bilo malo pretjerano)
Ima ovdje ponosnih vlasnika spomenutoga modela, krenuvsi od Nine-a pa onda Mystik, sad ova dvojica u zadnjem postu... Pa cak i ja sam tu :D
Netko bi pomislio da je tema za ljubitelje prenapetog sporta zvanog golf
Ima ovdje ponosnih vlasnika spomenutoga modela, krenuvsi od Nine-a...
Jel to uopce bitno, svejedno su sve iste
Ima i tu nesto istine 🙃

kolega! pa ti se smucas po mojem kraju?

Pa to ti je sve moj kraj isto 😊. Zivim 15min od grase (prema tuheljskima). Ak imate kakav sastanak forumasa ja sam za 👍
EDIT: a u grasu je uvijek dobro stati,meni je klopa odlicna.

Hjoj, tocno 10 godina vozim cetvorku :)
Sljedeca godina je vrijeme da promjenim vozilo...
Taman za osmicu kad izađe.
Stari, kad cemo mi voziti sedmicu?
Kad izađe 14-ica, sine!
Taman za osmicu kad izađe.
A ne ne...
Nesto drugo cu da uzmem...
Zbog stereotipova mi se zgadio golf, bmw (narocito trojka) i audi (a4)...
A ne ne...
možda hondu benz.?
možda hondu benz.?
Pa vidim da ti zvuci nevjerojatno, al mogu ti priznat da si vrlo, vrlo blizu...
Uzet cu Mazdu 6, pikiram 2.0. (zadnju seriju, naravno:)
Nije Citroen, ali može proći
Šalim se, ako su zaista poboljšali izolaciju na novim Mazdama(redizajnima), ne vidim što bi im mogla biti mana.
Još imaju jake, a štedljive benzince i to atmosferce, kud ćeš bolje!
Na Mazdi buka gume probija u kabinu i to najvise smeta i daje dojam slabe izolacije. Najveci problem je tanka limarija i lak koji se lako osteti od kamencica.
A ne ne...
Uglavnom me to ne dira. Mislim, mrzim kad vidim baš žešćeg seljačinu u bilo čem, ali dodatno se ističe ak je BMW, Audi u pitanju. Aj još onda da su čak relativno pricei modeli u pitanju, RS5, M5, S8+ ili slično, al kad lik u 6-7 godina staroj A4 ili 318i misli da je ulovil boga za bradu, baš je totalni mood kill.
Trenutno (ne)planiram izričito drugi autić, ali u svakom slučaju, neki Golf mora biti na dvorištu, a ak bude kakve izrazite prilike, rado bi si dovukao novog ISa/GSa.
Na Mazdi buka gume probija u kabinu i to najvise smeta i daje dojam slabe izolacije. Najveci problem je tanka limarija i lak koji se lako osteti od kamencica.
Nema tog laka koji nece puknut na autoputu kad naleti kamencic.
Lexus ti ne nudi dizelase
Da, samo kod Mazde se to dogada vise prosjeka.
Nisam neki trgovacki putnik... 50% vremena se vozim sluzbenim autom...
S ovim cu radit kakvih 10000km godisnje...
Sto bude, bude, napikiral sam taj model i uzet cu ga premda cu morat produzivat garazu :)
Kak nema Lexus s dizelom ? Prekrasan model, samo je cijena - boli glava...
Nisam neki trgovacki putnik... 50% vremena se vozim sluzbenim autom...
S ovim cu radit kakvih 10000km godisnje...
Sto bude, bude, napikiral sam taj model i uzet cu ga premda cu morat produzivat garazu :)
Kak nema Lexus s dizelom ? Prekrasan model, samo je cijena - boli glava...
Šta je tu prekrasno, izvana dosada i to kakva, a unutra očaj i to žešći.. Ovaj auto kao da dizajnera u putu sreo nije.
Šta je tu prekrasno, izvana dosada i to kakva, a unutra očaj i to žešći.. Ovaj auto kao da dizajnera u putu sreo nije.
Mislis na putu...
Hm da... Interijer je srednja zalost, exterijer je odlican.
Nemas ukusa, bemte corava :P :)
Mislis na putu...
Hm da... Interijer je srednja zalost, exterijer je odlican.
Nemas ukusa, bemte corava :P :)
Kod nas se kaže u putu haha
haha a meni je izvana nikakav, dizajnerski apsolutno predosadan i ružan, ali dobro, svatko ima svoju viziju ljepote.