Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.323.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Miki77 kaže...

Recimo da imate 100 000 kn koje namjeravate potrositi na kupovinu novog auta.

Auto se kupuje zbog sirenja obitelji, namjera tipicna gradska voznja, uz jedan godisnji odlazak na more.

Sto biste uzeli i zasto?

Gledao bih kompakt, al njih nema bas novih za tu cijenu pa bi gledao godinu dvije starog.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav

Zanima me jeli moguče podmazati hidrauliku kvačila ?

16 godina
darijoman kaže...

Pozdrav

Zanima me jeli moguče podmazati hidrauliku kvačila ?

Ne. A sto se desava?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
11 godina
Miki77 kaže...

Auto se kupuje zbog sirenja obitelji, namjera tipicna gradska voznja, uz jedan godisnji odlazak na more.

Sto biste uzeli i zasto?

Ak pod novog misliš novo iz salona, onda neka ibiza, polo (možda malo teže za te pare da nija sirotinja iznutra), fiesta (imam s dvojim vratima i iza komotno stanu 2 odrasla, znači dvoje-troje djece isto komotno mora stati, možda je gepek premali za odlazak na more, za cijelu obitelj), 208, clio? Za ostale navedene ne znam suditi kaj se prostora tiće, jer ih nisam probal.

Ak misliš "novi rabljeni" moreš bilo kaj iz C segmenta (golf, astra, focus, megane, ...) neki 1.6 benzinac, 110-120ks, s ne previše km.

Sve ovisi kaj i je bitno kod auta kaj ne, tu msilim na izgled, snagu, interijer, opremu i td. ( to moraš sam odlučiti...) Ovak na grubo kak si napisao ne možeš fulati. U pravilu atmo benzina 1.6 nebi treba niti jedan neke probleme praviti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 13:59 (Karlek_19).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

obitelj se siri a ti preporucas polo i fiestu?

xfact
13 godina

Sve je OK nema nikakvih problema nego čisto me je zanimalo kao stvar nekog održavanja, da bude mekanije još

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Karavan. Imaš obitelj, monovolumen je po meni bezveze, onda c4(koji je trenutno kralj prtljažnika u klasi) ako nećeš karavana.

Citroen je, ne drži cijenu, lako dobiješ super auto za malo love, a jako je praktičan. Hrpa pretinaca, velik i pravilan gepek, udoban(ne želiš bebaču izbiti bubrege na našim cestama).

Ali to je ako ne želiš karavana, inače Megane Grandtour(drugog karavana na tržištu nema).

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
=xfact= kaže...

Pak je napisal NOVO, kaj ja znam kaj mu to znači, za 100k kn, zicer nebu kupil NOVOG C segmenta..

A širenje je i dobivanje 1. djeteta ili 2., kaj tu onda fali polu ili fiesti? Pa kaj ti realno za dvoje djece treba nekaj veće?! Pa nema djete do 10 godina 2 metra i 100 kila vrag mu posel..

Ak stanu 2 frenda od 1,85+ i 80+ kila u fiestu, stanu bome i 2 faćuka od par godina.. 

17 godina
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

Pak je napisal NOVO, kaj ja znam kaj mu to znači, za 100k kn, zicer nebu kupil NOVOG C segmenta..

A širenje je i dobivanje 1. djeteta ili 2., kaj tu onda fali polu ili fiesti? Pa kaj ti realno za dvoje djece treba nekaj veće?! Pa nema djete do 10 godina 2 metra i 100 kila vrag mu posel..

Ak stanu 2 frenda od 1,85+ i 80+ kila u fiestu, stanu bome i 2 faćuka od par godina.. 

Nije problem dijete, problem je ono što ide uz dijete. Lakše je prevesti petoro odraslih nego dvoje odraslih i troje djece.

Za tu lovu jedino mi pada na pamet Clio Grandtour. Sve ovo manje (Fiesta, Polo i slično) je niškoristi.

15 godina
Old Iggy kaže...

Za tu lovu jedino mi pada na pamet Clio Grandtour.

ima i dacia logan mcv za tu lovu 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
nine kaže...
Old Iggy kaže...

Za tu lovu jedino mi pada na pamet Clio Grandtour.

ima i dacia logan mcv za tu lovu 

Bravo, da, zaboravih...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Fabia Combi. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jeste se vi vozili u tim lažnim karavanima?
To je manje od golf klase, a slabo jeftinije. Najbolje je kupiti rabljeno, lako dobiješ izvrstan auto(pogotovo ako je godinu-dvije star) po 40% manjoj cijeni.

Ako nemaš love za novi kakav želiš, naravno.

13 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

Sto biste uzeli i zasto?

M5 E39, nek zena i djeca ideju na cipelcug

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
14 godina
neaktivan
ja111 kaže...
Miki77 kaže...

Sto biste uzeli i zasto?

M5 E39, nek zena i djeca ideju na cipelcug

plus 20k za popravke

http://instagram.com/bokeh_hour
17 godina
chutac kaže...

To je manje od golf klase, a slabo jeftinije. Najbolje je kupiti rabljeno, lako dobiješ izvrstan auto(pogotovo ako je godinu-dvije star) po 40% manjoj cijeni.

Vozio/li smo se. Za tu lovu, jedino novo, a dovoljno upotrebljivo za tu svrhu su navedeni.

Ako se krene u rabljene nema realnog odgovora. S druge strane dodati 10kkn i eno nove Kie i slično.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala svima koji su se ukljucili i hvala na savjetima.

Definitivno mi pomazete i usmjeravate sto da gledam.

Old Iggy kaze Clio Grandtour, nije los, sviđa mi se. Ima netko iskustva s njime?

Kia isto zanimljiva, kakva je ona po kvaliteti? Nju recimo nisam bas pratio...

TrustNo1
15 godina
chutac kaže...

Manje od Golf klase? Sorry, ali i Clio Grandtour i Fabia imaju veći prtljažnik nego recimo C4 kojeg si ti spomenuo. Plus što su jeftiniji od novog C4. Dacia isto. 
Nije najbolje kupiti rabljeno. Ako znaš od koga kupuješ i kako je to voženo/održavano, i dobiš super cijenu onda da. Ovak kupuješ na slijepo i nadaš se da je sve ok i da te nije prodavač sj*bao. 

Ak nemaš love za novi kakav želiš, onda nemoj kupovat ni takav rabljeni. Jer, guess what, nemaš love za taj auto ni njegovo održavanje.

Ja bi trenutno vrlo rado naručio novu RS5icu. Čak bi i skrpao lovu za kupiti, ali sve šta dolazi s takvim autom zahtjeva daleko više love nego moj trenutni auto i tu bi jako krpario. 

Da, sad će reć, pa kupi 3-4 godine star RS5. Opet ne mjenja stvar svih popratnih troškova, nego samo činjenicu da neću bacit XY love, nego XY-Z. A istina je da mi auto te veličine i takve snage apsolutno ne treba. 

EDIT: I naravno moj vjerni sljedbenik Jakov opalio TD.  Zahvaljujem frende, ne znam kako bi bez tebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 15:57 (mystik).
17 godina
Miki77 kaže...

Hvala svima koji su se ukljucili i hvala na savjetima.

Definitivno mi pomazete i usmjeravate sto da gledam.

Old Iggy kaze Clio Grandtour, nije los, sviđa mi se. Ima netko iskustva s njime?

Kia isto zanimljiva, kakva je ona po kvaliteti? Nju recimo nisam bas pratio...

Nas službeni klitači izvrsno služe, a nije baš da se štede.

S druge strane susjed neki dan kupio tu Kiu karavan, na akciji su trenutno, nakon par proizvođača kupio je Kiu samo radi jamstva. Ničeg drugog.

Čini se OK, samo da stigne ova pa da kažem iz prve ruke.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Da vidim da je 7 godina garancija.

To je stvarno dosta.

TrustNo1
15 godina
Miki77 kaže...

Kia isto zanimljiva, kakva je ona po kvaliteti? Nju recimo nisam bas pratio.. 

znam da će ova izjava izazvati kontroverze, ali bez brige za kiu, danas su to pouzdaniji auti od njemaca.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...
Miki77 kaže...

Kia isto zanimljiva, kakva je ona po kvaliteti? Nju recimo nisam bas pratio.. 

znam da će ova izjava izazvati kontroverze, ali bez brige za kiu, danas su to pouzdaniji auti od njemaca.

Frend vozi pro ceed i auto je i vise nego ok za svoju cijenu, sad ga ima sigurno duze od 5 godina i bez problema. (stara linija)

EDIT:

Ako se ne varam jedina razlika od ceeda je 3 vrata

1.4 je njegov

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 16:41 (CroNk3r).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Clio Grandtour-Skoro kao C segment sto se tice mjesta

Corsa- ima dosta mjesta iza

Fiat Tipo- Nije loš ali 3 zvijezdice na NCAP

C4 Elysee- ne znam

Skoda Rapid- ne znam

17 godina
Miki77 kaže...

Da vidim da je 7 godina garancija.

To je stvarno dosta.

Samo narednih  7 godina moraš servisirat auto u ovlaštenom, ako hoćeš da bude valjana. A ne doma u garaži. :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
15 godina
Karlek_19 kaže...
=xfact= kaže...

Koji kreten bi imao toliki novac i onda svjesno kupio auto za koji zna da je malen i da je to za samce ili mlade decke s curom a moze dobit velik kakav mu i treba za obitelj? Zasto se tiskati ako ne moras a hvala bogu izbora ima napretek, di ce djecja kolica u fiestu ugurat i ostale djecje gluposti, ne bih nista ispod megane grandtoura uzeo da sam u njegovoj situaciji ili onaj hyundai i30 karavan ako na dobrog mislim...

14 godina
chutac kaže...

Ovo da ces godinu dve star auto ubost za 40% manje su price malu djecu. Svugdje vidim da se to pise kao cim izade iz salon 20% manje vrijedi itd. i onda odem na oglasnik, a nigdje takvih ponuda. Gledam godisnjake s 20ak t km, sve cijene 15-20% max manje od novog.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kolega sa djecom ja bih isao na skodu oktaviju .tj ici cu vjerovatno (na plovnu) . ja zena i dvoje djece jednostavno astra je premala kamo god krenuli.. cak i sa kutijom na krovu..  trenutno smo u ceskoj i to je bila muka isusova ..  nisu problem djeca  kako je kolega gore rekao vec stvari koje ti za njih trebaju. stavis dve sjedalice odotraga i i to je to.. kolica u bunker i mjesta vise nema.. ili ima jako malo a di je sve ostalo.

xfact
15 godina
neaktivan
mystik kaže...
chutac kaže...

Manje od Golf klase? Sorry, ali i Clio Grandtour i Fabia imaju veći prtljažnik nego recimo C4 kojeg si ti spomenuo. Plus što su jeftiniji od novog C4. Dacia isto. 
Nije najbolje kupiti rabljeno. Ako znaš od koga kupuješ i kako je to voženo/održavano, i dobiš super cijenu onda da. Ovak kupuješ na slijepo i nadaš se da je sve ok i da te nije prodavač sj*bao. 

Ak nemaš love za novi kakav želiš, onda nemoj kupovat ni takav rabljeni. Jer, guess what, nemaš love za taj auto ni njegovo održavanje.

Ja bi trenutno vrlo rado naručio novu RS5icu. Čak bi i skrpao lovu za kupiti, ali sve šta dolazi s takvim autom zahtjeva daleko više love nego moj trenutni auto i tu bi jako krpario. 

Da, sad će reć, pa kupi 3-4 godine star RS5. Opet ne mjenja stvar svih popratnih troškova, nego samo činjenicu da neću bacit XY love, nego XY-Z. A istina je da mi auto te veličine i takve snage apsolutno ne treba. 

EDIT: I naravno moj vjerni sljedbenik Jakov opalio TD.  Zahvaljujem frende, ne znam kako bi bez tebe.

Nisam mislio da želiš E klasu, a imaš 60 tisuća pa kupiš neku 25 godina staru. Nego da želiš c4, nemaš love za novi pa uzmeš rabljeni, a ne uzmeš c3.

Kažeš imaju veći prtljažnik. A ostatak auta? Jer vozio sam se u novoj Fabiji, jako mali i skučen auto. I puno neudobniji i glasniji od c4.

ivanzu kaže...

Clio Grandtour-Skoro kao C segment sto se tice mjesta

Corsa- ima dosta mjesta iza

Fiat Tipo- Nije loš ali 3 zvijezdice na NCAP

C4 Elysee- Jako bučan, ne bih preporučio

Skoda Rapid- Skučena i ne baš udobna

EDIT: Nije c4 Elysee, nego C Elysee. Budget auto + limuzinski oblik, smrt za praktičnost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 16:56 (chutac).
15 godina
neaktivan

Kad smo takav narod. Uzmeš izvana i ako nameti nisu mali, dobitak.

15 godina
Auti - ultimativna tema

trebam preporuku guma, tražim nove ljetne šlape , kaj predlažete

215/45/18

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice