Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.005
|
čitano: 16.478.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema
domac5 kaže...
Phantom_RI kaže...

Ja sam uzeo 307 SW 2.0 HDI 90 ks. 

Prezadovoljan zasad, jako udoban auto, podosta opreme ( parking senzori, panorama krov, senzor za kišu, automatska klima, 4x el. podizača, kuka itd... )

A ovaj izgleda kao groblje, opis mu je jači...

Nedavno bio na Njuškalu 307 takav, ali mi je promakao za samo 2 dana nažalost. Sive boje, 2.0 HDI 79 kW, 79 000 km, kupio ga deda stari, prvi vlasnik, 2 seta guma, auto doslovno nov - nov, tu i tamo crtica od parkinga ali auto je bio perverzija od stanja auta.

Jesi ti onaj sta je imo neka 2 stila jtd ak se sjecam dobro? Kaj je bilo s tim, jesi mjenjao ili? 

Panorama krov JTD Stilo, 103 kW, panorama katastrofalno loše napravljen, a poznato je svima da u ČK / VŽ kraju ima tuče dosta u ovim mjesecima, i briga mi je uvijek, lako kad je auto kod kuće, imam garažu ali kad sam na poslu nema nikakvog krova ni ništa i eto...

Ovaj Pug sam u autokući uzeo, pragovi su bili farbani jer je lak popucao od kamenčića i udaraca, karambola nije bilo, motor suh, nije bio pran niti ništa, doslovno nikad nije vidio čišćenja, ali se bar vidi da nigdje ništa ne slini ni slično.

Prodao sam Stila, sad sam na Pugu,a sljedeći auto mi je u cilju Astra SW 2.0 CDTI ili Insignia ST 2.0 CDTI...Ali o tom kad bude vrijeme za to. :)

16 godina
Auti - ultimativna tema

330k, ajmo dalje

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bok društvo, jel ima neko iskustva sa 1.2 16V od Punta 80KS (2001-2003)

Trenutno vozim  Punta iz 2001 1.2 8V 6KS i zadovoljan sam (nakon kaj sam ga cijelog prošo i pošarafio i promijenio kaj je trebalo itd...)
Eh sad, više iz želje nego iz potrebe bi si išo kupiti sportinga sa 80 ks i stavit nutra plin. Problem je to kaj ga je friend imao i trošio je 10ak litri s tim da je bil stalno u crvenom i navodno je bil remapan, druga stvar je kaj sam si kumovina sa mehanicarom i njegov kolega je imao tog 16v i navodno ga je stalno zafrkaval.

Čisto tražim nekog ko bude mi reko da auto ipak nije tak loš 

uz malo truda uz malo truda
Pravi programeri programiraju binarno!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 13:48 (Pentium100).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ako ces vec gledat potrosnju onda se uzme 1.9jtd sa isto 80hp.

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

a taman tako... radje jtd nego benz... a racunaj da ti je najpametnije ostaviti tog koji imas pogotovo ako si ga sredia... 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Sto ima mapirati atmosferca?

Uzmi JTD ako hoces nesto brze. Sa 500€ ulaganja slozis jako dobru jurilicu. Jedan decko u Zgu vozi Punto 2 JTD koji ide 6 i nesto sitno do 100. 

Senza cuore saremmo solo macchine
17 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

netko mu je ocito izmapira novcanik 

12 godina
wifi kaže...
MatijaZG kaže...

netko mu je ocito izmapira novcanik 

Hahah pa jedino to je mogao mapirati 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

1.9JTD je zlo, nevjerojatno koliko se može izvuči iz tog motora...

Evo kod nas je čovjek sa puntom 1.9jtd napravio rekord na onim utrkama ubrzanja u klasi fwd, možda je do sada netko i oborio rekord, davno je to bilo, znam da je taj punto prodan i ne trka se više...

INFO

SLIKICE

EDIT:

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 21:06 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Evo kod nas je čovjek sa puntom 1.9jtd napravio rekord na onim utrkama ubrzanja u klasi fwd, možda je do sada netko i oborio rekord, davno je to bilo, znam da je taj punto prodan i ne trka se više...

INFO

SLIKICE

EDIT:

Iza ove Skode u prvom videu je mračnije nego u šestom krugu pakla kolko dimi :P

Pravi programeri programiraju binarno!
12 godina
1BIT kaže...

INFO

SLIKICE

EDIT:

Pa o tome ja govorim...Ivan je vlasnik tog puntaca a tuner radi na svakakvim autima...pravi maher za elektroniku.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa, jedno pitanje!

Uzeo auto prije nekih pola godine.

U zadnja dva dana mi potrošnja skočila za 1l.

Vozim na istim približno istim mjestima kao prije i na približno isti način kao prije.

Dali je moguće da je neka greška/kvar ili sam ga stvarno malo uspio rastegnut (što mi se čini nemoguće) ?

Golf 6 1.6tdi

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Ekipa, jedno pitanje!

Uzeo auto prije nekih pola godine.

U zadnja dva dana mi potrošnja skočila za 1l.

Vozim na istim približno istim mjestima kao prije i na približno isti način kao prije.

Dali je moguće da je neka greška/kvar ili sam ga stvarno malo uspio rastegnut (što mi se čini nemoguće) ?

Golf 6 1.6tdi

Jel to po putnom računalu potrošnja? 2 dana su premalo za izračun potrošnje, a i ne računa se potrošnja po danima, možda si napravio koju kraću rutu nego inače ili si se brže vozio.

Natoči auto do vrha, brojčanik stavi na 0, napravi 200km, opet natoči do vrha, digitron u ruke i računaj. Najtočniji izračun potrošnje ćeš dobit. Ako će potrošnja opet biti 1l veća, a stil vožnje i rutu nisi mijenjao onda je nešto sa autom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 8:56 (veki22).
16 godina
Auti - ultimativna tema

I jos uz to sad kad je zatoplilo bi trebala potrosnja malo pasti, barem je tako kod mene...

:D
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel moguće da je do klime ??

Zar je moguće da klima digne potrošnju za litru ?

17 godina
zabranjeniples kaže...

Naravno

9 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
solaris kaže...

Pozdrav svima, 

Gdje mogu u Zagrebu, ukoliko uopće mogu unajmiti automobil, a da nije uvjet jedna godina imanja vozačke dozvole?

Pridružujem se ovom, mogu li igdje na svijetu unajmiti automobil bez ikakvog vozačkog iskustva?

Pero Dinamit kaže...
Onjegin kaže...
solaris kaže...

Pozdrav svima, 

Gdje mogu u Zagrebu, ukoliko uopće mogu unajmiti automobil, a da nije uvjet jedna godina imanja vozačke dozvole?

Pridružujem se ovom, mogu li igdje na svijetu unajmiti automobil bez ikakvog vozačkog iskustva?

Gdje ti vidiš poveznicu tvog i njegovog pitanja?

On pita, pazi sada, je li moguće unajmiti auto ako imaš vozačku više od 0 (nula) dana, a manje od 1 (jedne) godine. Nigdje nije rekao da nema položen vozački, nije glup kao neki pa postavljaju de8ilna pitanja samo da bi nešto pisali.

Sry, ali loše trollaš u zadnje vrijeme. Sjedi u Up-a i vozikaj se bolje malo, nadam se samo da bolje voziš nego što seruckaš tu po forumu

Update. Uspješno sam unajmio auto, odvezao se 300km, u jednom komadu, i bez puno pitanja suvozačice, kad i gdje sam vozio ako sam pred mjesec dana položio, a nemam auto, i na kraju proveo super vikend.

P.S. Onjegin, nudili su mi i UP!-a, nakon što su me prvotno odbili "da nemaju slobodnih" vozila, no ipak sam se odlučio za Clio Grandtour, nakon što sam proveo par neugodnih sati u automobilu sa tri cilindra i 1.2 motorom. Toliko od mene 

16 godina
zabranjeniples kaže...

Itekako je moguce, a i to je ta litra otprilike, ovo sto sam ja naveo je bez klime posto se motor brze zagrije i dolazi na radnu temperaturu, tu se potrosnja najvise osjeti na kratke relacije, po zimi mi je 7 litra, po ljeti ide ispod 6 kad vozim na relaciji od 5 km. Oba 2 bez klime jer mi se na tako kratko ne isplati.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Tnx man!

Nije mi nikako bilo jasno kako se mogla potrošnja tako odjednom dignut, s obzirom na sličan način vožnje (možda mrvicu drugačije u ta dva dana).
A onda svatih da sam počeo češće koristit klimu.

Ne mogu vjerovat da je razlika u litri.

13 godina
neaktivan
solaris kaže... 

Update. Uspješno sam unajmio auto, odvezao se 300km, u jednom komadu, i bez puno pitanja suvozačice, kad i gdje sam vozio ako sam pred mjesec dana položio, a nemam auto, i na kraju proveo super vikend.

P.S. Onjegin, nudili su mi i UP!-a, nakon što su me prvotno odbili "da nemaju slobodnih" vozila, no ipak sam se odlučio za Clio Grandtour, nakon što sam proveo par neugodnih sati u automobilu sa tri cilindra i 1.2 motorom. Toliko od mene 

Propustio si vrhunski užitak autonomnog motanja ulijevo.

Koristimo domaće automobile (Rimac inc.)
15 godina
zabranjeniples kaže...

Tnx man!

Nije mi nikako bilo jasno kako se mogla potrošnja tako odjednom dignut, s obzirom na sličan način vožnje (možda mrvicu drugačije u ta dva dana).
A onda svatih da sam počeo češće koristit klimu.

Ne mogu vjerovat da je razlika u litri.

Mozda ti se dpf cisti pa je potrosnja veca

15 godina
A nemam pojma, al mjerenje na putnom racunalu kao da je poludilo.
Maloprije sam ga opet vozio i stalno varira od 7.4 pa do 8.
A do nekidan je stalno bilo uredno 6.8-6.9
16 godina
zabranjeniples kaže...
A nemam pojma, al mjerenje na putnom racunalu kao da je poludilo.
Maloprije sam ga opet vozio i stalno varira od 7.4 pa do 8.
A do nekidan je stalno bilo uredno 6.8-6.9

Pa puno ti troši, pošto imam isti motor doma 1.6 tdi ( 90ks -mapiran na 130ks - valjci )

Kod mene to ne ide preko 6l ni sa klimom, a pun kufer gradske vožnje.

Petica 140ks mi troši 6.5-7l sa klimom.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 14:35 (kostolomac).
14 godina
Crko mi je egr ventil.Ako ja zacepim egr da vise ne radi sranja kakav ce biti utjecaj na ispusne plinove i teh. pregled?
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Idem danas tankirat gorivo ( kako sutra poskupljuje) i nađem se na cesti sa ubrzajnom trakom za preticanje, traka nakon par metara nestaje, ispred kamion + autoškola, čovjek polaže za motor, stvorila se kolona i ništa na tom djelu svi krenu preticat, pa tako i ja i ništa piči neki mercedes prvi, ode on, njemu to nije problem, pa neka laguna je bila ispred mene i pretekne laguna autoškolu i ubaci se njima u traku ispred autoškole, a iza kamiona, ja gledam još treću nisam razvrtio, gas do poda, dođem do zadnjih vrata lagune, kad lik krene na mene, sjetio se on preteći onaj kamion, ja na kočnicu i trubu, al ne trza lik ide i dalje ko da me nema, e onda sam puko, lik me opće ne doživljava, nekako se na sreću mimoiđemo, ja ne znam kako sam se opće izvukao, u tom trenutku nisam opće gledao jel netko iza mene, da je bio, mogao me spucati, tako mi je tlak digao, dokle god se nismo razišli sam mu blendao da me primjeti (bio sam tak živčan, al reko neću dalje trubit da ne ispadnem ljakse)...

Ovo sam prvi puta doživio da netko ide u preticanje, obavi preticanje i onda se vraća ponovno preticat, a morao je vidjeti da je auto ispred njega i iza bio sa njim istovremeno u preticanju, tako da i ako se radi o mrtvom kutu, on je morao znati da sam bio iza njega i provjeriti gdje se nalazim ako me već nije u ogledalu vidio...

Ma strašno... i onda neki kažu da mladi vozači rade gluposti... ja evo da se pohvalim ni jednu kaznu nemam, izgleda da me nitko ne vidi i ne doživljava...

Sad kad malo bolje razmislim, sva sreća što sam nedavno nove gume kupio, sad su me spasile, da sam se još na savi eskimo vozio, sad bi sakupljao djelove po cesti.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tak je jedan glupi dida jučer napravio na potezu Sk-Zg kod Turopolja.

Bila kolona nas 5-6 i krene on preticat i ide onako kukavički, jednog po jednog.

Kada je kretao iza drugog krenuo je jadno(što će drugo sa starom Fiesticom) i krenuo je kočiti da bi se ubacio iza prvoga jer je išao auto iz drugoga smijera, ali se predomislio i nastavio preticanje prvoga.

Mi smo morali kočiti, drugi smjer je morao kočiti i to samo zato jer kreten ide u škarice.
Ajde da je išao sa turbo dizelom od tri litre i 250 konja, ali on je išao sa Fiesticom(potražio na Auto Info) od 68 konja i 110 nm momenta. Di ćeš s tim kinom takve vratolomije izvoditi i još na 90+ km/h?!

Tak da, ako ovo čita čovjek 60-ak godina koji je jučer na tom putu oko 4 popodne bio u crvenoj Fiesti 6. generacije sa krovnim nosačima i ženom suvozačicom, upućujem tople pozdrave tvojoj mami.

-c4 koji ti je trubio

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
chutac kaže...

Tak je jedan glupi dida jučer napravio na potezu Sk-Zg kod Turopolja.

Bila kolona nas 5-6 i krene on preticat i ide onako kukavički, jednog po jednog.

Kada je kretao iza drugog krenuo je jadno(što će drugo sa starom Fiesticom) i krenuo je kočiti da bi se ubacio iza prvoga jer je išao auto iz drugoga smijera, ali se predomislio i nastavio preticanje prvoga.

Mi smo morali kočiti, drugi smjer je morao kočiti i to samo zato jer kreten ide u škarice.
Ajde da je išao sa turbo dizelom od tri litre i 250 konja, ali on je išao sa Fiesticom(potražio na Auto Info) od 68 konja i 110 nm momenta. Di ćeš s tim kinom takve vratolomije izvoditi i još na 90+ km/h?!

Tak da, ako ovo čita čovjek 60-ak godina koji je jučer na tom putu oko 4 popodne bio u crvenoj Fiesti 6. generacije sa krovnim nosačima i ženom suvozačicom, upućujem tople pozdrave tvojoj mami.

-c4 koji ti je trubio

Nije uopce ni problem s tim autom preteci, samo ga treba presaltat u 2/3 brzinu ovisno o trenutnoj brzini kretanja.

Ako ja sa 40kw cliom mogu preticati bez neke prevelike brige i to 1.2 atmo benz, onda je sa svime moguce...

Jedina razlika izmedu turbo motora i atmo je da se s atmosfercima treba pripremiti za preticanje, saltas dole dok nisi na 4-5k okretaja i nakon toga po gasu samo.

15 godina
neaktivan

Stvar je u tome da je slab motor, blaga uzbrdica i brzina preko 90 km/h.

I ja sa 1.6 atmosfercem kad pretičem sa 70 u 3., za tren sam na 110, ali da krećem sa 120 u 4. ne bih bio tako brz.

Ali sve to na stranu, ulazio je u škarice, a to se jedino može djelomično opravdati ako imaš mrcinu od motora koja te izvuče kao od šale. 

On je bio taman na početku uzbrdice kada je odustao od kočenja i nastavio sa preticanjem. http://i.imgur.com/NKiKNb2.png

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 18:39 (chutac).
16 godina
1BIT kaže...

Idem danas tankirat gorivo ( kako sutra poskupljuje) i nađem se na cesti sa ubrzajnom trakom za preticanje, traka nakon par metara nestaje, ispred kamion + autoškola, čovjek polaže za motor, stvorila se kolona i ništa na tom djelu svi krenu preticat, pa tako i ja i ništa piči neki mercedes prvi, ode on, njemu to nije problem, pa neka laguna je bila ispred mene i pretekne laguna autoškolu i ubaci se njima u traku ispred autoškole, a iza kamiona, ja gledam još treću nisam razvrtio, gas do poda, dođem do zadnjih vrata lagune, kad lik krene na mene, sjetio se on preteći onaj kamion, ja na kočnicu i trubu, al ne trza lik ide i dalje ko da me nema, e onda sam puko, lik me opće ne doživljava, nekako se na sreću mimoiđemo, ja ne znam kako sam se opće izvukao, u tom trenutku nisam opće gledao jel netko iza mene, da je bio, mogao me spucati, tako mi je tlak digao, dokle god se nismo razišli sam mu blendao da me primjeti (bio sam tak živčan, al reko neću dalje trubit da ne ispadnem ljakse)...

Ovo sam prvi puta doživio da netko ide u preticanje, obavi preticanje i onda se vraća ponovno preticat, a morao je vidjeti da je auto ispred njega i iza bio sa njim istovremeno u preticanju, tako da i ako se radi o mrtvom kutu, on je morao znati da sam bio iza njega i provjeriti gdje se nalazim ako me već nije u ogledalu vidio...

Ma strašno... i onda neki kažu da mladi vozači rade gluposti... ja evo da se pohvalim ni jednu kaznu nemam, izgleda da me nitko ne vidi i ne doživljava...

Sad kad malo bolje razmislim, sva sreća što sam nedavno nove gume kupio, sad su me spasile, da sam se još na savi eskimo vozio, sad bi sakupljao djelove po cesti.

Cekaj da naletis na debila kojem ne rade stop svijetla i naglo koci po mokrom...  Jednom i nadam se nikad vise.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
zabranjeniples kaže...

Prosječna klima u automobilu koristi oko 3kW snage motora, a za kretanje brzinom od npr. 70 km/h motor koristi oko 10 kW snage. Znači da klima pri toj brzini dodatno opterećuje motor za otprilike jednu trećinu.

Snaga potrebna za održavanje brzine Snaga potrebna za održavanje brzine
Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 20:12 (Shamrock).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice