Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.524.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Na njemu mi je jedino fora natpis na motoru...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
Auti - ultimativna tema

Evo svima recept kako ustedit na gorivu:

Trebate naci samo nekog starog mestra iz njemacke(u penziji) s mercedesom c220 + boji se magle i ne zuri mu se nikud i samo se vozite iza njega 

Jedini problem je kad idete preticat onda povuce 15ak L 

:D
14 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
CroNk3r kaže...

Trebate naci samo nekog starog mestra iz njemacke(u penziji) s mercedesom c220 + boji se magle i ne zuri mu se nikud i samo se vozite iza njega 

Još je to i puno za taj auto. Moj E270 sa 177ks troši 5.4 na 140km/h (uz tempomat). Ali zato u gradu kad se čeka u gužvi pokaže potrošnju i do 30 litara. U prosjek mi na kraju troši 8 - 8.5 litara, što je za taj auto sasvim OK.

Najviše što mi je na autoputu pokazao je na autobahnu prije mjesec dana. 10.8 litara pri ~225 km/h.

16 godina
TracerCPP kaže...
CroNk3r kaže...

Još je to i puno za taj auto. Moj E270 sa 177ks troši 5.4 na 140km/h (uz tempomat). Ali zato u gradu kad se čeka u gužvi pokaže potrošnju i do 30 litara. U prosjek mi na kraju troši 8 - 8.5 litara, što je za taj auto sasvim OK.

Najviše što mi je na autoputu pokazao je na autobahnu prije mjesec dana. 10.8 litara pri ~225 km/h.

Nije to c220, to je potrosnja mojeg auta(1.33VVTi auris koji se vozi iza ovog djedice u mercedesu)

EDIT:

Jucer sam skoro poludio, svi se vuku po toj cesti zbog magle, ogranicenje 90 izmedu naselja, a ljudi voze 50, ne kuzim koji je tako veliki problem s tom maglom...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 15:19 (CroNk3r).
14 godina

Ne znam jel bi se radje smijao ili plakao kad vidim ovakve ricere. :D

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 15:28 (Tomek.Klc).
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Jel ima itko ideju kako skinuti ovu naljepnicu, a da s en osteti lak. Naljepnica je papirnata, a ne plasticna. Inace sta kaze zakon po pitanju tih naljepnica, jel to obavezno imat ili?

simple as that

17 godina
CroNk3r kaže...

kupi dizlo 

CroNk3r kaže...

to je potrosnja mojeg auta(1.33VVTi auris koji se vozi iza ovog djedice u mercedesu)

EDIT:

Jucer sam skoro poludio, svi se vuku po toj cesti zbog magle, ogranicenje 90 izmedu naselja, a ljudi voze 50, ne kuzim koji je tako veliki problem s tom maglom...

FARCEK!!! 

trebas mene vidjet, ja ih prestignem i onda ih jos zadimim s crnim dimom pa se onda umjesto 40km/h voze 20km/h 

EDIT: da nisi ti jedan od onih koji na sporednoj cesti kure zadnju maglenku a 15m iza auto. joj kako te mrzim. pa kad mu ja svoje kresnem ima da mu tece krv iz ociju. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 18:53 (Lord_Marko).
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

EDIT: da nisi ti jedan od onih koji na sporednoj cesti kure zadnju maglenku a 15m iza auto. joj kako te mrzim. pa kad mu ja svoje kresnem ima da mu tece krv iz ociju. 

Smeta te nečija stražnja maglenka na 15 metara? 

Je li te i grudnjak žulja? 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
17 godina
Onjegin kaže...

Ovisi jel se vozi na autoputu ili u gradu...

15 godina
Onjegin kaže...

Ovo nema smisla opće komentirat. 

Aj si upali zadnju maglenku na autu pa idi stani 15 metara dalje i gledaj u nju "samo" 10 sekundi. Onda dođi ovdje natrag.

Ili si ti jedan od onih koji furaju sunčane naočale u ovo godišnje doba?

16 godina
Lord_Marko kaže...

kupi dizlo 

Mozda za kojih 50-ak godina(ako jos budem ziv i ako mi produlje vozacku )

Maglenku palim kad sam van naselja i kad nema nikog iza mene i na autoputu je stalno upaljena kad je magla, bio netko iza mene ili ne jer i us slucaju da me dostigne netko prode isto tako kako je i dosao do mene.

17 godina
Onjegin kaže...

da smeta mi. izaziva bjes kod mene. redovito im palim onda duga svjetla dok ne skuze da bi mogli to izgasit. ak ni na to ne reagiraju onda ih pređem i onda im ja svoje 2 MAGLENKE upalim koje su u visini ociju pa nek malo oni buljiju u njih. izrazito me to živcira. i kad se vozie 30 ili 40km/h a ogranicenje 60km/h. ak nisi siguran u sebe i auto bolje nemoj vozit u 3pm. ja sam do sad imal mozda 2 puta potrebu da sam palil zadnju maglenku.

btw. grudnjak skinem curi prije akta. cisto da uzivam u pogledu. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
13 godina
neaktivan
mystik kaže..

Ovo nema smisla opće komentirat. 

Aj si upali zadnju maglenku na autu pa idi stani 15 metara dalje i gledaj u nju "samo" 10 sekundi. Onda dođi ovdje natrag.

Ili si ti jedan od onih koji furaju sunčane naočale u ovo godišnje doba?

OK, isprike. Jako je svjetlo. 

Iako je magla trenutno minimalna, vjerojatno je dovoljno jako i na jačoj magli. 

Je li postoji razlog zašto mi je lijeva duplo jača od desne, možda je desna pregorila pa je stari ubacio pogrešnu žarulju? 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
15 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

kako nekom moze bit ljepsi auto sa 2 vrata od onog sa 4,al ajd,o ukusima se ne raspravlja :D

zapravo ja se baš pitam obrnuto.. evo ti stilo o kojem se pričalo i jedan bmw pa ti reci 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Lord_Marko kaže...

da smeta mi. izaziva bjes kod mene. redovito im palim onda duga svjetla dok ne skuze da bi mogli to izgasit. ak ni na to ne reagiraju onda ih pređem i onda im ja svoje 2 MAGLENKE upalim koje su u visini ociju pa nek malo oni buljiju u njih. izrazito me to živcira. i kad se vozie 30 ili 40km/h a ogranicenje 60km/h. ak nisi siguran u sebe i auto bolje nemoj vozit u 3pm. ja sam do sad imal mozda 2 puta potrebu da sam palil zadnju maglenku.

Ja sam ovaj tjedan napravio suprotnu stvar, neki lik mi se nabija s dugim svjetlima onim plavim xenonima ili sta vec i ja samo upalim maglenku, al nekim cudom nije se odmaknul ni malo.

Onjegin kaže...

Je li postoji razlog zašto mi je lijeva duplo jača od desne, možda je desna pregorila pa je stari ubacio pogrešnu žarulju? 

Mozda desnu ni nemas, ovisi od auta do auta, ja nemam.

16 godina
CroNk3r kaže...

A zasto to rade? Kod svog auta uredno vidim ima cak i kuciste za zaruljicu ali nema elektroniku.??

Enivej zna li netko... Duja mi se ujutro zna ugasit nakon 5 minuta rada... 90% puta se ugasi iako uredno dignem čok i radi barem 1 min sa čokom i tako 4-5 min radi fino i pocnu okretaji padati i ugasi se ( goriva ima ... ) Napomena : Samo se ujutro desava.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
Onjegin kaže...

sad si zamislit vozit iza nekoga dulje vrijeme. 

pogledaj si žarulju. mozda je stavljena obicna kao za stop svjetlo. a ne ona jaca za maglenku

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

zadnje maglenke treba zabraniti 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
CroNk3r kaže...

Ja sam ovaj tjedan napravio suprotnu stvar, neki lik mi se nabija s dugim svjetlima onim plavim xenonima ili sta vec i ja samo upalim maglenku, al nekim cudom nije se odmaknul ni malo.

nekako mi se to u zadnje vrijeme ne dešava. moguće da sam ja taj koji sam iza. ali ja prvom prilikom prestizam a do toga održavam razmak 

Fake_Alert kaže...

Enivej zna li netko... Duja mi se ujutro zna ugasit nakon 5 minuta rada... 90% puta se ugasi iako uredno dignem čok i radi barem 1 min sa čokom i tako 4-5 min radi fino i pocnu okretaji padati i ugasi se ( goriva ima ... ) Napomena : Samo se ujutro desava.

neznam za duju. ali znam opcenito, cok samo pališ prvih par sekundi do pola minute. dok ostavis cok duze vrijeme, dolazi do zagrijavanja motora i onda smjesa postane prebogata i dolazi do crkavanja motora.

nine kaže...

ne zabraniti ali kažnjavati zloupotrebu. dobro je to za samoobranu 

BTW. JEL KO ZA MEET KOD WEST GATE-a OVAJ TJEDAN?!?!?!

16 godina
Lord_Marko kaže...
CroNk3r kaže...

nekako mi se to u zadnje vrijeme ne dešava. moguće da sam ja taj koji sam iza. ali ja prvom prilikom prestizam a do toga održavam razmak 

Fake_Alert kaže...

neznam za duju. ali znam opcenito, cok samo pališ prvih par sekundi do pola minute. dok ostavis cok duze vrijeme, dolazi do zagrijavanja motora i onda smjesa postane prebogata i dolazi do crkavanja motora.

nine kaže...

BTW. JEL KO ZA MEET KOD WEST GATE-a OVAJ TJEDAN?!?!?!

Ali kada ga ugasim do pola minute rada onda pocne trokirati auto i na trenutke "udarati" ako kuzis sto hocu reci...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina

Dizlo ili benzinac?

16 godina
Fake_Alert kaže...
CroNk3r kaže...

A zasto to rade? Kod svog auta uredno vidim ima cak i kuciste za zaruljicu ali nema elektroniku.??

Ni meni nikad nije bilo jasno, al pretpostavljam da upravo zbog toga da ne smeta tolko vozacu iza, a po zakonu je obvezna samo lijeva ako se ne varam. To bi moglo biti zato jer je vozac lijevo(treba vidjet dal englezi imaju desnu obaveznu), a mozda i jer oznacava rub auta sa strane di se pretice.

Ovo s zaruljicama unutra je najvjerojatnije (u slucaju da sam upravu vezano uz engleze) zato jer je jeftinije proizvodacu proizvesti vecu duplo vise svijetla s tom zaruljicom(za obje vrste trzista) i cijena zaruljice mu se ponisti i onda samo spoji onu koja je potrebna nego da proizvodi dvije serije po pola, samo zbog zaruljice.

Elektronika je valjda onaj skuplji dio koji se ne isplati i di se moze ustedjeti.

16 godina
moderator
Fake_Alert kaže...
CroNk3r kaže...

Obavezni su ugraditi samo lijevu za naše (eu) tržište pa štede gdje mogu. Kučište imaš zato što je u GB obavezna desna pa je jednostavnije raditi istu plastiku i samo zamijeniti elektroniku, a i zbog simetrije kad se gleda od iza...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
14 godina
1BIT kaže...

simple as that

Ovo nema sanse da upali kod mene jer je papirnata naljepnica i raspada se vec. 

Fake_Alert kaže...

I onda Duja slovi kao bog i batina pouzdanosti, a ti se svaki tjedan javljas s novim problemom.  

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

moja stoji prenisko da bi mogla poslužiti za samoobranu 

17 godina

digni auto  

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja se danas vratio u Karlovac, vozim se po autoputu, magla tolka, da ne vidiš dalje od 100m, u daljini samo svijetla, ja upalim jedinu maglenku kaj imam iza (nemreš vjerovat da elektronike nemam, al maglenku imam), sve super, ali kako su glupo posložene te maglenke, na jednom autu na vrhu, na drugom u dnu, lednom lijevo, a trećem i lijevo i desno, npr danas se vozim i gledam ispred sebe četiri svijetla u ravnini, jednako razmaknuta, mislim si ovo je sigurno neki šleper, ubacim se u lijevu traku i malo ubrzam, pa nikako ga sustić, čudno mi da šleper tako juri, gledam već me znatiželja hvata, nikako da uočim koliko je visok, kad mu se konačno približim, uočim ono pug 407sw, svijetle mu maglenke ko na šleperu...

Na pugu su maglenke sa lijeve i desne strane tablica, a dnevna svijetla odma pored u lampama u visini maglenki te daje krivu percepciju...

BTW: baš sam danas gledao, kod mene na fiat-u ako ostavim upaljene maglenke i ugasim svijetla, te ih sljedeći put ponovno upalim, maglenke su automatski ugašene, te ih ponovno moram palit, znači ako ih slućano zaboravim ugasit, nebu mi onaj iza psoval, ajde, neke stvari nisu ti talijani loše napravili, kao i ratkape šta dolaze pod šraf, pa nemreju ispast...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 23:18 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

kad smo kod zadnjih maglenki, neki debil sa pezo 5008 mi spalio oci sinoc kad sam se vracao iz zg...prestigao ga, upalio mu ja svoje zadnje, pa usporio, vozio se ispred mene jedno 2 minute, pa me stigo, pa sam mu vozio na braniku i blendao jedno minutu dvije, pa je skuzio da mu upaljena i ugasio...seljacina...a vani nista, normalna vidljivost...

15 godina
neaktivan
nine kaže...
Sadmir01 kaže...

kako nekom moze bit ljepsi auto sa 2 vrata od onog sa 4,al ajd,o ukusima se ne raspravlja :D

zapravo ja se baš pitam obrnuto.. evo ti stilo o kojem se pričalo i jedan bmw pa ti reci 

Ma troje vrata su uvijek bila ljepša (bezobzira na marku vozila), kako je netko već rekao, vrata su dulja, staklo veće, auto izgleda ozbiljnije i sportski...

Evo još primjer punta kao mog, vidi se kako su vrata dulja, prednji branik ima rešetku i dvostruka ukošena rebra koji djeluju sportski (kako kome, nećemo o ukusima), dok ovaj sa 4 vrata bi trebao biti kakti elegantan, meni osobno je grdi i zasrali su sve šta je valjalo, prednji branik zgleda kao vrh usisivaća kad se okrene, vrata djeluju ogromno na tako malom autu, sa 4 vrata čak je i nešto sitno dulji od onoga sa 2 vrata, te su zadnje lampe odrezali i zadnju haubu spigali kod brisaća, ne znam koji je vrag došao dizajnerima, valjda se napili, ja bi rađe da nikad nisu izbacili model sa 4 vrata...

Inaće meni ovaj sa 3 vrata, kad bi se uredio u clean look, izgleda vrhunski

3 vrata 3 vrata

5 vrata 5 vrata

Lijevi "elegantan", desni sportski Lijevi "elegantan", desni sportski

clean look clean look

gamer34 kaže...
1BIT kaže...

simple as that

Ovo nema sanse da upali kod mene jer je papirnata naljepnica i raspada se vec. 

Dok ne probaš, nećeš znati, ja bi na tvom mjestu probao stavit tako mokru maramicu na naljepnicu, da otpusti ljepilo, te nakon jedno 5min maknut maramicu i probat ostrugat sa mokrim ručnikom ili nekom sličnom krpom, nemaš šta izgubit, a lak sa krpom sigurno nećeš ogulit...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice