Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.017
|
čitano: 16.521.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

S Golfom će definitivno izgubiti manje kroz godine nego s nekim drugim autom. Rekao bih da trenutno 2012. Golfovi idu i po više od 110k kn, pogotovo s relativno malim brojem kma. 
A ako uzmeš da su takvi novi išli po 150-160k relativno mali pad cijene.

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
quickr kaže...
ParaNO1d kaže...

HEHE. Hvala svima koji razmišljaju o tome kako ću preživjeti u "paklu" kredita. Naime iznos do 1500 Kn mjesečno za kredit za auto mi je uredu i mogu ga podnjeti da dalje živim normalno, izlasci, kupovina odjeće i ostalo što radim i sad bez novog/rabljenog automobila. Živim sa starcima još uvijek, nemam djece tako da s te strane nemam davanja. Moje pitanje je bilo prvenstveno je li do 90K previše recimo za Golf VI ili neki drugi rabljenu auto ili mogu za manje novce dobiti isto nešto dobro; te kupiti tu ili uvesti iz EU?

Za 90k biraš koji auto hoćeš, di baš golf? 

Ne mora biti Golf, nikad ga nisam imao ali dosta sam ih vozio pa sam uvijek bio zadovoljan. Koja je onda tvoja preporuka?

14 godina

A ne znam stari. Tvoje pare, kupi kaj hoćeš. 

Ja znam kaj bi ja uzeo da imam tu lovu: http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-sw-2.4-jtdm-oglas-3521197

Ako već mora biti golf, onda barem ljepši golf: http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a3-1.9-tdi-reg-godinu-dana-oglas-17114324 

17 godina
ParaNO1d kaže...

HEHE. Hvala svima koji razmišljaju o tome kako ću preživjeti u "paklu" kredita. Naime iznos do 1500 Kn mjesečno za kredit za auto mi je uredu i mogu ga podnjeti da dalje živim normalno, izlasci, kupovina odjeće i ostalo što radim i sad bez novog/rabljenog automobila. Živim sa starcima još uvijek, nemam djece tako da s te strane nemam davanja. Moje pitanje je bilo prvenstveno je li do 90K previše recimo za Golf VI ili neki drugi rabljenu auto ili mogu za manje novce dobiti isto nešto dobro; te kupiti tu ili uvesti iz EU?

Računaj da ti je osim 1500 kn za kredit treba i skoro toliko za ostale troškove vozila.

Za 90kkn nađeš svašta i tu i (posebno) vani.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Od sutra blago poskupljuje gorivo, zanimljivo da je ta vijest slabo objavljena, svi veći mediji su trenutno zaluđeni politikom...

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Od sutra blago poskupljuje gorivo, zanimljivo da je ta vijest slabo objavljena, svi veći mediji su trenutno zaluđeni politikom...

ja danas natočio 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Danas poslije posla svratio kod Dine... definitivno najbolja auto praonica u gradu

17 godina
nine kaže...

ja danas natočio 

khm. Mjerio potrošnju. 100km=2dana vožnje (kad sam raspoložen) do posla 25km u jednom smjeru. x4. 100km/2dana=100kn goriva. 100kn/100km=10L/100km=2 dana, kuća poso, kuća poso  al jbg dojdem za 15 min na posao  zato mogu 15min duze spavat 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...
nine kaže...

ja danas natočio 

khm. Mjerio potrošnju. 100km=2dana vožnje (kad sam raspoložen) do posla 25km u jednom smjeru. x4. 100km/2dana=100kn goriva. 100kn/100km=10L/100km=2 dana, kuća poso, kuća poso  al jbg dojdem za 15 min na posao  zato mogu 15min duze spavat 

Zato i cesta zgleda tak kak zgleda jer ti odnosiš asfalt s nje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:55 (WackyZG).
17 godina

Ma nebi ja :P kad dolazis opet na moj kraj da te profuram u tenku :D

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

U tvoj kraj... vid njega. Ja rodom od tamo i sad sam odjednom stranac.  će ti biti kad ti Kec izmigolji po zavojima. Mislim da sam za vikend gore, al još niš ne znam kakav bu plan. Ak niš prije, krajem mjeseca sam na GO pa bum u Zlataru valjda par dana. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

sound check

10 godina
Auti - ultimativna tema

Usluga za frenda: Preporuka zimskih guma za Polo, 2011. 185/60/15 do 400Kn, Rijeka. Po mogucnosti novo ali moze i koristeno ako je prilika..

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 23:59 (el.šef).
17 godina
WackyZG kaže...
Lord_Marko kaže...

U tvoj kraj... vid njega. Ja rodom od tamo i sad sam odjednom stranac.  će ti biti kad ti Kec izmigolji po zavojima. Mislim da sam za vikend gore, al još niš ne znam kakav bu plan. Ak niš prije, krajem mjeseca sam na GO pa bum u Zlataru valjda par dana. 

Hahah. A jbg. Ko ti kriv kaj si se s tak lepoga kraja odselil :D ajd onda se javi. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jel se iko upusto u ovak nesto?
Preseljenje zadnjeg quaterpanela na autu:

http://www.bmw-driver.net/forum/showthread.php?t=19984

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
Auti - ultimativna tema

jel ima ko yokohama v905? 15" 360 kn kod vulkala, jel to ok guma za tu cijenu? 

16 godina
domac5 kaže...

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2014_winterreifen_195_65_r15_details.aspx?testId=157&recordId=3293

Najvise kolko ti mogu pomoci, nisu bas impresivne po mokrom...(navodno)

EDIT:

http://vibardoo.com/Clanak/?i=continental-pobjenik-adac-testiranja-zimskih-guma-2015---205/55r16

prema ovom su opet dobre...(nisu tvoja dimenzija)

Treba naci konkretna iskustva negdje.

EDIT 2: slikica 

:D
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 18:05 (CroNk3r).
13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Da podijelim jedno iskustvo s vama.

Prodavao sam svoj Stilo SW, našao kupca, sve riješio i sve prošlo bez problema. Dan - dva prije sam tražio zamjenski Stilo ( Stilo mi je ljubav od kad znam za sebe, samo ovaj SW je imao neke svoje mane / manice, pa sam ga uspio prodati dosta brzo). Da nastavimo, nađem u jednom autosalonu u Zagrebu plavi SW iz 2004. godine sa navodno 137 000 km. OK, idem nazvati, malo vidjeti o čemu se radi.

Javi se šef tog salona, pitam ga za karambol, da li je auto bio lakiran, ima kakvih oštećenja sitnijih, kakva je očuvanost auta iznutra itd... Sve 5 korektno on odgovori na pitanja, auto nije bio karamboliran, ako je bio lakiran bio je  lakiran je zato jer je star 11 godina, unutra kao nov. OK, pitam dalje za gume, opremu. Full oprema osim kože, gume dobre za 2 sezone ( zimske ). Ja ono ajde dobro, ako ti tako kažeš onda neka bude tako. Dan - dva poslije mi je kupac Stila javio da se nađemo u to i to vrijeme, i ja nazovem natrag tog gazdu i kažem mu...Gledajte, ja sam sad riješio svoj auto i došao bi po vaš, ako je sve kako ste rekli uzimam ga odmah, i on kao ma sve je super stanje auta kao nov, kilometri 100 % realni. Još sam ga dan prije zivkao da mi pokuša riješiti registraciju na  50 % pa mu ja taj iznos nadoplatim na cijenu auta. Pa je rekao da će probu riješiti i bar policu pa da si ja tehnički platim u svom mjestu. 

Ja ok majstore, samo reci mi još jednom ipak ako ima kakva mana, ipak ne dolazim baš izbliza da ga vidim, i on ma sve budeš vidio auto je top top.

Znači, prodam auto, čekam na prijevoz prema ZG i zovem njega i on onako hladno, nemam ja vremena za takve vožnjice do tehničkoga, ja imam preko 100 automobila ovdje blablabla...
OK, ajde, pređem preko toga. Pošto nisam baš u ZG preiskusan, a salon mu je u P.M. zovem ga 3-4 puta da me uputi malo gdje je, ne javlja se.

Ajde, nađemo salon, dođemo do auta ja  i kolega auto zaključan a ključevi unutra. Dođe neki fušer tamo u radnoj robi, masan sav, počne nabijati po vratima da se auto otključa, ja  gledam ono jesi ti pri sebi čovječe... Na kraju maher uzme kao provalnik neku žicu i proba provaliti unutra ali ne ide to samo tako, tko je iskusan zna sigurno ali on nije znao. Na kraju ga nekako uspiju otključati.

Odakle da počnem? Znači auto koliko ja vidim nije bio u karambolu, svi spojevi su na mjestu OSIM par stvari. Znači ovako, na jednim vratima pri dnu se vidi 2-3 nijanse svijetlija boja nego originalna,  poklopac od rezervara nikako ne stoji kako  treba. Zadnja vrata od gepeka lagano matirala. Upali auto, lagano plavi dim baci na auspuh, otvori baja sva vrata, haubu.... Kod haube smrad kao da stojite kraj starog TAM-a, kao negdje je šelna prošla pa su nešto rezali pa malo smrdi po nafti. Ja opet onako WTF, ali idem dalje, da vidim kakav je ovo promašaj bio od auto salona, gazde i osoblja tamo. Idemo u gepek, podignem tepih koji je bio dosta razderan, nema rezervne gume. Pitam ja njega šefe gdje je rezervna, a on fino hladno nema je, nisam ju dobio a i nije ona išla u Stilo. Ja ono daj ne hebi me tu, ozbiljno pitam. On opet isto odgovori. Idemo unutra pogledati auto, bočni tapecirunzi na vratima imaju par rupica, nije baš prestrašno. ali plastika kao da ste ju šapama medvjeda i vuka grebali, puna dubokih ogrebotina, auto je očito stajao tamo neko vrijeme pa se malo " usmrdilo " ali ne doslovno nego je bio nekiu specifičan miris. Idemo dalje sa interijerom, full oprema jel`...  Full oprema sa ručnom klimom i  podizača stakla... I to je to. Radio sa kasetom / kazetom kako se već kaže, niti servisne nisam vidio niti ništa. Motor ? Ok je radio, makar je malo plavičasto zadimio pri paljenju, nema plastične zaštite na podvozju, nema poklopca kod osigurača i akumulatora one zaštitne... Gume za 2 zimske jel` Michelinke neke žnj, zadnje ako imaju 3 mm i to  ako, prednje su još ok imaju 5 mm možda, DOT iz Isusovog doba. I ja mu sve fino iznesem u facu, sve nedostatke, sve je ok a na autu pola toga fali ili ne valja...  Cijena je kao AKCIJA 3300 bila spuštena sa 3900, i ja i kolega fino sjednemo u auto, iz principa se nismo ni s njim više pozdravljali niti neznam šta, jer je lik totalni seronja. Znam da kod auto kuća nikad nije sigurno, ali ovako nešto je stvarno dno dna. I lijepo izađemo iz dvorišta i zove on mene, kao pa šta je bilo, nebi ga uzeo? Ja ono ne, pola toga fali na autu a on pa to ti je Fiat za 100 eura kupiš na otpadu još svega, evo dam ti ga za 3000, a ja fino njemu, gospodine, da mi ga za 2500 prodate, nebi pristao, na to je prekinuo poziv.

Ja da imam salon osobno, i da imam takav auto, rađe bi rekao to je tako to je onako, i stavio neku normalnu razumnu cijenu tipa 2000 eura, otići će za te novce, za 1000 eura se dovede u red relativno auto.  Ali eto, stvarno mi je žao šta ima takvih ljudi. Da se ja vozim praktički 150 km da vidim auto i da se vratim praznih ruku, makar se nisam vratio praznih ruku, imao sam za rezervu jedan Stilo u Petrinji, kupio ga, auto je kao nov, gume praktički nove, servis mali i veliki napravljen, računi od servisa, svi papiri njegovi....

17 godina
Auti - ultimativna tema

Morao sam

Ohne Audi geht es nicht..
12 godina
Auti - ultimativna tema

Kolega nerazumijem zašto ste prodali svoj stilo koji je bio u ok stanju te da bi onda opet kupili stilo?

13 godina
odjavljen
hrčak kaže...

Kolega nerazumijem zašto ste prodali svoj stilo koji je bio u ok stanju te da bi onda opet kupili stilo?

Išao sam na noviji model sa 3 vrata, i s jačim motorom.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Decki zanima me kod mijenjanja seta kvacila, nebi li trebalo kvacilo na pritisak biti mekse nego kod starog istrosenog? Pitam jer na golfu 4 je bilo tako, a kada sam mijenjao na svom golfu 2 isto je tvrdo...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
CroNk3r kaže...
domac5 kaže...

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2014_winterreifen_195_65_r15_details.aspx?testId=157&recordId=3293

Najvise kolko ti mogu pomoci, nisu bas impresivne po mokrom...(navodno)

EDIT:

http://vibardoo.com/Clanak/?i=continental-pobjenik-adac-testiranja-zimskih-guma-2015---205/55r16

prema ovom su opet dobre...(nisu tvoja dimenzija)

Treba naci konkretna iskustva negdje.

EDIT 2: slikica 

a sta je sa starijim modelom v902? on je par kn skuplji a neznam jel losiji od novijeg  905

15 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Da podijelim jedno iskustvo s vama.

Odakle da počnem? Znači auto koliko ja vidim nije bio u karambolu, svi spojevi su na mjestu OSIM par stvari. Znači ovako, na jednim vratima pri dnu se vidi 2-3 nijanse svijetlija boja nego originalna,  poklopac od rezervara nikako ne stoji kako  treba. Zadnja vrata od gepeka lagano matirala. Upali auto, lagano plavi dim baci na auspuh, otvori baja sva vrata, haubu.... Kod haube smrad kao da stojite kraj starog TAM-a, kao negdje je šelna prošla pa su nešto rezali pa malo smrdi po nafti. Ja opet onako WTF, ali idem dalje, da vidim kakav je ovo promašaj bio od auto salona, gazde i osoblja tamo. Idemo u gepek, podignem tepih koji je bio dosta razderan, nema rezervne gume. Pitam ja njega šefe gdje je rezervna, a on fino hladno nema je, nisam ju dobio a i nije ona išla u Stilo. Ja ono daj ne hebi me tu, ozbiljno pitam. On opet isto odgovori. Idemo unutra pogledati auto, bočni tapecirunzi na vratima imaju par rupica, nije baš prestrašno. ali plastika kao da ste ju šapama medvjeda i vuka grebali, puna dubokih ogrebotina, auto je očito stajao tamo neko vrijeme pa se malo " usmrdilo " ali ne doslovno nego je bio nekiu specifičan miris. Idemo dalje sa interijerom, full oprema jel`...  Full oprema sa ručnom klimom i  podizača stakla... I to je to. Radio sa kasetom / kazetom kako se već kaže, niti servisne nisam vidio niti ništa. Motor ? Ok je radio, makar je malo plavičasto zadimio pri paljenju, nema plastične zaštite na podvozju, nema poklopca kod osigurača i akumulatora one zaštitne... Gume za 2 zimske jel` Michelinke neke žnj, zadnje ako imaju 3 mm i to  ako, prednje su još ok imaju 5 mm možda, DOT iz Isusovog doba. I ja mu sve fino iznesem u facu, sve nedostatke, sve je ok a na autu pola toga fali ili ne valja...  Cijena je kao AKCIJA 3300 bila spuštena sa 3900, i ja i kolega fino sjednemo u auto, iz principa se nismo ni s njim više pozdravljali niti neznam šta, jer je lik totalni seronja. Znam da kod auto kuća nikad nije sigurno, ali ovako nešto je stvarno dno dna. I lijepo izađemo iz dvorišta i zove on mene, kao pa šta je bilo, nebi ga uzeo? Ja ono ne, pola toga fali na autu a on pa to ti je Fiat za 100 eura kupiš na otpadu još svega, evo dam ti ga za 3000, a ja fino njemu, gospodine, da mi ga za 2500 prodate, nebi pristao, na to je prekinuo poziv.

Ma da ti ga je zabadava dao, samo zamisli koliko bi još trebao uložit u njega, po ovome kako si opisao ispada da si imao kvalitetnijeg nego ovaj šta je prodavao btw: meni se na puntu crijevo od filtera zraka stvrdnulo i popucalo na spoju, i  neki dan sam išao u ovlašteni kažu novo crijevo 240Kn i treba čekati tjedan dana, ja sam paff ostao, crijevo je 20-ak cm dugačko, kažem im ja pa to je fiat, ne mercedes, kaže čovjek, nema veze, cijena je takva, na kraju sam sa odpada uzeo za 80Kn, bila cijena 100Kn, uspio sam se dogovorit za mali popust

Nije ni fiat što je nekada bio

hrčak kaže...

Ako se dobro sjećam, kolega je spomenuo kada je kupio tog stila da je poslje kupnje otkrio da je udaren, negdje u zadnji kraj ako se ne varam...

Fake_Alert kaže...

Decki zanima me kod mijenjanja seta kvacila, nebi li trebalo kvacilo na pritisak biti mekse nego kod starog istrosenog? Pitam jer na golfu 4 je bilo tako, a kada sam mijenjao na svom golfu 2 isto je tvrdo...

Tvrdoća kvačila ovisi o samom kvačilu, kako je složeno, kvačilo ima onu "košaru" sa krilcima/perima, neka su tvrđa, neka mekša, ovisi o promjeru, količini pera...itd

Tvrda+pera Tvrda+pera

Mekana+pera Mekana+pera

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 21:11 (1BIT).
16 godina
domac5 kaže...

a sta je sa starijim modelom v902? on je par kn skuplji a neznam jel losiji od novijeg  905

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_205_55_R16_details.aspx?testId=125&recordId=2718

prema adac i se i ne drze bas najbolje...

BTW kad trazis testove guma, samo napises [model] adac u google i nades u 90% slucajeva.

Iskustva s takvim gumama nemam, a mislim da ni drugi ovdje, kolko sam vidio voze se vecinom dunlop, nokian, continental i sl.

:D
13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ma gle, sve ja kužim da je rabljeni auto lutrija danas, ali ovo me stvarno iznenadilo. I stav, odgovori, nejavljanje - katastrofa.

Ovaj u Petrinji je bio od ženske strane vožen, uvežen iz Italije od prvog vlasnika, svi papiri mogući, imam čovječe knjižicu Stila sa opcijama alu felgi koje si mogao pri kupnji novoga odabrati i sve ostalo kaj se moglo dobiti uz auto. 2 ključa ( skakavca ) originalna, klima radi, termostat promjenjen, set remenja i vodena pumpa, mali servis prije nekih 2000 km i žena hoće Alfu kupiti. Meni dovoljno. Na autu su 16 " felge sa cijelogodišnjim Nexen gumama DOT 2313, bit će dobre do proljeća onda uzimam sve 4 ljetne nove. Dvozonska klima, radi perfektno, auto leti doslovno, jedini nedostaci koje sam uspio primjetiti je nosač motora kojeg treba zamjeniti ( 400 kn ) i provjera redovna antifriza prije zime i tako slično. Diskovi dobri, na pločicama ima više od pola mesa još tako da stvarno je auto naspram mog SW-a avion. 

Moj SW je bio glomazan, težak dosta a " samo "  74 kW. Ovaj je lakši, kraći i 85 kW, ali opet nisam očekivao toliku razliku u performansama. Prijenosni omjeri složeni perfektno na tom mjenjaču, potrošnja znači sve brza cesta / stara cesta bez autoputa , lagana vožnja tu i tamo prestizanje i osmijeh na licu kako povuče auto - BC 4.1 litra!

15 godina
CroNk3r kaže...
domac5 kaže...

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_205_55_R16_details.aspx?testId=125&recordId=2718

prema adac i se i ne drze bas najbolje...

BTW kad trazis testove guma, samo napises [model] adac u google i nades u 90% slucajeva.

Iskustva s takvim gumama nemam, a mislim da ni drugi ovdje, kolko sam vidio voze se vecinom dunlop, nokian, continental i sl.

ma dobro uglavnom bolje od save s3 a razlika u cijeni nikakva, pito sam ovdje jer sam htio cut iz prve ruke misljenje mozda neko ima, al evo mislim da ce v905 bit meni ok guma 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 23:48 (domac5).
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Meni je doslovce noga propala prvu vožnju kad sam ga stisnuo, spram starog. Sad nakon kojih 1000km je to to.

In the name of tragedy...
16 godina
thedream kaže...
Fake_Alert kaže...

Meni je doslovce noga propala prvu vožnju kad sam ga stisnuo, spram starog. Sad nakon kojih 1000km je to to.

Prosao sam  oko 2000km i isti je osjecaj pod nogama. I jos mi hvata skroz gore samo, nit ne trebam stisnut do kraja kao u golfu 4.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Prosao sam  oko 2000km i isti je osjecaj pod nogama. I jos mi hvata skroz gore samo, nit ne trebam stisnut do kraja kao u golfu 4.

Tako je i meni sad što se hvatanja tiče, cm od poda valjda ulovi. Ali kažem, osjećaj kvačila tj. nekakvog otpora je nebo i zemlja na novom/starom, sad ide mekano pod nogama kao maslac.

In the name of tragedy...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice