Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.010
|
čitano: 16.486.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

odgovor je jednostavan.. selo bez struje pokraj vinkovaca nije grad {#}{#}

možemo cjepidlačiti pa reći da npr. kod mene na kvartu koji je jako blizu save na pojedinim dijelovima gdje je manje prometno, ima manje kuća, magla bude tako gusta da se stvarno ništa ne vidi.. u tom slučaju opravdavam maglenke 100%.

moj kvart je i dalje zagreb, iako rubni dio.. ne treba besmisleno generalizirati, nego bi trebalo zdravom razumu prepustiti odluku dali paliti maglenke ili ne..

iako... (slika)

evo video sa poprilično gustom maglom od prije 3 godine na slavonskoj.. sam procjeni dali su potrebne maglenke. (snimano krumpirom {#})

očito je vidljivost preko 100m, i ne može mi nitko reći da su tu potrebne maglenke.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja vidim samo agresivu-vonabirejser-vozača koji me tako neodoljivo podsjeća na mene {#} i lijepi se sa krampom od 20tkn na svačiji ass..doduše u gotovo duplo jačem autu, but still..

Vidim i priličnu maglu, naravno.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

troll mode denied {#} this is how i roll {#}

velim treba prosuditi dali ti trebaju maglenke.. u jutro u koloni di nitko ne drži razmak veći od 5-10m, nema potrebe za maglenkama..

njih bi trebalo koristiti kao i duga svjetla, ovisno o situaciji.

ako ti ne trebaju nemoj hebati druge ljude u mozak.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...

stari, imas downshift ko rally champ 99.{#}

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

stari, imas downshift ko rally champ 99.{#}

{#} ja sam shift-happy person {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema

Stvarno nabijem ove r*tardirane novine na onu stvar i njihove priče o smanjenju cijena.

Čitao danas tokom dana pale cijen ogromno, baš se poveselim kak ću lijepo natočit pun tank kad se vraćam kući navečer.

I eto, pred pola sata, došao ja na bengu, BAM 9,62. J*beno palo za cijele 2 lipe naspram cijene prije mjesec dana.

btw. tankom napravio 900km.Ovaj put ću malo pripaziti pa ćemo probat to pretjerat preko 1000.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Nego, zna do gdje bi se u Zagorju/ZG dala poravnat alu felga? malo sam si danas kvrcnul felnu na quadu. zanjelo me drito u rubnjak, jos sam uspjel nekak spasit da ne udarim prvim krajem pa da otrgnem kuglu ili letvu pa sam s zadnjom felgom kvrnul pod tupim kutem. vanjski rub je samo malo oguljen i otisnut prema centru felge. ne pusta zrak ni ne trese al ju nemrem gledat takvu. i kolke me bi taj poljubac kostal? sutra stavim sliku felge. neda mi se ic sad slikat, preumoran sam. 

mystik 900km??? kolko imas tank 55L? ja nemrem prek 600km nikak {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 18:52 (Lord_Marko).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

55 je u većini nas traktorista VAG-ovaca te klase

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam, prošli put me izbacilo kad sam natočil 49 ili 50l, ne sjećam se točno.

Danas na 48 i nešt sitno.

Inače mislim da je deklariran na 55. Al rado bi napravil swap za jedan tank iz nekog GT3 autića na uštrb malo prostora u bunkeru.

Ti bi mogao i dva strpat.{#}

Uglavnom, užasna potrošnja, nisam pazil na vožnju, i sam znaš koliko se radnih strojeva mota na tom potezu svakodnevno, pogotovo sad ovi periodi. Gotovo nemoguće odvozit par km lagano sa konstantnom brzinom.

17 godina
mystik kaže...

Uglavnom, užasna potrošnja, nisam pazil na vožnju, i sam znaš koliko se radnih strojeva mota na tom potezu svakodnevno, pogotovo sad ovi periodi. Gotovo nemoguće odvozit par km lagano sa konstantnom brzinom.

ak je 900km s jednim tankom uzasna potrosnja onda sam ja papa. al fakat. ja nemrem napravit 600 max 700km s jednim tankom. 700 je vec penzic voznja.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pa je, to je prosječno preko 5 litara.

To može ići, i treba debelo ispod 5, tam u blizinu 4,5.

Velim, dušu bi dal da mogu swapat tank iz GT3 auta. 130 litara, mogu se 3 mjeseca vozit s tim. {#}

12 godina
Auti - ultimativna tema

Meni je tank 70 litara {#} i nikad ga nismo natocili do cepa jer za to treba 800kn :D

17 godina

nemoj ispod 5L. zaštopal ti se bu {#}

@macgyver 53 kaj ti tenk vozis? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 19:29 (Lord_Marko).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Nevozim tenk ali zato ti da {#} vozim lagunu 1.9dci

17 godina

je istina. frendovi su ga prozvali tenk/autobus/transporter zavisi kakva je situacija {#}

12 godina
odjavljen
thedream kaže...

55 je u većini nas traktorista VAG-ovaca te klase

900km na vagovom traktoru je taman :)

Meni izgura sitno više (al dosta otvorene ceste, malo grada). Danas napunio do ibera, opet {#}...cifra je bila na oko 900 no imao sam još punu rezervu. 

Al gume su milina. Vozio sam ovih dva miseca na prilično istrošenim continetalkama sc3 - bile su živa plastika, šta reć - klizalište gdje god da dođem. No danas sam se osjećao zalijepljenim za cestu{#}...napokon sam se usudio ulazit u zavoj da osjetim centrifugalnu silu. 

Sportski ovjes + široke 225 nove gume...draga, žao mi je, ali (od)danas ne vozim polako :P

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Auti - ultimativna tema

zavidim vam s juga kaj morete cjele godine vozit na ljetnima. ja kad stavim zimske imam osjecaj ko da su mi svi 4 lageri osli u K. {#}

14 godina
Auti - ultimativna tema

Beba na zimskim već preko mjesec dana.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 14:57 (DiRT).
12 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

ak je 900km s jednim tankom uzasna potrosnja onda sam ja papa. al fakat. ja nemrem napravit 600 max 700km s jednim tankom. 700 je vec penzic voznja.

{#}...900km mystic pa užasna potrošnja veliš? Neki bi dali svašta za takve cifre...al marko opet 700? Pretpostavljam isto traktor 1.9 vagov? Ili imaš uteg na desnoj nozi ili nešto ne štima xD... ja sam doduše stvarno bio penzija, pretežito radi loših guma, no nije da sam štedio na pravcu. Jedino sam lagano ulazio u zavoje...i da, tek sitno sam po gradu, ugl. otvorena cesta... nznm

mystik kaže...

Pa je, to je prosječno preko 5 litara.

To može ići, i treba debelo ispod 5, tam u blizinu 4,5.

E sad mystik pretjeruješ :P Može on ić na 4-5, al za to stvarno trebaš imat laku nogu. Probao sam što manju potrošnju Dub-ploče nedavno - 4.6 bez problema AKO paziš...

@Marko, al ja se nebi usudia ić u kontinent...isključivo i samo ako je izrazito suho i bez snijega, lanci u gepek i ne bi me bilo strah.

Upravo vidio

klip...užas. Dakle, isključivo suho i bez snijega...brrr

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 20:11 (eywa33).
17 godina

@eywa33  

1.8TDCi 115ks. ma ide on i vise nek ja imam tesku i nervoznu desnu nogu, plus kaj zadnjih mj i pol vozim nekaj materijala za adaptaciju kuce (nis teskog vec letim iz jednog kraja zupanije u drugi) pa jos k tome dodaj tezinu + odpor zraka 3-krilnog ormara i prikupi se. strah me uopce pogledat na BC kolko pise {#}

a ovo za gume. kod mene je bas glavna cesta i na granici je između dvije opcine. i bas vragu zainat niko nije dobil koncesiju za ciscenje tak da je skoro pola zime bil snjeg i led na cesti. minimiziral sam upotrebu auta a maksimiziral sam upotrebu quada jer je skoro pa nemoguce bilo doci do ducana po tim uvjetima. jos ok kad su se napravili kolotrazi ali friski snjeg i auto s premium gumama nula bodova. puknes na quada 4x4 i stignes prije doma nek se kruh ohladi {#}

15 godina

@eywa

Kažem to je skoro litru i pol više nego što bi trebao prema tvorničkim speckama trošit. {#}

Jednom sam ga natjerao na 4.2 kombinirano, al to je ono za što kažeš idealno, bolji uvijeti na cesti ne možeš poželjeti. I takve se događaju par puta u životu.

Mogu ga vozit oko 4,5l ako promet dopušta "kruzanje" bez potrebe za puno ubrzavanja kad moraš preticat kombajne, bagere i slično. Ili se vozit iza kr*tena koji svakih par sto metara koče iz neznanih razloga.

U ovim jesenskim danima je očigledan porast potrošnje jer su ceste pune poljoprivrednih strojeva.

Dobro za njega mi je 700 km sasvim ok. Em su ceste puno gore nego moje, em je auto teži. 

15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Kad smo kod maglenka.. Ako se dobro sjećam u autoškoli su nas učili da ako je auto iza vas morate gasiti, bez obzira na maglu. A što se tiče prednjih maglenki, netko je napisao da ih se smije imati po danu - ne bih se baš kladio. Kratka svijetla su jedina koja svijetle "prema gore" i zato ne bliešte. Dnevna svijetle ravno, ali su dovoljno slaba da ne smetaju. Duga i maglenke svijetle ravno, i jako, tako da smetaju i bliješte vozaču iz suprotnog smjera.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
nine kaže...

Nine kad ćeš ti svog ovako načičkati? {#}

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-prelude-2.0-oglas-11431097

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nas su u autoškoli učili da kad netko po magli upali maglenke zajedno s dugim svjetlima da se ispred tebe stvori veliki bijeli zid i da mu trubiš i jbš mmu.

Inače baš gledam ove novije aute kaj imaju dnevna svjetla tipa Kia Ceed, il Citroen DS3, i po danu super svjetli, a tek po noći. Kad mu ideš u susret stvarno zaslijepi na trenutak. Danas sam prvi put po cesti vidio novi Peugeot 308, bijeli. Stvarno je super napravljen, ljepši od C4, al A klasa mi je ipak ljepša. Al hebiga, to su auti od 15-30k€. Ne hvala.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
nine kaže...

Nine kad ćeš ti svog ovako načičkati? {#}

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-prelude-2.0-oglas-11431097

Red NisPe Edišn

17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Uf kako bi tek bio razočaran da si stalno po gradu, to ne bi išlo ispod 6-7l prosječne. {#} A za ispod 5l na cijeli tank mislim da bi morao 70% tih kilometara kruzariti na nekakvih 90-100kmh u petoj.. jel otprilike tu board pokazuje najmanje?

Meni je uglavnom 6 do 6ipo prosjek(G5 1.9tdi 105ks), većinom grad uz nekih 150km otvorene(gdje je više full gas zbog uzbrdica negoli laganini tako da nisam siguran jel mi to uopće popravlja prosjek {#})

12 godina
odjavljen
Penryn kaže...

kruzariti na nekakvih 90-100kmh u petoj.. 

Točno tako...to mi je 90% vožnje na posao, i tad najmanje troši.

15 godina
Penryn kaže...

Uf kako bi tek bio razočaran da si stalno po gradu, to ne bi išlo ispod 6-7l prosječne. {#} A za ispod 5l na cijeli tank mislim da bi morao 70% tih kilometara kruzariti na nekakvih 90-100kmh u petoj.. jel otprilike tu board pokazuje najmanje?

Meni je uglavnom 6 do 6ipo prosjek(G5 1.9tdi 105ks), većinom grad uz nekih 150km otvorene(gdje je više full gas zbog uzbrdica negoli laganini tako da nisam siguran jel mi to uopće popravlja prosjek {#})

Ma zaj*bavam se ja. Naravno da je to ok s obzirom na to da nisam nimalo pazio na stil vožnje. Iako da se to i u gradu držat ispod 6 samo treba biti prilično pažljiv.{#} Al sve ovisi koliko često uhvatiš crveno pa neke zastoje i slično pa imaš puno kreni stani.

E sad bogme ne znam gdje najmanje pokazuje, relativno nisko je 55 u 4. i 70. u 5. tu se vrti nedgje oko 1,7-1,8 po boardu koliko se sjećam.

Baš ću se sad ovaj tank potruditi što više pazit na stil vožnje. {#}

17 godina
55 kmh u 4? Mora da te dvomaseni voli :/
17 godina
Auti - ultimativna tema

klanje dizela u niskim okretajima više šteti nego držanje u visokim

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice