Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.489.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Auti - ultimativna tema

Da se razumijemo....da bi kvar bio pravilno otklonjen, nakon popravka mora biti viška dijelova, šarafa i ostalih stvari Smijeh

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Bitno da motor radi na kraju{#}

Btw, kak je smiješno da čim naiđe nešto jeftinije na njuškalu, glupani popuše{#}:

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

A taj kog su ovi iz Ljubuškog šatro zajebali za porez je isto žešći panglu. Kak možeš kupovati auto iz druge države i ne raspitati se prije o proceduri?! 

Pazi, "ovi su mu rekli" da nema poreza?! Sve se bojim u kakvom je stanju auto ak ih je samo slušal, haha...

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
To valjda samo totalna budala moze kupiti, a da se neinformira o porezima. Takvih budala mi uopce nije zao, mozda ga je htio i preprodati. Bome vidim da svaka susa uvozi aute, pa preprodaje ih kod nas. Samo mi nije jasno tko ce kupiti te silne aute kada je trziste polumrtvo.
Ocito mnogi imaju viska novaca.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ljudovi,

Nešto čudno mi se događa sa autom, imam još tjedan dana fore i onda auto ide na "generalku" ali do tada htio bih se sigurno voziti na posao, cca 100km dnevno.

Uglavnom kako je u petak padao snijeg itd.. 2 puta mi auto skliznuo pa sam zapeo u snijegu i izvuko se van..

U subotu nisam nigdje isao i auto je bio u garaži.

U nedjelju upalim auto bez problema, stavim ga u prvu i auto nece krenut odmah nego kao da ima neki "lag" od kojih 1 sec i onda krene i cujem da nesto pukne i auto vozi bez problema i u vožnji se ne događa niti kad negdje stojim pa krenem.

3 put mi se to dogodilo kada sam ostavio auto da duže stoji..

Danas ću probati sa rikvercom kada ću ići sa posla baš me zanim da li će i onda se ćuti taj bum - uglavnom dolazi sa prednjeg dijela kotaca bar tako mislim...

Ali fučkaj ga kada mi se to ne događa u vožnji ili kad stanem.... auto mi mora stajati dosta vremena ugašen....

nemam pojma što je to...

https://www.g2a.com/r/mnik987
15 godina
Auti - ultimativna tema

don't fix it if it hasn't broken yet

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
17 godina
Auti - ultimativna tema

Treba mi hitno 20 litara antifriza. Zna li netko gdje bih u Zg mogao najjeftinije kupiti?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Znam da je bilo na njuškalu 3L za 79kn, G12 crveni. Ne znam kako se kreću cijene nažalost za 20L, postoji li veće pakiranje u maloprodaji, kako to ide. {#}

In the name of tragedy..
17 godina
domac5 kaže...

ne kužim jel ovo sarkazam. ali ja bih ovo volio popravit ako je kritično, možda dramatiziram ali svaka promjena zvuka ili neceg me uzasno iznervira :/...

Radije ga ja odšlepam da se to izmjeni.. morat cu svakako kod mehanicara otici da vidi i prije generalke....

16 godina
moderator
toxic kaže...
U nedjelju upalim auto bez problema, stavim ga u prvu i auto nece krenut odmah nego kao da ima neki "lag" od kojih 1 sec i onda krene i cujem da nesto pukne i auto vozi bez problema i u vožnji se ne događa niti kad negdje stojim pa krenem.

Zvuči kao da ti se nešto smrzne pa blokira...

Kod mehaničara da pogleda dok nije veće štete...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
toxic kaže...
domac5 kaže...

ne kužim jel ovo sarkazam. ali ja bih ovo volio popravit ako je kritično, možda dramatiziram ali svaka promjena zvuka ili neceg me uzasno iznervira :/...

Moguće je da je smrzla ručna... Bila povučena, zadnji diskovi bubnjevi?

17 godina
XXX-Man kaže...
toxic kaže...

Zvuči kao da ti se nešto smrzne pa blokira...

Kod mehaničara da pogleda dok nije veće štete...

Zvao sam ga i opisani problem mi je rekao da se smrznu diskovi, dok mi u voznji ništa ne lupa nego samo jednom kad je auto hladan da se ne brinem da se kao to zna dogadat.

Prvenstveno jer mi je auto bio u snijegu i na minusu, veli kada zatopli da mi se to sigurno nece dogadat :(/ fuckaj ga ja to ne vjerujem... nije mi se nikad prije to dogadalo kada je bio minus

Old Iggy kaže...
toxic kaže...
domac5 kaže...

Moguće je da je smrzla ručna... Bila povučena, zadnji diskovi bubnjevi?

Bila je dignuta prije par dana i bas taj dan kad je pocelo lupat ali nije se ona smrzla pa auto mi nebi uopce vukao..

Ja kada stavim u brzinu auto uopce ne mrda nije da je zakocen pa mi je to jos cudnije, on se uopce ne napreze (ko da u leru dajes gas a auto u prvoj ):( nego samo jednom bum pa krene.

17 godina

ma to ti je ziher rucna. smrli se diskovi ili bubnjevi pa kad si krenuo je led popucao, i onda auto kao cugne. tak zna i meni biti poslje kad operem auto i dignem rucnu. ak ti se to samo ujutro događa onda je rucna. probaj ovu noc ostavit auto samo u brzini sa spuštenom rucnom pa probaj krenuti. 

Ride or die, remember?
17 godina
Lord_Marko kaže...

ma to ti je ziher rucna. smrli se diskovi ili bubnjevi pa kad si krenuo je led popucao, i onda auto kao cugne. tak zna i meni biti poslje kad operem auto i dignem rucnu. ak ti se to samo ujutro događa onda je rucna. probaj ovu noc ostavit auto samo u brzini sa spuštenom rucnom pa probaj krenuti. 

Bas jutros sam tako bio napravio i ista stvar

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
Lord_Marko kaže...

Imaš sličan problem kao i ja (samo u puno većoj mjeri, koliko čitam..), vjerojatno je otišla sajla ručne, ako ne i stražnje pakne (spaljene) ukoliko imaš disk/pakna varijantu i straga.

Meni je ručna bila dignuta, led je puknuo još jučer, nema ga više, no problem je što sajla ne otpušta i pakne su preblizu disku, laički rečeno - iako ti je ručna spuštena - voziš pod ručnom, sad da li je blaža ili gadnija varijanta, vidjeti ćeš po vožnji.

Ne preporučam ti (iz više izvora) voziti u takvom stanju i forsirati auto, kvar može na kraju biti dosta nezgodan u smislu troška (novi diskov i pločice), sajla kao takva konkretno za moj auto košta u Tokiću 66kn, dvije idu, L i D.

Javiti ću ti se povratno detaljnije još u četvrtak, kada sam naručen na servis, po tom pitanju.

Kažem, iako leda više možda i nema ispod, sajla ne otpušta, a instrument tabla ti uredno ugasi lampicu da je ručna dolje.

Postoji nekoliko laičkih sileđija varijanti za otpuštanje/odmrzavanje ručne, no ne stojim iza njih, pa mi ih je glupo i pisati. Radi se o tome da upališ vozilo, držiš ga u leru 5-10min, a istovremeno dižeš i spuštaš ručnu ne bi li time pokušao skinuti led. Također, protok zraka ispod vozila bi trebao biti blokiran sa svih osim stražnje strane. Dakle snijega nabacati okolo sa svih strana, da vrući zrak što dulje ostaje ispod vozila, ne bi li i tako pomogao odleđivanje.

Tu je još i nezaobilazna sila, odnosno fizičko lupanje po bubnjevima/koč.klještima.

Način je turbo-seljo, ali funkcionalan (po stranim forumima). Ne stojim iza njega, i vidjeti ću što će serviser reći, sajla za početak 99%, nadam se da nisam zapalio zadnje pločice ili oštetio diskove.

EDIT: Osjetiš li smrad spaljene gume kroz ventilaciju? Imaš li garažu kod nekoga kojom se možeš kratko dan,dva poslužiti da pokušaš zagrijati tako auto?

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 12:50 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
toxic kaže...
Lord_Marko kaže...

EDIT: Osjetiš li smrad spaljene gume kroz ventilaciju? Imaš li garažu kod nekoga kojom se možeš kratko dan,dva poslužiti da pokušaš zagrijati tako auto?

nema smrada, nije ručna miliju posto, pa da mi rucna blokira i malo auto osjetio bih no worry.. to jednsotavno moras osjetit ako se autom vozis puuno poput mene... ja osjetim i najmanju promjenu u vozinji svojim autom.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Imaš sličan problem kao i ja (samo u puno većoj mjeri, koliko čitam..), vjerojatno je otišla sajla ručne, ako ne i stražnje pakne (spaljene) ukoliko imaš disk/pakna varijantu i straga.

Gotovo sam siguran da su njemu bubnjevi straga, a i vidiš da kaže da zvuk dolazi s prednjih kotača. 

Ovo za lupanje po kotačima.. pomaže samo ako su se pakne zalijepile za bubanj. I to mi se jedan put dogodilo. {#} Uzeo komad daske, skinuo ratkape, i udri.. {#} 

Pločice se znaju zalijepit za diskove ali ne tako jako, osim naravno ako nisu zakočene sa ručnom, a sajla smrznula.

Ako mislite da vas ručna zeza,tj. ne radi dobro, malo u sporijoj vožnji je pokušajte pritezat pa vidite jel ima kakvog efekta (jel se osjeti da koči straga, jel blokiraju kotači..)

A za toxica imam jedan čudan savjet: Sljedeći put kad parkiraš, pokušaj ne dirati kočnicu, napravi 2 puta napred natrag malo s autom, i volan smotaj malo lijevo-desno. Znači parkiraj ga tako da se ne zaustavljaš sa kočnicama, već da sam stane. Ne znam sad koliko će ti to bit izvedivo. Cilj je da ti pločice ne ostanu stisnute uz diskove kad ga parkiraš, jer se vjerojatno nakon mirovanja slijepe i onda ti je prvo sljedeće pokretanje teško i začuje se kad se odvoje.

17 godina
Penryn kaže...

A za toxica imam jedan čudan savjet: Sljedeći put kad parkiraš, pokušaj ne dirati kočnicu, napravi 2 puta napred natrag malo s autom, i volan smotaj malo lijevo-desno. Znači parkiraj ga tako da se ne zaustavljaš sa kočnicama, već da sam stane. Ne znam sad koliko će ti to bit izvedivo. Cilj je da ti pločice ne ostanu stisnute uz diskove kad ga parkiraš, jer se vjerojatno nakon mirovanja slijepe i onda ti je prvo sljedeće pokretanje teško i začuje se kad se odvoje.

hm. ustvari ovo je moguce, u garazi u kojoj parkiram idem u rikvec i imam iza beton koji svaki puta ionako udarim sa gumama :) pa ce me to zaustavit roknut cu odmah kvacilo u rikverc i izgasti auto i gibam van :) i da natrag su bubnjevi

super, tnx..

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 13:42 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

hm. ustvari ovo je moguce, u garazi u kojoj parkiram idem u rikvec i imam iza beton koji svaki puta ionako udarim sa gumama :) pa ce me to zaustavit roknut cu odmah kvacilo u rikverc i izgasti auto i gibam van :) i da natrag su bubnjevi

super, tnx..

Eto odlično, onda samo ideš laganini u rikverc do tog kao 'graničnika' i pustiš da se sam zaustavi bez diranja kočnica. Onda se ne trebaš pomicat naprijed-nazad niti motat volan, to sam mislio u slučaju ako se normalno parkiraš sa diranjem kočnica. {#}

17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

super, tnx..

Eto odlično, onda samo ideš laganini u rikverc do tog kao 'graničnika' i pustiš da se sam zaustavi bez diranja kočnica. Onda se ne trebaš pomicat naprijed-nazad niti motat volan, to sam mislio u slučaju ako se normalno parkiraš sa diranjem kočnica. {#}

sad sam sa posla isao rikverc iz garaže i nisam ništa cuo, niti kada sam nakon toga krenuo u naprijed / khm... jos probam ovo sto si reko i onda ako se to ne dogodi siguran sam da nije nista veliko...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Kako mrzim njuškalo.... hrpa oglasa i nađem si auto koji mi odgovara.

kliknem na oglas...a u napomeni piše "vozilo je u Njemačkoj"

17 godina
Ziga kaže...

Kako mrzim njuškalo.... hrpa oglasa i nađem si auto koji mi odgovara.

kliknem na oglas...a u napomeni piše "vozilo je u Njemačkoj"

podijeli auto :)

17 godina
Auti - ultimativna tema

Obično čim je malo jeftinije, cijena je bez davanja ili bez registracije.

BTW - sutra bi moglo opet biti veselja u prometu: http://www.yr.no/place/Croatia/Grad_Zagreb/Zagreb/forecast.pdf

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 16:37 (BORG).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kako volim kada me paket dočeka doma.. stigel mi je mugen shifter {#} neću ga još stavljati, moram si dati napraviti novu kožicu, a vjerojatno budem i volan furao tapecirati, pa ću sve od jednom {#}

evo i jedna slika kako bude zgledalo kada ga stavim.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Original?
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

sumnjam, ali su se očito jako potrudili da ga prezentiraju kao original {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

vracam se s ucke danas i pokupim kamencugu u zavoju (pozirala 2 komada lijepo taman nasred putanje), srecom pa imam 13ku od petarde rezervnu 195 55 pirelli prastara guma :D

auto je lijepo cucnuo, ako se ne odlucim na vece diskove budem si nabavio slikove 13ke hahah xD

btw. ovo je 3. probusena guma u pol godine -.- (2 cavla i ovo)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 18:25 (RuskeGTT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ja sam na golfu probao takav koji sam šivaš, i iskreno to je k*ta {#} ne legne to nikada savršeno, a i kada leži savršeno ne zgleda nešto posebno dobro..

sjećam se da ima fora sa zatezanjem šavova, i da mi nije ispalo skroz ravnomjerno.. gornju stranu sam previše zategao, pa mi je dolje bilo malo labavije.. a i ovi rubni dijelovi su mi isto zaqrac izgledali.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Frend je uzeo, fora je i izgleda prilično dobro, naravno - ako uspije kao što je njemu.

Inače, sebi sam uzeo gotovu stvar, nije mi se dalo za*ebavati sa šivanjem, stavio nekakvu navlaku za 50kn, također sa ebaya, i bok.

Pikni si ovo, biti će ti toplo a i cure padaju u nesvijest, pravi pimpmobil. {#}{#} Mora da je negdje udobno u 3pm motat..

@nine..noob {#}, ne znači ako ti ne znaš šivati da nitko ne zna, ne moraš biti nekakav sad girlie-man za to.. {#}

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 18:30 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice