Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.525.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ako znaš od koga kupuješ i provjerenog je stanja, ovaj model je čini mi se među svježijima, zašto ne..

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Super auto, jako zabavan, ali računaj na bar 10 litara. Ili uštedi pare, prodaje se jedna odlična stara celica za oko 2500e.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Gledam na noviji auto, proizvodnja barem 2005. pa nadalje.

Auto s sličnim motorom već imam, i oko potrošnje mi je sve jasno, kombi potrošnja je oko 8 litara.

16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
big_guy kaže...

Ne vjeruj tim reviewima. Ispod 10 ti kombinirana nije. Toyota Yaris 1.2, Mazda 2 1.3 troši tako....

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Vaš Auto Snova

Imao je tu škodu moj frend, prosječna potrošnja u gradu 9 litara benzina. Ne daj Bože zimi, s upaljenom klimom (za grijanje da se ne magle stakla) povuče i 11 litara.

Inače otvorena cesta, troši simboliku. pri 90kmh u petoj brzini negdje oko 5 litara

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
big_guy kaže...

Ne vjeruj tim reviewima. Ispod 10 ti kombinirana nije. Toyota Yaris 1.2, Mazda 2 1.3 troši tako....

Yaris 2005.g, 1.3 87ks ili koliko već, VVTi, ispod 8-9 po gradu nemaš šta, curi ništa nije jasno {#} natočimo u isto vrijeme, 15L, ja se vozim 250km, ona ispod 200, oko 185-190, uz blinkanje rezerve već upaljeno.

Tako da 8L ti mali benzineri po gradu samo tako povuku, a kombinirano može ići 6.4, ako je otvorena 5-6, da je 5, 8+5 = 13/2 = 6.5 to je to.

Grad ubija kako auto tako i nofčanik jbg. Moj troši 6.5 po gradu, na otvorenoj 5.5-5.7 sa klimom (140-160km/h).

16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mitsuoka kaže...
big_guy kaže...

Yaris 2005.g, 1.3 87ks ili koliko već, VVTi, ispod 8-9 po gradu nemaš šta, curi ništa nije jasno {#} natočimo u isto vrijeme, 15L, ja se vozim 250km, ona ispod 200, oko 185-190, uz blinkanje rezerve već upaljeno.

Tako da 8L ti mali benzineri po gradu samo tako povuku, a kombinirano može ići 6.4, ako je otvorena 5-6, da je 5, 8+5 = 13/2 = 6.5 to je to.

Grad ubija kako auto tako i nofčanik jbg. Moj troši 6.5 po gradu, na otvorenoj 5.5-5.7 sa klimom (140-160km/h).

Dobro, već davno smo se složili da ne uspoređujemo split i zagreb rezultate. Tetin Yaris 6-7 po gradu troši. A pitanje je i kako ti cura vozi.. .

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova
17 godina
Doxy_CRO kaže...

Meni osobno jako fora autic, al trom je u PM, treba ga rastegnut do cca 3500 okr da bi malo povukao.

Probaj pronac s 1.4 motorom.

S tim auticem bar ne bude problema kod eventualne potraznje rezervnih dijelova.

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Dobro, već davno smo se složili da ne uspoređujemo split i zagreb rezultate. Tetin Yaris 6-7 po gradu troši. A pitanje je i kako ti cura vozi.. .

Nikako (u smislu nekakvog nasilja 0 bodova), ko 90% žena. Do auta je i gužve. A ovisi i koji je motor u Yarisu, 1.3 VVTi je među jačima. Ako ima 1.0 benzinca to je druga pjesma i niža potrošnja, kao i D4D dizel u Yarisu. Ovaj VVTi može popiti, bez greške 8,9L.

15 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

Lijep auto, ok je čak snage za gradsku vožnju, po autoputu sa klimom i 2 čovjeka unutra + prtljaga do mora = show hehe, ali 130-140 bez problema.

13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Za te novce se da naći Vectra 2004-5, možda 500oera skuplja, 1.6 motor.

Neznam, lud sam od gledanja više.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mislim da nisi jasno definirao potrebu, a samim time ti i ukus pomalo - luta. Od Hy.Coupea preko Corse 1.2 do Vectre je cijela vječnost u smislu kupnje auta, logično da si poludio {#}. Dobro je da si krenuo barem sa fiksnim budžetom, 50k kuna.

Sad definiraj klasu automobila, zatim motor, broj vrata, opremu itd. Na kraju da ne završiš sa dostavnim nekim. {#}

13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Sve to ok.

Gle, treba mi auto za mene i curu, nemam namjeru voziti nikog drugog (ko i do sad).

Eto usput da ovdje se oglasim, ako netko želi jeftin i pouzdan auto.

Prodajem svoju Sephiu 1.5 SLX za 800eura, regana do kraja sedmog mjeseca ove godine.

Potrošnja 6-8 litara bez obzira na režim vožnje (japanski motor).

190 000km, u mojim rukama 85 000km. Nikad kvara niti apsolutno nikakvih problema s motorom.

Jedini problem i zamjerka je limarija na pragovima i rubnjacima (ko u 99% auta tih godišta).

1998. godina proizvodnje. Prednje gume nove, zadnje stare 2 godine i još tolko mogu ići (Micheline Alpine).

Moja lokacija Kloštar Ivanić, pa kog zanima neg pošalje PP na forum pa se dogovorimo :D.

Kupnja novijeg je došla jednostavno, želim drugi auto, logično k tome i noviji, a opet da je pouzdan ko ovaj koji imam, tek dok ga prodam kupit ću drugi, a dotad "lurkam" po oglasnicima.

Nije mi bitno kolko vrata i to, najvažnije je da je potrošnja ispod 10 litara, ako je više da je ugrađen plin, dizela nebi rabljenog, to bi morala biti ekstremno dobra ponuda. 

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Apachy kaže...

Kupujem ga u jesen, isti motorizacija sa Comfortline opremom, ako kaj ne iskrsne do tada :)

BTW ako netko oce dajem Fabiju 1.4 MPI, 2000. godina, osnovna oprema, redovito servisiran i garažiran, preko zime rijetko vožen, nikad nije bio pod čekićem, za 2200 ojra :D

Nije loša cijena.

Ali zašto pobogu golf kraj toliko drugih auta? Focus, Civic, 3, Auris, novi i30, giulietta... Itd.

Zašto golf? Zato što se nijedan drugi auto u toj klasi nemože mjerit sa golfom. Zašto? Prvo kvaliteta. Drugo ovjes, držanje ceste, stabilnost itd. Treće motor. Osobno imam taj automobil i troši minimalno. Golf jest skuplji u startu al zato ti se isplati poslije. Nepoderiv auto. A što se tiće motora ovog netreba ti više. Ima momenta može povuć. Iako bi ja više volio da je kod mene 140 ks al hebiga kriza je. Ja ti imam rabbit verziju srebrni super mi je...

...train hard, feel good, never give up...
13 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova
Golf mi troš 5 litara i boli me kifla!!!
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@deelight

kakav ovjes kaj pričaš ti.. zadnji most nazivaš ovjesom?

prošla su vremena golfa keca i duje... zanimljivo je kako neki proizvođači žive na staroj slavi {#} nepoderivo danas više ne postoji

@diplomat

i kad ćeš u penziju {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Lol ja spomenem focusa i mazdu 3,  a on ide pričati o tome kakav GOLF ima ovjes {#}{#}

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
Mitsuoka kaže...
big_guy kaže...
Mitsuoka kaže...
big_guy kaže...

Vjerovatno ću u zamjenu za žuću dobiti škodicu,još treba provjeriti u kakvom je stanju škoda i to je to {#}

http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-fabia-1.4-mpi-comfort-kartice-rate-oglas-4931471

Je ćeš se naplaćat goriva.

Pa ne troši više od 8 L,a dobar je auto ipak je unutra VW motor....

Nije da imamo jednu (tj. tetak ima) i troši dosta više od toga. Katastrofa je taj motor.

Katastrofa? U kom slimslu? Što se tiče potrošnje motor troši po gradu i sa tim se pomiri ako ćeš uzet auto. Ako voziš bez čestog čupanja i divljačkih ubrzavanja po gradu ide 8,5-9 litara. 10 i više litara ide kada ga voziš od semafora do semafora sa gasom do poda.

1.4 MPI motor je robustan, ne kvari se, to je stariji tip motora koji ima lanac a ne zupčasti remen, pa prema tome uz redovito održavanje ide preko 350.000 km bez generalke, a to je cifra koje bi se i posramalili mnogi dizel motori.

Live Free and Drive Hard
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Baš malo gledam vw golf VI je poćeo dosta naplačivati svoje ime, najjeftiniji košta 125 000Kn i kia pro ceed koja košta 113 000Kn, na akciji 92 000Kn, kia em je jeftinija,em ima jači motor, em ima više opreme, jedino se meni osobno golf više sviđa, ali golf je po trenutnoj cijeni bjeda u odnosu na konkurenciju, tj daleko je od best buy auta, vw golf VI kia pro ceed, sad neznam kolika je potrošnja jednog i drugog, ali prepostavljam da je tu negdje slična... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 17:50 (1BIT).
15 godina
Vaš Auto Snova

1.4 mpi kombinirana 10? jeste vi normalni? kako vi vozite to?

necu spominjati koji auto, da se opet nebi javili neki pametnjakovici, ali limuzina 1400kg 125ks benzin 8,3 po gradu...NORMALNE voznje, vozi ju stari, ja uzimao prije, sad me ne zanima vise...meni se nikad nije penjala preko 9 potrosnja...po rijeci...jel

1.4 mpi u fabiji ako ide preko 7,5 onda ili ju tarite na 6000okr ili nesto ne valja sa motorom...

kratko i jasno...

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Lol ja spomenem focusa i mazdu 3,  a on ide pričati o tome kakav GOLF ima ovjes {#}{#}

Ruku na srce, i za te aute ti treba 130ks da se maknu s mjesta, 1.6 16V minimum, dok traktor ide ganc fino i sa 1.6TDi-jem sa 90-105ks, i vrlo elastično . Pogotovo  kad spominješ Focus, oni 1.4 benz sa 80ks su mu legendarni, mislim da imaju 15sec do 100. A o udobnosti bi se isto dalo, nema mjesta nikakvom podrugivanju, to je ista klasa auta, s tim da i Ford i Mazga u nekim detaljima unutrašnjosti još moraju žganaca jesti do razine Golfa.

Usporedi iste aute iznutra za 5-6 godina, to je usporedba, ne ovako napamet.

A što se ovjesa tiče, opet - prerelativno. Nije ni Focus ni 3 za Golf - Micošita Evo 9, da se govori o nekakvim ovjesima, ili C5/6, po udobnosti. Ista klasa auta, nema tu pretjerivanja, nijanse čiste.

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Baš malo gledam vw golf VI je poćeo dosta naplačivati svoje ime, najjeftiniji košta 125 000Kn i kia pro ceed koja košta 113 000Kn, na akciji 92 000Kn, kia em je jeftinija,em ima jači motor, em ima više opreme, jedino se meni osobno golf više sviđa, ali golf je po trenutnoj cijeni bjeda u odnosu na konkurenciju, vw golf VI kia pro ceed, sad neznam kolika je potrošnja jednog i drugog, ali prepostavljam da je tu negdje slična... {#}

Isto relativno. 115ks npr. u Kii je li-la sa Golfovih 100-105, imaš par testova na netu, googlaj malo korejanske - konje, i usporedbe. Za opremu stoji, sve pet. Jeftinija - stoji također, garancija - relativno, ali opet ako ćemo u godinama tj. duljini - stoji.

No jedna stvar je prilično ushrana kod Kije itd. ekipice, a to je abnormalan gubitak vrijednosti u prve 3g. Praktički 50-70% legneš, za čas, niti ti istekne garancija, ma što - niti pola garantnog roka a tebi auto ne vrijedi 50 000kn, od te 92 000. Dok kod Golfa osjetnije zaista drži cijenu. Na svim tržištima, ne samo našem - koliko god zatucano bilo.

Tako da i to treba uzeti u obzir. Kia je super auto, Golf 6 je super auto, za što se ima novca, to nek se uzme. Ali treba odvagati.

16 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Katastrofa? U kom slimslu? Što se tiče potrošnje motor troši po gradu i sa tim se pomiri ako ćeš uzet auto. Ako voziš bez čestog čupanja i divljačkih ubrzavanja po gradu ide 8,5-9 litara. 10 i više litara ide kada ga voziš od semafora do semafora sa gasom do poda.

1.4 MPI motor je robustan, ne kvari se, to je stariji tip motora koji ima lanac a ne zupčasti remen, pa prema tome uz redovito održavanje ide preko 350.000 km bez generalke, a to je cifra koje bi se i posramalili mnogi dizel motori.

Pa moja Mazda 2 koja je puno startnija od njega troši 3 litre manje. Oko kvarova ne bi, ali nije da se ne kvari. Uvijek će se nać neki koji će se pokvarit, to se tetku dogodilo, a sad koliko je to često kod drugih nemam pojma, a i ne znam koliko je prešao, star je 10ak god auto. Trenutno je auto samo doma, a tetak vozi Yarisa pošto je teta na porodiljnome, koji troši dosta manje. 

3L više nije malo, a on želi zamijenit auto koji troši doslovno ka vespica neka, za veći auto, koji troši duplo više.

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

necu spominjati koji auto, da se opet nebi javili neki pametnjakovici, ali limuzina 1400kg 125ks benzin 8,3 po gradu...NORMALNE voznje, vozi ju stari, ja uzimao prije, sad me ne zanima vise...meni se nikad nije penjala preko 9 potrosnja...po rijeci...jel

1.4 mpi u fabiji ako ide preko 7,5 onda ili ju tarite na 6000okr ili nesto ne valja sa motorom...

kratko i jasno...

Mondeo ili Vectra..{#} no, moguće je da ide po gradu preko 7.5, bez brige. Nisi vozio jednostavno vidi se, kreni-stani po Zagrebu. Glupo je onda govoriti da nešto nije moguće, probaj se dovesti s nekim u autu, vozikajte se sa resetiranim BC-om i mjerite uz odstupanje, tj. grešku.

I vozite se normalno, nemoj mi seljačku foru bacati tipa 10% noge na gasu, meni se auto ugasi kad ima 10% gasa {#} i slične Colin McRae-Loeb-Pulić ludorije. Nego semafor, gužva, semafor, gužva vožnja, 1-2 non stop, treća, naglo kočenje koje, pa opet hopa cupa. 7L si za čas postigao.

14 godina
RuskeGTT kaže...

kratko i jasno...

Valja sve sa motorom, Fabia ima 1300kg, 68 konja, po gradu ide 8-9 litara normalne vožnje, uz gaženje i više.

Tako je sa svim Fabijama iz 2000. pa do redizajna u 2004. ili 2005., neznam točno koje je godine bio.

Fabiju ima kum, njegov susjed, tast, i ja. Sve 4 su 1.4 MPI kupljene 2000. sve 4 potrošnja 8-9 litara. nekako ne vjerujem da ne valjaju sve 4.

Live Free and Drive Hard
15 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Fabiju ima kum, njegov susjed, tast, i ja. Sve 4 su 1.4 MPI kupljene 2000. sve 4 potrošnja 8-9 litara. nekako ne vjerujem da ne valjaju sve 4.

Ne znate vozit. Nijedan. Nit auto valja. Nit išta. Nit ova tema. Aj bok. Eto ti sad si dobio svoje, upiši tečaj vožnje na kompjuteru kod susjeda, s volanom. {#}{#}

14 godina
Mitsuoka kaže...
Apachy kaže...

Pa moja Mazda 2 koja je puno startnija od njega troši 3 litre manje. Oko kvarova ne bi, ali nije da se ne kvari. Uvijek će se nać neki koji će se pokvarit, to se tetku dogodilo, a sad koliko je to često kod drugih nemam pojma, a i ne znam koliko je prešao, star je 10ak god auto. Trenutno je auto samo doma, a tetak vozi Yarisa pošto je teta na porodiljnome, koji troši dosta manje. 

3L više nije malo, a on želi zamijenit auto koji troši doslovno ka vespica neka, za veći auto, koji troši duplo više.

Ma sve 5, ima daleko boljih i štedljivijih motora od MPI-ja, treba se uzet i obzir godina proizvodnje, svi noviji auti su i štedjiviji a istovremeno imaju više snage.

Live Free and Drive Hard
17 godina
Vaš Auto Snova

Moji starci su imali Pola 1.4 16V 1999 godiste.

Autic je bil zvrk, no takodjer, volio je pit ko Grdovic.

Na kracim relacijama je to boze sacuvaj cca 8-9 l, no da daljnje putovanje se ustabilio na cca 6 litara.

Uz tu potrosnju, mjenjac je bio takodjer uzas, krut ko grbavi qrac.

Truth in engineering.
13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

thedream, eto prije 2 mjeseca sam imal priliku uvjerit se u Fabiu, i to 1.2 motor.

Nikak natjerat ispod 6 i pol litara...preveliki potrošać za tak mali motor i mali auto.

Nekaj im ne štima.

Kaj ne štima s tim Peugoeotima da su tak JEFTINI?

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-607-2.2-hdi-oglas-4602155

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 18:55 (Doxy_CRO).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice