Zvucnici za auto

poruka: 32
|
čitano: 28.034
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

Evo imam Auto CD player marke Alpine max snage do 45 wati. Zanima me do koliko da uzmem jacine 2 zvucnika iza u autu. Mislim da su to sub,nisam siguran tocno.I da mi preporucite neke marke ako moze i link di da kupim. Takoder da budu jeftinije sto mogu biti =)

Proud to be adicted to WoW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

Pogledaj ovdje.Jako dobra ponuda.

Koliko novaca mislis ulozit u zvucnike?

Music's the medicine of the mind.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zvucnici za auto

a evo trazio sam pazi ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=40384

rekao mi frend da ne kupujem puno jace zvucnike nego sto imam cd-player. jer ce onda dok pojacas na max krstat i te spike. Sta mislis na ove gore? jos cu pogledat thnx na linku. a dao bi oko 300 kn. nebi puno vise.

A nista od Ronisa u Puli sam. =)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 10:42 (vidikovac).
16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

Ne razumijem se bas u auto akustiku,ali imam jedno pitanje.

Imas li serijske prednje zvucnike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prednje zvucnike nisam mijenjao, imam Fiat Punto 2003 godiste.

16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Aha,ok.Mislim da su to 13 cm zvucnici naprijed i 10 cm nazad ako se ne varam.

Moja preporuka ti je JBL,dobar odnos cijene i kvalitete,mada malo tisi s obzirom na konkurenciju.Ali nek te to ne pati.Cuo sam ih kako zvuce u autu i zvuk je zadovoljavajuci za te novce.

Ili druga solucija,pristupacni i solidni Pioneer.

Ovo je samo moje misljenje,nisam bas expert po tom pitanju.Sacekaj da dode netko iskusniji pa da te savjetuje.

Pozdrav!

17 godina
Zvucnici za auto

Evo kupi si ove:

Auto zvučnici Magnat Classic 132, 2-way coax 130mm-45/90w

Sasvim dobri zvučnici za tvoje potrebe s obzirom na radio i količinu kuna koje daješ..

I sigurno ti budu pasali na mjesto starih 13cm-ih

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
vidikovac kaže...

Aha,ok.Mislim da su to 13 cm zvucnici naprijed i 10 cm nazad ako se ne varam.

Moja preporuka ti je JBL,dobar odnos cijene i kvalitete,mada malo tisi s obzirom na konkurenciju.Ali nek te to ne pati.Cuo sam ih kako zvuce u autu i zvuk je zadovoljavajuci za te novce.

Ili druga solucija,pristupacni i solidni Pioneer.

Ovo je samo moje misljenje,nisam bas expert po tom pitanju.Sacekaj da dode netko iskusniji pa da te savjetuje.

Pozdrav!

Ma super.,nije problem. Thnx tebi

16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

imao sam i sam nedavno slicnu dilemu i samo da napomenem da su u puntu naprijed 17 zvucnici a ne trinaest,a buduci da su gore vec ugradjeni i visokotonci kod retrovizora,bar je tako kod mene , ja bi preporucio neke dobre bass zvucnike da se dole ugrade radi boljeg dojma prije nego te 4sistemske iako nekazem da oni nevaljaju nego samo da bi raspored zvuka bio kvalitetniji ako vec ides na soluciju bez woofera ko ja.....

Imam problema sa snom. Ne da mi se ustati iz kreveta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dadododo kaže...

imao sam i sam nedavno slicnu dilemu i samo da napomenem da su u puntu naprijed 17 zvucnici a ne trinaest,a buduci da su gore vec ugradjeni i visokotonci kod retrovizora,bar je tako kod mene , ja bi preporucio neke dobre bass zvucnike da se dole ugrade radi boljeg dojma prije nego te 4sistemske iako nekazem da oni nevaljaju nego samo da bi raspored zvuka bio kvalitetniji ako vec ides na soluciju bez woofera ko ja.....

ma preskupo mi je sad da uzimam bass zvucnike. je bolje da ali opet nije mi bas tako potrebno. stavit cu samo iza ovako 2 zvucnika mislio sam http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=40384

ako netko nade nesto bolje neka javi!

16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

onda si radije stavi ovo u vrata i trebalo bi ti biti dovoljno a opet jeftinije .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Zvucnici za auto

Ako vec stavljas skupe(skuplije) zvucnike raspitaj se dobro dali imaju kakvi zastitu od toplote odnosno od kakvog materijala su.

Ne znamo tvoje slusne afinitete ali vijek trajanja tih zadnjih zvucnika osim od vremenskih uticaja (sunce/vlaga-toplo/hladno) ovise i o tome koliko slusas glasno unutra. Membrana je podlozna starenju i vremenom ili okruti i popuca ili se "olabavi" oko namotaja pa ovi pocnu da grebe (zavojnica dodiruje magnet) ili jednostavno ovi se debalansiraju (kao premotani zvucnici)

Ovako filozofiram posto kod Punta kada probusis rupu na zadnju policu nema natrag. Dobro promisli sta ces staviti. Ja preporucam okrugle zvucnike (mozda ces jednog dana pozeleti staviti vece ili jajaste)

Nitko ti ne moze dati precizan odgovor sta da stavis ali ja cu ovde pisati moja iskustva sa Pioneerom. Pozitivna su i evo zasto

Situacija:

Toyota Carina E   1995     -   odpozadi nisam imao slobode stavljati po mojoj zelji vec po zelji japanca koji je proektirao gepek :) Stavio sam Pioneer trostazne ,srednja velicina. E sad ovaj opis deluje bedasto posto vec sam zaboravio i koji model su i kakve su oznake,samo znam da imaju neku "zlatnu" plasticnu membrani,da su nevideno maltretirani i da su popili dosta sunca (14 godina)

Radio je Sony 4x25 w

Imam i Toyotu Avensis ali ne mogu sa sigornoscu potvrditi koje su marke, Auto je star 3 godine.

Uzmi Pioneer :)   Uzmi od zastupnika,progutaj knedlu da su skuplji kod ovlastenog i uzmi. Ne nasedaj na oglase

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long

1 0 hvala 1
16 godina

Pozdrav kolega Puležan... :)

Ako sam ja dobro shvatio ti bi na player 4 x 45W (oko 20W RMS) stavio direktno te MacAudio iz Ve-Mila koji su 100W RMSa bez pojačala.

Ako je tako, jednu stvar ću ti reći......... NEMOJ! Namigiva

To malo pojačalce koje je u playeru ti neće moći goniti te zvučnike, odnosno imati ćeš skroz loš kreštav zvuk jer ti woofer od tih ovalaca neće raditi na tako maloj snazi playera.

Kad spajaš direktno na player traži da zvučnici imaju što veću osjetljivost.

Ovi koje si izabrao imaju 91dB, probaj naći 92, 93 ili čak 94dB osjetljivost.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4350073 ovi bi ti bili odlični iako su skupi,

a ako ne ovi onda traži neki trosistemski ili četverosistemski set ovalnih zvučnika od Pioneera, Kenwooda pa čak i Sony-a sa osjetljivošću od 92 ili 93dB i RMS snagom ne većom od 80W.

Napomena svima koje zanima Cool: Normalno da ovalni zvučnici velike osjetljivosti nisu za audiofile niti neke profiće, ovalci trosistemci ili četverosistemci daju sve tonove u OK kvaliteti, ali niti jedan ton u ODLIČNOJ kvaliteti. Neovisno o tome, veliki su, daju jak bas (odlično riješenje ako se nema para za woffer), glasno sviraju što ih čini odličnim za puštanje mjuze van auta i kao neko budget riješenje mislim da su najbolji (jedina mana je to što moraš rezat zadnju policu).

-Ako želiš kvalitetno riješenje onda ćeš staviti jedno, dva ili više pojačala, i set od puno odvojenih zvučnika koji će raditi svaki svoju zadaću, nažalost za takav sustav treba kešnuti po par tisuća kuna samo za početni nivo.

Btw.

I ja sam iz Pule isto, pa ako ti treba još koji savijet slobodno pitaj.

Pozdrav

17 godina
Zvucnici za auto

Koja je razlika između 2, 3 i 4-sistemskih zvučika? Pretpostavljam s visokotoncima i bez?

Meni isto trebaju, zvuk mi kvrči, uzeo bih si i CD-MP3 player i nove zvučnike, 2 komada za naprijed, stara opel corsa.

Uzeo bih neki jeftini player, vidim da su svi oko 450kn. Koju marku uzeti, sony, LG, pioneer, panasonic, JVC? S zvučnicima od 200-300kn?

edit: nisam siguran oko veličine zvučnika za opel corsu. po forumima pišu 13cm, ako je tako, onda bi i ovi zvučnici bili dobri.

I'm silicon-based life-form
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 19:55 (kowach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Razlika između 2, 3 i 4sistemskih zvučnika je u tome koliki spektar zvuka mogu reproducirati..... 2 sistemski daju samo bass i visoke, trosistemski imaju bass, srednje i visoke, a 4sistemski imaju bas, srednje podjeljene na dva dijela i visoke.

U praksi dvosistemski nemogu dio spektra reproducirati i ako se ne kombiniraju sa još nekim zvučnicima nisu dobra varijanta. Za samostalni set zvučnika najbolji su trosistemski ili 4sistemski..........

Normalno, opet pričam o budget situaciji (ovalnim zvučnicima).............gdje je bitno da zvučnici budu jeftini a da imaju iznimno jak bass i da mogu veliku glasnoću izvuć iz malih pojačala iz playera.

16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Pozdrav kolega Puležan... :)

Ako sam ja dobro shvatio ti bi na player 4 x 45W (oko 20W RMS) stavio direktno te MacAudio iz Ve-Mila koji su 100W RMSa bez pojačala.

Ako je tako, jednu stvar ću ti reći......... NEMOJ! Namigiva

To malo pojačalce koje je u playeru ti neće moći goniti te zvučnike, odnosno imati ćeš skroz loš kreštav zvuk jer ti woofer od tih ovalaca neće raditi na tako maloj snazi playera.

Kad spajaš direktno na player traži da zvučnici imaju što veću osjetljivost.

Ovi koje si izabrao imaju 91dB, probaj naći 92, 93 ili čak 94dB osjetljivost.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4350073 ovi bi ti bili odlični iako su skupi,

a ako ne ovi onda traži neki trosistemski ili četverosistemski set ovalnih zvučnika od Pioneera, Kenwooda pa čak i Sony-a sa osjetljivošću od 92 ili 93dB i RMS snagom ne većom od 80W.

Napomena svima koje zanima Cool: Normalno da ovalni zvučnici velike osjetljivosti nisu za audiofile niti neke profiće, ovalci trosistemci ili četverosistemci daju sve tonove u OK kvaliteti, ali niti jedan ton u ODLIČNOJ kvaliteti. Neovisno o tome, veliki su, daju jak bas (odlično riješenje ako se nema para za woffer), glasno sviraju što ih čini odličnim za puštanje mjuze van auta i kao neko budget riješenje mislim da su najbolji (jedina mana je to što moraš rezat zadnju policu).

-Ako želiš kvalitetno riješenje onda ćeš staviti jedno, dva ili više pojačala, i set od puno odvojenih zvučnika koji će raditi svaki svoju zadaću, nažalost za takav sustav treba kešnuti po par tisuća kuna samo za početni nivo.

Btw.

I ja sam iz Pule isto, pa ako ti treba još koji savijet slobodno pitaj.

Pozdrav

moze thnx. znaci ovi su skuplji a 80W su?! to znaci da su kvalitetniji? idem ja sutra do ve-mila reci im trazim do 400 kn zvucnike da su do 80W i ili 92 ili 93 db od Pioneera najbolje pa cemo vidjet. thnx jos jednom kolega. Javim se ako bude sta trebalo. btw ma Pula u srcu xD

17 godina
Zvucnici za auto

Opet vi o snazi ko da je to nešto najbitnije :D

Radio nema 45W, ima uvrh glave pola od toga tj. 22.5W po kanalu jer se inaće kod autoradia deklarira MAX, a ne RMS snaga koja najčešće iznosi duplo manje.

Kao što je Bladepu rekao, gledaš što veću osjetljivost pošto nemaš puno snage, s obzirom da ne spajaš na pojačalo ne moraš ni kupovati nešto skupo, Magnatovi proizvodi su ti ok za takvu upotrebu.

Ono iza nisu subovi nego elipse ili ovali (najčešće, znaju biti i obićni okrugli).

Ako je istina da od ispred imaš i smještaj za visokotonac onda kupi 2-way odvojeni sistem ako imaš para, bolje će svirati, Focalov 165A1 je ok ali grijeh je to na radio spajati. To su već malo skuplje stvarčice. 

Odizad najbolje 2 ili 3-way elipsa ako nemaš subwoofer.

Što se snage tiće, to što je zvučnik deklariran an 100W ne znaći da će na 20W svirati loše nego samo da može u nekim uviejtima izdržati toliko. To najčešće samo subovi sviraju lošije na malo snage ali ni to nije pravilo. Ovisi naravno što očekuješ od zvuka.

Ja sam isto iz Pule btw Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 0:50 (Vido).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo kako sam trazio najbolje sto mi je prodavac preporucio su http://www.sony.hr/product/ics-f-series-speakers/xs-f6936se#pageType=TechnicalSpecs

evo to sam i kupio.

ae jel znas nekog dobrog elektricara iz pule da mi nece uzet puno za samo spajanje zica.,al moram i cd-player spojit.a to nebi sam znao.,jer su drukcije zice od orig. radia iz punta i zice koje moram spojit radio i tek onda zvucnike.

pozz

16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

punto bi trebao imati original jack za spajanje na radio,tako da tebi treba samo dodatni adapter a ne rezanje i prespajanje zica,tako je bar kod mene,isto punta imam a za te zvucnike se nebi slozio s tvojim izborom,htio sam te iste ali su mi u auto soundu u osijeku malo objasnjavali stvari pa sam se predomislio,mislim nisu oni losi za prosjecan zvuk ali za nesto iole kvalitetnije si trebao ipak pioneer ili mac audio zvucnike od jeftinijih varijanti,pa do magnata od skupljih.....   ali opet to je samo moje misljenje.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

istina. ali netreba mi nista posebno. znaci za taj dodatni adapter,to mogu kupit sam il da bolje odnesem elektricaru?

16 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

mozes kupiti sam pa i sam ugraditi,osim ako nemas nikaki jack u autu,onda moras kod elektricara,ali s obzirom da je noviji auto,trebao bi po standardu imati tako da se nemoras puno brinuti.....    

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvucnici za auto

Ne bi bili moj prvi izbor jer su Sony i jer su relativno niske osjetljivosti ali dobro, neće ni ovo biti tiho, ubiti, bit će dosta glasno, za kvalitetu neznam pošto nisam čuo ali Sony nije baš najpoznatiji po kvaliteti zvuka tj. ljudi ga izbjegavaju ali ime ga prodaje.

Mislim da možeš sam spojiti sve. U krajnjem slućaju vidi imaš li kog susjeda da zna provući žice ili odi u Fiatov servis oni bi ti trebali ugraditi samo neznam koja je cijena. Možeš se raspitati i u Electronic shopu (preko puta FINE) tko ugrađuje, mislim da i oni čak ugrađuju, nisam siguran.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 15:01 (Vido).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

moze mala pomoc

htio bi uzet dva zvucnika, dva visokotonca i radio za auto (polo 2004, 4-vrata) do 1000 kn

ima u prednjim vratima zvucnike koje nebi mijenjo

bitno mi je da radio ima cd player, mp3 i usb, a zvucnici sto kvalitetniji, da ne krce

ja sam gledo ovak nesto 

http://www.nabava.net/autoradio__480/pioneer-radio-mvh-1400ub-4x50-watt-cd__1641591

http://www.nabava.net/auto-zvucnici__570/alpine-zvucnici-sxe-1750s-280w-165cm__461891 (neznam dal bi stali)

molim vasa misljenja i savjete

unaprijed hvala

evo slika di bi se to ugradilo

ovdje ovi veliki ovdje ovi veliki
a ovdje visokotonci a ovdje visokotonci

0 0 hvala 0
17 godina
Zvucnici za auto

Djeluje ok izbor ali ne mogu ništa konkretno reći jer nisam čuo kako sviraju ti zvučnici i radio no oboje su od dobrih tvrtki pa ne vjerujem da su loši.

Si gledao rabljene zvučnike? Možeš za iste novce ići klasu-dvije iznad.

Svaki zvučnik/radio će krčati ako ga preforsiraš. Kod ove kombinacije će prvo radio uzrokovati probleme (jedino bi vrata mogla puno vibrirati i sl.).

Ispred su originali? Ovi kakvi jesu da jesu bi trebali biti bolji od originala pa ako su iste veličine preporučam ti da originale staviš iza jer ovi Alpine su ionako namjenjeni da rade zajedno (i mid i tweeter) i ako kombiniraš neki drugi driver može loše ispasti.

Ali prvo ti pogledaj kolika ti veličina stane u auto.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Zvucnici za auto

a kaj bi mi ti preporucio od novih za koje znas da su dobri i koje rabljene da gledam?

0 0 hvala 0
17 godina
Zvucnici za auto

Očito nisi zahtjevniji korisnik tako da ti je sve to u tom cjenovnom razredu manje-više isto. Gledaj samo da je ona osjetljivost što veća pošto ih spajaš direkt na radio.

Ne mogu ti ništa posebno preporučiti jer toga ima jako puno ali gledaj malo te polovne za te pare i pogledaj koliko dođu isti takvi novi (da te ne zeznu). E sad, nije baš jednostavno to kupovati ako želiš baš savršenu kupnju obaviti i to zahtjeva jako puno gledanja i razgledavanja.

No kao što sam rekao, prvo provjeri koje ti veličine stanu ispred, a koje iza.

Pogledaj malo po CICE forumu šta ima u prodaji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 0:34 (Vido).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Zvucnici za auto

a za kaj je ta osjetljivost?

kaj mislis dal mi se isplati onda i mijenjat prednje da budu svi novi na takav jeftin radio?

17 godina
Zvucnici za auto

Osjetljivost je parametar koji nam govori koliko je glasan zvučnik na snazi od 1W ili naponu od 2.83V na udaljenosti od 1m, ovisi kako se mjeri (za zvučnike od 8 oma ovo je isto).

Dakle ako zvučnik ima osjetljivost od 90 db/W/m to znači da pri 1W na udaljenosti od 1m zvučnik proizvodi 90db zvučnog tlaka.

Kako je povečanje za 3db potrebno duplo više snage mislim da je očigledno zašto tebi sa tako malo snage (iz radia) treba osjetljiviji zvučnik.

Treba sve to uzeti sa rezervom jer odziv zvučnika nije linearan kroz cijeli spektar i ovisi kako se mjeri no daje neku okvirnu informaciju.

Pa ja bih ti definitivno savjetovao da mjenjaš prednje jer tebi kao vozaču u biti samo prednji zvučnici znače nešto. Isto tako ovo je komplet i skretnica i sve je naštimano da mid i visoki sviraju zajedno pa je upitno šta bi ispalo kad bi drugačije kombinirao (može biti bolje i lošije). Ako su prednji i stražnji iste veličine ja bih definitivno ove koje imaš ispred stavio iza (ako iza već nemaš nešto) i onda ove nove (bolje) stavio ispred.

Ma nije toliko bitno što je jeftin radio. Imaš dosta stvari koje bi morao promjeniti da bi skužio razliku među radijima ako se mene pita. Dampiranje vrata, bolji zvučnici, naštimavanje postavki... sve to dosta utječe.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Zvucnici za auto

kaj znas nekog dobrog coveka u zagrebu i bliskoj okolici kaj slaze zvucnike, radio i kvalitetno dampira?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 2:04 (ivek6).
17 godina
Zvucnici za auto

Ne baš. Ali pogledaj na CICE forumu, ima oglasa za to pa možda nađeš nešto u Zagrebu. Ili sigurno ima već u nekoj temi tamo. Nađeš neku instalaciju iz ZG-a i pitaj tko je napravio.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice