Subwoofer prekida

poruka: 8
|
čitano: 1.184
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Subwoofer prekida
Pozz, imam problem sa 2.1 zvucnicima za komp. Subwoofer radi kad mu se sprdne. Probao sam mrdat kable i nema veze kako ih savinem on malo radi i onda nista pa opet malo radi itd. Zvucnici rade normalno bez greske. Model: Delux DLS-2101. Mene sad zanima jel do zica unutra na pojacalu ili nes drugo. Lemiti znam i razumijem elektroniku ali nisam bas previse upucen u svijet zvucnika i pojacala. Zvucnici su stari 8 godina a kod mene su 5-6 godina. Ovaj problem se nedavno poceo pojavljivati bez ikakvog posebnog razloga (osim mozda sto ih premjestam i posudujem frendovima za rodjendane)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Subwoofer prekida

Može biti prekid u nekoj žici, ali i loš spoj ("hladni lem") na tiskanoj pločici pojačala (pretpostavljam da je pojačalo unutar kućišta subwoofera), kao i najnezgodnija mogućnost - da negdje zavojnica samog zvučnika ima prekid koji se ponekad odspoji od vibracija.

Dok ne otvoriš (ako je moguće) ne možeš pouzdano znati.

KaeR
8 godina
neaktivan
Uredu otvorit cu kad cu imat vremena i sve poslikam kaj ce mi biti sumnjivo. Hvala na brzom odgovoru
12 godina
Subwoofer prekida

slična stvar se i meni događa sa starim 2.1 logitech zvučnicima, ali ne uvijek

danima radi, onda ponekad prestane raditi na par sekundi ili par minuta i onda opet normalno danima

pretpostavljam da su dali svoje, pa ionako planiram uzet novije nešto za koji mjesec

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo krenuo sam sa raskapanjem. Prije subwoofera sam odlucio raskopati onaj gumb za podesavanje glasnoce. Sa ampermetrom sam dosao do zakljucka da onaj srednji metalni dio (na 3.5mm prikljucku) nekada prekida. Jel to onda problem?

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo krenuo sam sa raskapanjem. Prije subwoofera sam odlucio raskopati onaj gumb za podesavanje glasnoce. Sa ampermetrom sam dosao do zakljucka da onaj srednji metalni dio (na 3.5mm prikljucku) nekada prekida. Jel to onda problem?

0 0 hvala 0
17 godina

Moguće, ako je to kabel koji dovodi signal do subwoofera, lako može izazvati takav problem.

KaeR
8 godina
neaktivan
Evo odkada sam to rijesio jos je tu i tamo malo prekidao ali puunoo manje nego prije tako da mislim da je problem u kablu ili tom gumbu za glasnocu. I to je bila zica od uzemljenja. Uvala vam pozz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice