Pozdrav! Nedavno sam kupio rabljeno kucno kino, i sve super radi. Jedino mi je problem ovaj: ŠUM zvučnika, svih 6 jer je naravno 5.1
Najveci šum se dogada u bufferu
Kucno kino je quadro DVD-HT 1088 http://www.njuskalo.hr/image-big/kucno-kino/kucno-kino-quadro-slika-1843363.jpg
U čemu je problem? ima li rješenja? molim pomoč
P.S. ako sam pogrijesio podforum ja se ispricavam
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko glasan je taj šum i pojavljuje li se uvijek, i je li baš šum ili brujanje?
Ako se čuje uvijek, neovisno o glasnoći, nešto vjerojatno nije ispravno; ali ako je riječ o brujanju, provjeri spojeve, možda imaš neki "ground loop" problem, koji bi u tom slučaju trebao nestati kad odspojiš sve priključene uređaje s kućnog kina.
kao što kolega iznad kaže...
probaj i spojit u neku drugu utičnicu (što dalju od trenutne), moguće da neki uređaj stvara smetnje
isto tako ako je wifi uređaj blizu mogao bi biti problem (to je bilo kod mene jednom)
samo je šum, i uvijek se pojavi cim sve upalim,
a u vezi glasnoce šuma, dosta je glasan i ne povecava se glasnoca suma povecanjem zvuka, nego je uvijek isti.
ja imam prikopcano na produzni kabel na koji je prikljuceno laptop, stolna lampa i produzni kabel koji vodi do TV-a, dvd receivera i kucnog kina.
mozda je to problem?
spoji negdje što dalje od svega i da ništa nije spojeno na tu utičnicu pa ćeš znat....imaš valjda negdje tu mogućnost
ovaj problem nema veze sa spajanjem na utičnicu, već sa rodnim listom samog uređaja - naime, Kvadro je poznat potome da su to poluproizvodi..
NHF ali tako je.
probat cu ovo sa uticnicom
al uglavnom kad sam ga kupio isprobao sam sve i sve je super radilo. nije bio spojen preko 3 kabla nego direktno u uticnicu i nije kolko se sjecam bilo sumova
i da, ako bih zelio promijeniti dvd reproducer, koji trebam i kako znam da se mogu spojiti zvucnici na njega, tj kako znam da je to za kucno kino?
ako ti se javlja sum provjeri prvo audio kablove.
drugo makni lampu i uredaje koji u sebi imaju transformator malo dalje znaci da ne budu u blizini.
naravno pogotovo gledaj da npr kabel od 220v ti nejde preko kablova od zvucnika jer se inducira 50Hz u kablovima od ulaza i onda imas taj sum. to ej boljka kod obicnih kablova i slabijih pojacala losije kvalitete.
tocnije svim uredajima je to boljka.
Ja sam sebi sredio tako da sam zvucnike si spojio na drugu uticnicu a izlaz iz kompa do pojacala sam maknuo od 220v. sta dalje da mi se ne inducira 50Hz u njima.
A to st anajvise cujes na subu je to jer je 50Hz niska frekvencija a sub radi an niskim frekvama i zato ti on najvise bruji :)
Kazem probja prvo razdvojit kablove i provjerit kablove
Moze li se negdje kupiti posebno receiver? ili ako bi mjenjao moram sve zajedno kupiti?
Imam problem s kucnim kinom... Kada pustim film preskace po par sekundi, i to se dogada stalno.. I kada preskoci tih nekoliko sekundi ja vratim film unazad i onda prikaze i to sto je preskocilo.. Nekad preskace i onda se samo prebaci na sljedeci film... Zanima jeli znate sta bi moglo to biti.. Da ga rastavim i probam nesto napraviti ili je neki veci kvar? Do dvd-a nije jer sam puno njih stavljao i stalno preskace? Mozda prasina? Iako nevjerujem
Ovako imam kucno kino znaci daje struju sja ona plava boja kod citaca al ne pokazuje nikak text kao naprimjer hello ili load da nesto ocitaje