Prebacivanje sa kamere na pc

poruka: 15
|
čitano: 20.298
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam ovu stariju kameru http://ecx.images-amazon.com/images/I/71YJNAS4CFL.gif

I sad ako se kamera pokvari, sve one "vhs" kazete mogu bacit. Pa sam odlučio pokušat te video snimke prebacit na kompjuter. Jel meni potrebna tv kartica, s video to usb ili nešto drugo. Dakle pokušao bi prebacit i video i zvuk.. Zanima me što je potrebno sve? Kad bi to napravio prebacio bi sve na vanjski hdd

Što se tiče kvalitete "presnimavanja" volia bi da je što veća kvaliteta

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 20:43 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako tvoja kamera ima Firewire port onda si na 'konju'. Preko tog porta prebacis materijal s kasetica na pc u najboljoj kvaliteti.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prebacivanje sa kamere na pc

Sumnjam da analogne kamere imaju i firewre i usb portove. Prije ce biti da imaju s-video ili compozitni izlaz. Najbolje za kvalitet i tvoje zivce jeste da nadjes nekoga ko ima dvd recorder i to prebacis bezbolno na dvd.

:)
16 godina
neaktivan

sad mi kamera nije pri ruci, ali nevjerujem da ima firewire. Najverovatnije ima s video i one ulaze za audio.. Znam da je ta kamera starija od Biblije {#} točnije oko 12 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rekoh ti bezbolno rjesenje. Mozes i na drugi nacin vjerovatno poguban po zivce a to je da kupis tv karticu za komp koja ima navedene ulaze al to ne ide glatko. Treca solucija je video capturing card namijenjena upravo tim stvarima ali to je investicija koja to poslije prebacivanja tih kaseta ne sluzi nicemu pa sam procijeni da li ti se isplat.

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Rekoh ti bezbolno rjesenje. Mozes i na drugi nacin vjerovatno poguban po zivce a to je da kupis tv karticu za komp koja ima navedene ulaze al to ne ide glatko. Treca solucija je video capturing card namijenjena upravo tim stvarima ali to je investicija koja to poslije prebacivanja tih kaseta ne sluzi nicemu pa sam procijeni da li ti se isplat.

da onda bi uzeo tv karticu koja košta par stotina a može mi služit i za budućnost.. Jel mi možete preporučit neku iz linksa

17 godina
neaktivan

http://www.links.hr/index.php?naziv=TV+tuner,+PCI,+ASUS+P7131H+Dual,+Hybrid+TV+(analog%2Bdigital),+video+capture+card,+FM,+daljinski&option=artikl&id_kategorija=051904&id_artikl=051.812.063

ova ima in koliko vidim iz linksa

Sam si prosnjofaj di nije eventualno nekog problema sa driverima ukoliko si na 64 bita ili sedmici jer ne djeluje novijeg datuma

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 11:24 (Tcherot).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi imam pitanje dal je moguće ikako spojiti kameru digitalno znaći kad snimam s kamerom da to mogu vidjeti na monitoru ???

FrankY
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Prebacivanje sa kamere na pc
AsAsiN kaže...

ljudi imam pitanje dal je moguće ikako spojiti kameru digitalno znaći kad snimam s kamerom da to mogu vidjeti na monitoru ???

Je ako imaš firewire na ploči ili dodatnu karticu i na to spojiš kameru.

Tu je i mali programčić kojim ćeš prebacit materijale: http://windv.mourek.cz/

..ili : http://www.videohelp.com/tools/WinDV

Avira plaćenik ;)
11 godina
neaktivan

Ljudi ovako,kupio sam kameru Sony DCR-TRV240E PAL Digital8...kamera super snima,gledo sam snimku na TV-u,nazalost njen software nije dostupan za Windows. E sada me zanima kako da ja prebacim video s nje na komp...pokusavo sam preko USB i s onim nero vision,ali nisam uspio,tj ocita mi web cameru,ali ne ovu...Ako mi moze tko kako pomoci,bio bih jako zahvalan. Evo par slika kamere i straznje strane kompa.. :)

Unaprijed veliko hvala svima.. :)

Kristijan Jularić

0 0 hvala 0
17 godina

Problem veliki otici na Sonyevu stranicu i vidjeti sto oni kazu za prebacivanje na kompjuter, ali dobro. Evo ti sluzbeni software, pa probaj nesto smisliti ili procitati manual koji se nalazi na istoj stranici.

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci bio sam na sonyeovoj stranici i trazio i svasta moguce pokusavao i njih pokusao nazvati,ali naravno nitko mi se nejavlja...kao sto rekoh njihov software nije kompaktibilan sa operacijskim sustavom Windows 7

znaci ostaje mi opcija da kupim dvd recorder ILI ona jako komplicirana koju nemogu tako lako skuzit je capturanje pomocu nekih programa...

pokusao sam to s Nero Vision i spojim cam ali mi u neri neprepoznaje i nema nista...mala napomena Kameru sam spaju preko klasicnog USB kabela..

Kristijan Jularić
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 22:45 (kikic92).
12 godina
neaktivan
kikic92 kaže...

Ljudi ovako,kupio sam kameru Sony DCR-TRV240E PAL Digital8...kamera super snima,gledo sam snimku na TV-u,nazalost njen software nije dostupan za Windows. E sada me zanima kako da ja prebacim video s nje na komp...pokusavo sam preko USB i s onim nero vision,ali nisam uspio,tj ocita mi web cameru,ali ne ovu...Ako mi moze tko kako pomoci,bio bih jako zahvalan. Evo par slika kamere i straznje strane kompa.. :)

Unaprijed veliko hvala svima.. :)

na kameri imaš DV konektor . ili kupi video caprute card sa tim ulazom ili kupi DVD/HDD rekorder koji ima DV-in.

premo USBa se ne snima.

dobro je da nisi nešto skurio s tim experimentiranjem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 21:36 (zlatkor).
13 godina
neaktivan
kikic92 kaže...

Ljudi ovako; kupio sam kameru Sony DCR-TRV240E PAL Digital 8.....

Sony je krajem devedesetih u modelima srednje klase koristio HI8 odnosno Digital8 sa 500 linija. Kasnije radi poboljšana kvalitete zapisa analognom HI8 formatu sa rezolucijom 640x480 u PAL sistemu (otuda ti sistem i vidi WEB kameru) dodan je DV konverter iz miniDV serije proizvoda, signal se konvertira u digitalni oblik i kao takav dakle DV zapisuje na medij. Nakon implementacije navedenog poboljšanja format dobiva naziv Digital8, dakle digitalan zapis DV standarda ALI rezolucije 640x480. Kamkoderi iz mini DV serije koristili su DV standard zapisa na svoje miniDV medije ALI u standardnoj DVD 720x576 rezoluciji.

Kako rijesiti problem u koracima?; prvo firewireom 8-icu spoji na komp putem firewire sučelja, zatim u softveru te namjene capturiraj u nativnoj 8-inoj rez. 640x480. U drugom koraku učini resize na 720x576, takav materijal spremi u MPEG2 ukoliko zelis izraditi DVD, ili neki drugi (DivX, Mkw,,,) u zavisnosti od konačnog formata zapisa.

Svakako postoji mnogo softverskih instant riješenja, samo koliko su kvalitetna i bogata opcijama? Neki od njih su: "COREL MOVIE FACTORY", "ENY TO DVD", "DIGITAL8 TO DVD"...  komercijalnih i besplatnih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 10:57 (Hardwhelper!!!).
13 godina

Kako se čini po slici, računalo ti ima firewire ili DV ulaze pa ti je potreban samo odgovarajući kabel koji košta oko dvadesetak kuna.

DV kabel FIREWIRE 4pin/4pin DV kabel FIREWIRE 4pin/4pin

DV kabel FIREWIRE 4pin/6pin DV kabel FIREWIRE 4pin/6pin

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 12:46 (Zero_X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice