Pojačalo sa spaja između radija i zvučnika preko ISO konektora.
Uzmi Auditor slobodno, nećeš vidjet razliku.
Set u prednjim vratima se spaja na 2 kanala, zato imaš skretnicu u kompletu.
Pojačalo sa spaja između radija i zvučnika preko ISO konektora.
Uzmi Auditor slobodno, nećeš vidjet razliku.
Set u prednjim vratima se spaja na 2 kanala, zato imaš skretnicu u kompletu.
https://www.ronis.hr/zvucnici-hertz-dieci-dsk-1653/78000143/product/
Našao Hercove zvučnike, ovi bi trebali bolji bass imat pošto idu do 50Hz a i osjetljivost je odlična (93dB), a trebali bi bit bolji od Auditora a skuplji od potonjeg 100tinjak kn..
Jel imaš iskustva s Hertzom možda?
Tu su negdje s auditorom po zvuku, malo su bolji za spajanje direktno na radio od auditora.
Tu su negdje s auditorom po zvuku, malo su bolji za spajanje direktno na radio od auditora.
Možeš malo pojasnit to?
Al su lošiji zvučno od onih Focala? Mada je Focal duplo skuplji, pitanje je, dal je i duplo bolji.
Malo su glasniji i malo više basa na radiju, dok se s pojačalom ne vidi ta razlika.
Nebitno što piše u specifikacijama...
Lošiji su od Focala, to je sigurno. Ne ide to baš usporedno s cijenom, više je cijena *2 = zvuk + 10%
Treba najprije odlučiti ide li se na pojačalo ili ne. Bez pojačala Hertz svakako. Uz pojačalo možemo razmišljat o Auditoru i Focalu (ista firma zapravo).
S druge strane treba imati na umu i auto u koji to ide, koliko znam taj auto nije baš najbolje zvučno izoliran tako da to opet igra veliku ulogu u tome da nema smisla platiti više kad to ne možeš čuti.
Otišao mi jedan prednji zvučnik( 16.5/17 cm) u Golfu 4 i sad gledam ove ili netko ima neki drugi prijedlog? Trenutno imam kenwood kdc w3037 HU i a zvučnici su tvornički (2 tweetera i 2 mid/bass drivera) .
Koliko znam Golf ima komponentne zvučnike, ne koaksijane tako da ti linkani ne odgovaraju.
Vidi ove o kojima pričamo u zadnjih par postova.
Trebaju ti i adapteri za zvučnike jer ne odgovaraju na šaraf, te moraš kemijati oko visokotonca.
Ok hvala, ali nebi mijenjao visokotonce, adaptere sam našao u ronisu, jel ima nekih dobrih zvučnika do 300 kn ili da tražim negdje tvorničke jer mi se neda dati više od 300kn za zvučnike u takvom auto.
Onda nađi i zamijeni taj jedan koji ti ne radi i gotovo.
Tog bar ima gdje hoćeš po otpadima.
Malo su glasniji i malo više basa na radiju, dok se s pojačalom ne vidi ta razlika.
Nebitno što piše u specifikacijama...
Lošiji su od Focala, to je sigurno. Ne ide to baš usporedno s cijenom, više je cijena *2 = zvuk + 10%
Treba najprije odlučiti ide li se na pojačalo ili ne. Bez pojačala Hertz svakako. Uz pojačalo možemo razmišljat o Auditoru i Focalu (ista firma zapravo).
S druge strane treba imati na umu i auto u koji to ide, koliko znam taj auto nije baš najbolje zvučno izoliran tako da to opet igra veliku ulogu u tome da nema smisla platiti više kad to ne možeš čuti.
Tnx.. A ne znam, razmišljam još, ma gle, ak bi s Hercom dobio značajno poboljšanje, išao bih na njega, a ak bi dobio još bolji zvuk sa pojačalom, onda bih možda uzeo Auditor i ono pojačalo od Pioneera, a sad, što se tiče zvučne izolacije, relativno je dobra, mada nemam tolko iskustva s tim da bih mogao napravit usporedbe sa ostalim autima..
Inače, te Auditore imam u Cliu 2, al tam je bolji HU (Kenwood) i ok se čuju, visokotonci nisu baš nekaj ekstra al zato na području bassa su odlični..
Sad gledam kaj uglavit u Focusa i koje su kombinacije za neveliku lovu, uglavnom, cilj bi mi bio da složim sistem koji će bit bolji od postojećeg
Da sam na tvojem mjestu...
Uzeo bih Auditor pa onda ako mi nije dosta ubacio još pojačalo. Ako bude ok, spremiš te novce.
Pozdrav, treba mi preporuka za prednje zvucnike do 500kn.
U vratima su 13cm zvucnici, i na ploci idu ti mali tweeteri ( pretpostavljam da su oni uvijek iste velicine ) , sve bi islo na solidni JVC radio , nazad na ploci imam stavljene LG neke zvucnike koji me sluze jako dobro ali naprijed mi je sve pri kraju pa bih komplet sve promijenio, hvala puno.
Pozdrav, u svom A3 8PA Sportback, kupio sam Pioneer MVH-A210BT 2din te bih na njega spajao zvučnike u vratima. E sad, promjenio bih serijske i kupio za prednja i zadnja vrata neke od ova dva sljedeća:
ALPINE SPG-17CS ili HERTZ Dieci DSK 165.3, oni bi išli preko Pioneer, a u bunker još gledam ALPINE SWR-8D2 s kutijom s ebaya za bočnu stranicu bunkera link, za pojačalo imam Kenwood KAC-9104D .
Koja od ova dva para zvučnika uzeti za prednja i zadnja vrata?
Pozdrav ekipa, evo uzeo sam si polovni Clio, 2011. godište te mi je prednji desni zvučnik u vratima izgorio. Zamijenio bi ga i po mogućnosti odma i lijevoga. Njihova veličina je 130mm ja mislim. Može preporuka neka za zvučnike do 300 kuna?
Hvala vam i ugodan dan želim 😊
Pozdrav...
Trebam pomoć za odluku o kupnji.
Da li je netko možda ima ili je slušao ili zna..
koliko je bolji INFINITY REFERENCE 5030CS od HERZ DIECI DSK 130.3 osim u cijeni?
ukratko: ugradnja u zadnja vrata astre H ... znam da nije predviđeno za tw ali budem ih ugradil.
Za spajanje na radio kupite si Hertz i nemate brige :)
pozdrav,trenutno imam VW Polo 2011 i u njemu je RNS 310,specifikacije zvucnika neznam(trazim objasnjenje kaj moram gledat kod kupovine),upravo mi je riknuo desni prednji zvucnik u vratima i sad me zanima kakav zvucnik moram kupiti,malo sam trazio po netu i nasao da je bitno taj neki RMS a meni pise da je 4x20 ali posto sam ja totalni blento dali mi moze neko pomoci koji da kupim ili cisto da znam kaj moram gledat kad kupujem ili mogu vidjet na starome zvucniku koje su specifikacije(to mi je malo problem jer morarm skidat cijeli panel od vrata da bi dosao do zvucnika pa bi radije odma da kupim pa da ga onda montiram) i dali ako mjenjam desni dali moram i lijevi zvucnik zbog razlike u zvuku?
Kod mene u getzu prednji Hertz DSK 165.3 i zadnji Hertz DCX 165.3 bili su korišteni s Pioneer 310BT a bitna razlika je došla s promjenom HU na Pioneer X8700BT.Sve bez pojačala ali za puni dojam treba ipak sub.
Prodan je sub i pojačalo prije 10mj.Ja kupujem s njuške jer 1200kn za radio je puno ali 400 pod garancijom .Za dojam o kvaliteti zvuka snimi pjesmu koju dobro znaš MP3 i FLAC kvalitet i ako ne uočiš razliku možeš uzeti i jeftiniji radio.
Hertz jednostavno treba radi bolje iskoristivosti(osjetljivost) manja ulazna snaga.Alpine koje si navela 87-89 a Hertz koji imam 93 dB.
novo https://www.ronis.hr/subwoofer-za-auto-alpine-swe-815-aktivni-s-pojacalom/SWE-815/product/
njuskalo https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/subwoofer-auto-alpine-oglas-30392276 sasvim dovoljno da se super cuje...
i to je aktivni...pojacalo je u njemu... netrebas noi pojacalo ni kablove...ima sve.... imas i takav veci pa vidi https://www.caraudioempire.hr/subwooferi/subwoofer-alpine-swe-3200-30cm-4ohm-aktivni