Pioneer a 301

poruka: 23
|
čitano: 5.806
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

Kupio sam ovo pojacalo http://www.radiomuseum.org/r/pioneer_stereo_integrated_amplifier_a_301.html

interesuje me koji zvucnici bi bili najpikladniji?

koliko watti.. oma... vrsta i to...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 1:58 (MaxDan).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Pioneer a 301

U naprijed hvala :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 2:00 (MaxDan).
14 godina
neaktivan
Pioneer a 301

Po specifikacijama to je 40w po kanalu na 8ohm. Odgovarat ce ti bilo koji 8ohm zvucnici slicne snage, otprilike 25-50W RMS.

clock2much

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

Ali zasto na njemu pise onda 410w?

i koliko zvucnika mogu spojiti na jedan kanal i kako? posto tamo ima A , B , A+B... 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

Tj da li bi mogli ovi zvucnici od kucnog kina http://www.njuskalo.hr/kucno-kino/kucno-kino-dvd-sony-dav-dz300-home-cinema-system-oglas-14051300

Subwoofer Power 135 W

Center Speaker Power 133 W

Right/Left Speakers Power 133 W

Right/Left Rear Speakers Power 133 W

27 oma

0 0 hvala 0
15 godina
MaxDan kaže...

Ali zasto na njemu pise onda 410w?

i koliko zvucnika mogu spojiti na jedan kanal i kako? posto tamo ima A , B , A+B... 

možeš spojiti po jedan zvučnik na svaki kanal, odnosno 2 ako koristiš A+B. S tim da ako koristiš A+B moraju biti iste impedancije. Pojačalo je 2x55W na 8 Ohm, osobno bih uzeo samo jedan par zvučnika od 75W. Kad spojiš dva para (A+B) sveukupna impedancija pada ali sveukupno opterećenje pojačala ipak raste. Ne znam otkuda 410W, max izlazna snaga je 150W.

P.S. na te zvučnike ne bi ništa dopiralo (27 Ohma!). Osim toga šteta je na ovako fino pojačalo spajati takav otpadak. Nabavi poštene zvučnike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 15:22 (jozef).
17 godina

410 W je deklarirana maksimalna potrošnja struje (pri maksimalnoj glasnoći).

Kod spajanja zvučnika treba paziti na ukupnu impedanciju. Npr. ako pojačalo ima deklariranu minimalno dopuštenu impedanciju 8 ohma (provjeri brojku u uputama, vjerojatno ima na internetu), onda bi to značilo sljedeće:

- ako spajaš samo A ili samo B, tada zvučnici mogu biti 8 ohma ili više

- ako želiš da sviraju istovremeno A + B, zvučnici moraju biti 16 ohma ili više

Uglavnom, paralelni spoj više zvučnika na jedan kanal ne smije rezultirati impedancijom manjom od minimalno dopuštene (8 ohma, odnosno koliko je deklarirano za ovo pojačalo - provjeri).

KaeR
17 godina
neaktivan
Pioneer a 301

Mogu, ali nećeš se usrećiti s time... stavi neke "normalne" hifi zvučnike vrijednosti 500-1000 kn kao minimum, tipa Mission, Kef, Monitor Audio... To je sasvim solidno pojačalo, šteta je staviti neke plastikaner zvučnike.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A jel mogu ovi gore navedeni zvucnici od kucnog kina?

10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

NA pojacalu nema izlaz za bass... tako da nezz kako da kopcam onda posto sam nasao ovo http://www.olx.ba/artikal/13641128/hi-fi-zvucnici-loewe/ 

bi li ovi valjali? posto nisam sad pri parama

0 0 hvala 0
15 godina
Pioneer a 301

Evo, otprilike ovakvi zvučnici tebi trebaju.

http://www.njuskalo.hr/studijska-oprema/p-m-wharfedale-diamond-9.0-oglas-15823055
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/elegantne-bijele-jbl-tlx-12-kutije-prodajem-oglas-15415924

kao što ti je gore netko rekao ako spajaš 4 zvučnika (A+B) ukupna impedancija mora biti veća od 4 oma koliko tvoje pojačalo dopušta, tj minimalno 8 oma svaki zvučnik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
15 godina

da, samo nemoj odvrtati pojačalo do kraja da ga ne spališ. Pošto su samo 4 oma mogu dosta povući. 

10 godina
neaktivan

aha oke... na njemu pise A , B ~4-16 ohm

A+B ~ 8-32 ohm

14 godina
neaktivan
Pioneer a 301

A+B oznacava bridge nacin rada, googlaj malo terminologiju. Bridge za neki kucni sistem ne zelis, jer ces imati obican mono. Dakle, pojedinacno spajaj zvucnike na A i B kanal. Takoder, ako se ne razumijes u principe na kojima radi skretnica, 2 obicna full range zvucnika su ti dosta (bez subwoofera).

clock2much

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da ali ja zelim taj bass.... Prije sam kopcao neke zvucnike i uopste se nije cuo bas  a drug prikopca kod sebe i cuje se...

17 godina
mate960 kaže...

A+B oznacava bridge nacin rada, (...)

Kod većine kućnih pojačala ova oznaka (A+B) znači samo da se zvuk istovremeno pušta na oba para spojenih zvučnika (A i B), tj. tim odabirom se stavljaju u paralelni spoj zvučnici na A i B izlazima (inače radi samo A ili B par).

Znači, ne radi se time bridge, nego se samo omogućava rad više zvučnika (zato napomena vezano za impedanciju), i zvuk ostaje stereo. Bridge (mosni spoj) kod većine kućnih pojačala nije podržan.

To također znači da nema jednostavnog načina spojiti na ovo pojačalo pasivni subwoofer (a aktivni, odnosno subwoofer s vlastitim pojačalom, može se spojiti npr. tako da se signal uzme s jednog od tape izlaza).

Prilažem dolje slike iz uputa...

A i B zvučnici A i B zvučnici
specifikacije specifikacije
priključci priključci
KaeR
10 godina
neaktivan

Ja kad sam spajao ovaj gore subwoofer od kucnog kina on se jako fino cuo... sad nezz oce li biti isto ako kupim tzosistemske zvucnike posto kod ovih od druga nije izvlacio bass

17 godina

Problem je što ne možeš taj subwoofer pravilno spojiti - možeš ga spojiti na jedan kanal (lijevi ili desni), ali će paralelno njemu biti onda spojeni i drugi zvučnici (u A+B odabiru načina rada), što znači da će jedan kanal pojačala "vidjeti" manju impedanciju od drugoga (bit će jače opterećen), pa treba biti opreza.

A kvalitetni trosistemski zvučnici bi inače trebali sami za sebe biti dovoljni za dobru reprodukciju zvuka (bez potrebe za subwooferom) - sad, koje zvučnike (model) preporučiti, ne znam.

KaeR
14 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Kod većine kućnih pojačala ova oznaka (A+B) znači samo da se zvuk istovremeno pušta na oba para spojenih zvučnika (A i B), tj. tim odabirom se stavljaju u paralelni spoj zvučnici na A i B izlazima (inače radi samo A ili B par).

Znači, ne radi se time bridge, nego se samo omogućava rad više zvučnika (zato napomena vezano za impedanciju), i zvuk ostaje stereo. Bridge (mosni spoj) kod većine kućnih pojačala nije podržan.

To također znači da nema jednostavnog načina spojiti na ovo pojačalo pasivni subwoofer (a aktivni, odnosno subwoofer s vlastitim pojačalom, može se spojiti npr. tako da se signal uzme s jednog od tape izlaza).

Prilažem dolje slike iz uputa...

Da, u pravu si sto se tice A+B funkcije, ja radim u audio rentalu pa me taj primjer uvijek prvo asocira na bridge mode .

Sto se tice subwoofera, bolje da ga ne spaja ako se ne razumije. Aktivni sub se u teoriji moze spojiti na neki drugi izlaz istog uredaja (cd player npr) ali reproducira frekvencije koje na mid-hi kutijama trebaju biti odrezane (u nekom kucnom sustavu to je otprilike ispod 150hz). Rezultat je comb filtering, ponistavanje frekvi na odredenim udaljenostima ovisno o valnoj duljini,

clock2much
10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

PA da li da spaajm taj subwoofer ili ne?

0 0 hvala 0
17 godina

Ne.

Ako možeš, radije nabavi kvalitetniji par zvučnika, uz koji ti subwoofer neće trebati. Ovako, to je sve eksperimentiranje.

KaeR
10 godina
neaktivan
Pioneer a 301

http://www.olx.ba/artikal/17818563/kh-502-zvucnici/

kupio sam ove mackice :D

i bas sam zadovoljan!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: