Logitech 5.1 zvucnici problem :S

poruka: 25
|
čitano: 6.397
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam zvucnike 5.1 i kada hocu da ih prikljucim na comp nemoze . Imaju mi crveni , crni , rozi i zeleni kabl , a meni na compu imaju samo rozi i zeleni i nemam ih gdje prikljucit 

kada prikljucim na zeleni onda mi se cuje samo jedan zvucnik i tako to. Pa ako mi neko moze objasnit znam da ima neka caka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi siguran da ti zvucna podrzava 5.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Caka je u tome sto ti treba zvucna tj. imas stariju mat. plocu na kojoj je max podrzan 2.1 audio a ti si nabavio 5.1.

Cpt. Obvious 5.1 is more than double than 2.1

P.S. Care, kupis skupe zvucnike a ni ne pogledas portove na kompu Izlanuo se (no pun intended)

xnight_hunterx kaže...

jesi siguran da ti zvucna podrzava 5.1?

That's a big negative sir!

No go i repeat no go!

Zato jer on kaze da ima zelenu, plavu (pa predpostavljam i rozu) uticnicu koje su stari standard.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 0:15 (GimmieCorsair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam problem imao riješen na sljedeći način. Otišao sam u najbližu prodavaonu PC opreme i objasnio im problem, nakon čega mi je prodavač pokazao razdijelnik "2 u 1". Dakle kupio sam dva komada, uštekao jednog u drugi i dobio 3 slobodna utora. Potom uštekaš u taj zeleni ulaz u PC i pospajaš 3 žice u taj razdjelnik. Čini mi se da košta nekih 10 kn komad. Nije idealno rješenje ali radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Logitech 5.1 zvucnici problem :S
the economist kaže...

Ja sam problem imao riješen na sljedeći način. Otišao sam u najbližu prodavaonu PC opreme i objasnio im problem, nakon čega mi je prodavač pokazao razdijelnik "2 u 1". Dakle kupio sam dva komada, uštekao jednog u drugi i dobio 3 slobodna utora. Potom uštekaš u taj zeleni ulaz u PC i pospajaš 3 žice u taj razdjelnik. Čini mi se da košta nekih 10 kn komad. Nije idealno rješenje ali radi.

da i u tom slucaju od 5.1 zvuka ces dobit niti P...

Nije 5.1 zvuk da se cuju zvucnici svi to se moze postic i sa stereo podesivanjem, poanta 5.1 zvuka je da zvuk kruzi ...

Jedino logicno i pravo rijesnje je da nabavi neku zvucni ne mora biti skupa ima ih brdo..

16 godina
neaktivan

Nije 5.1 zvuk da se cuju zvucnici svi to se moze postic i sa stereo podesivanjem, poanta 5.1 zvuka je da zvuk kruzi ...

Jedino logicno i pravo rijesnje je da nabavi neku zvucni ne mora biti skupa ima ih brdo..

Istina, polazim od predpostavke da rijetko tko razmjesti zvučnike kako treba a može tako svirati dok se ne snađe za zvučnu. Kada sam zadnji puta gledao zvučne kartice bile su jako skupe, dobro da znam da su im cijene pale.

15 godina
neaktivan
the economist kaže...

Istina, polazim od predpostavke da rijetko tko razmjesti zvučnike kako treba a može tako svirati dok se ne snađe za zvučnu. Kada sam zadnji puta gledao zvučne kartice bile su jako skupe, dobro da znam da su im cijene pale.

Baš i nisu,dapače. Drastično su skočile pogotovo Creative modela. Ostaje potražiti kvalitetno polovno rješenje.

17 godina
neaktivan

Nikome nije palo u oci da nema logike u broju kablova? On je naveo 4 kabela. Ako su stereo onda je jedan viska za 5.1 sistem a a ko su mono sto je nevjerovatno onda fali jedan. Koji su zvucnici tacno u pitanju? Koliko ja znam svi 5.1 logitech zvucnici imaju nekinacin dizanja sterea na virtuelni 5.1. X-510 i x-530 imaju nekakvu kutijicu koji sa jedne strane imaju dva chinca koji idu u stereo izlaz na kompu a sa druge strane 3x3,5 mm bananane koje idu prema zvucnicima. Z-5500 i x-540 to imaju odradjeno na samim zvucnicima. Nesto mi ne stima u tom njegovom pitanju. Konkretno ovaj crveni mi bode oci.

:)
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 12:57 (logic).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nikome nije palo u oci da nema logike u broju kablova? On je naveo 4 kabela. Ako su stereo onda je jedan viska za 5.1 sistem a a ko su mono sto je nevjerovatno onda fali jedan. Koji su zvucnici tacno u pitanju? Koliko ja znam svi 5.1 logitech zvucnici imaju nekinacin dizanja sterea na virtuelni 5.1. X-510 i x-530 imaju nekakvu kutijicu koji sa jedne strane imaju dva chinca koji idu u stereo izlaz na kompu a sa druge strane 3x3,5 mm bananane koje idu prema zvucnicima. Z-5500 i x-540 to imaju odradjeno na samim zvucnicima. Nesto mi ne stima u tom njegovom pitanju. Konkretno ovaj crveni mi bode oci.

Kakvu kutijicu logic na X530? O čem ti to?

http://www.bug.hr/_cache/ba8dbf087d0bb96d3762e13b6fe3e5bf.jpg

Nije to ovo ako na to misliš..to je za spajanje na TV,konzole itd.

Evo ti X530 priključci svi..

http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/UploadedCustomerImages/Normal/210220071917548JXOWY.jpg

Struja,sateliti,ostalo u sub i u komp..nema bedara ni nikakvih kutijica brate.

Ako je dobio cjelokupan set,i da ništa ne fali,onda je problem u zvučnoj (ionako je problem u zvučnoj).

Audigy SE uzme za 80kn polovan i riješio je problem. Low profile je,ako ima kućište sa samo 2 audio izlaza straga,što je čest slučaj kod uredskih kompova sa svim onboard.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:05 (thedream).
16 godina
neaktivan

evo ovakvu kutijicu, kad sam kupio zvučnike, to sam dobio u pakovanju zajedno sa svim kablovima, i slušao glazbu preko te kutijice jedno 2 mjeseca dok nisam skompletirao komp.

Darth Vader
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:06 (malo zaigrano dijete).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

evo ovakvu kutijicu

To ti uopće ne treba da bi zvučnici radili,o čemu vi pričate 2g sam ih koristio to sam podijelio odma..

17 godina
neaktivan
thedream kaže...
logic kaže...

Audigy SE uzme za 80kn polovan i riješio je problem. Low profile je,ako ima kućište sa samo 2 audio izlaza straga,što je čest slučaj kod uredskih kompova sa svim onboard.

Upravo na to mislism. S ajedne strane imas chincheve i to ide u stereo izlaz na kompu a sa druge strane idu stereo prikljuci zvucnika i svi zvucnici ti rade s tim da su zadnji malo tishi kako bi i trebalo. Prje sedam dana sam jedne postavio a do sada  jedno 5 a i sam sam godinama imao x-510. Provjereo radi i provjereno dolazi u paketu. Kao sto rekoh kupio prije 15 dana takve i doslo u paketu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:09 (logic).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

evo ovakvu kutijicu

To ti uopće ne treba da bi zvučnici radili,o čemu vi pričate 2g sam ih koristio to sam podijelio odma..

Ne treba naravno ali ako zelis da se stereo signal cuje na svim zvucnicima treba ti to jer stisava malo zadnje zvucnike u odnosu na samogradnju splitera. A vec dobijes u kutiji. X-540 to ima na daljinskom upravljacu i nema taj spliter.

15 godina
neaktivan
logic kaže...
thedream kaže...
logic kaže...

Upravo na to mislism. S ajedne strane imas chincheve i to ide u stereo izlaz na kompu a sa druge strane idu stereo prikljuci zvucnika i svi zvucnici ti rade s tim da su zadnji malo tishi kako bi i trebalo. Prje sedam dana sam jedne postavio a do sada  jedno 5 a i sam sam godinama imao x-510. Provjereo radi.

A šta će mu to? Ja to u 2g nisam iz vrećice izvadio već sam sve izlaze na zvučnicima spojio sa svim ulaz/izlazima na zvučnoj i doviđenja. Ne znam čemu će prtljati. To rješenje se ne može usporediti. Onda nema 5.1 nego dupli stereo. Ne vidim svrhu toga. Šta će mu 5.1 stereo,pa gore od toga ne ide..mislim nek radi šta hoće,ali to zvuči tragikomično..kao spajanje 2 x 2.1 seta na komp..identično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:10 (thedream).
15 godina
neaktivan
logic kaže...
thedream kaže...

evo ovakvu kutijicu

Ne treba naravno ali ako zelis da se stereo signal cuje na svim zvucnicima treba ti to jer stisava malo zadnje zvucnike u odnosu na samogradnju splitera. A vec dobijes u kutiji. X-540 to ima na daljinskom upravljacu i nema taj spliter.

Kvalitetnije mu je maknuti se sa te krame od zvučne sa 2 izlaza,i uzeti za 80kn 10x bolje rješenje.

16 godina
neaktivan

Pa ti onda nisi čitao sve odozgora, problem je bio jer na kompu nema izlaza za 5.1 zvuk, pa se traži način da rade svi zvučnici makar i stereo, ali da rade... sa tom kutijicom se to postigne.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

A šta će mu to? Ja to u 2g nisam iz vrećice izvadio već sam sve izlaze na zvučnicima spojio na svim ulaz/izlazima na zvučnoj i doviđenja. Ne znam čemu će prtljati. To rješenje se ne može usporediti. Onda nema 5.1 nego dupli stereo. Ne vidim svrhu toga.

Naravno ali ako ima samo stereo izlaz na kompu i zeli zvuk na 5.1. Ne kazem da je to odlicno niti dobro rjesenje ali funkcionise. Ako ima 5.1 karticu naravno da nece to koristiti ali koliko vidimo on ima samo stereo karticu.

15 godina
neaktivan

Pa ti onda nisi čitao sve odozgora, problem je bio jer na kompu nema izlaza za 5.1 zvuk, pa se traži način da rade svi zvučnici makar i stereo, ali da rade... sa tom kutijicom se to postigne.

Pitam ponovo,šta će mu to? Zašto to rješenje ako ne daje 5.1 zvuk nego Stereo na svih 5 zvučnika? Koji će mu to vrag? Nađem ja tu kutijicu ako je imam još negdi pa mu dam..al šta će mu to,mislim..pa ne može se mjeriti s bilo kojim 5.1 "normalnim"  spajanjem..poanta je da se zvuk rasporedi,kako je netko napisao - kruži..

15 godina
neaktivan
logic kaže...
thedream kaže...

A šta će mu to? Ja to u 2g nisam iz vrećice izvadio već sam sve izlaze na zvučnicima spojio na svim ulaz/izlazima na zvučnoj i doviđenja. Ne znam čemu će prtljati. To rješenje se ne može usporediti. Onda nema 5.1 nego dupli stereo. Ne vidim svrhu toga.

Naravno ali ako ima samo stereo izlaz na kompu i zeli zvuk na 5.1. Ne kazem da je to odlicno niti dobro rjesenje ali funkcionise. Ako ima 5.1 karticu naravno da nece to koristiti ali koliko vidimo on ima samo stereo karticu.

Onda je kvalitetnije 80kn dati za karticu nego dobiti besplatno tu kutijicu..kažem ako je nađem kući,poslaću mu je nije uopće bed. Samo je to po meni očajno.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pitam ponovo,šta će mu to? Zašto to rješenje ako ne daje 5.1 zvuk nego Stereo na svih 5 zvučnika? Koji će mu to vrag? Nađem ja tu kutijicu ako je imam još negdi pa mu dam..al šta će mu to,mislim..pa ne može se mjeriti s bilo kojim 5.1 "normalnim"  spajanjem..poanta je da se zvuk rasporedi,kako je netko napisao - kruži..

Hehhehehe

Bas i uporan ;) Sta mene briga sta cemu i je li njemu to valja. On zeli tako i mi mu dajemo nacin kako da to dobije bez ikakve doplate. Prateci tvoje postove ja bih mu trebao reci da kupi sebi z-5500 i imace pravi zvuk jer sam ja tako uradio? Naravno da ne. Ima to sto ima i moze dobiti to sto trazi. Mi mu rekli kako. Zar nije to poenta foruma?

E da. STa podrazumijes pod normalnim spajanjem? Ako kupi 5.1 karticu i slusa mp3 opet nema 5.1 zvuk vec stereo na svih 5 zvucnika. U cemu je razlika?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:17 (logic).
15 godina
neaktivan
logic kaže...
thedream kaže...

Hehhehehe

Bas i uporan ;) Sta mene briga sta cemu i je li njemu to valja. On zeli tako i mi mu dajemo nacin kako da to dobije bez ikakve doplate. Prateci tvoje postove ja bih mu trebao reci da kupi sebi z-5500 i imace pravi zvuk jer sam ja tako uradio? Naravno da ne. Ima to sto ima i moze dobiti to sto trazi. Mi mu rekli kako. Zar nije to poenta foruma?

E da. STa podrazumijes pod normalnim spajanjem? Ako kupi 5.1 karticu i slusa mp3 opet nema 5.1 zvuk vec stereo na svih 5 zvucnika. U cemu je razlika?

http://www.qolabs.com/audioburst/

5.1 onda ne zvuči kao dupli stereo,nego kao 5.1. Recimo X530 konkretno sam imao na Extreme Gamer kartici koja je 7.1. Slušao sam mp3-ce u 5.1 varijanti - CMSS - stereo pretvoren u 5.1, a ne 5.1 u stereo. Samo je u tome štos. Ničem drugo.

Da je ovisan previše o zvučnoj kartici,i da ne možeš općenito reći da sve 5.1 kartice reproduciraju stereo pri slušanju glazbe,u 5.1 varijanti.

5.1 može biti 5.1,samo to ovisi o kartici i softveru kojeg koristiš za player..pa i plug-inovima po potrebi.

CMSS je na karticama koje ga podržavaju Stereo upmix na sve zvučnike,dakle na 5.1. A ne 5.1 Stereo..kako bi krivo neki sugerirali.

http://www.creative.com/products/speakers/tech/?id=62790

Stereo upmix-an na 5.1, i 5.1 u varijanti prespajanja daje dupli stereo,što nije usporedivo po kvaliteti zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:34 (thedream).
17 godina
neaktivan

I na kraju je to sve vjestacki jer je zvuk stereo. Izvor je stereo i radi se upscaling. Bilo preko kutijice bilo preko softwarea. Jedini upscaling vrijedan spomena je dolby pro logic II.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

I na kraju je to sve vjestacki jer je zvuk stereo. Izvor je stereo i radi se upscaling. Bilo preko kutijice bilo preko softwarea. Jedini upscaling vrijedan spomena je dolby pro logic II.

Meni to ne zvuči isto..(ne pojmovno,nego u praksi).

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:37 (thedream).
17 godina
neaktivan

Odosmo u offtopic. Covjek ima stereo karticu, ima logitech zvucnike uz koje je 99% dobio "kutijicu" i nije naveo da zeli doplatiti ista.

P.s.Znam da nije isto i zato sam uzeo Z-5500 i optikom povezao sa kompom pa mi upscaling radi pojacalo zvucnika sa pro logic II ;). A imao sam x-510 cim su izasli a to je prije prilicno godina.

15 godina
neaktivan

Ništa nek javi odakle je,ja ću vidit kad budem kod kuće,imam,nemam tu kutijicu(ako ju nije dobio),pa mogu ovdje postati opet.Osmijeh Da mu pošaljem,nešto da sprtlja.

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/kako-namjestiti-51-winampu/9709.aspx

Ovdje je bilo nešto govora o 5.1 reprodukciji u Winampu,da ne radi samo u Stereo varijanti..ali ovdje se radi o tome,da se jednostavno čuju samo prednji desni/lijevi te sub.

Edit..evo i 5.1 plugina za WMP.

http://www.egydown.com/1637-windows-media-player-dolby-surround-5.1-ii-plugin.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:49 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice