Kucno kino problem

poruka: 15
|
čitano: 6.622
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kucno kino problem

Kupio sam Samsung HT-TZ315 kucno kino (ima full HD upscaling) i inace je sve super,

ali ne podrzava divx rezolucije vece od 800x600,

sad me zanima kako onda da gledam uopce 720p ili 1080p ?

doduse jos nemam tv koji podrzava hd, ali planiram kupiti lcd (720p),

hoce li mozda onda (kada spojim hdmi kabelom) htjeti prikazivati i vece rezolucije od 800x600?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kucno kino problem

Nisam siguran, ali mislim da uopće nečeš moči gledati HD materijal. Mislim da se Full HD Upscaling koristi ako imaš HD televizor, tako da na njemu možeš gledati dvd-ove, tj. da slika bude bolja na HD tv-ima.

Karma is a funny thing.
17 godina
CikaSpaso kaže...

Nisam siguran, ali mislim da uopće nečeš moči gledati HD materijal. Mislim da se Full HD Upscaling koristi ako imaš HD televizor, tako da na njemu možeš gledati dvd-ove, tj. da slika bude bolja na HD tv-ima.

pa naravno da se HD upscaling koristi samo ako imaš HD televizor (spojen preko odgovarajućeg kabla)  i naravno da ne mozes HD gledati u vecim rezolucijama od one koju tv podrzava, ali rekao sam da planiram kupiti HD tv (lcd 720p), mislim da nisi skuzio pitanje..

recimo da imam HD tv spojen preko HDMI kabela, buduci da mi player ne cita bluray, kako cu gledati na 720p ili 1080p rezolucijama ako ne cita divx vece rez. od 800x600 ?
koliko znam i original dvd-ovi su na manjim rezolucijama..
17 godina

Razumio sam pitanje, i valjalo bi da se javi neko ko se malo bolje razumije, ali mislim da ni sa HD tv-om nečeš moči gledati HD tj. divx-e veće rezolucije, jer ga player ne podržava. Opet kažem, nisam siguran, ali eto barem će se pitanje premjestit na vrh liste aktivnih tema.

Uglavnom, da objasnim šta je mislim o čemu se radi (mislim da to več znaš, al eto). Video SD kvalitete izgleda loše na HD televizorima i Full HD Upscaling je tu da bi slika bila bolja.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 9:43 (CikaSpaso).
17 godina
Kucno kino problem

ma ok, mislim da mi je jasno sad,

nekako sam mislio da bi trebao citati i HD buduci da se spominje 'full HD upscaling',

ali ocito se radi samo o tome, tj. upscaling-u manjih rezolucija na HD..

sad me zanima nesto drugo,

da li mogu ocekivati da ce Samsung mozda izdati firmware koji bi podrzavao i vece rezolucije divx-a od 800x600 ?

ili je to cisto do hardware-a ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...

da li mogu ocekivati da ce Samsung mozda izdati firmware...

Imam Samsung HT-P10 3 godine, DivX titlovi su mikroskopski i nema HR znakova. Nema NIKAKVOG firmware-a za njega nigdje, ni na jednom Samsungovom site-u. A znalci u Europatrade-u takoreć ni neznaju da prodaju Samsung!
"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
PredatoR kaže...
 Imam Samsung HT-P10 3 godine, DivX titlovi su mikroskopski i nema HR znakova. Nema NIKAKVOG firmware-a za njega nigdje, ni na jednom Samsungovom site-u. A znalci u Europatrade-u takoreć ni neznaju da prodaju Samsung!

koma, ni ovaj moj nema HR znakove, titlovi jesu mali ali ne toliko, ali zato su bijele boje bez podloge pa se često uopće ne da pročitati šta piše
17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...
PredatoR kaže...

koma, ni ovaj moj nema HR znakove, titlovi jesu mali ali ne toliko, ali zato su bijele boje bez podloge pa se često uopće ne da pročitati šta piše
 Ja imam isto Samsung kucno kiino i imam HR znakove ali na jako cudnu foru, trebali bi imati i vi. Znaci ovako imate onu knjizicu od kucnog kina i na zanjoj strani (bar je tako kod mene) imate jezike i brojeve od njih, nadam se da to znate. E sad nemojte uzimati HR nego uzmite POLJSKI jezik i unesite brojeve i onda bi trebali imati HR znakove. Glupa spika ali bitno da radi. Namigiva
17 godina

zanimljivo, ajd probat cu ovo, odakle ti ideja da stavis poljski ? :)

17 godina
neaktivan
Kucno kino problem

HD Upscaling znaci da DVD player (ima mogucnost) moze poboljsati svoj video signal i rezoluciju,naravno nije ni blizu HD-a..Al eto...

Onda naravno mozes podesiti upscaling na 720p ili na 1080i..sto ponovo nije ni blizu HD-a..

Bas zato postoji upscaling da bi mogao gledati na 720p ili 1080i rezolucijama...

Za neke ljude google i NE postoji... Plač

Extreme_Tech
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 5:33 (Extreme_Tech).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...

Ma isprobavo sve i svasta, cak i one neke divlje jezike pa eto naletio na poljski. Ma poludio sam kad sam vidio da oni neki dvd-ovi od 200kn imaju nase znakove, a ja na samsungu nemam di je tu realnost hehe. Namigiva
17 godina
neaktivan
Extreme_Tech kaže...

HD Upscaling znaci da DVD player (ima mogucnost) moze poboljsati svoj video signal i rezoluciju,naravno nije ni blizu HD-a..Al eto...

Onda naravno mozes podesiti upscaling na 720p ili na 1080i..sto ponovo nije ni blizu HD-a..

Bas zato postoji upscaling da bi mogao gledati na 720p ili 1080i rezolucijama...

Za neke ljude google i NE postoji... Plač

HD Upscaling nema nikakve veze sa playerom iliti izvorom signala. To je samo funkcija televizora da poveća rezoluciju signala koji u njega ulazi ukoliko mu na ulaz dodje signal niže rezolucije od njegove. Ništa više. E, sada pitanje je kolim algoritmom to radi, pa iz toga proizlazi i kvaliteta upscalinga. Ali kvaliteta nije niti približno HD. Zamislite to kao kada sliku sa mobitela idete otisnut na jumbo plakat. E, to je upscaling!

Razlog njegovog postojanja je da ako pustiš PAL signal (ili NotTestedSinceChrist, svejedno) na HDTV vidiš to preko cijelog ekrana, a ne u 576 vertikalnih linija kakva je u originalu.

Booyakasha!
17 godina
neaktivan
Kucno kino problem

Mozes li mi pronaci stranicu gdje se govori da Upscaling nema nikakve veze sa DVD playerom!!!??Gdje si to ti procitao...

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
Dino89 kaže...
PaleRider kaže...

Ma isprobavo sve i svasta, cak i one neke divlje jezike pa eto naletio na poljski. Ma poludio sam kad sam vidio da oni neki dvd-ovi od 200kn imaju nase znakove, a ja na samsungu nemam di je tu realnost hehe. Namigiva

:)
ja sam isto ludio zbog toga, ali nisam išao tako daleko :)
vidim da kad odabereš poljski slova čak imaju i pozadinu tako da se vidi čitat fino

svaka čast
17 godina
Komikus kaže...

HD Upscaling nema nikakve veze sa playerom iliti izvorom signala. To je samo funkcija televizora da poveća rezoluciju signala koji u njega ulazi ukoliko mu na ulaz dodje signal niže rezolucije od njegove. Ništa više. E, sada pitanje je kolim algoritmom to radi, pa iz toga proizlazi i kvaliteta upscalinga. Ali kvaliteta nije niti približno HD. Zamislite to kao kada sliku sa mobitela idete otisnut na jumbo plakat. E, to je upscaling!

Razlog njegovog postojanja je da ako pustiš PAL signal (ili NotTestedSinceChrist, svejedno) na HDTV vidiš to preko cijelog ekrana, a ne u 576 vertikalnih linija kakva je u originalu.

Booyakasha!

točno, samo nije istina da nema veze sa playerom, neki playeri imaju HD Upscaling, znaci prvo skaliraju pa salju na tv,
tako ako zelis upscaling, ne mora ga TV podrzavati, ako ga player podrzava
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice