Kućna kina, RMS snaga

poruka: 7
|
čitano: 3.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kućna kina, RMS snaga

Zanimalo bi me, jer mi je čudno, zašto sva kućna kina mogu imati veliku RMS snagu, npr. od 300W pa nadalje, i ona jeftina, a npr. neki zvučnici za kompjuter koštaju puno više, a daju manje snage?

U čemu je fora?

Dali je to stvarna snaga kod kućnih kina, jer bi trebalo bit pošto je RMS, ako da, zašto su takve razlike u cijeni, između npr. Logitecha Z2300 od 500 W i kućnog kina Samsung od 330W, kino je jeftinije, a nudi više snage i zvučnika, ako je istina?

To je samo primjer...

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kućna kina, RMS snaga

Kućno kino nikad ali nikad nema onu snagu koja piše na kutiji,treba izvaditi zvučnik iz woofera i iz jednog od satelita i sve se vidi koja je snaga njegova.

I zvučnici za PC su uvjek skuplji jer inače daju bolji zvuk od kućnog kina.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Kućna kina, RMS snaga

Sve te brojke su jako napuhane, čak bih rekao čista fikcija.

Pogledaj na stražnjoj strani uređaja kolika mu je maksimalna potrošnja struje, i možeš (vrlo grubo, pošto u pravilu ne znaš izvedbu odnosno efikasnost pojačala) računati da je u najboljem slučaju ukupna izlazna snaga otprilike 50 - 70% od te brojke.

KaeR
14 godina
neaktivan
Većinom piše RMS 30%.

Šta to znači, pošto je RMS jedinica za pravu snagu, ne PMPO?
Gaming is Life!
16 godina
PCGamerX kaže...
Većinom piše RMS 30%.

Šta to znači, pošto je RMS jedinica za pravu snagu, ne PMPO?

-da, 'pimpač' snaga je novotvorina PRovaca. Vjerojatno oznaka za reciklažu (snaga na kojoj se plastika kompletno razgrađuje)... {#}

- normalna snaga je RMS, muzička ... i obavezna distorzija pri deklariranoj snazi.

Svaka mjerna jedinica može poslužiti, jednako kao i standard mjenrenja. Npr milisekunde monitora (gray-to-gray umjesto black-white-black...) ili ECC norme, potrošnja automobila itd.

Ukratko, ne nasjedajte trgovačkim brojevima, služe za prodaju, ne (relevantnih) informacija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 15:17 (ihush).
14 godina
neaktivan
Ali piše 330W RMS snage na kućnom kinu, a par postova iznad kažu da to nije prava snaga za kućna kina???

To me zbunjuje.
Gaming is Life!
16 godina
PCGamerX kaže...
Ali piše 330W RMS snage na kućnom kinu, a par postova iznad kažu da to nije prava snaga za kućna kina???

To me zbunjuje.

-KK se (opet dosjetljivi trgovački marketing na djelu).. 'računa' tako da zbroje SVE zvučnike, pa npr bas 100, 5x50 sateliti = 350W. To nema veze s npr kad za ''stereo'' (starinski naziv, linija i sl.) kažemo da imamo par zvučnika od 100W. .. u KK bi to bilo 200w (za dva zv. za 6=600..). Marketing, jer je veći broj i ne spominje distorziju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 15:29 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice