Help!prvi put kupujem komponente

poruka: 8
|
čitano: 2.475
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

hi

ipak od svega sam se odlucio kupiti komponente

zanima me tocno sto sve moram kuptit,inace nista nemam pa moram sve nanovo kupovati

najbitnije mi je da mogu na cdu i preko usba slusati muziku na njima , znaci to mi je najvaznije i da ima utor za slusalice

moze li mi netko objasniti sta mi sve treba za komponente i sto je sto odnosno sto mi sluzi za sta

inace vazna mi je kvaliteta zvuka posto slusam jazz i classic

ja sam donedavno mislio da je za komponente potrebno samo spojiti cd player sa zvucnicima pa mi je netko nedavno reko da se cd player ne spaja sa zvucnicima ,vec neki cd receiver , jos su mi tuner spominjali izd....,

sada mene zanima za sta sluzi cd receiver, i koja je razlika izmedu cd receivera icd playera, na sta od toga se mogu spojiti zvucnici

sta je to tuner i za sta sluzi, moram li imati i taj receiver i tuner zajedno ili mi je dosta samo jedan od toga ,

cuo sam i za pojacalo nesto ko fol da bi se i to trebalo posebno kupovati, pa me i to zanima za sta je i koja mu je svrha tom pojacalu,

i kako se spajaju onda zvucnici s tim uredajima(nadam se da cete mi vi odgovoriti koji od tih uredaja mi je potreban da bi dobio jak i visokokvalitetan zvuk,da ne bi nesto kupovo bezveze) i s kakvim zicama

naverdite mi par ducana u zgu koji su poznati za kupovinu komponenti

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Help!prvi put kupujem komponente
berlincro1 kaže...

hi

ipak od svega sam se odlucio kupiti komponente

zanima me tocno sto sve moram kuptit,inace nista nemam pa moram sve nanovo kupovati

najbitnije mi je da mogu na cdu i preko usba slusati muziku na njima , znaci to mi je najvaznije i da ima utor za slusalice

moze li mi netko objasniti sta mi sve treba za komponente i sto je sto odnosno sto mi sluzi za sta

inace vazna mi je kvaliteta zvuka posto slusam jazz i classic

ja sam donedavno mislio da je za komponente potrebno samo spojiti cd player sa zvucnicima pa mi je netko nedavno reko da se cd player ne spaja sa zvucnicima ,vec neki cd receiver , jos su mi tuner spominjali izd....,

sada mene zanima za sta sluzi cd receiver, i koja je razlika izmedu cd receivera icd playera, na sta od toga se mogu spojiti zvucnici

sta je to tuner i za sta sluzi, moram li imati i taj receiver i tuner zajedno ili mi je dosta samo jedan od toga ,

cuo sam i za pojacalo nesto ko fol da bi se i to trebalo posebno kupovati, pa me i to zanima za sta je i koja mu je svrha tom pojacalu,

i kako se spajaju onda zvucnici s tim uredajima(nadam se da cete mi vi odgovoriti koji od tih uredaja mi je potreban da bi dobio jak i visokokvalitetan zvuk,da ne bi nesto kupovo bezveze) i s kakvim zicama

naverdite mi par ducana u zgu koji su poznati za kupovinu komponenti

Evo link gdje ćeš pronaći banere na sve hifi shopove vrijedne spomena.

16 godina

Uclani se na forum s gornjeg linka i pregledaj malo slicne teme, bilo je 100 puta tema koja tebe zanima - pocetnicki hifi.

Nemoj nista kupovati dok barem ne ovladas pojmovima i skuzis sto ti zapravo treba.

Ukratko treba ti cd player, integrirano pojacalo, zvucnici,  zvucbnicki kabeli, interkonekcijski kabel.

samo upozorenje koje shvati ozbiljno, hifi je jako zarazan i jako skup sport i jednom kad udjes u to, nema vise povratka :)

Ne isplati se kupovati niti totalne jeftikanere od komponenti jer cesto ne dobijes bolji zvuk od neke malo blje  mini linije.

Nemoj opce ulaziti u to ako ne mislis potrositi barem 2000 Kn na CD player, 2-3000 Kn na integrirano pojacalo, barem 3000 Kn na zvucnike i jedno 500 kn na kabele.

Moze se proci jeftinije ali ti je to bacen novac. I ovo sto sam nabrojao je stvarno tek ulaz  (entry level) u svijet hife.

Ako slusas i radio onda ti treba i tuner. Ili umjesto  pojacala  uzmes AV receiver ali on ti za istu cijenu daje losiji zvuk , prednost mu je sto ima tuner i moze se koristiti za kucno kino (sto mu i je glavna namjena).

Ima jedna druga opcija, kako bi se reklo za malo para odlican zvuk.  Uzmes dac magic (oko 2700 Kn) i na njega mozes spojiti bilo koji digitalni izvor , te piknmes dobre slusalice. Recimo neki jaci Grado model. preporucljivo je  koristiti i neko dobro cjevno pojacalo za slusalice. 

Ovom kombinacijom za cijenu ove gore prve kombinacije dobije  zvuk za koji bi ti trebalo barem 10X vise love ako ides na opciju sa zvucnicima. Mana je sto moras uvijek slusati na slusalice.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sta je to DAC magic i za sta sluzi

0 0 hvala 0
16 godina
16 godina
protjeran

koliko tema si otvorio da bi na kraju došao do zaključka da su komponente najboljei  najtrajnije rješenje...

za onaj "audiofil forum": nemoj ulaziti u nikakve polemike sa ekipom jer će te popljuvati čim kažeš nešto protiv njih i njihovih razmišljanja.... oni su takvi, nikakve komponenete koje koštaju manje od 1000€!!

samo čitaj postove i skupljaj mišljenja...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
cassini kaže...

koliko tema si otvorio da bi na kraju došao do zaključka da su komponente najboljei  najtrajnije rješenje...

za onaj "audiofil forum": nemoj ulaziti u nikakve polemike sa ekipom jer će te popljuvati čim kažeš nešto protiv njih i njihovih razmišljanja.... oni su takvi, nikakve komponenete koje koštaju manje od 1000€!!

samo čitaj postove i skupljaj mišljenja...

Ajde ne pricaj gluposti ako nisi sudjelovao na tom foprumu.

Ako uletis s idiotskim komentarima i preseravas se naravno da ce te svagdje popljuvati.

Drugo , sto skuzis nakon nekog vremena kad upoznas ljude je da je vecini to strast i hobi i cesto se kroz sve provlaci jedna doza zezancije koju ljudi sa strane ne kuze.

Ja sam dugo na tom forumu i svatko tko je postavio normalno  pitanje za entry level komponente je dobio odgovor, cak se clanovi cesto potrude pa sloze cijeli sistem i nadju gdje je najpovoljnije kupiti.

I vecina tamo niti nema komponente koje kostaju 1000 eur , a kamo li vise . Poanta je kako za umjerenu lovu sloziti dobar sistem.

15 godina
neaktivan
Preporucio bih ti da posjetis i audioholics.com site, tamo ces nac podosta dobrih tekstova o osnovama akustike, audio tehnike itd. Imaju i vrlo dobar forum. Bilo bi dobro da se prvo dobro upoznas s teorijskim dijelom, procitas dovoljno tekstova i misljenja da nadjes odgovore na svoja pitanja, a onda tek trazis konkretni sustav koji ces si slozit
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice