Uklanjanje Fade Out efekta

poruka: 8
|
čitano: 2.192
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Dakle treba mi programčić koji bi efektivno uklonio Fade Out efekt ( kada se kraj neke pjesme polagano stišava ).

Smeta me taj efekt kod original pjesama od nekog izvođača, pa me zanima kako i s kojim programom to ukloniti (ako je moguće)?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji player koristiš?

Meni u WMP nema tog efekta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Recimo Winamp ima sve opcije za podešavanje fade out-a (koliko dugo će trajati, da li će ga uopće biti i sl.)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje Fade Out efekta
crystal6 kaže...

Smeta me taj efekt kod original pjesama od nekog izvođača

Ako je pjesma napravljena sa fade aut efektom,odnosno završava stišavanjem prema kraju ,nemožeš to promijeniti.Jedino možeš umiksati pjesmu sa nekom drugom prije tog stišavanja sa recimo Virtual DJ-om.Ili ju odrezati pooću nekog editora za glazbu.
17 godina
neaktivan

Mozda je nekad najbolje ne dirati nesto sto u originalo, jer je to tako vjerojatno i planirano da bude  Smijeh Ali ako bas zelis mozes pokusati npr. sa Wave Labom, imas opciju GAIN. Znaci oznacis dio koji ide u fade-out i opalis GAIN na njega. Ne vidim sta ces dobiti s tim, al vjerojatno imas neke svoje razloge  Smijeh To ti je ovako malo neprecizno jer fade-out je fade-out, pa ima jos bolja opcija, tzv. NORMALIZE. Isto oznacis dio koji ide u fade-out i izjednacis mu glasnocu. To je otprilike to iako nema previse smisla raditi to. Sretno s projektom...hahaha

PozzzSmijeh

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
nadimak888 kaže...

Koji player koristiš?

Meni u WMP nema tog efekta...

To je u pjesmi, ne u playeru jer sam probao u WMP-u, Winampu, na dvd-u i cd playeru i svugdje je isto.
Dado_ZG78 kaže...

Recimo Winamp ima sve opcije za podešavanje fade out-a (koliko dugo će trajati, da li će ga uopće biti i sl.)

Gdje se to nalazi?
Donnie Brasco kaže...

Mozda je nekad najbolje ne dirati nesto sto u originalo, jer je to tako vjerojatno i planirano da bude  Smijeh Ali ako bas zelis mozes pokusati npr. sa Wave Labom, imas opciju GAIN. Znaci oznacis dio koji ide u fade-out i opalis GAIN na njega. Ne vidim sta ces dobiti s tim, al vjerojatno imas neke svoje razloge  Smijeh To ti je ovako malo neprecizno jer fade-out je fade-out, pa ima jos bolja opcija, tzv. NORMALIZE. Isto oznacis dio koji ide u fade-out i izjednacis mu glasnocu. To je otprilike to iako nema previse smisla raditi to. Sretno s projektom...hahaha

PozzzSmijeh

Hvala, probati ću nešto napraviti s tim programom. A evo i zašto; jako me smeta kada pola minute prije kraja pjesme počne fade out. Ustvari mi se onda čini kao da je odrezana i zadnjih 5 sekundi uopće nema zvuka.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2008 23:17 (crystal6).
17 godina
neaktivan

Možda je moguće ukloniti fade out efekt s nekim profi programom, ja sam probao s Audacityjem i moguće ga je smanjiti, ali moraš raditi ručno, komadić po komadić fade outa trebaš pojačavati s Amplify opcijom. Dosta zamorno.

Pjesme se s razlogom rade s fade out efektom, fade out je kao "finishing touch" u pjesmi.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
i_rambo_plache kaže...

Možda je moguće ukloniti fade out efekt s nekim profi programom, ja sam probao s Audacityjem i moguće ga je smanjiti, ali moraš raditi ručno, komadić po komadić fade outa trebaš pojačavati s Amplify opcijom. Dosta zamorno.

Pjesme se s razlogom rade s fade out efektom, fade out je kao "finishing touch" u pjesmi.

Možda, ali u jednom albumu mi je pola pjesama s tim efektom a pola bez! Zašto je tako? Zar ne bi trebale sve biti s tim efektom?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice