Titlovi

poruka: 8
|
čitano: 3.870
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Titlovi

Ja nađem titl za neki film i skinem ga, i kada ga pokrenem sa filimom vidim da nije u vremenu u kojem bi trebao biti nego da kasni, s kojim programom mogu kompletno sve titlove pomaknuti unazat, npr. u slačaju filma plaćenici titl mi kasni 46 sekundi...i sad bih htio sve titlove odjednom pomaknuti za 46 sekundi... Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Titlovi

Subtitle workshop.Odabereš poziciju prve i zadnje rečenice i titl se sam razvuče

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Titlovi

Evo ti i link za download programa.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Titlovi

ja stavim prvi i zadnji u vrijem koji bi trebalo biti i to je dobro alo ostali ostanu u vremenu u kojem su bili...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Titlovi
harokiller kaže...

ja stavim prvi i zadnji u vrijem koji bi trebalo biti i to je dobro alo ostali ostanu u vremenu u kojem su bili...

Ne treba to dirati, nego delay...

http://dizanje-ratia.info
17 godina
neaktivan
Titlovi

Ma skini program Subligt preko njega ti je najlakse naci preovod za film.. samo oznaci film i on ce ti naci prevod za njega.. a i ti sam gledaj ciji je film mislim ko ga je kodiro u rezultatima pretrage

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala skužio sam...

16 godina
harokiller kaže...

Ja nađem titl za neki film i skinem ga, i kada ga pokrenem sa filimom vidim da nije u vremenu u kojem bi trebao biti nego da kasni, s kojim programom mogu kompletno sve titlove pomaknuti unazat, npr. u slačaju filma plaćenici titl mi kasni 46 sekundi...i sad bih htio sve titlove odjednom pomaknuti za 46 sekundi... Hvala.

Program kojim ćeš srediti titlove da budu u skladu sa vremenom filma je već navedeni Subtitle Workshop. Za pomjeranje vremena ideš na sledeći način:

1. Uđeš u Subtitle Workshop

2. Ideš u File > Load subtitle i otvoriš titl koji želiš da središ.

3. U gornjem lijevom uglu programa imaš opciju Mode, podesi ga na Time.

4. Ako već znaš koliko trebaš vremenski pomjeriti titlove idi gore na Edit > Timings > Set delay.

5. Imaš opciju "+" kada dodaješ vrijeme i obrnuto sa "-"

6. Opcija sa nulama je hh:min:sek,tisućinke - ukucaš potrebno vrijeme koje želiš pomaknuti

7. I odabereš opciju "For all the subtitles" ako želiš sve titlove pomicati ili ako želiš samo neke dijelove titlova vremenski pomicati označiš        koje titlove i opciju "For selected subtitles"

8. Izađeš iz programa i sačuvaš podešavanja.

Ako ne znaš koliko trebaš vremenski pomjerati titlove onda uđeš u program:

1. Otvoriš titlove kao i gore navedeno

2. Otvoriš film opcijom Movie > Open

3. Pustiš film i slušaš prvu rečenicu

4. Označiš prvu odslušanu rečenicu i pritisneš Ctrl+1

5. Odslušaš zadnju odslušanu rečenicu u filmu i označiš zadnju rečenicu u titlovima i pritisneš Ctrl+2 i opciju "Yes" kad te upita Syncrhronize subtitle?

U dosadašnjem iskustvu uspješniji sam bio sa prvim izborom. Dodatna pojašnjenja o ostalim opcijama programa imaš u Help.

Toliko, pozdrav!

Meda
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice