Ja nađem titl za neki film i skinem ga, i kada ga pokrenem sa filimom vidim da nije u vremenu u kojem bi trebao biti nego da kasni, s kojim programom mogu kompletno sve titlove pomaknuti unazat, npr. u slačaju filma plaćenici titl mi kasni 46 sekundi...i sad bih htio sve titlove odjednom pomaknuti za 46 sekundi... Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Subtitle workshop.Odabereš poziciju prve i zadnje rečenice i titl se sam razvuče
ja stavim prvi i zadnji u vrijem koji bi trebalo biti i to je dobro alo ostali ostanu u vremenu u kojem su bili...
ja stavim prvi i zadnji u vrijem koji bi trebalo biti i to je dobro alo ostali ostanu u vremenu u kojem su bili...
Ne treba to dirati, nego delay...
Ma skini program Subligt preko njega ti je najlakse naci preovod za film.. samo oznaci film i on ce ti naci prevod za njega.. a i ti sam gledaj ciji je film mislim ko ga je kodiro u rezultatima pretrage
hvala skužio sam...
Ja nađem titl za neki film i skinem ga, i kada ga pokrenem sa filimom vidim da nije u vremenu u kojem bi trebao biti nego da kasni, s kojim programom mogu kompletno sve titlove pomaknuti unazat, npr. u slačaju filma plaćenici titl mi kasni 46 sekundi...i sad bih htio sve titlove odjednom pomaknuti za 46 sekundi... Hvala.
Program kojim ćeš srediti titlove da budu u skladu sa vremenom filma je već navedeni Subtitle Workshop. Za pomjeranje vremena ideš na sledeći način:
1. Uđeš u Subtitle Workshop
2. Ideš u File > Load subtitle i otvoriš titl koji želiš da središ.
3. U gornjem lijevom uglu programa imaš opciju Mode, podesi ga na Time.
4. Ako već znaš koliko trebaš vremenski pomjeriti titlove idi gore na Edit > Timings > Set delay.
5. Imaš opciju "+" kada dodaješ vrijeme i obrnuto sa "-"
6. Opcija sa nulama je hh:min:sek,tisućinke - ukucaš potrebno vrijeme koje želiš pomaknuti
7. I odabereš opciju "For all the subtitles" ako želiš sve titlove pomicati ili ako želiš samo neke dijelove titlova vremenski pomicati označiš koje titlove i opciju "For selected subtitles"
8. Izađeš iz programa i sačuvaš podešavanja.
Ako ne znaš koliko trebaš vremenski pomjerati titlove onda uđeš u program:
1. Otvoriš titlove kao i gore navedeno
2. Otvoriš film opcijom Movie > Open
3. Pustiš film i slušaš prvu rečenicu
4. Označiš prvu odslušanu rečenicu i pritisneš Ctrl+1
5. Odslušaš zadnju odslušanu rečenicu u filmu i označiš zadnju rečenicu u titlovima i pritisneš Ctrl+2 i opciju "Yes" kad te upita Syncrhronize subtitle?
U dosadašnjem iskustvu uspješniji sam bio sa prvim izborom. Dodatna pojašnjenja o ostalim opcijama programa imaš u Help.
Toliko, pozdrav!