Sviranje bubnjeva preko kompjutera

poruka: 19
|
čitano: 21.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
pitanje

Ja sam nezavisni programer Nino Rilivić iz Zagreba (ono nezasivni znači da ne primam plaću niti od privatne niti od državne firme nego su moji programi na slobodnom tržištu). U najnovijem broju BUG-a od 6. mjeseca 2009. godine izašao je kratki opis moja dva multimedijalna programa, KaPlaRe - karaoke rekorder i N'keybDrum - bubnjevi za osobna računala. Ovaj bubnjarski sam sada dopisao i sa željom da unaprijedim prodaju tog programa trebam pomoć.

Pozna li netko nekoga tko ima jedne od bubnjeva napravljene za video igre Rock Band ili Guitar Hero za bilo koju konzolu: Microsoft XBox 360, Sony PlayStation 2/3 i Nintendo Wii. Prema onome što sam ja pročitao radi se zapravo o usb joysticima (gamepad). Ja sam isprogramirao podršku za takve uređaje koristeći jedan Playstation 2 gamepad. Novu verziju programa sa ovom opcijom možete skinuti sa mojih web stranica. Koristim DirectSound tehnologiju za izvođenje zvuka (zvukove sam sam napravio) i to bi trebalo raditi brže nego koristeći Joy2Key program i MIDI poruke. Dakle, osnovni je problem da li Windows operativni sustav vidi te bubnjeve kao neku vrstu "joystick"-a, da li moj program to vidi i na kraju da li se ti bubnjevi mogu svirati koristeći moj program. Za bubnjeve koji su napravljeni za XBox treba skinuti i instalirati besplatni "driver" i onda bi to trebalo raditi, no ja nemam te bubnjeve. Jedino mjesto u Zagrebu gdje sam ih vido to je City One centar na Jankomiru, i oni su dio kompleta Guitar Hero Word Tour i koštaju 1350 kuna. Pozna ni nteko nekoga tko živi vani i zabavlja se sa društom u ovim video igrama pa da može isprobati radi li moj program sa ovim uređajima. Napominjem, bilo bi dobro znati ako ne radi koja se greška javlja. Ako bi to sve funkcinoniralo kako treba, možda bi se našao neki uvoznik koji bi uvozio samo bubnjeve (najobičniji iz prve serije u Americi koštaju 30 dolara) pa bi tu kod nas mogli biti ispod 300 kuna. I moj program košta (15 dolara) no on bubnjarima-početnicima pruža puno više od puke podrške za slobodno sviranje (metronom, ritam mašina, ugrađeni ritmovi sa notnim zapisom i animacijom bubnjeva itd) pa je to sigurno isplativa investicija.

Za kraj, ovo je teoretsko pitanje da li to radi i molim konkretne odgovore iz prakse kao pomoć domaćoj neovisnoj produkciji "software"-a. Hvala svima unaprijed, nino

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na žalost ne mogu ti pomoći kod tvog upita ali sam htio pohvaliti tvoj trud. Oduvijek sam htio svirati bubnjeve i to što ti radiš bi bila prava stvar za mene. Onda bi se isplatilo dati i tih 1300 kn za Rock Band ako nakon toga možeš svirati bubnjeve kako ti želiš.

Nadam se da ćeš brzo dobiti odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 11:40 (jastreb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Sviranje bubnjeva preko kompjutera
autorov komentar

Hvala Jastrebu na brzom odgovoru i podršci. Još ću malo pojasniti tehnologiju. Prva serija tih bubnjeva koja se sastoji od 4 tanjura (koji nisu osjetljivi na pritisak) i bas pedalom spojena je na gumbe (Buttons) Joystick-a. Kada se preko usb porta spoje na PC, onda ih Windows-i wide kao jedan od "game controllers" (Control Panel-Game controllers). Ja sam u "Chipoteka"  za 69 kuna kupio "PlayStation 2 Joyped PS2/USB" koji na sebi ima 12 gumbi (buttons), službeni naziv je: USB GAME PAD "Double Shock Controller".  I to radi, preko njega se u mom programu mogu svirati bubnjevi, gumb broj 10 je "loop" pa ako recimo njemu pridružim zvuk fus činele onda se vozi ritam, dok se koncertnjak i bas pedala mogu svirti lijevom i desnom rukom. Dobro kao štos, nije baš svirljivo, ali bi na istom principu radili i ti bubnjevi (to ne mogu dokazati jer ih nemam, ali principi su principi). No ovo savako može isprobati, čisto da stekne dojam o čemu ja to pričam i da vidi kako je to zapravo sve jednostavno.

Nove serije tih bubnjeva su osjetljivi na pritisak (pressure, velocity) i tu bi moglo doći do problema. Za Wii takvi koštaju 209 dolara (bežični) sa metalnom pedalom, za Playstation 3 89 dolara (isto sa metalnom pedalom i očito su ispod cijene koštanja ali si veliki igrači to mogu dopustiti). Ovi za Wii imaju na sebi (na stalku) pričvršćen pravi joypad (sličan ovome koji sam ja korisitio). U čemu može biti problem. Prva serija se ponaša kao jednostavni "push button switch" koji je sa štampanom pločom (controller) povezana na mjestu gdje je microswitch (na istom principu radi i click na mišu). Onda se jednostavno šalje signal da li je gumb (button) pritisnut ili ne. Međutim, nova serija tih bubnjeva koja je osjetljiva na pritisak (kao pravi elektronički bubnjevi razlikuju koliko snažno ste udaritili po bubnjevima i prema tome proizvodi jači ili slabiji zvuk) ne radi na principu "push button switch" nego između gornje i donje površine tih tanjura ima ugrađene piezo trigerse koji kontroliraju pritisak na zrak koji se nalazi između i šalju drugi tip signala. Međutim, ako šalju i signal koji je gumb pritisnut i koliko jako, onda bi možda moj program i dalje radio, svirao zvuk za svaki udareni bubanj ali ne bi razlikovao jakost zvuka (volume). No kada bih imao tehničku specifikaciju kako to radi, vjerojatno ne bi bio problem i to isprogramirati. Za sada bi bilo dovoljna informacija da li to radi ili ne, i sa kojih konzolama su ti bubnjevi i za koju igru su napravljeni. Mi smo mala zemlja, ne vjerujem da tih uređaja ima previše kod nas, zato bi trebalo kontaktirati prijatelje i rodbinu vani da li poznaju nekoga koji to koristi i da je spremam to testirati i vratiti povratnu informaciju. Moj program je na engleskom jeziku i pisan je za svjetsko tržište (zato jer domaće tržište i ne postoji) i kao nezavisnom programeru dobro bi mi došla svaka podrška i pomoć, kao i širenje obavijesti da postoji ovakav tip programa koji je djelo domaćeg autora.  Pozdrav svima uz poruku: "Kupujmo domaće proizvode" (pa makar to bili i kompjuterski programi).

Electronic Arts - Rock Band drum set Electronic Arts - Rock Band drum set
17 godina
neaktivan

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=rock+band+drums&_sacat=See-All-Categories

Fakat dođu siću, manje od 100 kn, još kad uračunaš poštarinu, ispadne manje od 200 kn. Treba ti samo kartica koju registriraš prek PayPala i platiš...

Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se da ćeš kod nas naći malo ljudi koji su kupili te bubnjeve ali opcija ti je poći na neki strani forum posvećen igri Rock Band i tamo postaviti svoj upit. Ili kako ti je i_rambo_plache sugerirao, kupi ih na eBayu za male pare pa možeš isprobavati i jačinu zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

Ljudi. ne moramo svi biti sobarice i konobari stranim vlasnicima ili se baviti poljoprivredom. Za sada ne postoji program na kompjuterima koji bi omogućio sviranje tih bubnjeva u "real-time" vremenu. Ono što za sada postoji, mapiranje midi poruka preko tipkovnice ne zadovoljava brzinom izvođenja zvuka, moj pristup (DirectSound tehnologija) je sigurno i brži i bolji. No to treba dokazati i u praksi. Previše je kombinacija da bih ja sada kupovao svaki model bubnjeva za različite konzole. Ponavljam, te video igre se ne vrte na konzolama i bubnjevi koji su rađeni za te video igre i specifični tip konzola inicijalno ne rade na PC-ima. Zar je teško pitati rođake i prijatelje u Australiji, Kandadi, Americi itd. da isprobaju moj program sa tim bubnjevima (naravno ako ih imaju) pa ovdje napisati koji je to tip bubnjeva i da li radi i da li zadovoljava brzinom izvođenja zvuka. Zašto se ne pohvaliti da mi ovdje u Hrvatskoj imamo programera koji je u stanju takvo nešto isprogramirati. Uostalom, moj dizajn ritam mašine je nešto što bi se trebalo podučavati u školama, a ne da sam ja u situaciji da nitko to u Hrvatskoj ne želi ni isprobati.

Jastreb, oni polovni bubnjevi su iz prve generacije i nisu osjetljivi na pritisak.

Ponavljam, Postoje video igre Rock band 1 i 2 i guitar Hero 1 i 2 i one ne rade na kompjuterima. Postoje bubnjevi koji su rađeni posebno za svaki tip video konzole (Sony Playstation 2 i 3, Nintendo Wii i Microsoft XBox 360) i tu već ima jako puno modela. Oni se preko usb porta mogu priključiti na kompjuter i sada je problem kakav je njihov "Drum kit controller". Ako se jednostavno prijavljuju Windows-ima kao standardni joystick/joypad onda bi moj program mogao njma upravljati. Ako postoje neki problemi, onda se to može hakirati (niti jedan od tih velikih igrača ne daje tehničke specifikacije, Microsoft je ugradio "chip" kao zaštitu da se ti bubnjevi ne mogu svirati preko običnog kompjutera itd).  Ne tražim novce, a i malo više razumijevanja za domaće nezavisne proizvođaće software-a (programere) ne bi škodilo. To nezavisvne čitaj siromašne ("Joe, i to je Hrvatska")

16 godina
neaktivan

joj ja san se ubija i poskida sve zive programe ali bezuspijesno nista nisam moga instalirati

nasa sam jedan mali programcic no kada stisnes neku tipku za dobos ili bass zvuk kasni tako da nista od toga

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ ninek

Što ti konkretno želiš da ti kažemo??? Objasni u jednoj rečenici ako nije problem...

Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa po onome što sam ja pročitao, on želi da vi kupite bubnjeve i probate za njega, njegov software, jer on je nezavisni (citiram : "siromašan") developer. Malo previše reklame i "samohvaljenja" ima u tim postovima...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma, on hoće da netko ako ima takve bubnjeve isproba njegov program..

Ja sam odmah shvatio samo nemam bubnjeve..

Ideja nije loša ako već tako nešto ne postoji. Da bi na svj. tržištu uspio pretpostavljam da bi morao taksativno navoditi (i garantirati) za koje modele hardvera taj program radi. A vidim da je i za jedan model suša u novčaniku. A znaš kako je; moraš prvo uložiti lovu da bi zaradio lovu.. Možda da napraviš neku demo verziju / betu s ograničenim rokom na npr 30 dana, pa da dobijaš feedback od usera. Pa napraviš neki site gdje se ista može downloadati, pa kad zabrazdiš na neki forum tipa ovog ostaviš link za program, pa se on vidi na tražilicama ...

I ako to štogod valja, začas ćeš imati tržište..

17 godina

Ma skužio sam i ja, ovaj post gore je bio samo "sarkazam"....

Pa nek piše proizvođaču tih bubnjeva, taj software je ipak "nova" primjena za njihov hardware.

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ninek, osobno baš i na vidim smisla takvih programčića kad za iole ozbiljnije sviranje bubnjeva na kompjuteru imaš programe(vst plug-inove) poput Superior Drummera,Battery i sl...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

Pitanje je konkretno, tko ne može pomoći, neka ne i odmaže. Što se tiče programčića, to je nešto najbolje što je napravljeno na tu temu u Hrvata, od programera koji živi u Hrvatskoj. To što je netko plaćen da priča okolo kako samo stranci mogu pisati dobre i kvalitetne programe, to je njegov problem. Superior Drummer 2.0 košta 229 eura i ne radi ono što je tema ove rasprave: sviranje bubnjeva slobodnim stillom na kompjuteru uz upotrebu rock band ili guitar hero bubnjeva. Već sam napisao da je program na BUG-ovom DVD-u od 6. mjeseca, a nova verzija se može skinuti sa mog "site"-a (shareware, 4-day trial). Kompjuterski programi su roba na tržištu kao i svaka druga, uvijek je pitanje odnosa cijene i kvalitete. Uopće ne vidim mjesta ni za sarkazam ni za podcjenjivanje, niti da sam ja mogao povrijediti bilo čije osjećaje onime što sam do sada napisao. Osim naravno ratne profitere i njihovu djecu jer je njima svejedno da li je to 10 eura ili 200, dok god to nije hrvatsko.

17 godina
protjeran
ninek_zg kaže...

.....cut    Napominjem, bilo bi dobro znati ako ne radi koja se greška javlja. Ako bi to sve funkcinoniralo kako treba, možda bi se našao neki uvoznik koji bi uvozio samo bubnjeve (najobičniji iz prve serije u Americi koštaju 30 dolara) pa bi tu kod nas mogli biti ispod 300 kuna. I moj program košta (15 dolara) no on bubnjarima-početnicima pruža puno više od puke podrške za slobodno sviranje (metronom, ritam mašina, ugrađeni ritmovi sa notnim zapisom i animacijom bubnjeva itd) pa je to sigurno isplativa investicija.

Za kraj, ovo je teoretsko pitanje da li to radi i ...cut

pazi, ti taj softver ne daješ besplatno, a tražiš da "netko javi koja se greška javlja" :dump:
 čak i microsoft kada testira npr novi operativni sustav, jedno vrijeme ga pusti van s lanca da ga ljudi probaju, pa tek onda naplaćuje.
 ti si se ovdje postavio kao da si izumio automobil na free energy, a svatko tko ima flat, zna gdje i kako skinuti iole ozbiljnije softverske ritam mašine i prave bubnjeve.
Najbolja hrana je afrička; jedeš malo a imaš veliki stomak !
16 godina
protjeran
autorov komentar

Odgovorit ću Bugofilu, jer je sve točno napisao pa opet krivo izvodi zaključke. Da li Microsoft poklanja svoje programe, operativne sustave i Office paket. Naravno da ne, to mu je osnovni izvor prihoda. I sada mene uspoređivati sa njima. Ali i ja sam napravio isto što i oni, program se može besplatno skinuti i besplatno isprobati. U čemu je onda problem? Mene nije sram priznati da sam dugotrajno nezaposlena osoba i bez ikakvih prihoda a bio sam prvi dvostruki Microsoft Certified Solution Develooper u Hrvatskoj. Ovi moji programi su plod dugotrajnog (višegodišnjeg truda i razvoja) i ovaj bubnjarski je sigurno "Best Buy" na svjetskom tržištu. Kada se gleda koliko pruža (kvaliteta) i konačna cijena. No većina vas skida krekirane programe pa vam nije bitno koliko što košta. Zašto je sramota zatražiti pomoć koja nikog od vas ništa ne košta? Prije godinu dana jedan programer je objavio beslatni program koji je omogućio sviranje XBox bubnjeva na PC-ima. Svi su se raspisali o njemu, a čovjek radi kao programer za vido igre na tim istim XBox konzolama. Uz pomoćni program Joy2Key šalje midi poruke i tako izvodi zvuk. Naravno da je to sporo i ne omogućava "real-time" sviranje. Ali on koristi Xna ubrzivače (to su DirectX za XBox konzolu). I do sada nitko nije napisao nešto bolje. Jer nikome to nije plaćeno i naravno da nemaju svi znanje da to naprave. Teorija kaže da DirectX za PC i DirectSound sigurno izvode brže zvuk (kada se radi o malim zvučnim zapisima). Ima i tu nedostaka (koje ja mislim da sam zaobišao). Nitko od vas ne treba uipiti program, ali zašto vam ne bi bilo drago da možete pričati i da se na internetu piše kako ima neki programer iz Hrvatske koji je to napravio dobro, zapravo najbolje do sada. Mene je životna situacija (besparica) navela da probam i na ovaj način prikupljati informacije ne bi li moj program bio što bolji. Ja sam dobrovoljac i veteran Domovinskog rata, kao takav sam proglašen za ustašu i zločinca, i ostao sam bez ikakve šanse u društvu. Premda sam sigurno bio jedan od najobolji programera u Hrvatskoj, nisam bio podoban da radim niti za bilo koju državnu ili privatnu firmu. Niti sam bilo kada dobio bilo kakvu novčanu pomoć od ove države za koju sam se borio. I što mi drugo preostaje nego da pokušavam živjeti od prodaje ova svoja dva programa. Ima tu opcija koje nitko drugi na svijetu nije napravio tako kao ja pa prema tome, što se tiče programiranja i znanja o programiranju, ne priliči nikome da se bahati i pljuje po nečemu što uopće nije isprobao niti zna razliku između MIDI i DLS-2 zvukova. I karaoke i bubjarski program koriste te zvukove, i jedini su u kategoriji ovih malih programa koji to rade. Pogotovu zvuk elektroničkih bubnjeva je sigurno najbolji, ali nisam ih ja napravio nego je Microsoft otkupio licencu od Rolanda koji ih je napravio za njih. Ja ih jedini kroz DirectX znam koristiti, pa što onda. Jesam li ja zbog toga zločinac ili još gore, pišem nekakve programčiće koje nitko drugi ne zna napraviti. Ostavite me na miru sa svojim komentarima koji se ne tiču teme, a tko smatra da sam ja bezobrazan što na ovaj način tražim besplatnu pomoć oko svojeg programa, neka se suzdrži i zadrži svoje mišljenje za sebe. Barem iz poštovanja prema mojim godinama (52)

16 godina
protjeran
autorov komentar

Uspio sam nabaviti bubnjeve od Electronic Arts "Rock Band Drum Set for PlayStation 2/3" i testirati ih. Bilo je problema sa bas pedalom, to sam popravio, i sada možete sa interneta skinuti verziju mog programa N'keybDrum 1.3.6 koja provjereno radi dobro sa ovim modelom bubnjeva. Ja se nadam da ću uskoro dobiti i model za XBox 360 te onda sa sigurnošću potvrditi da radi sa mojim programom. Model za Wii bi također trebao raditi bez problema.

Na žalost, siromašnim Hrvatima ovo neće ništa značiti jer većina uvoznika nema namjeru uvoziti ove bubnjeve tako da se oni neće moći kupiti. Nije bitno, evo malo činjenica o kojima treba promisliti (samo za one koji vole bubnjeve).

Video igre Rock Band i Guitar Hero podrazumijevaju da se ljudi okupe i sviraju u sastavu, što znači da svi već znaju svirati svoj instrument. Većina ljudi to želi samo isprobati, a oni koji žele svirati bubnjeve moraju ih prvo naučiti svirati a to mogu jedino ako doma vježbaju sami a ne odmah sviraju u sastavu. A što ako nakon mjesec-dva čovjeku dosadi takvo sviranje i shvati da to nije za njega. Koliko to košta? Ovakav set bubnjeva za XBox u Americi prosječno košta 30 dolara, video konzola XBox 360 oko 400 dolara i sama video igra oko 60 dolara. Dakle, 500 dolara ako želite isprobati da li su bubnjevi za vas. Malo previše da se nekome to pokloni za rođendan. Većina ljudi doma ima kompjutere ali ne i video konzole. Uz moj program koji košta 15 dolara svi koji to žele mogu naučiti svirati bubnjeve a ako kupe ovaj model bubnjeva za 30 dolara mogu doma i vježbati na nečemu što sliči na prave bubnjeve. Pa ako mu i dosadi neće žaliti za 50 potrošenih dolara.

Ovo moje rješenje za sviranje ovih bubnjeva na osobnim računalima je u ovom trenutku sigurno najbolje (barem što se tiče Zagreba i okolice) a ako netko zna za nešto bolje neka kaže ali samo iz osobnog iskustva (znači da je testirao te bubnjeve na mojem i tom boljem programu). Svi oni koji bi bili spremni kupiti ove bubnjeve za do 250 kn u domaćim dućanima neka mi se jave, ako bude nekoliko stotina zainteresiranih ja bih organizirao uvoz toiko komada po takvoj cijeni (ne zaboravite da je je Americi pdv 6% a kod nas je sada 23% pa je prosto nemoguće postići cijenu kao i kod njih a i sama cijena je subvencionirana od proizvođaća video igara).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ta man me pita prijatelj "kako svirati bubnjeve preko tipkovnice" i kazemu mu ja "evo ti rijesenja",cekam iduci tjedan od njega odgovor sta kaze na tvoj prog.Pozdrav.

Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

prika jednostavno kupis prave bubnjeve i udri

ovo programcici dobro dodu za gitariste kao pratnja

So give me reason to prove me wrong

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

Evo novih informacija za sve poštivatelje moga lika i djela. Iskoristite ih za svoju

dobrobit a i podijelite ih sa ostatkom svijeta.
Za one koji ne znaju, ja sam jedini Hrvat koji ima inovacije i na podrucju software-a

(izrade programa) i na podrucju hardware-a (izrade novih uredaja). No zato što sam se borio

za samostalnu hrvatsku državu ljudi koji vladaju ovom državom osudili su me da

"živim" kao dugotrajno nezaposlena osoba, bez ikakvih prihoda i mirovinskog i zdrastvenog

osiguranja. Zloćin protiv kojeg nitko ne želi dignuti glas, ali ipak moja djela (programi)

ostaju kao nešto najbolje što je netko u Hrvatskoj učinio (isprogramirao) na tom području a

inovacije kao "Miš sa podrškom za klikanje nogama" je novost na svjetskom nivou.
----------------------------------
1. a) dio u mom bubnjarskom programu N'keybDrum koji služi ucenju sviranja bubnjeva sadrži

50 ritmova od kojih svaki ima sliku standardne muzicke notacije, tocan prikaz koji

instrument u kojem trenutku treba odsvirati kao i animaciju koja prikazuje kojom rukom

(nogom) treba odsvirati pojedini instrument. Jednostavno ne može bolje i preglednije.

Takoder se mogu kreirati vlastiti ritmovi pa spremiti bili u midi formatu ali pak snimiti

kao wav/mp3 audio. Cijeli dizajn je moj vlastiti i svi koji su ikada imali nekakvu ritljudi ašinu i

mučili se stiskajuci gubme da bi napravili nekakav vlastiti ritam znat ce cijeniti

mogucnost da to sada mogu napraviti na ovakav pregledan nacin, iskljucivo klikajuci lijevom

i desnom tipkom miša. O programiranju tih ritam mašina napisano je mnogo knjiga i prirucnika

pa se opet to pokazalo preteško za dosta korisnika. Ista je stvar i sa mojim programom,

zahtijeva odredeno predznanje pa je preporučiv samo za starije od 12 godina. S obzirom da je

sve na engleskom jeziku, napravio sa video sa komentarom na hrvatskom jeziku kako koristiti

taj dio programa koji se naziva Metronom, možete ga skinuti kao zip datoteku od 4 Mb

http://free-zg.htnet.hr/ninek_zg/Zip/NkeybDrum-Metronome_01.zip
   b) u dijelu programa koji se naziva "DLS Play" bubnjevi se na kompjuteru mogu svirati

preko tipkovnice, miša sa pedalama te joystick-a. Po tome je ovaj program jedinstven na

svijetu jer se bubnjevi mogu svirati istovremeno preko tri razlicita uredaja. Kada kažem

joystick onda mislim na "Rock Band Drum Set" odnsono bubnjeve koji se koriste u video

igrama. Ovi bubnjevi prve generacije sastoje se od 4 elementa za sviranje palicama te jedne

bas pedale koja se svira nogom. Idealne za početnike i za sve koji žele vježbati jer su mali

po dimenzijama, zvuk se može slušati preko slušalica tako da se mogu svirati u svakoj sobi.

Nije vam potrebna video konzola, samo PC i moj program. Te bubnjeve možete kupiti preko

www.amazon.de (Njemačka), kada stavite dostavu za Zagreb onda je cijena 31.2 eura. Za robu

vrijednosti ispod 300 kuna ne plaća se carina a također onda ne bi trebali imati ni

špediterske troškove. No porez na dodatnu vrijednost (PDV) koji sada iznosi 23% ćete morati

platiti, pa će vas na kraju ti bubnjevi koštati nešto manje od 280 kuna. Moj program košta

15 dolara tako da cijeli komplet (bubnjevi i program) iznosi oko 350 kuna. Idealna prilika

da ovakvim poklonom razveselite sebe ili pak neku mlađu, vama dragu osobu. Zapamtite, ovo je

edukacijski program ali može zamijeniti i pravu ritam mašinu te možete preko njega i svirati

bubnjeve. Sve to po cijeni manjoj od 80 kuna.

Nino Rilović, programer
P.S. svi koji imaju rodbinu i prijatelje koji žive vani (Njemaćka, Kanada, Australija itd)

neka se slobodno pohvale ovim programom, preporuče im ovakvu kupovinu jer i mi Hrvati imamo

pameti i znanja da cijelom svijetu na ovom području pružimo nešto kvalitetno a po najnižoj

cijeni. Kupujmo hrvatske proizvode i podržimo hrvatski izvoz. Recimo ne ovom ludilu i mržnji prema

nama hrvatskim braniteljima, recimo da znanju, poštenju i hrabrosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice