- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam radio u Adobe Premiere - u. Ali mislim da je i Vegas po tome pitanju isti. Takav efekat se dobivao povećavanjem videa i mjenjanjem pozicije. Uz lagani prijelaz. pocetna pozicija i velicina, krajnja velicina i pozicija s tim prijelazom. Nisam vec dugo radio pa se ne mogu tocno sjetiti. Ali koliko se sjecam islo je od prilike ovako: na npr. 0:10 dodas key, prijelaz ce trajati 5 sec, na 0:15 dodas drugi key. na tom drugom key - u postavis drugu velicinu i drugu poziciju, nakon toga samo trebas jos drugi key podici gore, da se dobije "fade in" i to bi onda trebalo biti to.
Ispricavam se ako sam negdje pogrijesio, jer vise od 2 godine nisam s tim radio. Ako sam negdje pogrijesio, nek me netko ispravi.
Ja sam radio u Adobe Premiere - u. Ali mislim da je i Vegas po tome pitanju isti. Takav efekat se dobivao povećavanjem videa i mjenjanjem pozicije. Uz lagani prijelaz. pocetna pozicija i velicina, krajnja velicina i pozicija s tim prijelazom. Nisam vec dugo radio pa se ne mogu tocno sjetiti. Ali koliko se sjecam islo je od prilike ovako: na npr. 0:10 dodas key, prijelaz ce trajati 5 sec, na 0:15 dodas drugi key. na tom drugom key - u postavis drugu velicinu i drugu poziciju, nakon toga samo trebas jos drugi key podici gore, da se dobije "fade in" i to bi onda trebalo biti to.
Ispricavam se ako sam negdje pogrijesio, jer vise od 2 godine nisam s tim radio. Ako sam negdje pogrijesio, nek me netko ispravi.
našao sam efekt za zoom ali ne radi tako kako treba,može još malo pojašanjena?
i dali netko zna kako napraviti slow motion u vegasu?
Ne treba ti efekat za zoom, to se radi sa Pan/Crop alatom.
Stvar ide tako da klikneš na gornju ikonicu u desnom kraju clipa u kojem to trebaš, ili desni klik pa Video Event Pan/Crop.
Sada ti iskoči prozor u kojem ćeš vidjeti ovo. Sada u donjem dijelu tog prozora (timeline nazovimo ga tako) imaš mogućnost za odabiranje key frameova, tamo pozicioniraš onaj pokazivač gdje hoćeš da se krene povećavat te stisneš Insert Key Frame, tj tipku + ispod timelinea. Tada će on stvoriti key frame. Onda na ovom preview expoleru (tamo gdje vidiš video) biraš gdje se želiš forusirat te smanjuješ "vidno polje" preko onih kockica u kutovima. Isto to radiš i da opet vratiš nazad sliku u prvobitno stanje te prebaciš tako zoomirano na neki drugi dio u clipu.
Nadam se da sam dobro objasnio :P
Što se tiče slow motiona, to se radi ili preko Twixtor plug-ina ili preko velocityja. No pošto nisi baš pro u editiranju, koristi Velocity :)
To se napravi da u timelineu na klipu kojeg želiš usporiti ideš >desni klik>Insert/Remove Envelope>Velocity. Tad vidiš zelenu liniju preko clipa. Ako želiš da ti cijeli klip bude u jednakoj (usporenoj) brzini, ideš desnim klikom na onu kockicu na početku clipa, ideš na set to.. i odabereš na koliko % želiš da clip bude usporen, npr 50% na pola brzine (Logično) itd. A ako želiš da samo na neki dijelovima ima slow motion onda klikneš na tu zelenu liniju desnim klikom, ideš na Add Point, pa još jednu pored, i onda ovu desno namještaš na brzinu koju želiš, a ovu lijevo ostaviš na 100% i stavi je odmah iznad ove koju si usporio. To radiš ako hoćeš da ti u istoj "sekundi" "uđe" u slow motion, znači iz 100% u recimo 35%. Kasnije isto to radiš da vratiš taj clip opet na normalnu brzinu, tako da ti npr onda ta linija izgleda ovako: -------:________:---- (slikovito izražavanje, nema šta lol). Ali moraš pazit onda na duljinu clipa, jer će bit duži i frameovi će ti se malo pomiješat, recimo to tako.
Ako nešto nisi razumio ( u šta sam siguran jer sam možda iskomplicirao) javi se u PM. :)
Pa moraš ovim kockicama na kutevima te slike smanjit sliku pa onda fokusirat na taj dio.
Pa moraš ovim kockicama na kutevima te slike smanjit sliku pa onda fokusirat na taj dio.
pa smanjim/povecam ja te kockice,ali ja zelim F i ovo oko njega staviti tocno iznad imena ove zivotinje da tako kazem(kranklob) i onda zumirati njega i njehov hp-a da budu preko cijeloga ekrana,neuspije mi u potpunosti