Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.901
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Zeksy kaže...

Poštovani,

imam problem s movie maker live. Instaliran je na win 8, na laptop hp pavilion. Normalno se instalira i pokrene. Međutim, kada ubacim videoisječak koji želim urediti, u mpeg formatu je, pojavi se satić na videoisječku. Kada pokrenem pretpregled čuje se ton, slike nema. Kada pokrenem movie live i isti isječak na drugom računalu sve radi normalno. Može li mi netko pomoći kako da riješim ovaj problem na laptopu?

Unaprijed zahvaljujem 

Iako nikada nisam radio sa tim programom,vjerujem da je problem u codecima-tj.nema onih koji su ti potrebni za taj video.

Probaj u postavkama izvršiti download codeca koji su ti potrebni!

14 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Moze mi netko objasniti/linkati tutorial ili kako god objasniti kako postici da se klip "trese"?Primjer je dolje da znate na sto mislim.Koristim Vegas 13 ali nije mi tesko instalirati drugi program da to napravim

pogledom na minimapu kako se trese se skuzi da se zapravo sve trese

edit

Snasao sam se,evo tutorial ako ce nekom trebat ubuduce 

battlelog:kickass_HR myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 2:48 (kurt).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,
trebao bi pomoć, naime imam LOTR i HOBBIT retail dvd-e i sad ih mislim ripat i stavit na Torrente. Koje postavke da podesim da dobim najbolje rezultate (slika,zvuk...)

Rippao bi s Handbreake. Ima koji još bolji alat? Kao OS koristim Ubuntu

Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rocker747 kaže...

Pozdrav,
trebao bi pomoć, naime imam LOTR i HOBBIT retail dvd-e i sad ih mislim ripat i stavit na Torrente. Koje postavke da podesim da dobim najbolje rezultate (slika,zvuk...)

Rippao bi s Handbreake. Ima koji još bolji alat? Kao OS koristim Ubuntu

Evo

za Handbrake, nadam se da će ti pomoći 

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
neaktivan

Evo jedan rip. Dajte vidite kakva je kvaliteta. Sad radim još jednu varijantu (prije sam zaboravio označiti titlove jezike itd...)

MediaInfo

Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo i drugi sa dodanim titlovima, zvukovima(razni jezici)

MediaInfo

Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Poz.Planiram polako krenuti i ja se baviti video obradom pa imate li neke savjete kako početi,koje programe koristit?Mislio sam krenuti sa Sony Vegas ili Adobe Premiere....sta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheArrow kaže...

Poz.Planiram polako krenuti i ja se baviti video obradom pa imate li neke savjete kako početi,koje programe koristit?Mislio sam krenuti sa Sony Vegas ili Adobe Premiere....sta vi mislite?

Razina znanja?

Šta želiš točno raditi?

Meni su super ovi programi:

1.CyberLink Power Director

2.Wondershare Filmora

Nisu najbolji i najjači ali su dovoljno jednostavni i upotrebljivi za sve kaj meni treba ( Power Director mi je NO1 )

15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
TheArrow kaže...

Razina znanja?

Šta želiš točno raditi?

Meni su super ovi programi:

1.CyberLink Power Director

2.Wondershare Filmora

Nisu najbolji i najjači ali su dovoljno jednostavni i upotrebljivi za sve kaj meni treba ( Power Director mi je NO1 )

Totalni početnik a sad sto bi zelio raditi....a nez....za početak bi malo isprobavvao sve i svašta pa u čemu se nadem.

14 godina
Da ne otvaram novu temu pa reko da pitam ovdje, zna tko jednostavan program za stavljanje titlova (koje ja napisem) na neki video clip?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheArrow kaže...

Totalni početnik a sad sto bi zelio raditi....a nez....za početak bi malo isprobavvao sve i svašta pa u čemu se nadem.

1.EZVID (free)

2.Wondershare Filmora

3.Power Director 14

4.TrakAxPC

btw: ovaj zadnji, nema šta ne može a cijena mu je stvarno smiješna (slika)

11 godina
odjavljen

Ja koristim PowerDirector i super je (giveaway izdanje) koga zanima. Jeste ograničen dosta, ali sretan sam ono što sam dobio i lagan je za početnike ali problem je jedini što nema one dijelove za selekciju videa kao u Camtasia Studio da highlightam dio i uredim ga ali nema veze. Ne bih da koristim Vegas jer ne bavim se piraterijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

eh da mi je i to vidjeti...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
10 godina
neaktivan

Poz.Instalirao sam PowerDirector i imam problem....upalim program i  kad se upali bude upaljen 2 sec i samo se ugas.Zna netko sta bi moglo biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Može pomoć naime već dugo se mućim s trzanjem filmova. Na windowsima znam primjetiti trzanje u VLC na scenama gdje se kamera pomiće. Na Ubuntuu se mućim s Totemom. Naime na scenama gdje se kamera pomiće primjeti se trzanje. Zato sam odlučio snimati  s mobitelom dok se reproducira na windows 8.1 pa vas molim provjerite dali vidite gdje trzanje. A u toku večeri stavljam video-e kad se reproducira na Ubuntuu. Isto tak može mi netko reći dali je moje mišljenje pogrešno ili ne naime ja mislim ako se morao koristiti kod reprodukcije gpu akceleracija u mojem slučaju (GTX 760) da to znači da je procesor preslab (FX 8320 u mojem slučaju) Zbog čega je bolje koristiti akceleraciju prek gtx 760 pored FX8320?

Evo napravio sam video-e kad reproduciram na Windows 8.1.  Video-i se reproduciraju u sljedećim playerima- MPC-HC default postavke (po defaultu koristi GPU akceleraciju), Potplayer (po defaultu isključena akceleracija), SMPlayer (podefaultu isključena akceleracija, te drugi video je uključena) te VLC (po defaultu isključena, te drugi video sa uklučenom) Video se reproducira na djelu gdje se na Ubuntuu primjetilo trzanje u Totemu. Na pc sam testirao sve (HDD, Memoriju i sve je uredu)

MPC HC default s akceleracijom

Potplayer s isključenom akceleracijom

SMplayer bez akceleracije

SMplayer s akceleracijom

VLC bez akceleracije

VLC s akceleracijom

Evo u toku većeri stavljam video-e s Ubuntua (Totem/VLC/SMplayer)

Dali vidite gdje trzanje na Windows 8.1?

0 DA
0 Ne
Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheArrow kaže...

Poz.Instalirao sam PowerDirector i imam problem....upalim program i  kad se upali bude upaljen 2 sec i samo se ugas.Zna netko sta bi moglo biti problem?

Možda ti fali nekaj na PC-u ili ti možda CPU ili memorija dođu do plafona?

Imaš li u pozadini podosta procesa koji bi mogli ometati?

Upali task manager pa prati zbivanja kod pokretanja PD-a!

10 godina
neaktivan

Pratio sam i proc i memorja ne budu optereceni puno...procesa nemam previse  tako da neznam...po netu sam trazio nekakva rijesenja al ni to ne pomaze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
andi.cro kaže...
TheArrow kaže...

Možda ti fali nekaj na PC-u ili ti možda CPU ili memorija dođu do plafona?

Imaš li u pozadini podosta procesa koji bi mogli ometati?

Upali task manager pa prati zbivanja kod pokretanja PD-a!

Kolega strijela bi prvo trebao ispuniti Moj PC da znamo koji hardware ima.

Video editiranje zahtjeva snaznije racunalo da bi se uopce moglo raditi!

Takoder za pretpostavku je da je PowDirector je iz "gusarskoga zaljeva",tako da treba pripaziti na to!

Moja osobna preporuka je Sony Vegas za editing.Malo je tezi od PowD ali zato puno vise opcija ima!

11 godina
odjavljen

Ili Premiere Pro.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Jel probao itko onaj "trakaxPC" koji se čini vrlo moćan a stvarno jeftin!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Jel ima trial ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa naravno da ima...LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 21:30 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Silwncer kaže...

Ili Premiere Pro.

Huh,huh,huh,za pocetnika....ne znam baš

Hajde kada sam vec tu....

Postoji li mogucnost da se u video ubaci "3D" text?

Da pojasnim:

Video prikazuje scenu iz putujucega vlaka,tj pokazuje pogled kroz prozor i bandere pored kojih prolazi.....

Kako staviti text na banderu,da bude "zaljepljen" na nju?

Software je Sony Vegas pro.

Na ovo sam mislio:

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 21:27 (Milka30).
15 godina

Koja fora 3D slova na cesti ali mislim da Sony to ne može (ili iznimno teško) ali npr. Blender to može sigurno!!!

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ev popunio sam Moj PC.Dal je moj hardware dovoljno snazan za Vegas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheArrow kaže...

A gdje ti je količina RAM-a  ???

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 23:49 (andi.cro).
16 godina
TheArrow kaže...

- za svaki soft imaš proizvođačeve specifikacije, requirements i recommneded.. to uzmi kao prvi info (ne naše lupetanje..).

+ btw, današnja računala (i najslabija) su dovoljna za takve stvari, ali RTpreview, raditi nekoliko sati.. hobi ili profesija, to odlučuje. I bez gledanja tvog PCja 99% odgovor, može. Koliko brzo, glatko.. nikad prejak a vrlo lako može biti jak, ali nepodešen, neoptimiziran, pogrešno probran.. i tad imaš lošije rezultate odo očekivanih.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 23:07 (ihush).
16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
   Hajde kada sam vec tu....

Postoji li mogucnost da se u video ubaci "3D" text?

Da pojasnim:

Video prikazuje scenu iz putujucega vlaka,tj pokazuje pogled kroz prozor i bandere pored kojih prolazi.....

Kako staviti text na banderu,da bude "zaljepljen" na nju?

Software je Sony Vegas pro.

Na ovo sam mislio:

Naravno da se može ubaciti 3d tekst u video, nije na ovom klipu stvarni tekst na cesti kojeg su snimali kamerom.. Pitanje je treba li ti baš 3d za tekst na banderi? Jer stvari se kompliciraju eksponencijalno.. Ako ti 'prolazi' 2d, tada koristiš motion tracking. Možeš dobiti 'pseudo' 3d, tj i 2d objekt može dobro izgledati u 3d prostoru, pogotovo tekst, plakat i sl koji i nisu 3d. Ovisno o snimci i tome što želiš dobiti. Kako je to u Vegasu rješeno i postoji li, nemam pojima. Ako je poput ovog klipa kojeg si stavio kao primjer, tada je kompliciranije. Ako 'match moving' radiš 'ozbiljno', tada prilikom snimanja imaš kamere za 'motion capture', pa rezultat koristiš za 'camera tracking' + neki 3d software tipa 3dmax, cinema, maya, blender ili sl. Vjerojatno nisi u hollywood-u, pa prilikom snimanja nemaš takvu opremu ili je klip od bogtepitejčega, tada postoji više programa/plugina koji olakšavaju takav rezultat. Boujou, Nuke (mislim da on radi s Vegasom), mocha i sl. je ono što ti treba. Sve u svemu ne radi se o jednom kliku miša, a i košta to nešto.. Ako je za 'zeku', mogu ti zaljepiti neki 2d tekst ili nešto na tu banderu, ako staviš negdje taj klip, to nije puno posla. Ako želiš učiti, googlaj ove izraze/plugine koje sam naveo..

13 godina
ihush kaže...

- za svaki soft imaš proizvođačeve specifikacije, requirements i recommneded.. to uzmi kao prvi info (ne naše lupetanje..).

+ btw, današnja računala (i najslabija) su dovoljna za takve stvari, ali RTpreview, raditi nekoliko sati.. hobi ili profesija, to odlučuje. I bez gledanja tvog PCja 99% odgovor, može. Koliko brzo, glatko.. nikad prejak a vrlo lako može biti jak, ali nepodešen, neoptimiziran, pogrešno probran.. i tad imaš lošije rezultate odo očekivanih.

Da i ne!

U svakome slucaju preporucljivo je imati "viška" koju gigu rama i snazniji proc za takve stvari!

Samo editiranje i nije problem,frka nastaje kada se radi capturing ili renadnje.

Kod rendanja HD clipova zna komp zamrznuti jer papa abnormalno puno resursa.Takoder isto je bitno napomenuti da samo vrijeme rendanja se znatno skracuje u jacih kompjutera!

bed kaže...
Naravno da se može ubaciti 3d tekst u video.....

Teoretski znam da bih mogao preko motion trackinga napraviti to,ali nije to to!Na videu je prikazan cisti 3D u prostoru i to znam da Sony ne moze,ali sam ga naveo kao primjer.

Meni vise treba 2D text zaljepiti FIXNO (da bude poput naljepnice),na recimo ćelo plesačice koja pleše.

Dok se plesačica giba,ljevo,desno,okreče se,prilazi i odlazi od kamere,text jos stoji na ćelu poput naljepnice....

Motion tracking u ovome slucaju bi bio prava patnja!

Zar je moguće da to svemogući Sony Vegas ne moze?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice