Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 670.861
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
powerdirector

da probam malo bolje objasnit sve štima prilikom uvoza filma ,podjele,izrezivanja i izrade poglavlja. kad film uredim puštam ga u izradu ali problem je kaj ga ne dobijem sa označenim poglavljima nego u cjelini ( bez ikakvih prekida ).

hvala
15 godina
dadoš kaže...
powerdirector

da probam malo bolje objasnit sve štima prilikom uvoza filma ,podjele,izrezivanja i izrade poglavlja. kad film uredim puštam ga u izradu ali problem je kaj ga ne dobijem sa označenim poglavljima nego u cjelini ( bez ikakvih prekida ).

hvala

Ako sam dobro shvatio ti misliš na izradu "Chaptera" da bi kasnije mogao u meniju direktno preskočiti na odabrani dio,jel tak?

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 23:30 (andi.cro).
13 godina
neaktivan
da
sad opet prčkam po programu i sad uopče neznam dali je moguče izraditi datoteku s poglavljima. kad idem na stvaranje diska čini mi se sve u redu
15 godina
dadoš kaže...
da
sad opet prčkam po programu i sad uopče neznam dali je moguče izraditi datoteku s poglavljima. kad idem na stvaranje diska čini mi se sve u redu

Ma možeš sve napraviti...samo treba skužiti {#}

Pogledaj gore moje slike!!!

Evo ti također LINK sa TUT-evima koji će ti pomoći u vezi svega!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 23:45 (andi.cro).
14 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

pozdrav

jel zna neko dobar i besplatan xvid to avi/mp4 konverter? guglao sam i instalirao hrpu njih, ali ni jedan nije dobar

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

pozdrav

jel zna neko dobar i besplatan xvid to avi/mp4 konverter? guglao sam i instalirao hrpu njih, ali ni jedan nije dobar

VirtualDub

17 godina
moderator
zuper kaže...

pozdrav

Miješaš kruške i jabuke. XviD je kodek, a AVI i MP4 formati datoteka. Pretpostavljam da bi ti konverziju u MP4 s H.264 kodekom.

Dobri konverteri? AviDemux je dobar, Freemake Video Converter je dobar. Ako ti ni oni nisu dobri, onda nije problem u programima nego u tebi, jer ih ne znaš koristiti. {#}

14 godina

hvala na prijedlozima, ali ni jedan nije pomogao.

imam par videa koji imaju .xvid ekstenziju. imam freemake, ali on te videe ne prepoznaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
zuper kaže...

imam par videa koji imaju .xvid ekstenziju. imam freemake, ali on te videe ne prepoznaje.

Ta ekstenzija ne postoji. Promijeni ekstenziju u .avi. Ako ne pomogne, probaj promijeniti u .mkv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 21:28 (mbaksa).
14 godina
mbaksa kaže...
zuper kaže...

Ta ekstenzija ne postoji. Promijeni ekstenziju u .avi. Ako ne pomogne, probaj promijeniti u .mkv.

evo vidi. promjenio u .avi i .mkv i ništa. media player classic ga uredno pušta, al ja bi ga konvertirao za iphone

17 godina
moderator
zuper kaže...
mbaksa kaže...
zuper kaže...

evo vidi. promjenio u .avi i .mkv i ništa. media player classic ga uredno pušta, al ja bi ga konvertirao za iphone

Uzmi program GSpot pa datoteku njime otvori. Ne mogu znati koji je format datoteke. Obično su AVI datotekama mijenjali ekstenziju u Xvid. Xvid ekstenzija kao takva ne postoji.

14 godina

našao da total video converter radi... konvertira sporije od freemake, al ga barem učituje. hvala svejedno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ima neko ideju zasto mi movie maker nece da playa fraps filmove?stoji samo crni ekran.. inace ih normalno otvaram media playerom? (avi)

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
=xfact= kaže...

ima neko ideju zasto mi movie maker nece da playa fraps filmove?stoji samo crni ekran.. inace ih normalno otvaram media playerom? (avi)

Ili ne podržava taj tvoj AVI (manje vjerojatno) ili nekaj ne štima sa postavkama na tvom kompu.

Uslikaj nam "Media Info" tog tvog .AVI filma jer je možda zakodiran nekim codekom koji M.M. ne prepoznaje!

Kada ja imam nekih sličnih problema, pokrenem "Codec tweak tool" u K-Lite Codec Pack-u i kliknem na "Fixes" (označim sve što se može) Apply & Close.

Ili samo opalim "Reset to recommended settings"

Često puta mi je to pomoglo,

SRETNO!!!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 23:43 (andi.cro).
13 godina
neaktivan

evo probao i nista dakle kad stavim filmice desno da ih poredam za izradu filma vide se tumbnailovi i kad stisnem onaj play preview (lijevi prozor) stoji crn ekran ali audio se cuje..

isto imam k-lite

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 10:30 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
=xfact= kaže...

evo probao i nista dakle kad stavim filmice desno da ih poredam za izradu filma vide se tumbnailovi i kad stisnem onaj play preview (lijevi prozor) stoji crn ekran ali audio se cuje..

isto imam k-lite

Tvoj video je u "fraps" formatu zakodiran "FPS1" codecom koji je zapakiran u "AVI" kontejner i ima 60 fps-ova, TO TI JE PROBLEM!!!

Postojeće filmiće bi trebao konvertirati u nešto drugo a za buduće filmiće bi trebao namjestit u programu "Fraps" da video format bude neki uobičajeni koji bi M.M. prepoznao.
Namjesti još u Frapsu da ti snima ili exportira u 25fps-ova!

Sretno ;)

EDIT: ako sam možda nešto krivo zaključio iz njegova "MediaInfo-a" neka me neki stručnjak ispravi (samo pokušavam pomoći čovjeku)!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 11:51 (andi.cro).
13 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
=xfact= kaže...

isto imam k-lite

Tvoj video je u "fraps" formatu zakodiran "FPS1" codecom koji je zapakiran u "AVI" kontejner i ima 60 fps-ova, TO TI JE PROBLEM!!!

Postojeće filmiće bi trebao konvertirati u nešto drugo a za buduće filmiće bi trebao namjestit u programu "Fraps" da video format bude neki uobičajeni koji bi M.M. prepoznao.
Namjesti još u Frapsu da ti snima ili exportira u 25fps-ova!

Sretno ;)

60 FPS sigurno nije problem, jer koliko znam ako bi stavio da snima na 25 FPS, istovremeno bi lockao FPS igre na 25. Probaj konvertirati ili u divx, xvid, x264 ili nesto cetvrto i onda otvori sa MM. Koliko citam po internetu FPS1 je "poprietary" codec od likova koji su napravili fraps, te njega kao takvog ne mozes promjeniti u samim postavkama frapsa.

http://revohd.com/
13 godina
neaktivan

glavni problem je kaj tih videa ima oko 40 komada.. a znam da je prije radilo bez greske.. fraps-> mm .. neznam ucem je uopce stvar

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
=xfact= kaže...

glavni problem je kaj tih videa ima oko 40 komada.. a znam da je prije radilo bez greske.. fraps-> mm .. neznam ucem je uopce stvar

Jesi možda deinstalirao fraps? Probaj instalirati najnoviju verziju.

15 godina

Evo Fraps 3.4.7 i M.M.2.6

Sve je kod mene OK!!!

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

stavio novu verziju i radi.. ni na kraj pameti eto..tnx!!

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, može li mi netko reći koji je najbolji format za export videa iz Adobe Premiere (CS5)?

Hell yeah!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Piroman007 kaže...

Pozdrav, može li mi netko reći koji je najbolji format za export videa iz Adobe Premiere (CS5)?

Najbolje je eksportirati u AVI s nekim lossless kodekom (FFV1 iz ffdshowa, Lagarith, Huffyuv) pa onda datoteku dvoprolazno zakodirati programom/kodekom kojim želiš (recimo AviDemux kao program, MP4 kao format, H.264/AVC kao video kodek, AAC kao audiokodek). A možeš probati u prošloj rečenici opisanom formatu probati eksportirati i iz Premierea, samo je kvaliteta za isti bitrate upitna. Probaj pa vidi.

Inače, pitanje ti je problematično jer nisi objasnio za što bi koristio video, kakav bi trebao biti bitrate i sl.

14 godina
protjeran

Ima li tko ideju kako POVEĆATI titlove za MKV odn h.264 ?

Imam Blu Ray player koji čita i MKV, slika je super "samo" što su titlovi premali.

Pokušao sam konvertirat s Format Factory programom, no on ima velikih problema s h.264 codecom. Svaki put kad ga podesim da zalijepi titl, CPU skoči na 100% (i5 2400k) i proces uopće ne započinje ....urgh..!? ;)

S programom MkvmergeGUI vrlo lako i brzo zalijepim titl no nema opciju kao Format Factory za povećavanje titlova.

Nemojte mi molim vas samo reći; "zašto gledaš MKV, gledaj divix itd... {#}"

EDIT:

Hihihihihi..što volim što sam ponekad pametan {#}

U programu Fremake video converter kad uvezete MKV film i titl stisnete na MKV i ponudit će vam se na vrhu neka opcija Custom koja mi u ovom slučaju nije ništa predstavljala jer sam glup pa nisam pročitao gore Title, NO upalila mi se lampica i ja upisao broj 24 (u FormatFac. default veličina bude 23 pa sam pomislio da je to slična stvar, mada u ovom programu nigdje ne piše da se tu pod custom određuje custom ;) veličina subtitla.

Dosta brzo je konvertirao film 1280x540, NIJE izgubio na kvaliteti, Subtitl je točno veličine 24 i ja sam presretan hihihihihihi...evo slike gdje se to podešava.

(možda je već netko od vas to objasnio no nemam vremena čitati sve postove. svejedno, ako netko zna lakši odn brži način neka ga kaže, neću mu ništa) ;)

No1

No2

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 20:53 (Endimion).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Mogao si izvuc titlove sa mkvextractom, povecati font sa aegisubom ili nekim slicnim programom, te ponovno samo muxati titlove sa mkvmergeom. Tako nebi trebao reenkodirati.

http://revohd.com/
16 godina
neaktivan
Endimion kaže...

U programu Fremake video converter kad uvezete MKV film i titl stisnete na MKV i ponudit će vam se na vrhu neka opcija Custom koja mi u ovom slučaju nije ništa predstavljala jer sam glup pa nisam pročitao gore Title, NO upalila mi se lampica i ja upisao broj 24 (u FormatFac. default veličina bude 23 pa sam pomislio da je to slična stvar, mada u ovom programu nigdje ne piše da se tu pod custom određuje custom ;) veličina subtitla.

Dosta brzo je konvertirao film 1280x540, NIJE izgubio na kvaliteti, Subtitl je točno veličine 24 i ja sam presretan hihihihihihi...evo slike gdje se to podešava.

Ti to ozbiljno ili šta? Napravio si 'preset' kojeg si nazvao 24. I..?

bedsoft.net
15 godina
Endimion kaže...

Jesi li siguran da se veličina promijenila?

Meni ovo više liči na naziv preseta.

EDIT: Malo kasnim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:24 (Grbi94).
14 godina
protjeran
bed kaže...
Ti to ozbiljno ili šta? Napravio si 'preset' kojeg si nazvao 24. I..?

Grbi94 kaže...

Jesi li siguran da se veličina promijenila?

Meni ovo više liči na naziv preseta.

EDIT: Malo kasnim.

Evo slike iz WMP bez pluginova za tilove.

Da, promijenila se, samo izbrišete custom i upišete broj 22,23 ili 24 (to su uobičajene veličine fonta, po želji)

Iz filma The Tunnel (probajte sami, da ne mislite da muljam)

Tako velika slova su ina LCD TV-u. WMP ne mulja kao Gom player i slični pa da stavlja svoj automatski veći font.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:42 (Endimion).
14 godina
protjeran
chromadef kaže...

Mogao si izvuc titlove sa mkvextractom, povecati font sa aegisubom ili nekim slicnim programom, te ponovno samo muxati titlove sa mkvmergeom. Tako nebi trebao reenkodirati.

Hvala stari, to je vjerojatno brže.

U filmu Hannah sam s MkvmergeGUI izbacio ruski audio

Ne izgubim ni na "moj" način kvalitet iako enkodiram film da bi tilovi ostali trajno.

Ipak to ide u MKV to MKV kontejner s istim h.264 codecom.

Film od 5 GB "obrađuje" nekih pola sata (moj cpu je i5 2400 k) tako da nije strašno, al` ću ipak probati i tvoj način da vidim što je brže.

Još bih dodao da program defaultno postavi izlaz MKv filma od 5GB na nekih 2,8 GB al ja ga ručno upišem 5000 (megabajta) da ne izgubi ništa kompresijom ;)

Evo, upravo zalijepljen titl za film  Hannah za 25 min 4,98 GB, font 23

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:57 (Endimion).
16 godina
neaktivan
Endimion kaže...

Moram te razočarati..

To je ime 'preseta', kako si nazvao tu nakupinu postavki. Nema nikakve veze s veličinom fonta. A ti napiši npr. 100 pa postaj sliku s fontom 100..

Mkv je kontejner i nema specifikacija u header-u za elementarne stream-ove veličine fonta. Što će reći da će titlovi biti prikazani, ukoliko ih player nađe na odgovarajućem pid-u onakve kakve zatekne, tj. kakve postavke sam player ima. Ako su to bitmape (*.idx) prikazivati će ih upravo takve kakvi i jesu, a ti da ev. mjenjaš takve titlove, moraš raditi OCR. Ako je titl tekstualna datoteka, 99% da je *.srt ili *.ssa. Srt format ionkao nema informaciju o fontu i veličini, dakle ne možeš niti postaviti veći font. Ssa ima u headeru informaciju o fontu/veličini, a čisto sumnjam da taj program mijenja tu informaciju unutar elementarnog streama, a nisam siguran niti da je playeri uzimaju u obzir. Da ne duljim, veličina fonta najčešće ovisi o playeru kada se radi o tekstualnoj datoteci titla, a ovaj program koji si spomenuo koliko ja vidim ne mijenja veličinu fonta, pogotovo ne preko imena 'preseta'. A ti me razuvjeri..

bedsoft.net
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice