Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.015
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Ima li razmaka kod naziva tih datoteka? Tamo u prvom redu ti piše ffmpeg.exe -ss 5 -i 1 (5).mp4 i kasnije copy converted\cnv_1 (5).mp4

Možda da makneš te zagrade pa onda probaš.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Lazarus Long kaže...

C:\Users\******\Desktop\TEST>ffmpeg.exe -ss 5 -i 1 (5).mp4 -vcodec copy -acodec copy converted\cnv_1 (5).mp4

1: No such file or directory  << izbaci ovo a u meduvremenu stvori prazan folder converted

Problem je u tome što ti imena file-ova imaju razmak, sastavljeni su od više riječi. Hebiga, nije mi to palo na pamet.. :o) Zar ti se file zove '1 (5).mp4'?

Uglavnom, stavi navodnike pa bi trebalo raditi;

FOR %%a in (*.mp4) DO ffmpeg -ss 5 -i "%%a" -vcodec copy -acodec copy converted\cnv_"%%a"

bedsoft.net
17 godina
neaktivan

onda je bolje da preimenuje sve datoteke i zamijeni prazno mjesto sa _

16 godina
neaktivan

Je, je, puno je jednostavnije preimenovati 130 datoteka, nego staviti navodnike u batch file..

bedsoft.net
17 godina
moderator
Darky kaže...

onda je bolje da preimenuje sve datoteke i zamijeni prazno mjesto sa _

Zašto bi to radio? To ima smisla raditi isključivo ako navodnici ne pomognu (a trebali bi riješiti problem). Daj se malo kontroliraj s "briljantnim" idejama.

bed kaže...

Je, je, puno je jednostavnije preimenovati 130 datoteka, nego staviti navodnike u batch file..

Uz nekakav renamer je jednostavno, ali besmisleno i nepotrebno.

17 godina
neaktivan

a gle, ako mu playeri poslije budu pravili probleme zbog naziva opet će morati to popravljati

@baksa

preporuka je da se kod video naziva koristi jedna riječ, a ne više njih baš zbog kompatibilnosti

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 13:24 (Darky).
17 godina
moderator
Darky kaže...

a gle, ako mu playeri poslije budu pravili probleme zbog naziva opet će morati to popravljati

@baksa

preporuka je da se kod video naziva koristi jedna riječ, a ne više njih baš zbog kompatibilnosti

Koji/kakvi playeri? Živiš u prošlom stoljeću. Gle, savjet ti je fakat besmislen i nepotreban i nemoj ga braniti. AKO zaista ima neki hardverski (DVD?) player koji ne može reproducirati datoteke s razmacima, onda će se rješavati takve stvari. Pa k vragu, imam DVD/DivX player star više od 10 godina koji nije imao probleme s razmacima u imenima. Vrijeme DOS-a je odavno gotovo!

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Zar ti se file zove '1 (5).mp4'?

Ne, to sam uzeo nekoliko klipova u testni folder i "opalio" .bat ali kao sto vidis nista se nije desilo. Inace imena datoteka su ovakva 001 Pingu is Introduced.mp4 ...ako ovo ista pomaze [dakle od 001 pa sve do 130 sa razlicitim imenima]

Pingu je pingvin (:

[edit]

@bed

Volimo te ja i moja kcerka od 2 godine. Sredeno!

Max Headroom
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:01 (Lazarus Long).
17 godina

Ok sorry odmah na početku al' ne mogu pregledavati svih 26 stranica, a samo trebam besplatni program kojim mogu izrezati .avi format. Naime želim samo izrezati 15-ak minuta filmića iz 57 minuta trajanja videa. Tražih po netu i razočarah se i usrah komp ništa više. Nisam početnik samo me uputite pls.

pozdrav iz Osijeka

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 22:32 (Azr43l).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Azr43l kaže...

Ok sorry odmah na početku al' ne mogu pregledavati svih 26 stranica, a samo trebam besplatni program kojim mogu izrezati .avi format. Naime želim samo izrezati 15-ak minuta filmića iz 57 minuta trajanja videa. Tražih po netu i razočarah se i usrah komp ništa više. Nisam početnik samo me uputite pls.

pozdrav iz Osijeka

virutal dub.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
17 godina
smirnoff kaže...
Azr43l kaže...

pozdrav iz Osijeka

virutal dub.

To care zaboravih da postoji. Check your spelling :)

17 godina

Ok sad imam novi problem, iako instalirah sve potrebno, eh da i resetirah ? ovo mi se pojavi kod VD-a? WTF

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Azr43l kaže...
smirnoff kaže...
Azr43l kaže...

pozdrav iz Osijeka

virutal dub.

To care zaboravih da postoji. Check your spelling :)

Možda bi bilo dobro da se netko malo potrudi i otvori novu temu "Popis programa za obradu videa", pa da se u prvu poruku dopisuju programi s kratkim opisom i linkom, a ne da se stalno ponavljaju ista pitanja. Pa dragi formaši, eto vam ideje. Tko otvori takvu temu (i započne s par programa, naravno), dobi na nju sticky. {#}

17 godina
moderator
Azr43l kaže...

Ok sad imam novi problem, iako instalirah sve potrebno, eh da i resetirah ? ovo mi se pojavi kod VD-a? WTF

Pa sve ti jasno piše - treba ti VfW kodek za DX50 (DivX 5.0) kodek. {#} Instaliraj ffdshow: http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm

Ako nakon toga ne možeš otvoriti, onda trebaš uključiti podršku za DX50 u ffdshowu, znači Start > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za DivX 4/5/6 za Decoder odabereš libavcodec ili XviD - ako ne radi jedno, probaj drugo.

17 godina
mbaksa kaže...
Azr43l kaže...

Pa sve ti jasno piše - treba ti VfW kodek za DX50 (DivX 5.0) kodek. {#} Instaliraj ffdshow: http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm

Ako nakon toga ne možeš otvoriti, onda trebaš uključiti podršku za DX50 u ffdshowu, znači Start > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za DivX 4/5/6 za Decoder odabereš libavcodec ili XviD - ako ne radi jedno, probaj drugo.

to care, imaš pivu u Osijeku

14 godina
protjeran
Azr43l kaže...
mbaksa kaže...
Azr43l kaže...

to care, imaš pivu u Osijeku

a meni figa??? a ja sam ti otvrio put za daljne napredovanje!!! {#}

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
14 godina
neaktivan

evo momci da neotvaram novu temu, a preko mobitela mi treba 100godina da sve procitam pa ako netko moze mi poslati u pp video alat koji je jednostavan za montazu fraps videa.... hvala puno svima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napravila sam video u sony vegasu 7, spremim ga i mogu pa ponovno gledat samo u njemu, a htjela bi ga uplodati na yt

Help

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
megan2711 kaže...

Napravila sam video u sony vegasu 7, spremim ga i mogu pa ponovno gledat samo u njemu, a htjela bi ga uplodati na yt

U koji format si ga spremila? Spremi, tj. eksportiraj ga u MP4 ili AVI.

15 godina

Trebam neka stručna i temeljna pojašnjenja...

Kako je moguće da video rezolucije 720x576 bude u 16:9 formatu a omjer objekata na slici je proporcionalan tj.ljudi nisu mali i debeli???

Ako mi netko ukratko može objasnit te temeljne stvari?

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Trebam neka stručna i temeljna pojašnjenja...

Kako je moguće da video rezolucije 720x576 bude u 16:9 formatu a omjer objekata na slici je proporcionalan tj.ljudi nisu mali i debeli???

Kako je moguće da video rezolucije 720x576 bude u 4:3 formatu, a omjer objekata na slici je proporcionalan tj.ljudi nisu mali i debeli???

Naime, ako imaš 576 linija i kvadratičaste piksele, ispravna rezolucija za 4:3 omjer stranica slike bila bi 768x576, zar ne? A ne 720x576. Isto tako, ispravna rezolucija za kvadratičaste piksele ako imaš 576 linija i 16:9 sliku je 1024x576 (to je ujedno rezolucija BugTV-a).

Suma sumarum - pikseli nisu kvadratičasti na svim sustavima. Na HD televizorima pikseli jesu kvadrati, na SD televizorima i televiziji, DVD-u - pikseli su pravokutnici. Stvar zapravo nije posve čista ni kod HD videa - 1920x1080 je Full HD rezolucija. Međutim, HDV kamere snimaju u rezoluciji 1440x1080! I ta slika, da ljudi ne bi bili visoki i mršavi, mora biti rastegnuta na 1920x1080. Prouči: http://en.wikipedia.org/wiki/Anamorphic_widescreen

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
megan2711 kaže...

Kamo imam tu opciju? prvi put radim u ovome.

17 godina
moderator
megan2711 kaže...
mbaksa kaže...
megan2711 kaže...

File > Render As?

14 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
mbaksa kaže...
megan2711 kaže...

Odeš na Render As... ikonicu, neznam da li je ima u starijim verzijama SV, ako nema gore u lijevom kutu onda odi na Files i nađi Render as... i tamo izabereš mp4 ili wmv.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 0:18 (iAvenger).
14 godina
neaktivan

Puno hvala, ljubim vas {#}

WMM mi počeo bit preobičan i prešla na Vegas koji je odličan imam i lightroom ali je malo prekompliciran trebam ga skužit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
megan2711 kaže...

WMM mi počeo bit preobičan i prešla na Vegas koji je odličan imam i lightroom ali je malo prekompliciran trebam ga skužit

Zar Lightroom nije za obardu slika? (:

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
megan2711 kaže...

Zar Lightroom nije za obardu slika? (:

A moguće da je, onda ostajem pri vegasu, samo da nađem još noviju verziju + da se može crack nitko sretniji od mene

13 godina
neaktivan

pozdrav pokušavam u power directoru izraditi film, izrežem ga napravim poglavlja ali prilikom izrade mi ga svejedno izradi u komadu            molim pomoć    hvala

0 0 hvala 0
15 godina
dadoš kaže...

pozdrav pokušavam u power directoru izraditi film, izrežem ga napravim poglavlja ali prilikom izrade mi ga svejedno izradi u komadu            molim pomoć    hvala

Daj pojasni malo...šta želiš napraviti,kako to radiš i u čemu je na kraju problem jer nisam te shvatio...na šta točno misliš kada kažeš da ti ga "izradi u komadu"???

Radim (amaterski) sa  tim programom i sve mi je OK!

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
neaktivan

powerdirector

da probam malo bolje objasnit sve štima prilikom uvoza filma ,podjele,izrezivanja i izrade poglavlja. kad film uredim puštam ga u izradu ali problem je kaj ga ne dobijem sa označenim poglavljima nego u cjelini ( bez ikakvih prekida ).

hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice