Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.122
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
alexspalato kaže...

Molim vas da mi preporučite program za obradu videa(da je besplatan)-windows movie maker ne dolazi u obzir.

Evo ovaj je itekako vrijedan spomena:  Video Pad Editor

Download link

TUT

Enjoy{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 23:24 (andi.cro).
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
alexspalato kaže...

Molim vas da mi preporučite program za obradu videa(da je besplatan)-windows movie maker ne dolazi u obzir.

Download link

Enjoy{#}

meni ni sluga vegasu...:)

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
Zvjerkan kaže...
andi.cro kaže...
alexspalato kaže...

Download link

Enjoy{#}

meni ni sluga vegasu...:)

{#} Pa kak uopće možeš i pomisliti usporedit ta dva programa{#}

Normalno da VideoPad nije Vegasu ni sluga ali je zato "jedini" free proizvod za windowse sa kojim možeš odraditi večinu stvari za "Home Video Editing"

Video Pad je, recimo to tako, oguljena verzija Corel Video Studija, Pinacle Studia ili CyberLink Power Direktora, tako nekako{#}

Jel tako-tako je !!!
15 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

ahah, a ok, pa onda je puno  olje koristit ove komercialne u nihovi 30 day trial.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvjerkan kaže...

ahah, a ok, pa onda je puno  olje koristit ove komercialne u nihovi 30 day trial.. 

Zavisi šta trebaš napraviti...ako je nešto lagano ( skrojit par videa, ubacit koju sliku, stavit neku mjuzu u podlogu, stavit tranzicije i jednostavnije videoefekte pa na kraju zapržit DVD ) onda će ti VideoPad biti čisto dovoljan pa i više od toga{#}

EDIT: Nema "menija" {#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 0:49 (andi.cro).
17 godina

Evo jednog koji je FREE!

MAGIX Movie Edit Pro

LINK

http://av-gurus.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Evo jednog koji je FREE!

MAGIX Movie Edit Pro

LINK

nije free

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 20:39 (alexspalato).
15 godina

Vele da je free, idem odma to probat {#}

Jel tako-tako je !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probao i free je{#}

Evo S.S.ova...

Jel tako-tako je !!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Probao i free je{#}

Evo S.S.ova...

I jel to liči čemu? Možeš raditi sliku u slici (ili više videozapisa jedan preko drugog)? Naslagati više slika jednu preko druge, više audiozapisa? Nisam probao pa me zanima koliko je bolji od Windows Movie Makera, odnosno jel ga uopće ima smisla koristiti, kad recimo postoji punokrvni besplatni NLE: Lightworks (čak podržava i neke plug-inove za Premiere i After Effects), koji će kroz neko vrijeme izaći kao open-source softver (dok se riješe pitanja lincenci).

15 godina

Igrao se malo sa njime, jednostavan je, ima dosta opcija i sve lijepo radi ( puno bolje od VideoPada ) ali...ova free verzija je samo "navlakuša" da se kupi potpuno funkcionalna "pro" verzija jer su izostavljene neke bitne stvari poput ubacivanja menija i izrade DVD-a ( možda ima i još nekih uskračenih stvari ){#}

Zašto bi netko dava takav lijepi komad softwera za đabe?

E pa ljudi moji: "Nema đabe ni u stare babe"

Možeš samo exportirati svoj skrojeni filmić u AVI,WMV,MXV i GIF format na HDD pa tada preko nekog drugog programa zapržit DVD!

To ne bi bio neki veliki problem da se u tom procesu ne gubi na kvaliteti videa {#}

VideoPad je po tom pitanju ( kvalitata gotovog videa ) ipak bolja opcija! 

Jel tako-tako je !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
andi.cro kaže...

Probao i free je{#}

Evo S.S.ova...

I jel to liči čemu? Možeš raditi sliku u slici (ili više videozapisa jedan preko drugog)? Naslagati više slika jednu preko druge, više audiozapisa? Nisam probao pa me zanima koliko je bolji od Windows Movie Makera, odnosno jel ga uopće ima smisla koristiti, kad recimo postoji punokrvni besplatni NLE: Lightworks (čak podržava i neke plug-inove za Premiere i After Effects), koji će kroz neko vrijeme izaći kao open-source softver (dok se riješe pitanja lincenci).

Nisam išao u detalje,nemam sad cajta, samo sam letimično prošvrljao i sviđa mi se na prvi pogled ali nije kompletan, fale neke stvari, malo podržanih formata itd.

Za skrojit nešto jednostavno na brzaka i spremit na HDD je dobar ali razočaran sam nemogučnošću izrade DVD-a {#}

btw: Onaj Lightworks koji spominješ mi je kompliciraniji i od Premiera i od Vegasa zajedno, ko da ga je neki "vanzemaljac" napravio!!!

Trebao bih potrošit sate i sate na tutorijale da bi mi nekaj bilo jasno!!!

Ljudi se čude kaj ima tolko "piraterije" u ovom segmentu...pa kak i ne bi bilo kada nema zadovoljavajućih free alternativa a kupit grozno skupe programe si može priuštit samo profesionalac koji živi od toga ili mu firma kupi a za nas kućne korisnike "amatere" je nebuloza kupovati nekaj tak skupo za izradu malo naprednijih obiteljskih filmića!!!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 1:21 (andi.cro).
17 godina
moderator
andi.cro kaže...
mbaksa kaže...
andi.cro kaže...

Probao i free je{#}

Evo S.S.ova...

Nisam išao u detalje,nemam sad cajta, samo sam letimično prošvrljao i sviđa mi se na prvi pogled ali nije kompletan, fale neke stvari, malo podržanih formata itd.

Dakle, ono što sam i očekivao - poluupotrebljiv program. Tj. program samo za vrlo nezahtjevne stvari.

andi.cro kaže...
Za skrojit nešto jednostavno na brzaka i spremit na HDD je dobar ali razočaran sam nemogučnošću izrade DVD-a {#}

Ja to ne vidim nužno kao neostatak - NLE ni ne bi trebao služiti izradi DVD-a, jer to su dvije različite stvari - jedno je montaža videa/filma, drugo je mastering DVD-a.

Spominjao si kvalitetu - zar ne možeš kod eksportiranja odabrati AVI datoteku i koristiti neki sistemski kodek? Koristi kodek Lagarith ili ffdshow-ov FFV1 - oni su lossless kodeci, znači komprimiraju video bez gubitka kvalitete. Naravno, posljedica je veliko (ogromno) zauzeće prostora, ali kao među-format mogu poslužiti, ako se ne radit o jako dugačkom videozapisu.

andi.cro kaže...
btw: Onaj Lightworks koji spominješ mi je kompliciraniji i od Premiera i od Vegasa zajedno, ko da ga je neki "vanzemaljac" napravio!!!

Trebao bih potrošit sate i sate na tutorijale da bi mi nekaj bilo jasno!!!

Da, filozofija rada je vanzemaljska - dobro si to primijetio. No, uz praćenje tutorijala trebao bi ga moći naučiti koristiti. U osnovi nije težak za korištenje, ali ima svoje specifične neintuitivne načine rada. Uglavnom, stvar je moćna ako joj se čovjek ima volje i vremena posvetiti.

16 godina
protjeran

imam pitanje o Frame Blending

znaci pretvaranje 29.97 u 23.976

jeli moguce to napraviti bez nekih ajmo reci zastajkivanja u brzim scenama ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto bi blendao frameove? Zar je video sniman u 29,97? Ako nije, tada je nastao pretvaranjem 23,976 fps u 29,97 postupkom koji se zove telecine. Tada radiš inverse telecine i dobiješ opet 23,976 fps.

16 godina
protjeran
bed kaže...

Zašto bi blendao frameove? Zar je video sniman u 29,97? Ako nije, tada je nastao pretvaranjem 23,976 fps u 29,97 postupkom koji se zove telecine. Tada radiš inverse telecine i dobiješ opet 23,976 fps.

iskreno neznam ovo je bluray koji je neki jeftini DVD uspscale pa je ostalo 29.97 

uglavnom ja sam ostavio 29.97,ali javlja mi se ghosting 

kada prebacim u 23.976 neke high motion scene zastajkuju 

16 godina
neaktivan

Moram priznati da nisam nikada natrčao na neki bluray koji bi bio upscale dvd-a. Kako si prebacio u 23,976? Odreži komadić originala, pa okači..

16 godina
protjeran
bed kaže...

Moram priznati da nisam nikada natrčao na neki bluray koji bi bio upscale dvd-a. Kako si prebacio u 23,976? Odreži komadić originala, pa okači..

eh to ti je kod japanaca sad popularno 

kratki su sa lovom pa popularan anime sa dvd-a prebacuju na bluray

okačit cu kasnije za kojih 2 sata :)

15 godina

Radim ovo prvi puta pa ako mi može netko pomoći...

Imam film u .AVI formatu bez titlova, skinuo sam HR titl za taj film ( format je sub ) i kaj sad?

Želio bih snimiti taj film zajedno sa titlovima na DVD da ga mogu gledat u linijskom DVD Playeru.

Sa kojim programom se to NAJLAKŠE napravi? ( i kako? )

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 18:40 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Radim ovo prvi puta pa ako mi može netko pomoći...

Imam film u .AVI formatu bez titlova, skinuo sam HR titl za taj film ( format je sub ) i kaj sad?

Želio bih snimiti taj film zajedno sa titlovima na DVD da ga mogu gledat u linijskom DVD Playeru.

Sa kojim programom se to NAJLAKŠE napravi? ( i kako? )

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/convert-xtodvd-tutorijal/84335.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/dvdflick-tutorijal/58033.aspx

Ovo je najlakše po meni :)

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
14 godina
neaktivan

ljudi ja sa mmalo nov u obradi videa i dvoumim se između corel video studio x4 i sony vegas pro 10 programa.. pa sad može li mi neko reć koji je lakše za skužit i koji je bolji od ta dva

0 0 hvala 0
15 godina
mujo626 kaže...

ljudi ja sa mmalo nov u obradi videa i dvoumim se između corel video studio x4 i sony vegas pro 10 programa.. pa sad može li mi neko reć koji je lakše za skužit i koji je bolji od ta dva

Corel je bolji za tebe jer je jednostavniji za korištenje a Sony je bolji za iskusne video editore {#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 20:25 (andi.cro).
15 godina
neaktivan
mujo626 kaže...

Pa gle, ako se dvoumiš i nisi odlučio a tek si početnik zašto nebi isprobao ADOBE PREMIERE ELEMENTS 9, za vrlo jednostavno sučelje, u svakom slučaju isprobaj, no moja osobna preporuka naravno Vegas pro 10, nije on toliko težak i za napredne za 1 h več skontaš osnovno i možeš bez problema raditi... :)

14 godina
neaktivan

Meni bi trebala mala pomoć oko programa AVS Video Editor.
Znači, problem je taj što mi taj program uvijek shebe zvuk.

Koji god zvuk dodao, u videu zvuk zvuči jako loše, neki put bolje neki put gore.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
TheRunner kaže...

Koji god zvuk dodao, u videu zvuk zvuči jako loše, neki put bolje neki put gore.

Jesi pogledao njegove opcije? Ima što korisno u njima? Nema? Koristi onda neki drugi program.

15 godina
neaktivan
TheRunner kaže...

ajde nemoj se mučiti, skini si sony vegas, ili avid studio ako hočeš jednostavnije

16 godina
protjeran

dali je netko koristio dither filter za avisynth 

malo mi je to komplicirano slozit ,a koristio bi mi on dosta 

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hrvatskafarkasevec kaže...

Nisam te baš razumio. Govoriš o nekom konkretnom plug-inu ili bi ti skriptu koja će ti raditi "dithering" (što točno pod tim podrazumijevaš)? Ako je ovo drugo u pitanju, predlažem ti da se registriraš na http://forum.doom9.org/ i tamo postaviš pitanje, jer je tamo ekipa koja AviSynth ima u malom prstu.

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

Nisam te baš razumio. Govoriš o nekom konkretnom plug-inu ili bi ti skriptu koja će ti raditi "dithering" (što točno pod tim podrazumijevaš)? Ako je ovo drugo u pitanju, predlažem ti da se registriraš na http://forum.doom9.org/ i tamo postaviš pitanje, jer je tamo ekipa koja AviSynth ima u malom prstu.

neznam niti sam upravo pregledavam forum pa ak nesto nađem postignem napisat cu tu 

16 godina
protjeran

uspio sam srediti nesto 

ovaj bluray je bio jako zeznut i trebao je popravak

Source vs gradfun2db  (na majci od lika se najbolje vidi razlika|nije isti frame ,ali trenutno nije tolko bitno jer se lik nije pomaknuo)

evo jos jedan primjer

Source vs gradfun2db

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice