Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.471
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Evoga da vam kažem svoje dojmove s novim programom "Pinnacle Studio 14 HD" spram adobe premiere elements 8 je puuuno bolji što se tiče izborom efekata i "điđ-miđa", pinnacle je odma dvd uvezo i prebatio u .MPG dok premiere se pravio pametan s .VOB i onda se rušio iz nepoznatog razloga... ovo ču sad smontat u pinnaclu al vratit ču se na Adobe premiere elements jer mi je nekako draži.. sam nek adobe smisli da on sam odma konverta u .MPG...

Hvala svima.. XD živio Avid...

E sad me zanima .. u čemu je montirana ona "šipca" vjesti na novoj i rtl-u, ono studiski znam da je chroma key .. i to znam napravit al ono sve ispred a-a...xD

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Zvjerkan kaže...

Evoga da vam kažem svoje dojmove s novim programom "Pinnacle Studio 14 HD" spram adobe premiere elements 8 je puuuno bolji što se tiče izborom efekata i "điđ-miđa", pinnacle je odma dvd uvezo i prebatio u .MPG dok premiere se pravio pametan s .VOB i onda se rušio iz nepoznatog razloga... ovo ču sad smontat u pinnaclu al vratit ču se na Adobe premiere elements jer mi je nekako draži.. sam nek adobe smisli da on sam odma konverta u .MPG...

Hvala svima.. XD živio Avid...

E sad me zanima .. u čemu je montirana ona "šipca" vjesti na novoj i rtl-u, ono studiski znam da je chroma key .. i to znam napravit al ono sve ispred a-a...xD

možda negdje imaš gotovu animaciju Zemlje kako se vrti npr. i samo dodaš tekst

Vijesti... i neku glazbu...

15 godina
neaktivan

ima jedna u pinnaclu al mi nije nešt.. el zna netko.. gdje ima za skidat tih gotovihpodloga..xD

15 godina
neaktivan

Trebalo bi i meni :D

e da jel netko zna kako prebacim nešto direktno iz After effectsa u Premiere pro i obrnuto?

znači imam oba programa otvorena i napravim nešto u AE-u i samo prebacim u Pro? a ne exportirati sve pa učitati u premieru?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dynamic link?

15 godina
neaktivan
bed kaže...

dynamic link?

može pojašnjenje? kako do toga doći i to?

17 godina
neaktivan

file-dynamic link

:)
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

možda affter efects - ali pretpostavljam da je u igri i neki 3d program

xDinichx kaže...

Trebalo bi i meni :D

e da jel netko zna kako prebacim nešto direktno iz After effectsa u Premiere pro i obrnuto?

znači imam oba programa otvorena i napravim nešto u AE-u i samo prebacim u Pro? a ne exportirati sve pa učitati u premieru?

klikni desni miš na klip u time line koji želiš obraditi u AE i potom u izborniku na "replace with", tada ti se otvara Ae, kada središ u Ae što ti treba - spremiš, taj klip se u Pr se odmah promijeni u nove postavke, podešenja itd. nema nikavog dodatnog export-importa.

16 godina
neaktivan

Nisam siguran što točno želiš. Prebaciti možeš i s copy/paste. Možeš exportirati i importirati projekt jedan u drugi program. Možeš i koristiti dynamic link.

17 godina
neaktivan

Samo mala napomena. Za koristenje dynamic linka treba poprilicno jaka masina jer to podrazumijeva istovremeno koristenje i Pr i Ae a to ne moze sa lakocom da nosi bas svaki komp.

15 godina
neaktivan

trebam to da imam nekoliko klipova u Premieru složenih i sada jedan hoću obraditi s AE-om... kako da gha prebacim u AE bez ikakvog exporta importa... mislim da mi je robisierra pomogao :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 14:19 (xDinichx).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Robby je tata za te stvari ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

u potpunosti se slažem :D

17 godina
neaktivan

Ajd kad to vec spominjemo da se pohvalim da sam postao tata prije 2 dana ;)

Rodio se jos jedan logic ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

aaaa kako lijepo :D Kako se zove? dečkić? jesi mu odmah komp dao :) kad mi dođe mali bratić od dvije godine uvijek ga na komp pustim da nabija i gleda ben 10 :D

17 godina
neaktivan

Ovaj iz avatara vec nabada misem a ima 2 i 4 mjeseca a ovaj je jos u bolnici al cim izadje dobija svoj vx revolution ;)

Nema jos ima al vjerovatno Aleksa ;)

I moj gleda noddy i traktor tom ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 14:39 (logic).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ovaj iz avatara vec nabada misem a ima 2 i 4 mjeseca a ovaj je jos u bolnici al cim izadje dobija svoj vx revolution ;)

Nema jos ima al vjerovatno Aleksa ;)

aaa prekul :D Sretno... nadam se da će izrasti oba u velikog logica i isto biti jako pametni :)

17 godina
neaktivan

Hvala ;)

Kad bi se tri logica pojavili ovdje neki bi izvrsili sepuku ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Hvala ;)

Kad bi se tri logica pojavili ovdje neki bi izvrsili sepuku ;)

hehe :) samo nek su živi i zdravi :D i neka ih roditelji dobro odgoje... mene su moji fala bogu dobro odgojili (bar se nadam)...

ajde da ne offtopicamo sretno :D

15 godina
neaktivan

A postoji li link za download kotovih tih 3d objekata.. za vjesti i to... ja sam bio davno naišo na nešto tako al ne nađe ja tu stranicu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Samo mala napomena. Za koristenje dynamic linka treba poprilicno jaka masina jer to podrazumijeva istovremeno koristenje i Pr i Ae a to ne moze sa lakocom da nosi bas svaki komp.

slažem se, barem c2d i 4 gb rama..

xDinichx kaže...

trebam to da imam nekoliko klipova u Premieru složenih i sada jedan hoću obraditi s AE-om... kako da gha prebacim u AE bez ikakvog exporta importa... mislim da mi je robisierra pomogao :D

evo kako sam ti objasnio, tako napraviš i to je to. važno je samo da ako dynamic linkom obrađuješ više klipova u Ae, da svaki klip spremiš kako zaseban affter efects projekt (.aep file), jer da ti se ne poništi učinak na prethodni klip. inače, u Pr možeš uvesti i Ae kompoziciju, bez prethodnog exporta u avi ili slično. to također vrijedii i za photoshop, odnosno .psd fajlove.

logic kaže...

Sramim se baš ti fala

logic kaže...

iskrene čestitke - neka bebač bude zdrav i pametan na ćaću Osmijeh

Zvjerkan kaže...

A postoji li link za download kotovih tih 3d objekata.. za vjesti i to... ja sam bio davno naišo na nešto tako al ne nađe ja tu stranicu..

video copilot ima neke gotove stvari, ali to što ti tražiš ćešteško naći besplatno. ipak je to neki 3d model, oko kojega je bilo posla..

15 godina
neaktivan

Tnx na odgovoru :D

Video copilot sam pratio pa sam naučio i osnove AE-a

ali eto i dalje tražim klipove sa zelenim platnom iza da malo vježbam chroma key :D

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CROshalashaska kaže...

Pozdrav,

evo pošto je ovdje glavna tema software za obradu video zapisa mislim da bi se moj problem moga naći tako reći "kod kuće". Koristim Microsoft Expression 3. Tek se upoznavam s njim ali već vidim jedan ogroman problem sa screen capture. Da prijeđem odma na stvar i ne okolišam previše dati ću konkretan primjer. Želio sam snimiti neki footage sa igre "Bioshock". I sve krene dobro na desktopu ali kada uđe u igru, poslije na pregledu video zapisa nema slike. Zvuk se normalno reproducira ali od slike ništa. Ostane u nekom crnom bug-u. Mogu dati primjer te snimke ako želite ali eto, pa ako mi netko može pomoći bio bih veoma zahvalan.

Vidim da ste se potrudili odgorvoriti...NE. Hvala.

15 godina
neaktivan
CROshalashaska kaže...
CROshalashaska kaže...

Pozdrav,

evo pošto je ovdje glavna tema software za obradu video zapisa mislim da bi se moj problem moga naći tako reći "kod kuće". Koristim Microsoft Expression 3. Tek se upoznavam s njim ali već vidim jedan ogroman problem sa screen capture. Da prijeđem odma na stvar i ne okolišam previše dati ću konkretan primjer. Želio sam snimiti neki footage sa igre "Bioshock". I sve krene dobro na desktopu ali kada uđe u igru, poslije na pregledu video zapisa nema slike. Zvuk se normalno reproducira ali od slike ništa. Ostane u nekom crnom bug-u. Mogu dati primjer te snimke ako želite ali eto, pa ako mi netko može pomoći bio bih veoma zahvalan.

možda netko ne zna... šta se nerviraš... prvo će pomošći onima za čiji problem znaju riješenje :S

14 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
CROshalashaska kaže...
CROshalashaska kaže...

Pozdrav,

možda netko ne zna... šta se nerviraš... prvo će pomošći onima za čiji problem znaju riješenje :S

Bilo bi lijepo da je netko rekao neznam...samo sam to tražio.

17 godina
neaktivan

Da ti cijeli foum napise da ne zna??????

16 godina
neaktivan
CROshalashaska kaže...
xDinichx kaže...
CROshalashaska kaže...
CROshalashaska kaže...

Pozdrav,

Bilo bi lijepo da je netko rekao neznam...samo sam to tražio.

ponata foruma je što manje spama - nepotrebnih poruka, i gle mi sada svi spamamo zbog tebe - jer ti nisi bio u stanju pročitati faking pravila foruma, i ovo nije ebeni chat da ti se odgovara kada ti poželiš, nego će ti netko odogvoriti kada bude znao.

14 godina
neaktivan

Barem sad znam da od vas neću dobiti odgovore pa sad spamajte koliko oćete.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
CROshalashaska kaže...

Barem sad znam da od vas neću dobiti odgovore pa sad spamajte koliko oćete.

e sad ti nebi odgovorio ni da znam...

17 godina
neaktivan

Nisi jedini. S tim da ja zname u cemu je nejgov problem al odpocetka mu nisam zelio reci jer mi idu na jetru ovi sto se regaju ovdje da bi nesto pitali i cim dobiju odgovor odmagle. Cesto ni hvala ne kazu. edan mi je na pP rekao da mu prevedem nesto a kad mu rekoh da iskoristi google translate on mi kaze da on zna engleski ali mu se neda!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 20:56 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice