Snimanje radio programa - preko line in -

poruka: 3
|
čitano: 2.679
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

(znam da zvuči jednostavno gledajući naslov)

Dom napuštam u 19:00 sati, program počinje u 20:00 i traje kojih 4 sata...To bi trebalo nekako snimiti. Lagano bi bilo ako bi neko već bio tu u prostoriji da uradi jedan klik. Ali niko nije dostupan u tom trenutku. Zanima me može li se to uraditi sa nekim programom koji ima automatski time schedule - nešto što omogućava podešavanje vremena za početak i kraj pravljenja snimke. (ovo nisam mogao jednostavnije objasniti, pokušao sam) Čačkajući opcije WaveLaba i Audacitya nisam uspio skužiti taj detalj.

Pošto radio stanica ima jako nizak kvalitet zvuka prilikom emitiranja programa putem net-a, preferirao bih line in opciju.

Na samoj radio stanici mixete prave strašan zum koji uništava svrhu jednog takvog snimka (iz nekog meni nepoznatog razloga, a oprema i nije moja, što znači da ne smijem čačkati).

Unaprijed se zahvaljujem za sve ideje i konstruktivne prijedloge.

0 0 hvala 0
17 godina

Hm, imaš par jednostavnih rješenja plus tvoje ;), pa ću ja sad koliko znam;

1. Internet - više manje svaki radio danas nudi bar dio emisija na download. Probaj prvo ovo potražiti na sajtu stanice, možda baš tvoju emisiju ima. HR1 i HR2 imaju malo njih, Radio 101 ih ima dosta, za ostale nemam pojma (ovisi naravno što tebi točno treba). Čak niti veličina tih MP3-ca nije nešto posebno velika, tako da bilo tko s ADSL-om ne bi smio imati problema, zapravo i dial-up ide ako si strpljiv.

2. Ako ovo gore nije opcija, možeš pokušati pronaći stream stanice preko neta, pa snimiti.

3. sljedeće je na redu TV/radio kartica - ovo je u principu i najelegantnije rješenje jer za malo novaca dobiješ čitav paket (čak i TV =), a sofver obično ima opciju da, ukoliko ostaviš računalo uključeno, počne i završi snimanje u nekom vremenskom periodu. Doduše, to će te olakšati za prasto kuna.

4. Najzaguljenija opcija je ovo što si pitao - nekakva automatika... Ako baš ne ide neki od koraka gore, imaš na posljednjem BUGovom DVD-u program za automatizaciju radnji u Windowsima (AutoHotkey). Dakle spojiš sve što treba fizički, snimiš radnju koju kasnije pustiš da se ponovi (početak snimanja ili možda čak i kraj nakon 4 sata ako se u međuvremenu ne planiraš vratiti) i postaviš macro da se izvrši u točno određeno vrijeme (naravno, koju minutu ranije, lakše je naknadno rezati nego se živcirati jer ti fali prva riječ =). Za samo pokretanje možeš koristiti ugrađeni alat Windowsa (Task Scheduler) ili si nabaviš nešto u stilu crona.

Ako i postoji još nešto, trenutno se ne mogu sjetiti, možda ovo pomogne ili bar privuče oko nekome tko zna više. Sretno!

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 15:12 (Veliki Brat).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super, hvala ti...TV karta ili TaskScheduler...*thumbs up*Nisam se sjetio TV kartice...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice