Rezolucija, frame rate, aspect ratio... upomoć!

poruka: 9
|
čitano: 3.182
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz, društvo! Imam jedan mali porblemčić i trebam pomoć, pa unaprijed zahvaljujem.

Dakle, imam gotov nekakav projekt u Magix Movie Edit Pro MX Plus minus ovo ono, uglavnom sad to trebam eksportati van tako da se može vrtjeti na domaćim televizijama. Pomoć trebam oko toga kako podesiti ove tri vrijednosti:

1. Resolution
  2. Frame rate
  3. Aspect ratio

Znam da je to glupost za ljude koji se bave videom, ali meni je potpuno nepoznato u kojoj rezoluciji itd emitiraju domaće televizije.

Još jednom zahvaljujem na pomoći!

Pozz,

Hrc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SDTV, 576i, 720x576, 4:3, 25(50)FPS-a.

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Rezolucija, frame rate, aspect ratio... upomoć

Puno hvala! {#}{#}

14 godina
neaktivan

Evo mene opet, treba mi još malo pomoći {#}

Naime, pustio sam van iz Magix Movie Edit Pro MX Plusa avi i mp4 video, i na oba mi se pojavljuju nekakve crte. Naravno, kad god izrendam van, na drugom su mjestu.

Kako sam sirovine dobio, malo sam analizirao, i skužio da je oko pola sirovine 1920 x 1080 (16:9), 25 FPS, a drugi dio je 1920 x 1080 (16:9), 29.97 FPS, a filmić kojeg puštam van je 720x576, 25 FPS.

E sad, ja sam totalni početnik u ovome, dakle vježbam se, pa molim lijepo da mi pomogne netko tko zna - jesu li te crte nepravilnosti koje se pojavljuju zbog toga što postoji razlika između sirovih materijala i rezolucije videa koji puštam van, ili možda to ima veze sa softverom, ili je do moje kante?

Ako itko ima iskustva s nečim sličnim, puno će mi pomoći!

Hvala unaprijed,

Hrc

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
anomal kaže...
na oba mi se pojavljuju nekakve crte.

Postaj screenshot crta..

14 godina
neaktivan

Evo ga, pol sata sam ga hvatao, jer se pojavi valjda samo na jednom frameu svaki puta :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja vjerujem da je to bug programa, probaj to odraditi u nekom drugom, npr. Format Factory.

16 godina
neaktivan

Pa,... točno ne znam, ali izgleda mi kao nekakav problem kodeka/buga/programa. Da sam ti, ja bih probao to exportirati u neki lossless kodek tipa huffyuv ili ako je kraći klip u nekomprimirani video, pa onda kodirao u željeni kodek nekim drugim programom/koderom.

14 godina
neaktivan

Molim te za pomoć oko ovog nekomprimiranog videa, kako točno to da pustim van, koji je to format? Hvala unaprijed.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice